icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

papajka7
14. mar 2012

@boudova aj do sardokartonu sa da 😉 ja som draheho donutila zavest 😅 ,tak si zohnal neake velke sroby z lesenia,a prevrtal sa cez sadrokarton do deky,a na poschodi ,zase do krovu 😉

ucitelka70
14. mar 2012

@papajka7 aj pri chalanoch si skúšala bezplienkacku? my sme neskúšali, ale sa nám podarilo super pripraviť drobca na nočník, tak teraz už má denne iba dve vkladačky, nanajvýš, niekedy ani to, ináč vydrží na nočník.... len ked je sám a neustriehneme, vtedy už mu ujde, aj v noci sa budí a 2x sa podarí na nočník a 1-2 plienky maxim. v noci......
ty akú metodu si zvolila ne bezplienk?

boudova
14. mar 2012

já jsem si zrovna včera objednala knížku Bez plenky, tak jsem zvědavá, zatím jsem báru jen pozorovala, zda dává nějaké signály a neumím to poznat....uvidím co se dočtu 🙂

ucitelka70
14. mar 2012

@kryska5 ej, pozde som pozrela prebytky, nedohodneme sa na prúžkoch?

kryska5
14. mar 2012

@ucitelka70 kde, aké prúžky?

beky52
14. mar 2012

@palosek ..haha..podľa mna aj viac 😝

sufik1
14. mar 2012

holky z Prahy, vzorní flísů z čiperky je u mne. Předám pak @terezita nebo @stassy až se uvidíme.

Jen tak mimochodem, z čiperky jsou podle mne i ty, které jsem brala na mmb http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=34341228&tab=0 - paní píše dovoz, ale dala jsem je k sobě a je to stejné, minimálně číslo 2 a 6 co mám doma. Tak nevím....

eldwen
14. mar 2012

@papajka7 prodej to na aukru a muzes si koupit dalsi latky a z nich nasit neco, co se ti bude hodit 😉

veronik77
14. mar 2012

@sufik1 třeba brno už není ČR? 😉

kryska5
14. mar 2012

@boudova knižka super, ja som tiež moc zo začiatku nevedela rozoznávať 😅
@evaon @monr jéj baby díky, už len prehovoriť drahého aby sa toho ujal 😝 a ďalší dôvod prečo ísť kúpiť látku z jysku ... pcheee 😅
@papajka7 no vidíš 😀 držím palec pri bezplienkovaní, ja som bola lenivá behať s cikaním ale kakanie sa mi podarilo vychytať a od 3mes. malá nekakala 😀 do plienky a aj to je teda super vec 🙂

zdeann
14. mar 2012

Holky, šily jste někdo plínky z výplňku? To by mělo fungovat ne?

animal
14. mar 2012

@zdeann jo normálně to bude fungovat 🙂

medvi11
14. mar 2012

@animal Pokud tam dáš víc vrstev než 2*výplněk, bude to tuhé jak podrážka, hlavně počůrané, takže bych to dala max.jako vnější "hezkou" pohledovou vrstvu, dovnitř savé jádro z berana nebo něčeho měkčího savého a k tělu třeba aksamit, froté nebo tak něco...Nebo pokud to bude jako savá vrstva, pak "obložit" něčím měkkým - jednolícem zvenčí, aksamitem, froté uvnitř...

