icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
5. mar 2012

teda ten odkaz na učení angličtiny zdarma u mě na blogu, ten mě zase pobavil, ach jo... 😝
To už byly víc in ty recepty 😀 No, asi zpoplatním teda i recepty, aby byla zábava 😀 😀 😀

animal
5. mar 2012

napsala jsi to hezky, nepovoluj, máš s tím spoustu práce. Udělat a vytunit střih je úplně něco jiného než nafotit postup a dát na blog (ikdyž i to je náročné) obzvlášť když děláš milion věcí 🙂 ale s návodem se pachtíš jednou, ale se střihem máš nedokonalých X věcí

palosek
5. mar 2012

@caramilla ...k blogu a zpoplatnění střihů...jen jsem tam kukla a viděla tu diskuzi...no, jsem po R12, dali jsme si s mužem snad po roce vinko 😀 😀...přečtu snad zítra...ale jinak...to ty baby ještě neviděly střihy a jejich cenu na FM 😕 , že... 😀 😀 To vymýšlení zabere toliko času...aby vše sedělo, vím to, podle sebe a tvorby bund pro naše holky...a pak to focení při šití...strašně to zdržuje...na druhou stranu,když si koupíte časák za 250,- s pár střihama...já to taky půjčuji známým a rodině, ale jde to z mé kapsy a je to má dobrá vůle, že... to jsou myšlenky, ale chápete mě, že jo.... 😅 😅 😅 Jdu radši spát.... 😀 😀 😀 😀
A moc tu neplotkujte, protože vás horko těžko dočítám.......... 😀 😀 😀

animal
5. mar 2012

@michamicha já jsem s matrošem spokojená, já tam brala myslím jenom kordy, ale jsou to němčouři, takže kvalita

petkasv
5. mar 2012

@caramilla Car a ty máš někde nějaký přehled kolik si asi tak lidí tvůj střih stáhlo? Jestli to takhle cítíš, a jsi z toho vyšťavená, tak se na to vykašli, nech to jak to máš a stáhni střihy, které jsou pro tebe klíčové, je zbytečný aby ses kvůli tomu přeci trápila, není to nic životně důležitýho, jsou důležitější a podstatnější věci, dávej střihy, které tě tolik neživý, jako třeba střih na tréningáče bych tam nedávala, ten ti dal tolik práce, že se to prostě podle mě ani nevyplatí, když je někdo chce tak ať si zaplatí za tvůj výrobek 🙂 já vim že takhle si to nechtěla, ale prostě některý ženský jsou na palici, a někdy to jinak nejde 😖

alinn
5. mar 2012

@caramilla Naprosto chápu o co Ti jde (nebo mám ten pocit) a asi bys to chvíli měla nechat tak..alespoň týden..a uvidíš..prostě to nech uzrát a dozrát..a třeba na něco přijdeš...nemusíš to řešit teď hned 😉 Taky si uvědom, že nejsi zodpovědná za štěstí druhých (ale za to své ano!)..Mě se ten systém střihů zadarmo moc líbí..ale! pokud Ti to začíná lézt na nervy..je potřeba s tím něco udělat..nemá smysl bojovat za to abys to měla placené..pokud to tak ovšem necítíš..ale myslím, že je potřeba si to urovnat tak, abys byla spokojená..potom budou spokojení i tví čtenáři. A taky myslím, že nemá smysl se tím trápit. Prostě to udělej tak aby ses netrápila. A to co ti říkáme my ber jen jako prostředek díky kterému si urovnáš myšlenky..neber to jako rady těch chytřejších či znalejších..musíš se stejně rozhodnout ty podle tvých pocitů a potřeb. Já třeba když se nemůžu rozhodnout mezi dvěma věcma..tak si hodím mincí..ale nenechám rozhodnout "osud"..jen ho nechám aby mi napověděl co chci..protože když osud rozhodne..a já si řeknu..ách jo..já bych radši to druhé..tak je jasno..když si to neřeknu..tak je taky jasno 😀 😀

petkasv
5. mar 2012

@lucijan prosim tě udělala jsem curkovou hmotu, dala vychladnout a přišla jsem k ní po dvou hodinách a ona totálně vytuhlá asi jí mám znovu rozehřát a pak co s ní?

