icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

papajka7
12. mar 2012

@rina76 fiha krasne si sa stym vyhrala 😵 ,vypadaju fest pohodlne 😉

kryska5
12. mar 2012

@animal no pekne, ešte že ti dala na výber 🙂 dúfam že to balikari pekne donesú pod barák, inak im beda 😝

vdovec
12. mar 2012

@animal dneska mi přišel soft a vypadá super 🙂
jen bych se chtěla zeptat, ted jsem prolejzala maily a hledala tvý č. účtu. A našla jsem mail s název podklady k platbě. A tam píšeš, že pošleš jednotlivě mail s cenou poštovného. To platí?

beky52
12. mar 2012

kryska5..prosím ťa čo je to za látku Trabal..čo sa z nej dá šiť..je tam super cena.ale neviem načo sa hodí ☹ ?

mikulka45
12. mar 2012

@rina76 paradne su! kam ty na tie napady chodis 😉 vsetky tvoje vytvory su fakt super! tiez mam doma stare dziny, tak musim nieco vymysliet...inak vidiet ze si detailistka, velmi pekne spracovane 😉

kuna
12. mar 2012

@rina76 moc hezké, líbí se mi kombinace těchto barev!

A já mám hotovo! Nejdřív to bylo úzké, pak jak na slona, pak na menšího slona, párala jsem stříhala, pak už jenom tak na obézního klokana, navíc přes stehna to mělo tvar jak rajtky...já jsem je NEDOŠILA! Čím víc jsem se blížila k cíli, tím víc jsem si byla jistá, že bych je stejnak nenosila, protože mi nesedí, furt to nahoře divně trčí a odstává. Když to všechno dobře půjde, budu příští rok v zimě třeba těhotná, tak si nahoru namísto pasu pak našiju patent a budu mít těhu softshellky. Do té doby je někam zahrabu, aby mi nelezly na oči.
Mně se normálně tak ulevilo, že už se s tím nemusím srát!!!!! 😀 😀 😀 😀

veronik77
12. mar 2012

@kuna Nech je odležet, někdy je to nejlepší 🙂

sufik1
12. mar 2012

@kuna ano, velmi rozumím, moje hnědá flísová mikina leží v rohu a už 10 dní JI IGNORUJU!!!!! Přešívala jsem asi 5x načež celý přední díl musím vyhodit a udělat ho znovu.

rina76
12. mar 2012

@mikulka45 kam na ty nápady chodím - no přeci sem 😀 😀 😀

beky52
12. mar 2012

@kryska5 .prosím ťa čo je to za látku Trabal..čo sa z nej dá šiť..je tam super cena.ale neviem načo sa hodí ?

kryska5
12. mar 2012

@beky52 zlej sa pýtaš, ja netuším 😅 ale za tú cenu chcem vyskúšať

beky52
12. mar 2012

@kryska5 ,,suuper..ja som si myslela..že máš s tým skusenosť...ale dík
😉

kryska5
12. mar 2012

@beky52 prvýkrát odtiaľ objednávam, takže skúsenosti žiadne 😝

beky52
12. mar 2012

@kryska5 tak možno to rizknem aj ja..za tu cenu.. 😉 len tá suma nejak rýchlo rastá... 😝

beky52
12. mar 2012

BABY,,ktoré objednávate z Wendy..potrebujeme radu...čo je to za látku TRABAL?? 😝 😝 😝

season
12. mar 2012

@mikulka45 no nie sme, ved tu to jasne mieri do Bohnic 😀

wzorcek
12. mar 2012

nekupovali ste nahodou niekto lamu na prehoz na gauc? uz dlhsie zhanam taku vacsiu deku za rozumnu cenu a nic som nenasla. Cim by ste to ked tak olemovali?

kryska5
12. mar 2012

@sufik1 Ahoj, tiež som niečo málo prihodila do minihromádky čo pre nás organizuješ, srdečná vďaka ti 😵

kryska5
12. mar 2012

@wzorcek ja to mám hodené na gauči, som to len tak náhodou a sa mi to nejako zapáčilo 😕 dumala som že to bud obehnem falošným overlockom (čo neviem či je reálne, ešte som z toho nešila tak vôbec netuším) alebo urobiť akoby šikmý prúžok buď priamo z lamy (napr aj kontrastnej) alebo z iného materiálu, aj to by mohlo byť zaujímavé 😅

palosek
12. mar 2012

@beky52 jestli myslíš ten výplněk růžové barvy, co je v akci???...je to taková teplákovina, hrubší, z lícové strany je v ní takový proužek (trošku plastické) a z rubu je počesaná...heboučká, příjemná 😀 mám doma, chystám se na teplejší mikinku a tepláčky...někdy 😀 ...nevím, co udělá po vyprání 😉

season
12. mar 2012

@kryska5 ja by som to nechala tak, prípadne nejaký šikmý prúžok saténový

michamicha
12. mar 2012

čau, tak jsem právě došila první prototyp mini recy slipů 😀 obkreslila jsem si jedny větší po Marťasovi a zmenšila střih, no snad Vojtíkovi budou 😅

animal
13. mar 2012

@vdovec to už jsem prosím nestíhala posílat jednotlivě a tak jsem napsala koukněte všichni do tabulky, je to tam ve sloupečku napsané 🙂 ty máš poštu 100,-kč

dugyna
13. mar 2012

davam do pozornosti 🙂 od mojho brata 😀

dugyna
13. mar 2012
lenasss
13. mar 2012

tak jsem vás dočetla chválím veškeré vaše výtvory já ted dodělávám lamí mikinu pro mhd ale dělám jí už nějak moc dlouho 😀 😀 měla bych otázku ten náš nejmladší nechce v noci spát protože mu je zima usíná jen u mě v posteli tak jsem přemýšlela o spacím pytli může být z lamy? Šily jste to už někdo? musí se to něčím podšít?To mám otázek co 😝 😝

eldwen
13. mar 2012

@palosek po vyprání je porad stejna 🙂

palosek
13. mar 2012

@lenasss jj, z lamy jsem dělala sp.pytel synovci. Už jsem ho ničím nepodšívala, hřeje až až. 😀 mám to na blogu 😀

palosek
13. mar 2012

@eldwen ...to jsem ráda...mám toho tolik v plánu, jen se k tomu všemu dostat. 😀

petkasv
13. mar 2012

@palosek, @beky52 mám doma, na mikču super 🙂 teplejší výplněk 🙂 a po vyprání stále stejný 🙂