Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@mehlo zastat se nemusíš, klidně napiš svůj názor, ať je jakej je 😉
Knížka je ve scanru, snad večer konečně... 😉
@sufik1 to jsme to dopracovaly, co? 😀 😀 😀 😀 Hele, založíme si nějaký nový blog s trefnou doménou 😀 A co kdybysme třeba zdarma dávaly sřihy, ale úplně nepoužitelné, taková recese 😀 😀 😀 😀
Já jsem hroznej nervák...
Jasmína mi teď umyla WC, je celá mokrá a koupelna taky, ale já jsem se málem počurala smíchy 😀
@komisakpd manžel zakázal 😀 Dala jsem onehdá odloženej start a odešli jsme makat na náš současný barák a když jsme večer přišly, uvítala nás 5cm vrstva vody v bytě. DOstat ten zatuhlej sliz z pračky byl fakt problém.
Takže zakázal. A jednak mi přišlo, že to nepralo. Měla jsem všechno prádlo i po 3 měsících používání šedivý, hnusný, takže jsem se na to vyprdla a peru v Qualtu.
@caramilla Peti víš mi příjde že ty holky ženy co chodí k tobě na blog a kritizují zpoplatnění si neumí uvědomit hodnotu času tvojeho času!Svůj čas si umí zhodnotit, ale jak píšeš český národ" proč bych za to měl platit když to šlo do teď bez placení" takže se nenervuj jsi dobrák od kosti 😉 je to jako s placením školného na vysokých 😀
@lillyzelvicka jj, 100% souhlas, jen si nemyslím, že jsem dobrák od kosti 😀 Bohužel v nás je zakořeněné i to, že "proč bych měl posílat peníze do Afganistánu, když jsem chudej" a přesně jak tam jedna paní spala - jak chudej, když mi dali hypotéku??? Můj brastranec má hypotéku na 6 milonů, 30 tisíc splátka měsíčně, na utrácení peníze asi teď fakt nemá, ale je chudej???
@ucitelka70 čau 57 Kč jsou tyto dvě věci
@caramilla právě takhle se tady myslí vidím to i v rodině já jsem chudák já nemám ale tam půjčka tam půjčka nebo hypotéka a měsíčně jim jde 10 tisíc na půjčky, ale kdo si je nabral? 😝
@komisakpd já ve slizu peru..ale já jsem schopná prát i na "sucho" tedy na mokro bez prášku 😉 (záleží jak to je špinavé..) a nešediví mi to (ale testu bělosti jako v reklamě jsem to nevystavovala..tak třeba je to šediví jako hrom..ale protože nemám srovnání..tak žiju v iluzi, že bílá je šedá 😀 😀) - někde jsem četla, že to šedivění dělá soda - tedy když je jí ve slizu moc. Pleny jsem v tom nikdy neprala ..tak tam nevím jak to funguje..a pračka zatím funguje a netváří se, že by jí to vadilo (ale kdo ví..mluvit neumí a dovnitř nevidím 😀 - tak se beru jako pokusnej králík..a když pračka dopračkuje..tak přijde na řadu valcha ..a alespoň ušetříme za proud 😀 😀 ) a někdo tu psal, že chce novou pračku a pere ve slizu už dlouho..a ani sliz ji nezničil 😉 my a jedni známí máme stejnou pračku a oni ji mají už podělanou a to perou v běžných prášcích a nám pere dobře 😉 😀 tak si vyber 😀
u nás doma používáme na většinu čištění (praní, mytí i sebeočišťování) marseilleské mýdlo..a když chci aby něco vonělo..tak to ovoním esenciálním olejem..a běžná bytová i tělová kosmetika mi začíná smrdět (tedy spíš vadit - nebo nevonět nebo jak to napsat 😉 )
@alinn s tou novou prackou som pisala ja 😀 ,stale sa nic nekona stara perie ako drak 😝 😀 ,tak ja som este nezanevrela na sliz,biele uz nie je ziarive,ale na tmave ok,teraz som dostala plienky o svarginej presne tie iste co mam aj ja doma,ona ich sice mala belsie ale totalne znicene 😝 latka podrata ,okolo patentie potrhane ,svy deto 😝 a pouzivala ich ovela menej ako ja,znicil jej ich tak komercny prasok 😝 ,moje prate v slize boli sice sedive ale ako nove...