kuna
5. mar 2012

Ja se te nebojim...bububu 😀. Ale vzdyt to to delas spravne, davas cenne rady zadarmo, neni to vubec proti tvemu presvedceni, treba ty fotonavody jsou kolikrat na celem strihu to nejcennejsi. Proc bys mela davat zadarmo uplne vsechno? Jenom proto, ze se zivis svym konickem? Ty zenke si fakt podle me mysli, ze tebe a tvou rodinu nakrmi pomysleni, ze jsi drela do dvou do noci. Ony taky nechodi do prace zadarmo, aby tak mohly nezistne pomoci nekomu jinemu.
Ja nejsem verici v tom tradicnim slova smyslu, respektive verici jsem, ale nehlasim se k zadne cirkvi, mam takovy svuj vlastni pristup...ale jako dite jsem chodila na nabozenstvi (k promrzlejm katolikum 🙂 ) a utkvelo mi v hlave, jak nam tam knez rikal, ze Buh sice chce, abychom byli dobrymi lidmi, ale neznamena to, ze ze sebe mame delat otloukanky a namisto rvacky nasilnikum pokorne nastavit druhou tvar a trpet, ale ze se mame branit. No a snazim se tim tak nejak ridit, byt dobrym clovekem, ale nenechat si srat na hlavu a vysavat se druhyma 🙂

alinn
5. mar 2012

@caramilla ..možná mám i potřebu zastat se těch co jsou proti zpoplatnění..myslím, že jsou v první řadě v šoku..nebyly na to předem upozorněny a možná to berou i osobně... A taky jim opravdu mohla ta Tvá myšlenka s tím, že to dáváš zadarmo připadat natolik skvělá..že jim tohle prostě vyrazilo dech..a nenacházej žádná vhodná slova pro obhajobu svého postoje..tohle je fakt těžký...Ani si nejsem jistá, že je ta diskuze o penězích 😀 No budu na tebe myslet a přeji ti úspěšné rozuzlení 😉

lindauciatko
5. mar 2012

Ahojte maminy,
prosim vas neviete o nejakom e-shope s metrazou co by mal v ponuke detsky obrazkovy flanel? Potrebujeme len 1 - 2 metre na hraciu deku pre dievcatko, ale nic som nenasla, iba nieco na sashe ale som si nevybrala. U nas v kamennej predajni nie je ziadny vyber, jeden nevyrazny vzor a koniec...
vdaka

alinn
5. mar 2012

@kuna jsem si teď taky vzpomněla..zkoušela jsi zprovoznit ten šlapací stroj? Jsem to nafotila..a není tam nic vidět..blbý světlo bo co 😅

kuna
5. mar 2012

@alinn jeste ne, nejdriv se na nej musim poradne podivat (nemame ho doma, ale na chalupe) a splasit ten trmen a az pak...jak se znam, za rok by to mohlo byt 😀

jam3
5. mar 2012

@komisakpd
Já používám sliz na tmavé prádlo a plenky cca čtyři roky a jsem spokojená. Světlé už v něm moc neperu, proti šednutí přidávám perkarbonát. Ono je to způsobené tím, že neobsahuje optické zjasňovače ani bělidla. A dělám ho z marseillského mýdla.

jam3
5. mar 2012

@caramilla
Já se rozhodně nebojím ani tebe, ani svého názoru, co už jsem ti psala dřív, snad i do mailu. Mě přijde naprosto správný, abys za svou práci (a že vytunění střihu je pořádná makačka) byla oceněna. Já osobně ráda použila některé tvé střihy a určitě bych si je i koupila.
A tvé rozpoložení naprosto chápu.

