icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
4. mar 2012

@veronik77 ne, já jsem obojí i ty velurové nažehlovačky i ty papíry do tiskárny koupila normálně ve výtvarných potřebách. Stály kolem 60,- jedna. A dneska jsem koukala na katalog od TChiba. Máme tady pilotní prodejnu (Zličín) , kde je všechno o měsíc dřív. A od pondělka budou tyhle nažehlovací papíry do tiskárny 4 ks za 199,- + tam mají ještě další "kutilský vychytávky"

animal
4. mar 2012

@caramilla čůrání v malém bazénu vpodstatě nevadí, ono se to rychle přefiltruje a jinak spopusta dětí má takový psychický blok (jako dospělý), že venku na prochajdě, bazénu.... se nepokadí, počkaj si až vylezou z vody nebo příjdou domů atp. Jinak od roka už se vytrácí "potápěcí" reflex, je potřeba na to dítě mít naučené alespoň kelímkováním z domova, jinak se to učí mnohem hůř.

lenasss
4. mar 2012

tak jsem se včera totálně naštvala dva dny jsem šila masku a když jsme včera přišli na ples tak malej se tam podíval a za půl hodiny mi řekl že jdem domu a už jsem s ním nehla 😖 tak jsem vyfotila jen jednu fotku tan můj je kuchař 😀 😀

michamicha
4. mar 2012

@alinn ten já zatim nemam, tak si musim vystačit s kráčející patkou a falešným OL 😀

sufik1
4. mar 2012

@alinn mám dva koupené, ještě jsem nezkoušela. Ale chystám se stejně jako na ty velurový, jen potřebuju ušít něco, kam to prdnu. Ty velurový jsem zkoušela kousek prát a v poho. Ale u větší plochy těch tištěných obrázků to bude problém. Byl to hit asi před 10 lety a jakmile to vypereš na 60, jde to dolů. Chce to tak na 30, max na 40. A větší plochy budou taky zlobit, teda podle mě.

veronik77
4. mar 2012

@sufik1 díky, zkusím juknout v našem kraji 🙂))

michamicha
4. mar 2012

@animal jj s tím potápěním je to fakt, když byl Vojta prťous, tak mu voda nevadila a teď je pokaždý řev jen když mu šplíchne pár kapek do obličeje 😖 škoda že nemůžeme chodit na plavčo kvůli tomu jeho ekzému ☹ ve vaně vždycky řádí jak šílenec, by se mu to v bazénu určitě líbilo...

alinn
4. mar 2012

@sufik1 jojo..já to znám taky už nějakej ten pátek (no týjo..ono už to asi bude těch deset let - fíha) ale nikde jsem to od té doby neviděla..a úplně jsem na to zapomněla..tak dík za připomenutí..a až otestuješ..dej prosím vědět jak to dopadlo

caramilla
4. mar 2012

@sufik1 Já jsem k tomu zelenému dávala všechny barvy a právě ta růžová byla nejhezčí, takové nejjemnější, ta zelená je dost výrazná, tak to chtělo zjemnit a zholčičit 😀
Nitě fakt trochu s provazováním zlobily, ale mě to vynechalo třeba i plavkovina-plavkovina jen každý 2. steh a to šlo. JInak ten PUL se našívá dobře, většina toho je PUL. Hlavně teda kvůli barvám jsem tam dala PUL. Vevnitř je taky PUL.

Jinak u mě na blogu bude asi husto 😀 😀 😀

palosek
4. mar 2012

@caramilla to bude. Plavky jsou parádní...nepročítala jsem vše...jak se šily? neklouzalo to? V létě se chystáme vyrazit k moořu, jestli do toho nic nevleze...takže bych malé něco spíchla 😅 😅 A nejen jí...to bude šatiček, tričenek...apod. ještě, že mám doma zásoby... 😀 😀 😀

animal
4. mar 2012

@michamicha zkus doma alespoň polívat hlavu kelímkem třeba při mytí vlasů a jinak impuls pro zatajení dechu je fouknutí do obličeje

caramilla
4. mar 2012

@animal jj, my jsme na plavání chodily loni, Jasmí se potápěla, ale pak to zapomněla, i když jsem to s ní dělala furt, nechápu to, ale prostě týden po plavání se mi málem utopila doma v bazénu ☹

Jinak teda s těma střihama jsem pěkně otrávená. Tak já ve finále dostanu vynadáno, že ještě není uveřejněn střih na tréningáče???!!!! Ještě minulý týden jsem střih u pravovala, to si jako myslí, že snáším střihy jako slepice vejce? 😕 😠 Já se fakt kopu asi nudou do zadku a schválně na blog ser....

season
4. mar 2012

@lenasss to je aj tak dobrý, môj sa dal láskavo obliecť a potom mi sedel celý čas na kolenách, medzi deti som ho nedostala ani násilím 😀 😀 😀 taký zábavný tip. Stredný je iná "maska" už teraz.

caramilla
4. mar 2012

@animal my budeme zase právě chodit mezi začátečníky, takže se začíná kelímkem i v kurzu 😉
Co jsem zkoušela v liberci polévat v bazéně, tak mi přišlo, že reaguje 😀 Ale máš pravdu, zítra ji ošplouchnu ve vaně 😀

