Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@veronik77 nakonec jsem objednala přes net, že si to vyzvednu pak osobně zadarmo. Ale ráno volali, že medvědi už nejsou. Takže mi připravují balík (v pondělí už k vyzvednutí) a pro medvědy jsem dneska hnala svojí drahou polovičky z práce, aby je nevyprodali na krámě (dámy, doufám, že to oceníte).
Takže jdu na letnou v pondělí, vyzvednu objednávku a už se mi tu kupí další věci k dokoupení na krámě. No já abych si pořídila nejen svůj nákladní kočár, ale i přívěs, abych to pobrala 😕 😕 😕
@sufik1 oceníme, veľmi si to vážime.... si poklad 😉
Baby, ja by som možno vedela vybaviť MTX prepravu z ČR, ja tam študujem v Zlíne a vo Vsetíne mám spolužiaka. Len netuším, koľko by toho do auta vošlo - viezli sme v ňom 180kg krb z PL, ale tie látky by boli asi objemnejšie 😝 Dali by mu to? Chodím každé dva týždne.
A podľa mňa je blbosť, aby platila rovnaké poštovné holka, ktorá má meter jednej látky, ako ja, keď tam mám 20 metrov 😕 keď sa cena odvíja od počtu kilogramov.
@dugyna som to prerátavala, lebo niečo je na metre objednané, niečo na kg, tak mi to vyšlo okolo 80kg, lebo rátam, že pošlú niečo naviac, čo sa netrafia. Objemné asi tak, že akto natočia na role, ako MTX, tak tie 3 role boli skoro dvojmetrové, nejakých 40cm v priemere. Patenty a plachty boli v krabici, velkej meter krat meter asi.
@season ok skusim kontaktovat jednu spolocnost prepravnu, vozia mi ine veci...cize z brna a kam by som to dala doviezt? brno ba?
ze aka by bola cena a dala by som vediet...ale to bude asi najskor az v pondelok, myslim ze v sobotu nerobia.
ist pre to nemozeme, lebo nase brm pojde do servisu a teda 4m dlhe role neviem ani ci by sa do nasho osobaku zmestili...museli by to pobalit inak...ale teda to je aj tak pase
@sisa.b ved práve, toto som predtým s MTXovou prvou hromadou nedomyslela, dala som skoro všetkým narovnako, len trochu ubrala asi dvom, čo mali malo a pridala dankak a sebe, lebo my sme mali asi najviac toho váhovo. Teraz to presne povážim, ked nastrihám a roztriedim. Vážim to vlastne tak či tak, aby som vedela aké poštovné tu na Slovensku vychádza a baby mohli doposlať druhú časť peňazí a nie až na trikrát.
Prosím Ta, Ty si už poslala pengy, neviem identifikovať platbu. 😉 kludne aj do IP napíš meno, pod ktorým si poslala
Tiež som za to, aby sme objednali. Veď poštovné z ČR je aj tak nejakých 7-10€, nech už si objednáme čokoľvek. A spoločnú objednávku robíme predsa preto, aby sme nemuseli brať 9 kíl z jedného druhu látky 😀
4 metre je fakt dosť 😕
@sisa.b v čechách to robia zakaždým iná baba, tu som sa nato odvážila ja, ale ma to baví 🙂 len ma pvrýkrát prekvapilo, že váhy látok sedele ale boli niektoré látky iné šírky ako udané na nete, tým pádom vychádzajú inak prerátať objednané metre a tým aj ceny. Ono nejde ani tak o to strihanie, ale tá agenda okolo toho zaberie asi 3xtolko času.
@season me nesedi ani u jedne latky to co maji napsano na netu, takze jsem musela prepocitavat vsechny artikly.
jinak v pondelipocitambudou ochazet prvni baliky 🙂 zalezi kolik toho stihmu nastrikat jeste za zitrek a nedeli. prijel tatka z Anglie a jeste prijela moje babicka s tetou 🙂 takze se priznam bez muceni, dneska jsem strihala jenom Hodinu a pul :D
ale tatka uz zase v utery odjizdi tak to bude pak v pohode.. musim si hoi jeste uzit.. uvidim ho zase az v cervnu ☹ ☹ az tam poletim s malou 😀
Dievčatá, veru vám to vôbec nezávidím 😀 😝 😅
Brý večír 🙂 dneska malej nechtěl usnout, ale i tak jsem došila druhý wendy triko 😎
@membri zítra dorazí posila 😉 manžel mi udělá taxi 😀 říkal, že prý u vás ve vsi je nějakej pěknej parčík nebo tak něco 🙂
@lenasss tak ja uz radim po funuse,lebo baby ti uz odpovedali 😉 ,netreba sa obavat,ani prikrmovat,aj u nas to je presne to iste,len s tym rozdielom,ze nemame postielku 😀 takze nema kde plakat 😅 ,ale proste doobeda,je nepolozitelna,cely cas sa krmi nosi,cika...takze pri dvoch a viac deti,je satka nevyhnutna vec 😉 ale rovnako posluzi mei tai,neviem ako ty sijes,ale ja ich robim s takymi satkokoncami,ze tam krasne babetko zaviazes aje tam napevno bezpecne,kuk foto
len nevyhoda,ze nemozes dat do kolisky,a nasa mala ,len v koliske na zvyslo sa nerada nosi zatial
,ale to si zase mozes usit ring sling,staci dokupit kruhy a 2m latky,sit je to uz hracka 😉
@michamicha jej presne taku si chcem usit 😉 ,len ja este dam patent na spodok aby mi zakrilo pleumatiku 😝
@kuna no navod nemam, plichtila jsem si to sama 🙂 - mam to site podle kaiser (www.fusaky.cz) a jsem spokojena je to ze dvou dilu, ma odepinaci dno, tak se z toho da udelat podlozka. Videla jsem ho u zname a nadchnul me.
vevnitr mam rouno a venku sustak. muzu hodit fotku. - jsou tam dva zipy - jeden shora dolu a druhy kolem dna.
jendodussi varianta je ze jsem dala k sobe licema sustak a berana (odstrihala jsem mu asi 2 cm chlupu) a mezi ne jsem hodila zip tim "vnitrkem" ven - pak se to jen prosije blizko te skryte casti, po ktere jede jezdec. Takhle bych vzala jeden po druhem ty zipy a nakonec to prevratila pres horni oblouk na lic a zacistila ten oblouk. Sila jsme si tam presahy proti foukani a to to dost zkomplikovalo, ale taky by se dalo. Pokud by te zajimala tahle varianta, muzu popsat taky 😉
Jeste si budu pridelavat "boudicku", chcu to mit toti zpro maelho na tabor i jako spacacek.

přihazuju svůj výtvor z víkendu. Mikinu pro sebe. Větší fotky na blogu.
A u nás jinak divočina. Dítě po očkování, asi chytlo virózu a rostou mu špičáky. Samozřejmě horečky a celý den je přilepenina.