@lenasss návod je tady http://sewmamasew.com/blog2/2011/05/wallet-to-t... moc děkuju za pochvaly🙂
@lillyzelvicka no, přesně... A navíc jsme zvyklý, že všechno za nás platí stát, chceme všechno zadarmo, jsme prostě tak blbě vychovaný... Já jak jsem pracovala v neziskovce, tak prostě vím, že všechno má svou cenu a je třeba to všechno přepočítávat na peníze, protože když člověk dělá smysluplnou a záslužnou práci, tak kdyby všechno dělal zadarmo, tak kam by tyhle organizace dospěly? Však to přece nejde... i v neziskovce pracují lidé, co mají hypotéky... ach jo... obraz české společnosti... blbý je, že ten, kdo myslí trochu nekomunisticky je hned za vydřiducha a na peníze ☹
@komisakpd ne, ten sliz tam zatuhl a jak se napouštěla pračka, tak tam byl zatuhlej a všechno napouštění vyteklo do bytu 😀 Když se pere bez odloženého startu, tak tenhle problém odpadá. Ale sliz je podle mě loterka, dost opravářů říká, že to ucpává a ničí pračky, někdo si to hodně chválí. Asi prát s tím na 90 i 60 je OK, ale na 40 bych se už bála a na 30 bych to už vůbec nepoužila. Problém je, že to mýdlo při nižších teplotách zatuhává. Takže otázka je, jestli když pak se máchá a vymáchají se zbytky slizu ve studené vodě, jestli se to někde v pračce neusazuje nebo se to všechno spláchne do odpadu. Já odborník na to nejsem, mám jen 3 kamarádky, co po používání slizu měnily pračku. Mě to manžel zakázal 😀
Qualt je ekologickej českej prášek z Rakovníka, má certifikát EŠV.
Myslím, že je to asi věc názoru a holt každý musí vyzkoušet, já jsem první byla myšlenkou nadšená, ale výsledky teda vůbec...
Já jsem taky někde četla, že voda na 60 pere sama od sebe nejlíp. Já prala chvíli v ořechách, ale manžel zakázal. Pak se mi to stejně přestalo líbit kvůli dopravě až z Indie....Teď peru všechno na 60 s minimem komerčního prášku a místo aviváž dávám ocet. Vůni avivážu už nesnesu - zvedá se mi z ní žaludek, mám ráda vůni "mýdla". A octu 😀 😀 😀 😀 néé, ten tam není cítit vůbec.
@komisakpd přimlovám se taky za Qualt excel, vychází i dobře cenově, pro mě to bylo vysvobození, po všech eko variantách, co skoro nepraly (já peru na 60 jen plíny, tak mi sliz skoro nic nevypral a připadlo mi, že plíny po něm byly pořád smradlavý) nebo byly brutálně drahý, to je první věc, co mi vyhovuje po všech stranách. Nakoupím přes net vždycky dvě obr balení a mám i poštu zadarmo 😎
@caramilla držím palce, nenechej se zviklat, podle mě je dobrej nápad střihy nedávat zadarmo, zvlášť takový vychytaný 😉
holky nechcete něco z domu látek? objednávám a nad tisícovku mám poštovné zdarma
@papajka7 jsem si nemohla vzpomenout 😀 😀 a jak dlouho že to pereš ve slizu?
Mě by zajímalo jak dlouho se může taková pračka ničit tím slizem než se úplně zničí 😀 😀 by se ty pračky měly vyrábět průhledný ..aby člověk viděl co se uvnitř děje..takhle je to opravdu loterie jak píše caramilla 😀 a zatím to vypadá, že papajka vyhrála 😀 😎
@caramilla mozna jo, ale uz se mi nechtelo investovat a uz jsem ji zacala rozdavat.. 😀 takze az se ti na tvoji neco poroucha, vis odkud budes mit nahradni dily 😅 😀
@caramilla hele to si snad jdu pocist, co se to tam u tebe deje.. 😅 😀
@animal a ja si tam jeste nic nevypsala.. ale tak 2 litry bych tam urco utopila.. (ze jsi to ty.. 😀 😀 😀) doufam, ze se na to uplne nevyprdnes, bo ja je nutne potrebuju! toz leda to srazit treba jen na 10 motovu, ktere budou nejzadanejsi a vzit ty 😉
@terezita to jsem taky chtěla scucnout to jen na pár motivů, ale když já mám opravdu obavy, že jste ze všech hromádek vycucaní jak píše @caramilla. Jsem ochotna známým tvářím odložit platbu třeba na další měsíc. Ale ten odběr pro mě musí být minimálně za 15 tis. 😀 😀
@animal hele vsak to vyzkousej a kdyztak se to pak stornuje.. 😀 😀 😀
jo a ja bych urcite brala vic od jednoho motivu a ne deset ruznych obrazku.. jeee, ze bych si zarezervovala rovnou 10ti ks ty motivy, co bych chtela? 😀 😀 😀
a teda myslim si, ze pres fler by se ti to urcite rozhelo. kdyz tam kouknes na ty, co prodavaj nazehlovajdy, tak tam maji docela odbyt 😉 a to maji nektere baby nazehlovajdy typu latka podzehlena vliesofixem.. 😀 😀 😀
holky vůbec nestíhám, dopoledne jsem se packala s několika balíky, malej nespal 😝 byl protivnej a pak jsem šla na finančák a zdravotní, poštu s balíky a zítra mě čeká sociálka a rychle rychle dělat balíky a třídit soft na kopičky, jelikož stále nemám nakopičkované všechny osoby. To budu dělat zase do půl noci 😝 😝
a ještě tomu jdu za chvíli cvičit 🙂

@mehlo niekde som citala ze po slizi pradlo zosedivie no po viacerych vypraniach je opat biele, nie je to tak? takze pri kapsovych plienkach ten flis ci suedecloth mi prestane fungovat???
@caramilla preco nie? jednoducho si nechcela ci sa neosvedcil?