icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
9. mar 2012

@daisyr k fotkám jsem se taky ještě nedokopala 😀 a malej včera zasejřil softshelku tak, že není k focení 😀 ale brzo brzo 🙂já se dokopu!!! a díky za to povlečení - takhle to stačí 🙂

kuna
9. mar 2012

@lilly2711 krásná, šťastná a zdravě vypadající holčička 🙂. Moc vám držím palce, ať je všechno špatné co nejdříve za vámi a už máte jen samé radosti!

@crawler na povlečení jako říkala @daisyr plus ještě nezapomeň přidat na sražení látky, většinou zhruba 5cm na metr

vevercam
9. mar 2012

@kuna pas jsem šila tak, že jsem střihla pruh o dvojnásobné výšce než je pas a jeden konec lícem k líci přišila, tu vnitřní část jsem přichytila až při opětovném přišívání kontrastním prošitím, tak se mi schoval švový přídavek - na fotečkách je to snad dobře vidět, nevím, zda je to tak správně (švadlenky se možná osypou 🙂, ale snažila jsem se o to, aby švový přídavek nikde netlačil 🙂 , jinak v těch zelených je vnitřní podšívka z beránka a byli to super kalhoty na zimu, kluci mohli chodit bez punčošek 🙂

kuna
9. mar 2012

@vevercam děkuji ti dobrá ženo za popis a foto, už to chápu 🙂 . Já jsem totiž zatím šila jen tepláky a kalhoty, kde se to celé našije OL a je vystaráno. Tohle zní logicky 🙂

zojec
9. mar 2012

juuuuj, ja vas uplne zanedbavam :( o co som prisla za 3 dni?? ste toho ale popisali zas 😕 bez sance precitat.. ale fotky paradne.. @maryol, si sa dnes nepochvalila ake krasne veci si posila 😀 ja len take prkotiny sijem, nic poriadne :( dufam, ze sa coskoro pustim do softshelu, lebo od oktobra asi aj zatuchol 😠

ucitelka70
9. mar 2012

@lilly2711 zlatá je dcérka, šibalský úsmev má 😉, aby sa ti vždy takto krásne usmievala.... veľa zdravíčka a tebe veľa síl....

petkasv
9. mar 2012

@lilly2711 malá je nádherná 🙂
@kuna děkuju, taky budu mít problém s tím košíkem, já mám taky na velkém kočáru mega a jsem spokojená 🙂

Holky můžu dát výplněk na jarní šaty? Není to blbý materiál?

jarakr
9. mar 2012

BRNO soft a Engross mi už Eliška přivezla, tak kdo chcete napište ať si domluvíme převzetí.

dankakk
9. mar 2012

Taaaak moje triko dokoncene! dnes bola chvilku popestovat babka, tak som to vyuzila. nie som s nim uplne spokojna - upravovala som si strih z detskeho ottobre a vyslo to ako na slona - tak na vysku 190 by bolo ok 😀 este asi presijem golier (smiesne slovo) lebo je velmi odvazny- na kojenie super ale na von by teda asi velmi putal pozornost... no a na jednej foto som ako tehu, nie som, len tak blbo stojim... inak na tehu bude toto triko super-je paradne dlhe a pruzne...

dankakk
9. mar 2012

no a este to sive na zadnom diele je sedy patent, tak som zvedava ako sa po case vytaha 😒 😖 asi nutne potrebujem sedy fin 😀

dankakk
9. mar 2012

a este, uz zase som vo svungu 😀 trosku som sa otrepala z minulych hromad a vraj si mozem kupit nejake nove latky - vcera na mdz som robila psie oci 😉 ... tak poprosim link na velurove nazehlovacky a idem tam otrieskat par desiatok eur 😀 😀

veronik77
9. mar 2012

Prosím, kdo měl tu úžasnou knihu "tohle nenos, když....." Nebyla to @alinn?

alinn
9. mar 2012

@veronik77 byla 😀

monikajan
autor
9. mar 2012

@maroubrabeach tak to Ti asi ten, kto to vie, nepovie... 😔 To sú noci (doslova) strávené na internete, kým sa také veci zistia... - to si už zrejme zistila aj Ty 😉 . Bambusovo - konopný flís kúpiš na sijemdetem.cz a detivbavlnke.sk.

