icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
13. mar 2012

@palosek tak to by bylo super potřebujeme něco hodně hřejivého 😀 a tvůj blog najdu kde prosím tě

wzorcek
13. mar 2012

@kryska5 dakujem 🙂 tak to vyskusam aj ja, ved pri najhorsiom budu mikinky 😀

nika
13. mar 2012

🙂 wendy má zase nové a velmi povedené potisky 🙂
http://www.produktservis.cz/katalog/wendy/jedno...

boudova
13. mar 2012

Tak jako tohle nutně potřebuju! Nedávno jsem to u nich našla v neaktivních a modlila 😀 😀 😀 jsem se, aby to zase vyrobili!!!!! uuuááááááááá

kryska5
13. mar 2012

@boudova jú ten je krásny 😵

kryska5
13. mar 2012

SOFT SK in tha house !!!!!!!!!!!!!!
návštevné hodiny doobeda a poobede, cez obed občas spím 😅

kryska5
13. mar 2012

@zojec @papajka7 @wzorcek vy tu máte ešte FM, čakáte ešte na niečo (MTX) či už mám posielať?

animal
13. mar 2012

@kryska5 tomu říkám rychlost 🙂 v pátek dopolko podáno

kryska5
13. mar 2012

@animal ano, tiež som bola prekvapená, tož letecká zásielka 😀 Super si to nabalíkovala, vďaka 😉

wzorcek
13. mar 2012

@kryska5 ja este daco cakam... uz ani neviem co, ale urcite to nutne potrebujem 😅

kryska5
13. mar 2012

@wzorcek veď toto 😀 ja už v tom začínam mať hokej 😝 pozerala som starú tabuľku FM a mám tam poznámku že MTX 😉 takže potom pošlem naraz a teraz dumám či vôbec MTX z čiech ide ku mne???? 😕 no pomoc @dankakk to nemá ísť k tebe?

kryska5
13. mar 2012

dievčatá SK lobujem za tento jednolíc, krásne vyzerá 😵 http://www.produktservis.com/katalog/wendy/jedn...

veronik77
13. mar 2012

@boudova dáme kilo na půl? 😀

wzorcek
13. mar 2012

@kryska5 nie, mtx ide isto k tebe 😀
este ze mam doma chlapa, tie dievcenske latky by ma uz asi nacisto zrujnovali ☹

dankakk
13. mar 2012

@kryska5 neviem, asi nie, ja som tuto mtx hromadku nic neobjednavala (len hnedé fin cez teba) ... Mylly ide ku mne.

kryska5
13. mar 2012

@dankakk @wzorcek ano idú cezo mňa, ako som uspávala malú ma to napadlo, ide to cez mikulku45 z čiech do BA 😉
Dani, keď dorazí MTX tak môžem posielať aj teba teda, oki

caramilla
13. mar 2012

Caramilla žije, šije, balíčkuje, lítá po úřadech (ano, blíží se konec března a navíc jsem se pokusila Jasmíně udělat pas - chceme jet pár km za hranice v EU do Německa za příbuznými - už jsem byla na úřadě 4x a ještě stále o pas nemám zažádáno, byrokratickej totalitarismus. Nevíte, co se lidi zbláznili, že dobrovolně čekají 2x 8 hodinovou frontu na buzer občanský průkaz z biom. údajema, což považuju spíše za pohoršení s ohledem na citlivé osobní údaje, než abych na to čekala 8 hodin frontu? Dává se na to někde něco zadarmo???)

Vyšívací stroj vyšívá, šiju samé nudy a opruzy, ale teď dva dny softshellku pro švagrovou, tak inovace v softshellu 😀

@veronik77 ; @boudova Jé, stromečky + kočičky taky chci, stačí mi metr. A mě se líbí Veru i ty kytičky do červena, jak máme ten tyrkys 😀 TEď to tvůj statenčný manžel dovezl! Je fakt zlatej!

@animal - Jak mám fotit rozdíl mezi něčím, v čem rozdíl prakticky je jen pocitově? 😀 😀 😀 😀 😀 I ty bazilišku! 😠

Mám na skladě nějaké nitě navíc, co jsem objednávala, aby ladily 100% k softshellu a další hezké barvy, tak kdo chce, koukněte na Fler: http://www.fler.cz/galanterie-u-caramilly

dugyna
13. mar 2012

@kryska5 juj tesim sa.staci ked ti zavolam ci si doma alebo ci sa nechystas niekam?dakujem
a nemas lnik na tu tabulku softu aby som vedela kolko doplatit za postovne. a tak
dakujem 🙂

dugyna
13. mar 2012

@caramilla prepokladam ze aj u vas sa podava do konca marca danove 😀 , tak potom si tak zahadzana ako ja?