jarakr
14. mar 2012

@sufik1 Čiperka je dovozce, nevyrábí

alinn
14. mar 2012

@boudova já jsem si knížku koupila, až když už jsem ji nepotřebovala..a pro mne měla přínos v tom, že jsem si zas chvíli připadala normální...Jelikož jsem osobně neznala nikoho kdo by to praktikoval..tak mi dělalo dobře když jsem si v knize četla o tom co jsem dělala 😀 A my začínali tak, že jsem si hrála - povídala s dítkem na přebal podložce na rozbalené plíně a jak začala čůrat (což bylo brzy po rozbalení) tak jsem jí říkala signál (týjo už asi ani nevím co to bylo - asi čurururuuu 😀) ..a 100% úspěch bylo kakání jako u @kryska5 ...a čůrání bylo jak kdy - asi podle nálady 😀 - bylo potřeba aby dítko mělo potřebu hlásit a současně abych já byla dostatečně ok, abych pobrala co po mě vlastně chce 😀 A dá se víceméně bezplenkovat i bez signálů - jako po spaní a jídle a nebo že už "dlouho" nečůrala a tak..to se dočteš v knížce a líp napsané 😉

animal
14. mar 2012

@medvi11 jj souhlasím, raději jenom jako dekorační vnější vrstva

papajka7
14. mar 2012

@ucitelka70 ano bezplienkovala som pri D od 3 mesiacov a v roku sme uz boli bez plienky 😵 ,cely cas som si myslela,ze to neni mozne,ze sa k plienkam este vratime a uz sme sa nevratili 😅
no ja tiez zatial nevidim signaly,lebo ona sa puci nonstop,ale mam odsledovane kedy presne cika,v noci len vymienam plienku,lebo cika po papani a na to sa mi nechce cakat,to davno spim 😅

@kryska5 ved to je uzasne ked kako nejde do plienok,sikulky 😵
od vtedy kedy sa to aj nam podarilo,ze kako nie do plienky som zacala milovat latkovky 😀

papajka7
14. mar 2012

@alinn dobre strucne si to vysvetlila 😉 ,robime to tak isto aj signal podobny my mame čurararaaa 😀

papajka7
14. mar 2012

akurat sme pokrstili novy cinacik co sme si predchvilou donesli s posty super 😵

boudova
14. mar 2012

@alinn jé jak já se na tu knížku těším, koupila jsem si i RaBR - to zas budu v rodině za blázna - stačí, že látkujeme 😀 ale teď to bylo ve zprávách na jedničce, tak jsem stoupla v ceně, ale to musí říct někdo jinej, já když argumentuju...no nic

kuna
14. mar 2012

Holky já se zeptám jako ignorant, ale zajímá mě to 🙂. U té bezplenkovky - jak se to dělá, když člověk zrovna nemůže sledovat,jestli dítě nedává signál? Třeba v zimě (nebo i v létě) na procházce v kočárku, cestou autem/MHD, doma taky nestojím pořád u dítěte, ale vařím, uklízím, šiju 😀 😀 😀. Není to dítě zmatené, že někdy se bezplenkuje a z toho někdy musí čůrat do plíny? Já jsem o BKM slyšela, ale z tohoto důvodu to nějak zavrhla. Neměla jsem o tom ale nic nastudované a teď si říkám, že možná na druhé dítko by stálo zato pouvažovat...

alinn
14. mar 2012

@papajka7 to je paráda 😉
já když jsem poprvé zkoušela nočníček..tak jsem byla úplně v šoku..jsem jí dala nad nočník..a hned se vyčůrala i vykakala..jsem si říkala, jak se obrním trpělivostí abych nebyla zklamaná..když se nezadaří..a ono se zadařilo 😎 ..asi už máme tu informaci, že se vyprazdňujem do nočníku v genech 😀 😀

@boudova jo a rabr je dobrá knížka..ale je potřeba aby to člověk tak nějak cítil..když se chováš podle těch "pouček" ale děláš to jen proto abys dosáhla svého..tak to to dítě stejně "nesežere" 😉 (okoukáno v blízkém okolí 🙂) A je to vlastně o tom, že neděláme druhým (ani svému dítěti) to co se nám samotným nelíbí. tak přeji ať máte hezký vztah ..Ono je nejdůležitější chtít ..a když si kvůli tomu seženeš literatůru..tak asi chceš, že? 😀
a stou argumentací to je přesně tak jak píšeš..prostě to potřebujou potvrdit ještě někde jinde..když to neznaj tak se bojej, že ses zbláznila nebo co 😉 😀

