icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mikulka45
14. mar 2012

iba sa zaprasilo 😀 😀 😀

membri
14. mar 2012

@palosek taky jsm koukala jak se to hned cele rosvitilo a behali tam jenom cisla 😀 😀

membri
14. mar 2012

tak ja jdu zase merit :D

kryska5
14. mar 2012

@ucitelka70 tie beriem pre Season

eldwen
14. mar 2012

@mikulka45 mame porblem 😉 - napsaly jsme se zaroven

mikulka45
14. mar 2012

uz som ti pisala IP, nedohodneme sa nejako? potrebujes celeho 1,5 metra? Mne by teda stacil ten polmetrik...

season
14. mar 2012

@beky52 Mne to v noci vôbec nedošlo! Som bola v tom, že je už 15teho. Tak teraz neviem, či mám objednať hned, alebo počkám do zajtra?

alinn
14. mar 2012

@membri prosím tě jaká je šíře toho výplňku opravdu 2x100cm?

eldwen
14. mar 2012

@mikulka45 uz to mas v IP

mikulka45
14. mar 2012

@eldwen uz som to prepisala

timkoemkamatko
14. mar 2012

@season ...ja mam wendy doplnene, takze za mna- mozes uzavriet,ale nie som sama v tabulke, ze? 🙂 A kedy bude uzavierka MTX?

sufik1
14. mar 2012

@barcav já mám nejradši ten střihový. U nás je kolem 35,- za roli 😕 😕 😕 a taky mám spotřebu

membri
14. mar 2012

@alinn reknu ti, ,ale musim se k nemu prohrabat 😠

beky52
14. mar 2012

@season je to na tebe... 😉 mne sa zdalo,že som zle pochopila..podľa mna kto chcel tak už priadal čo chcel..idem tam ešte kuk..ale aj zamna možeš 😉

membri
14. mar 2012

tak uz je tam vsechno 🙂
lamy psat nebudu, ty uvidim podle toho jak zustanou

palosek
14. mar 2012

@membri ...jsem tam neměla ani lézt 😠 😠 😠 😠 do té tabulky...

marcelkad
14. mar 2012

ahojky,

občas večer Vás letmo prolítnu, hlavně fotky, protože na čtení těch desítek stránek nemám čas. Už začínám po porodu trochu šít, jak děti dovolí.

barcav
14. mar 2012

dík za tipy holky 😀 😵 tak už mám nastříhaný soft na kalhoty, zítra to sešiju a snad to dobře dopadne 😀 jsem chtěla střihnout hned i na bundu, ale právě mi došel papír 😠 (néé záchodový 😀 )
@marcelkad ahojky Marcelo 😵

marcelkad
14. mar 2012

@barcav ahojky, koukám, že taky ponocuješ🙂)) koukal jsem na fotky, jak Maxík vyrostl od doby, co jsem hzo viděla poprvé. Nějak to rychle utíká, co?

Jo a ušila jsem manželovi trenýrky ala ANDRIE - rozstříhala jsem staré na vyhození, obkreslila střih, ale asi chlapec trochu nabral, protože po ušití mu to bylo malé 😠 😠 takže jsem to zvětšila a už je to v pohodě. KOnečně jsem mu mohla něco ušít a zavřít mu ústa, co mám látek a jemu pořád nic 😀 😀 akorát jsem to dala do pračky, pak vyfotím.

A pro nejmenšího jsem našila 4 tepláčky celé z fineribu - ten je skvělej na látkovky, pěkně se roztahuje. V pase je taky dvojitý pruh fineribu a žádná gumička a v pohodě, nikde netlačí, paráda.

ameliejulliette
15. mar 2012

Hezký den, prosím vás, nemáte některá doma odstřižky vhodné na aplikace z nějaké látky se vzorem zebra / zebry, co byste byla ochotná za drobnou úplatu poslat? Díky!

zojec
15. mar 2012

dobre ranko.. tak som vcera konecne doslia co som chcela.. nevyslo celkom podla mojich predstav, nedam si povedat, ze strihy radsej odkreslit z casopisu ako vyrabat, ale no nejak naucit sa to musim :D @caramilla , dakujem za inspiracie 😉 aj ked na skriatkovskej kapuci musim este popracovat, tato vyzera skor ako kukluksklan :(
inak vase modelky si chcu skusat pocas sitia? moja ani nahodou.. vecer som ju do toho ledva navliekla.. ako keby som tu mikinu usila s ostnami 😒 o foteni radsej pomlcim :(

dugyna
15. mar 2012

baby sk bezkajte do lidlu http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/lidl_sk/hs.xsl/... mame ho uz doma je super 🙂

membri
15. mar 2012

Koukam zejste se pekne rozjeli s prebytky 🙂- Dekuju moc, zbyva uz jenom u jedne latky 1,5 metru a je vybrano vsechno 😀 Tudiz odpoledne zacnu strihat, a v pondeli uz pujdou prvni baliky..

HolkySK,dejte mi dohromady email, ke komu balik pujde..
A ostatni holky CR kdyz to chce nekdo jako hromadny balik, tak prosim taky takovy email..
napriklad: Sufik --- baarca, caramilla. terezita atd....

michamicha
15. mar 2012

@membri už neni nic 😀

membri
15. mar 2012

@michamicha vy jste blazni 😀 😀 😀

kryska5
15. mar 2012

@membri SK má ísť na adresu @mikulka45 veď ona ti dá určite vedieť

michamicha
15. mar 2012

jsem večer šila spoďáry, ale jsou mi malý 😅 😝 musim ten střih ještě doladit než mi přijde ten sportovní úplet ze ŠD 😎 až do zejtra večer jsem slaměná vdova, tak budu šít celou noc 😀

membri
15. mar 2012

Holky doplatky za prebytky posilat az s postovnym

michamicha
15. mar 2012

ještě připomínám uzávěrka Stoklasa + VTC již za 10 dní 😉 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

ucitelka70
15. mar 2012

@dugyna aká je konštrukcia? zliatina alebo umelá hmota?