icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
17. mar 2012

@eldwen děkuju, to vypadá dobře. Já jsem právě nikdy tento fusak v ruce neměla, jen jsem ho viděla u jiných. Za foto bych byla ráda a i za popis těch přesahů 🙂. Díky moc!

dugyna
17. mar 2012

@papajka7 prosim nemas strih toho vasho krasneho nositka?

dugyna
17. mar 2012

@season jejda sak zmestilo by sa nam to do auta az teraz kukam ze dvojmetrove role...a ja som vcera citala ze stvortmetrove 😀 😀 😀 😀 😀

dugyna
17. mar 2012

@season a pripadne sa mozem opytat aj na transport toho mtx

terezita
17. mar 2012

@caramilla @sufik1 s chlupatyma nohama se dovolenkuju.. 😀 😀 😀 a jeee, on si na me nekdo vzpomnel!

lenasss
17. mar 2012

@papajka7 to mei tai mám podobné ale někdy v něm nechce být ale to druhé si ušiji jen nevíš prosím jaké jsou rozměry a z jaké látky by bylo nejlepší a ještě kde sehnat ty kroužky to mám otázek že 😀 😀 😀 😀 a nebo jestli není někde nějaký návod na ušití 😀 😀 😀

kuna
17. mar 2012

NOSÍTKO - nevím, jestli už tu ten odkaz nebyl, ale já jsem loni šila podle tohoto návodu http://www.stilllearninglife.com/2008/01/diy-ho.... Nosítko je super, akorát ani já, ani dcera nejsme nosící typy, tak jsme ho využily tak dvakrát. Ale tím víc mě potěšilo, že jsem za látku dala cca 600 a ještě mi jí zbylo a ne přes 3000 za kupované nosítko, co jsem měla vyhlídnuté 🙂 .
Šila jsem z takové pevnější látky z IKEA a stačilo to, na tělo jsem dala dvě vrstvy plus dekorační navrch.

ngvadi
17. mar 2012

ahoj, vůůůbec nestíhám dočítat, dokonce ani nestíhám fotit ušitý věci dřív než je budla zaprasí, takže tady jedno chlubení sofshell kalhotama po použítí :D

membri
17. mar 2012

takze holky v pondeli budou odchazet prvni balicky s MTX 😀

eustoma
17. mar 2012

holky mam blbu otazku. brali by ste zakazku za 4 eura na hodinu? teda ako dlhodobejsiu. latky, nite a ostatny material dodane. jedine co je moje je stroj a ihly. taktiez dodany strih. ono platba neni hodinova, ale ukolova a skusila som je to hodka, a casom to budu 4 eura za menej nez hodinu. no neviem poradte.

membri
17. mar 2012

@eustoma tot otazka, ale myslim si ze 4 eura za hodinu nejsou zas tak spatny.kazda koruna se hodi. u nas tady zensky delaji ve fabrice za 8000,- za mesic.. takze ja bych to vzala

ucitelka70
17. mar 2012

@eustoma ja by som brala, a zvlášť ak nie je časovo viazané, koľko za týžden treba ušiť

petkasv
17. mar 2012

@eustoma To je těžký, já teď makám za 250,-- na hodinu, ale všechno si musim vytvořit sama, pro děti to musim nakopírovat sama, jediný co jsem dostala byly papíry a desky pro ně ☹ takže babo raď, důležitý by mělo být, jestli tě to bude bavit a jestli to budeš s mimčem zvládat 🙂 aby si ty úkoly které po tobě budou chtít splnila v termínu, to je podle mě klíčový 🙂 prachy jsou dobrý ať tak, nebo tak 🙂

eustoma
17. mar 2012

vychadza to cca 30 hodin mesacne.

eustoma
17. mar 2012

ja nejako vaham.

veronik77
17. mar 2012

@membri prosím - posílala jsi mi peníze za wendy nebo si to odečteš od mého dluhu u tebe za MTX? 😉

membri
17. mar 2012

@veronik77 toja si to odectu, nebudeme si to posilat prece sem a tam 🙂 pripomen mi to az budu vypisovat kolik co ma kdo zaplatit ju? 🙂

veronik77
17. mar 2012

@membri ok, tak já ti to pak spočítám 😀

kalman
17. mar 2012

holky kouknete na tohle http://www.facebook.com/profile.php?id=10000352... je to produkt servis

season
17. mar 2012

@eustoma a budeš to mať čisté na ruku, alebo nejako ešte danené? lebo ak čisté, ja by som to tiež brala, nie je toho až tak moc

ucitelka70
17. mar 2012

@eustoma neváhaj, to nie je veľa hodín práce..... a môžeš tie peniažky stroviť na hromadky... 🙂 a čo konkrétne máš šiť?

beky52
17. mar 2012

@eustoma podľa mňa neváhaj..su to šlušné peniaze..ja by som brala 😉

palosek
17. mar 2012

Wendy má opět doplněné akční zboží 😀 http://www.produktservis.com/katalog/wendy/akcn...

ucitelka70
17. mar 2012

@kalman http://www.facebook.com/media/set/?set=a.132320...
tak tieto akcie sú pervektné, 45 Kč za bm??? nová výzva pre @season....

beky52
17. mar 2012

@palosek ..a su celkom suprové..
@season ..nedoplníme objednávku? 😀 😀

sinala
17. mar 2012

@palosek máš toho málo 😀 😀 😀

season
17. mar 2012

@beky52 @ucitelka70 a čo sa vám tam lúbi? Mne teda nič moc 😉

beky52
17. mar 2012

@season tie žirafkové vzorky... 😝 napríklad...

beky52
17. mar 2012

@season keby sa dalo doobjednať..tak ja by som vzala...na letné tričká..alebo na 3/4 nohavice..v najhoršom prípade na pyžamká.. 😀

sisa.b
17. mar 2012

Ja by som tiež vzala čiernu žirafu a modré bludisko, či čo to je. Z oboch tak dva metre, ak sa to dá dohodiť ešte do objednávky.