dugyna
13. mar 2012

@kryska5 ten uplet bude dobry aj na tricka?

crawler
13. mar 2012

@caramilla ahoj Car 🙂 ted jsem postřehla, že máš další stro? 😀 😲 prosím Tě, kolik místa na stole ještě máš? 😀 Jinak byrokracie je fakt dobrá - kdyby v ní aspoň neměli bordel, že? mě dnes přišel dopis, že dlužím přes 11000kč na pojistném od 1.4.2011, což je velice zajímavé vzhledem k tomu, že jsem od 1.5.2010 na RD - stát za mě zapomněl zacvakat??? 😅 😕 😨 🤐

kryska5
13. mar 2012

@dugyna jasnačka, stačí cingnúť dopredu a dohodneme sa 😉 zajtra poobede asi nebudem doma, inak len tak po okolí

wzorcek
13. mar 2012

@caramilla juj to je nadhera, chcem byt tvoja svagrova 😀

veronik77
13. mar 2012

stromečky objednávka 🙂 hurááá na tři kila 🙂))
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ao...

cenu doplním večer...

caramilla
13. mar 2012

@wzorcek švagrová si to musí hezky zacvakat /i když se slevou) a objednánu má bundu od září!!!!! 😀 😀 😀
@crawler Ty vol... tak to je hustý!!! Přesně, bordel. Paní, co se živí tím, že dělá pasy, neví, že od 1.1. 2012 zrušili tzv. ověřování občanství u dítěte, co nemá OP ani pas. Takže na netu se píše, že stačí RD, já se zaregistrovala on-line na termín, 14 dní dopředu (8h s dítětem fakt nečekám), přijdu tam a ona mne vyhodí, že nemám to ověření. K tomu je potřeba RL dítěte, rodičů a v případě, rodičů mladších r. narození 1953 ještě i RL všech prarodičů dítěte!!!! V dnešní době PC, kdy si zadáš do databáze moje RČ a víš, kdy jsemměla zaražený prdy a kolik stehů po porodu mi dělali!!! Tak fakt mi rozum stojí.
Brácha to zjišťoval u nich v prde... v Železném brodě a paní se smála, že v Benešově k nim z Prahy nedoputovalo, že se toto od ledna letos zrušilo! Takže v pondělí tam udělám takový čoromoro, že se ta paní v tý kabince pos...
Fakt jsem vytočená...

Šicí stroj jsem koupila vyšívací z druhé ruky, teda s vyš. stehama. Píšu o tom na blogu a právě jsem to psala i tobě, že budu prodávat kvůli tomu tu patku, protože u toho mého stroje byla součástí patka Brother. Takže bych měla dvě, jinak bych ji neprodala 😀 Ten původní stroj jsem prodala.

@dugyna Mě daňové a všechny ty opruzy kolem dělala kamarádka, za softshellové rukavice🙂 Ani nevíš, jaký mi spadl kámen ze srdce, já zvládám dost věcí, ale papíry s kolonkama NESNÁŠÍM! S neumím to vyplňovat, to jsou ty vysokoškoláci 😀 😀 😀

caramilla
13. mar 2012

@veronik77 Já věděla, že sem nemám lezt! 😀 😀 😀 😀

dugyna
13. mar 2012

@kryska5 mozno by som ta este dnes otravovala ale neviem ci nepojdeme do rakuska na nakup...

kryska5
13. mar 2012

@dugyna dnes budem najdaľej od domu na ihrisku, čo je pár metrov 😉 takže no problém ak sa zastavíš

dugyna
13. mar 2012

@caramilla 😀 tak to mas super, ja uz mam muzove a svokrine hotove.ale za shop este nemam...a asi to dam jednym nakoniec urbit..pri tom nespani malej a tehottenstve to fakt nezvladam a este chceme ist od 24 prec na chatu...takze ako sorry ale za dva tyzdne to by bol zabijak...to tak keby som nebola tehu a nemala dieta mozno...

monikajan
autor
13. mar 2012

@papajka7 jaom šila len s bamb - konopným flísom, čo už nemám - dávala som ho do vnútra plienok (aksamit- b-k flís- wendy alebo fr. terry alebo český flís). Samozrejme, vo vnútri tvrdnutie nepoznať.... Niektoré baby písali, že český b-k flís netrvdne tak, ako ten predtým... Ale vyskúšané nemám. Ja by som dala max. 2 vrstvy (schnú v pohode) a radšej potom skladala. Alebo 1x b-k flís a 1x český flís - ten by bol dotyk. vrstva.