eldwen
14. mar 2012

@kuna no kdyz jsme takhle hodne pryc a nejde to (je mraz nebo proste jinak) tak mu stejne reknu curururu, jenom aby vedel ze muze, no a hned jak to jde tak ho prebalim - jinak na cesty a tam, kde vim, ze to proste nepujde, tak beru pambersky - jedno dve curani se tam nepoznaji

no a doma - on si rekne tim ze je neklidny, dela hu hu hu, kope nozkama a me to napadne - neni to vzdycky, ale da se u toho normalne zit - netravis cely den tim, ze sedis a cucis na dite, jeslti nahodou nechce curat 😉.

ted, co travi hodne casu na brisku, tak se taky nedari furt, ale urcite to za to stoji - no a jak se umi kraaasne vyprdet - jak stary chlap 😝 😝 (jinak ma ted pul roku a v noci byvame vicemene susi 😉)

ivuska.h
14. mar 2012

Ahoj, nemám vůbec dočteno, jen se jdu pochlubit prvními výtvory od porodu 😀 Dvě trička pro Ondru a tričko + noční košile pro nevlastní sestru.

alinn
14. mar 2012

@kuna já bych řekla, že to záleží na povaze dítěte..naštěstí se ti vyčůrá kdy je potřeba a ne kdy a kam potřebuješ ty...i když u starších dětí učících se na nočník může být problém, když jsou málo flexibilní..že jim třeba nemusí jít se vyprázdnit někam jinam než do plíny (také postřeh z okolí - holčička věděla, že se do nočníčku čůrá..ale prostě jí to nešlo..a když byla bez plíny tak se nepočůrala ale ani nevyčůrala 😖 )
No a to bezplenkování je vlastně o tom co chceš...Já bych ti poradila asi to, ať to vyzkoušíš a uvidíš 😉 Buď vám to půjde a budete v tom pokračovat a nebo nepůjde a necháš to být. Lepší než nepočůraná plínka je spokojená matka i dítě i když v plínce 😎 A když to půjde tak si sama najdeš způsob jak to nejlíp udělat 😉 nebo si koupíš chytrou knížku..a nebo půjdeš na nějakou chytrou diskuzi 😀
Hele..tak mě napadlo.. ono to dítě může být zmatené i z toho, že musí čůrat do gatí a pak když už je prý velké..tak zase nesmí čůrat do gatí...no v tom aby se prase vyznalo 😀 😀

eldwen
14. mar 2012

@alinn jj, to mas taky pravdu - kamaradka, co jsem u ni bezplenkovani vlastne poprve videla, rikala, ze uplne koukala, ale ze jeji syn vedel, ze kdyz je v papirove plince, tak muze a v latkove, ze ne a v gatich ze ne 😉. Kazde dite je jine

my jsme zacinali asi ve dvou tydnech ale hodne zvolna, abych si to vyzkousela a postupnee jsme zjistovala, ze to funguje (v mesici se prokazatelne snazil vycurat (vycedil v klubickyu nad umyvadlem asi tri kapky) a to tlaceni taky slo poznat, ze je po signalu. Vsichnina neho vzdycky koukali jako na atrakci 😉

ucitelka70
14. mar 2012

@kryska5 prúžky prebytok u sufinky

ucitelka70
14. mar 2012

@papajka7 @kryska5 všimli ste si? u mráza dali petrolejový flíz za dobrú cenu http://www.dumlatek.cz/fleece-antipilling/5449-...

veronik77
14. mar 2012

@mehlo prosím - jaké je nastavení na OL na vlnité zakončení rukávů, jak jses to naučila? Moc děkuji!!!!!!

membri
14. mar 2012

Jinak z MTX mi poslali i vzorniky latek, kdyby jste nektera chtela pujcit 🙂