icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
14. mar 2012

@membri o přebytky bude virtuální bitka 😝

boudova
14. mar 2012

@petkasv já jsem na bitku připravená 😀 mám vyhlídnutý 2-3 látky.

membri
14. mar 2012

Prebytky otevru ve 21:00
jinak budou me tam chybet asi jeste 4 latky.. a to mysky, perokresby, hvezdy a vypnek.. a lamu budu davat uplne jako posledni, tu merit nebudu je to ve velkych rolich ktere bych tu ani nemela moznost zmerit.. takze to nabidnu az po rostrihani.

ty ctyri latky doplnim jeste nejake dneska pocitam. 😀

evinka
14. mar 2012

@membri Promiň, že s tím znovu otravuji, ale v prvních přebytcích jsem chtěla dvě látky, ale v nedoplatcích mám započtenou jen jednu. Potřebuji vědět, jestli ta druhá na mě nezbyla, nebo jenom není započítaná. Abych věděla o co bojovat 😀. díky

kuna
14. mar 2012

@eldwen @alinn děkuju za vysvětlení. Budu si to muset ale nechat na další dítě, dceři je teď 16 měsíců a snažíme se o nočník. Bohužel ho v poslední době bojkotuje, nechce na něm sedět a pak se vyčůrá vedle ☹ . Těším se, že se na to v létě pořádně vrhnem, teď ji nechci nechat pobíhat polonahou.

membri
14. mar 2012

@evinka tabulky jsou kompletni, takze je mi lito, ale nezbylo na tebe ☹

barcav
14. mar 2012

holky používáte na překreslení střihů střihový papír ? mě přijde že mám děsnou spotřebu 😠 jsem právě sdělala už druhou ruličku - jedna stojí v papírnictví 70 kč

palosek
14. mar 2012

Jsem totální blbka...právě jsem zjistila, že na moje triko s dlouhým rukávem fakt nestačí 1m fineribu 😠 😠 ani vel. 38 se nevleze...pouze krátký rukáv....to je tak, když si někdo nedá poradit.... 😝 Omlouvám se za svůj výlev 😅 😅

palosek
14. mar 2012

@barcav ...kdepak, pečící 😀 😀 😀 nebo sádlový 😀 😀 😀

petkasv
14. mar 2012

@barcav já mám ten pauzovací 🙂 ale koupila jsem ho kdy si dávno asi před stolety, pro děti do práce, takže já mám takový mega štus a dneska jsem dělala dvoje šatičky, abych vytunila střih, a zdemolovala jsem 4 A0 papíry, takže taky mám velkou spotřebu 🙂

nika
14. mar 2012

help holky, kdo by mně pomohl. sháním nějaký PUL rozměr tak 50x70 ideálně sloníky (nebo modrozelený vzor, pro kluka) , na podložku, do kombinace mám pěkný světlý flees. nepustí někdo chlup ze zásob. je to asi scifi 😀

mehlo
14. mar 2012

@veronik77 čau! je to rolovací lem ze 3 nití používaná pravá jehla napětí odleva doprava 4-4-4 regulátor délky stehu na R a šířka obnitkování 4, akorát nevím jaký jsem tam měla diferenciální posun myslím, že ten nejnižší tj. 0,7

membri
14. mar 2012

hihihi vas tam ceka na otevreni te tabulky 😀 😀

petkasv
14. mar 2012

@membri jako supy 🙂

veronik77
14. mar 2012

@membri nevíš prosím, kolik mám v první objednávce limata finerib? díky 🙂

veronik77
14. mar 2012

@mehlo díky díky díky, hnedle to zkusím 🙂))

animal
14. mar 2012

@sufik1 řekla bych, že to paní na MMB opravdu prodává čiperkovský flíz

boudova
14. mar 2012

ještě 15 min a začne to 😀 😀 😀

membri
14. mar 2012

@veronik77 2 metry

animal
14. mar 2012

@barcav já kupuju nějaký papír 3 nebo 5 archů (už si to nepamatuju) v ruličce za 12kč, ale nevím, jak se jmenuje. Pauzák je oproti tomu drahý.

membri
14. mar 2012

jak dlouho jeste ? 😀 😀

membri
14. mar 2012

Tak muzu odemknout? Pripraveni? 😀 😀

eldwen
14. mar 2012

@membri tak dej vedet dost pred tim, at mame cas obout tretry 😀 😀

membri
14. mar 2012

@eldwen v 21:00 otviram tabulku 😉

palosek
14. mar 2012

Holky, prosím, nemáte někdo odkaz na stříhání šikmého proužku? Vím, že to tu bylo, ale nějak jsem si to hned neuložila...díky. 😉

membri
14. mar 2012

Takze otviram 😀 😀

membri
14. mar 2012

tak to je mazec, to nevidet, tak tomu ani neuverim 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

boudova
14. mar 2012

Tak to byla síla 😀 😀 😀 😀 😀

palosek
14. mar 2012

@membri jééé, to je sranda tu tabulku pozorovat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