@palosek Hele, šilo se to dobře, šila jsem to Veritaskou! 😀 😀 😀 OL na ty švy na bocích je třeba nastavit na 1, pak to šije krásně. Samotná plavkovina se šije blbě, ale když to ojedeš gumičkama ze Stoklasy, tak je to jak PUL, moc hezky se to šije, mě to bavilo, ještě budu asi šít pro Šimonka, zeleno-modrý, budou jak dvojčátka 😀

mehlo
4. mar 2012

moje dnešní výtvory- mikina ze včerejška a na ní aplikace autíčka a konečně tričko z merino ribu do kostýmu. Šilo se to skvěle, akorát to kolem krku bylo vymyšlený jinak, ale jelikož jsem blbá a nepřemýšlím, tak jsem to musela rozstřihnout na těch náramenicích, aby to aspon trošku šlo dolů, měl to být jako kanýr

season
4. mar 2012

Žienky SK, ideme sa vrhnúť na Wendy aj my? Ak chcete, tak píšte 😀

sufik1
4. mar 2012

stále volám sos po tmavě hnědém flísu z wendy, nemáte někdo přebytečný třičtvrtě metr? Potřebuju předělat předek mikiny, bo jsem to zvrzla a je mi líto to vyhodit (což bych teda asi měla....)

macin73
4. mar 2012

@caramilla hele, udělala jsem to přesně podle Tvého návodu a ani kvásek se nehnul... tak jsem si říkala, jestli jsem ho neměla nasypat suché do mouky (jak to psali na pytlíku té druhé značky), ale pak jsem si řekla - no možná to bude kynout až ve spojení s moukou (blbec...) - no nic, příště koupím čerstvé sušené droždí a bude pokus číslo dvě 😀

caramilla
4. mar 2012

@macin73 Tak to je záhada 😀
Jé, jak dlouho tam máš, že čekáš miminko, já si všimla teď, to gratuluju, to já v tvém tavu bych teda cibulový koláč nepozřela a nesměl by na kilometr ke mě 😀 😀 😀

kuna
5. mar 2012

@caramilla jsem si šla přečíst toho tvýho sprďana na téma "proč nejsou tréninkáče" a popravdě jsem celkem nad příspěvkem pobavila. Paní je na jednu stranu naštvaná na tebe, že jsi to ještě nedala na blog a teď si za to chceš nechat platit a na druhou stranu píše, že sama žádný blog s radama na netu nemá, protože na to nemá čas 😀 😀 😀 😀 . Ale jinak se dělí, kudy chodí. Podle této terie jsem já taky dobrodinec, když někomu ústně poradím, to bych si taky mohla nárokovat tvé střihy zdarma 😀

A ten plochý uzel jsem si taky vymyslela a taky jsem nevěděla, že to má jméno, pak jsem ho zkoušela vygooglit, protože mě napadlo, že to už určo vymyslel někdo jiný. Já ho používám na spoje, kde potřebuju mít jistotu, že zatáhnu za jeden konec a druhý se nerozváže. U toho OL mě to ale ještě nenapadlo.

kuna
5. mar 2012

@alinn @sufik1 tuto nažehlovačku taky znám, měla jsem dva typy - jedna vypadá spíš jako papír a jedna jako látka. Hezčí potisk je na tu papírovou, ta látková vypadá trošku hůř, ale zase dýl vydrží. Bohužel po půl roce praní byly v háji obě a ještě jsem měla světlé tričko špinavé v okolí nažehlovačky od barvy (ne moc, takový nádech). Takže za mě je to super nápad, jak vyrobit třeba tématické tričko na tábor, karneval....ale ne na normální nošení.

Jinak jsem zjistila, že má dcera citelný nedostatek kalhot. Včera jsme byly dvakrát venku a pokaždé totálně odrovnala (zaprasila jedny). Loni na podzim ještě nechodila, v zimě se párkrát prošla po chodníku a včera lítala na chalupě po mokré trávě a odpoledne na hřišti na skluzavkách. Hlavně ty romantické světle růžové manšestráky to fakt nedaly 😀 😀 😀 😀 . Asi našiju ještě softky a mrknu na MMB, na ničení na písek jí to bude stačit.

sufik1
5. mar 2012

@kuna Tohle je ta papírová. Já jsem si to tak nějak myslela, že to nebude na časté praní. Ale zase ruku na srdce, jak dlouho dítě nosí jedno tričko?

macin73
5. mar 2012

@caramilla Díky! Mám to tam necelý týden... čekala jsem na výsledky prvotrimestrálního screeningu 😕. Jinak mě je sice tak nějak šoufl průběžně, ale jíst můžu... jen jsem minulý týden vyjímečně dala malé asi tři skleničková jídla (nebylo kdy uvařit, pořád jsme někde trajdaly a taky jsem chtěla zlikvidovat "zásoby"), a to jediné mi teda fakt nevonělo... Ale ustála jsem to - no musela, žejo 😀. Jo, a dnes mám za sebou úspěšnou registraci k porodu, huráááá 😀

animal
5. mar 2012

@macin73 tak taky gratuluji 😀

macin73
5. mar 2012

@animal Děkuju!

ucitelka70
5. mar 2012

@macin73 blahoželám...

sirael4
5. mar 2012

Ahoj holky,
tak jsem dostala tip na vaší diskuzi, budu ráda, když mě mezi sebe přijmete. Chystám se dcerce šít, tak hledám zatím vhodné materiály...

mehlo
5. mar 2012

@sirael4 srdečně tě vítáme mezi námi. Pozor ale je to nebezpečné na peníze, věčně nějaká hromadná objednávka a většina z nás pak nemá co jíst

sirael4
5. mar 2012

@mehlo je mi to jasný 😀
Rovnou se zeptám, co je popelín, jde to použít?

komisakpd
5. mar 2012

baby kde kupujete tie polyeterove nite?