@lilly2711 - bože, malá je krááásna, vyzerá šťastne a určite aj je! Je to bojovníčka, čo všetko zvláda so širokým úsmevom. Myslím na Vás každý deň, držte sa. Juj, hne´d by som ju vystískala a vymojkala 🙂.

papajka7
9. mar 2012

@lilly2711 jeeej krasna je krusinka 😵 😵 😵 ,sibalsky usmev ma 😎

@katka82 wau dobra 😉 krasne su 😵
tak mne dnes prisiel balik z detivbavlnke tak idem na to,chcem si posit plienocky,hrozne sa tesim,len pruser je v tom ,ze mam doma kopec popoliniek po chlapcoch 😝 ,ale to neva ,lenze s malej sa stava ukazkovy bezplienkac 😅 ,no ale ja musiiim jej usit,neda sa odolat 😀

papajka7
9. mar 2012

@monikajan jej ahoj monika balicek dnes prisiel dakujeeem 😵 ,latky uuuuzasne 😵 ,len neviem rozoznat ktore je bambusve a ktore je bambusovo konopne frote 😅

papajka7
9. mar 2012

@dankakk no ty kokso paraaada,super si to skombinovala,takyto strih rada take uni tricko aj na paradu,aj na tehu,aj na kojo ,supeeer 😵
@vevercam ty pocuvaj ,fakt sijes proficky,tvoje vyrobky vypadaju uza aj s vnutra aj s vonku 😉 😵

boudova
9. mar 2012

@dankakk z jakých to máš materiálů?

mehlo
9. mar 2012

@papajka7 čau! jestli má monika to samé jako z sijemdetem.cz, tak bambusové je těžší, má větší gramáž a je úplně smetanové, kdežto v tom bambusovo-konopným jsou jako takový částečky- nevím jak jinak bych to řekla, který mají trošku jinou barvu, jakoby režnou.

veronik77
9. mar 2012

@alinn A může matka tří dětí s klokaní kapsou (tedy s povolenými břiš. svaly) nosit zavinovací tričko (zimní dáms. ottobre)? 😀 díky moc!

sufik1
9. mar 2012

dneska jsem šla koupit zip k mikině a zas jsem u mráze nechala 700,- mají medvídkový flís za 69,- ta cena mne hodně přkvapila http://www.dumlatek.cz/fleece-potisteny/5120-fl... Teda brala jsem modrý. A ještě úža flís s houbičkama. A to jsem se zařekla, že nenakupuju 😕

terezita
9. mar 2012

@sufik1 ten medvedi je paradni! no jeste ye jsem tam nebyla.. bych tam taky nechala majland.. 😀

ucitelka70
9. mar 2012

@sufik1 nádherný, dúfam,. že si zobrala celý bal..... nemáš navyše 2-3 metre?

petkasv
9. mar 2012

@sufik1 ten je boží 🙂

maroubrabeach
9. mar 2012

@monikajan
no to hej, to je fakt. tak idem googlovat 🙂

beky52
9. mar 2012

@dankakk super tričko..tá farebná je čo za látku..? 😉

alinn
9. mar 2012

@veronik77 😀 tak teda nevím, který přesně myslíš..ale u nejlepšího topu pro ochablé břicho mají nabíraný top (něco jak má caramilla na boku u kojo trik) a píšou u toho, že nikod nebude vědět, jestli je to látka nebo vaše tělo, co vytváří vlny 😀 ..a jako alternativu mají právě zavinovací top a dúvod tu mají tento: vázačky jsou neobvykle vysoko, vážou se v pase a dolní část topu splývá přes bříško (ale je to černý top a na té fotce není nic poznat 😅 ) takže zavinovací ano 😉

alinn
9. mar 2012

@veronik77 jo pro upřesnění u toho nabíraného to nemají teda tak jak to je u těch kojo trik na boku..ale mají to vepředu 😉

sufik1
9. mar 2012

@ucitelka70 ne, já brala jen metřík malýmu na mikču. Měli modrý, žlutý a růžový. A za tu cenu....