kuna
5. mar 2012

Jak tu resite ty praci prostredky, tak ted pry vyhral DenkMit a je taky eko http://ekolist.cz/cz/zelena-domacnost/rady-a-na...

michamicha
5. mar 2012

@caramilla jsem to celý přelouskala a z některých názorů jsem teda byla trošku na rozpacích, ale o tom už se tu psalo...
tam to psát nebudu, napíšu to tady... já osobně bych střihy na pleny, kabátky a jiný složitější věci zpoplatnila... když si chci ušít něco na sebe, tak taky jdu a koupím si Burdu (podle té se mi šije nejlíp 🙂 ) a znám pár hobby švadlenek ve svym okolí, který si stáhnou na netu free střih a pak podle něj šijou kamarádkám a kamarádkám kamarádek a normálně za prachy, takže proč by sis neměla nechat zaplatit za něco co jsi ve svém volném (a že jeho asi fakt málo) čase osobně vytvořila? jako některý ty argumenty, že nejsou prachy na kupování oblečení a nevim čeho... a z čeho ty ženský šijou? ta látka taky něco stojí a jak jsi sama psala, tak třeba bodynko se šít nevyplatí, pokud ho teda nebude člověk přešívat ze starýho opranýho a vytahanýho trika 😝 toť můj názor 😉
jo a až se k tomu někdy dostanu já, že bych vytvořila nějaký "vytuněný" střih a byl z mojí hlavy, tak si za něj taky nechám zaplatit 😉

a teď jdu došít to tílko 😝

michamicha
5. mar 2012

@kuna denkmit jsem koupila před 14 dny a už ho nedám, pere 100x líp jak lovela a Vojta se už neškrábe 😉 😎

dankakk
5. mar 2012

@lindauciatko tak celkom pekný flanel je tu http://handricky.eu/index.php?route=product/cat... ... A ked napises, myslím, že ti strihnu aj iný rozmer🙂

kuna
5. mar 2012

@michamicha tak to rada slysim, ja mam ted sice jeste zasobu, ale pak ho chci vyzkouset taky

@caramilla jeste me napadla odpoved na problematiku zpoplatneni strihu doposud volne dostupnych - rekni, ze tamto byla beta verze, ted jedes naostro 😀 Delaji to tak i o trochu vetsi firmy, tak co bys nemohla taky 😎

komisakpd
5. mar 2012

@jam3 vazne to pouzivas uz 4 roky? a podla toho receptu co som pisala? a si spokojna...a co je ten prekarbonat

maly_prcek
5. mar 2012

@caramilla Taky jsem se tady pokoušela něco na blog stvořit, ale nepovedlo se mi nic co by zbytečně nevířilo vodu...
Zaplatit si za originální propracovaný osvědčený střih včetně služeb (neustálý vývoj střihu, rady na mejlu)? To nemá ani burda 😀 Dokonce ani ottobre 😀 😀
Kdo někdy vyvíjel střih, ten radši dá stovku než se s tím pachtit... Oblečení se dá ještě nějak odkoukat a zkušenostma se člověk vycvičí, ale třeba ty plíny, kde jde o milimetry a kousek posuneš radius a je to v pytli... Navíc zkoušíš na drahých látkách (PUL), tréningáče si neušiješ ze starého trika... Takže komu za to 50Kč nestojí, ten neví, o čem je řeč...
Ono asi bude nejtěžší najít tomu rozumnou míru - aby to žilo, lidi tam chodili měli pocit, že se tam hodně dočtou, něco si stáhnou, vymění k šití, ale přitom aby se ti vrátily investice a nepůsobilo to jako e-shop střihů...
Ono mi přijde jako problém komu ty střihy dáváš... On je rozdíl poskytnout své nápady někomu, kdo se s tebou dělí o rady a zkušenosti, napíše ti recenzi, reference na materiály, hodí odkaz, sám ti poskytne svoje nápady (a tím tě inspiruje, rozvíjí), ... A pak člověk, který přijde a okopčí si střih nebo dokonce si ho minimálně změní a považuje to za svůj nápad (a třeba si tím i vydělává)... Jako tvoji čepičku mají i moje kamarádky, které se šití absolutně nevěnují, nevim, jestli na to náhodou někde narazily a daly babičkám ušít nebo někde koupily, každopádně ten web je profláklý asi dost... A tihle lidi budou nejvíc frflat.

Jinak nechápu, jak někdo šitím ušetří 😀 (Pokud neberu tepláky recyklované z mých, ale i tak ta práce)... Já to beru jako koníček a taky to podle toho musím dotovat... Kdo nemá prachy, ten kupuje trika v Kiku apod. néé? Ale není to zas originální, nevyblbneš se u toho, nepodporuješ tím českou výrobu, není to od maminky s láskou...

maly_prcek
5. mar 2012

@caramilla Jo a já kráva jsem nestáhla tvoje střihy, když byly ještě zadarmo!!!! Jsem si říkala, že to někdy udělám... (navíc furt nemáme cartrige do tiskárny a můj by mi to vytiskl v práci určitě blbě) Jsem mohla ušetřit 😀 😀 😀

komisakpd
5. mar 2012

@maly_prcek kde je to o com pise carmila..nemozem nast povod toho o com je tu rec..pomozes,..daj link..dik

michamicha
5. mar 2012

tak tílko došitý, neni ani trochu dokonalý, to další, který snad někdy v budoucnu budu šít už dokonalý bude 😀 foto zítra, teď už jdu spát 😎
dobrou noc všem 🙂

papajka7
6. mar 2012

@alinn uz v nom periem 4 rok 😉

cajova_lienka
6. mar 2012

@caramilla caf krasko 🙂 no je pravda ze ani mne sa vidina ze ta kde tu nemozem vykradnut 🙂 aspon inspiraciou dvakrat nelubi ale chapem tvoj postoj a tiez by ma to jedovalo. drzim palec aby to preslo (vsak kazde cudo tri dni trva) a daj si pivko aj za mna 🙂 mam na neho uz dva dni strasnu chut ale kedze cakam na cas kedy budem moct na teste hladat dve ciarky tak sa drzim skratka (stacilo to vinko v sobotu na oslave maleho 1. narodiek - odvtedy sekam dobrotu) Kopec krasneho sitia bez otravnym jedovatych poznamok a krasny dnik zelam 🙂 ( a som stastna ze aspon dva strihy na kapsovky uz mam doma 😉 )

alinn
6. mar 2012

@komisakpd jestli myslíš caramillin blog..tak je tu: http://ekozahrada.blog.cz/1203/podporte-koupi-s... odkaz je přímo na tu diskuzi
A perkarbonát je ten aktivní kyslík v prášcích na praní http://cs.wikipedia.org/wiki/Perkarbonát_sodný funguje při vyšších teplotách..pokud chceš aby fungoval i při nižších musíš použít TAED - to jsou takový modrý mini kamínky (tý jo ..tak muj mozek nefunguje ani večer ani ráno 😀 ) - no i v prášcích jsou takové malé barevné částečky a to je ono..to jsou aktivátory toho kyslíku (to je asi taky blbě napsaný..ale tak nějak to snad je 😀 )

mehlo
6. mar 2012

@lillyzelvicka jo rozhodnutí o tříleté mateřské určitě máš, akorát mě ted přijde rozhodnutí o ukončení mateřské béé

animal
6. mar 2012

@alinn slyšela jsem, že prekarbonát je dobrý od Fischemy, já mám PUER a před tím jsem měla sodu z DM, ale moc to na něco nepomáhá

lillyzelvicka
6. mar 2012

@mehlo no já jsem probrala všechny papíry od mateřské a mám teda jen rozhodnutí o porodném a pak že mi dopláceli mateřskou víc nic 😒