icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zhrkz
17. mar 2012

Ahojte, dievcata, mate niektora k dispozicii ten zlavovy kupon na sijacie stroje? konecne mi mm schvalil, ze si mozem objednat ten vytuzeny OL. Obratom ponuknem do obehu ten moj kupon. Ozaj, plati to v ramci SK-CZ normalne? Lebo maju aj na CZ stranku... Chcem objednavat z http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/ ak by ste daktora daco odtial chceli, dajte mi vediet do IP, dohodneme sa.

season
17. mar 2012

@beky52 tak to nahod do listu MTX , spravím tam riadky, a skúsim sa v pondelok na to spýtať, ak bude záujem o kilo, ju?

beky52
17. mar 2012

@season jasne..dík

season
17. mar 2012

@beky52 sú tam teda všetky štyri nové akčné jednolíce, som zvedavá 🙂 ako sa rozšúpnete

beky52
17. mar 2012

@season ..oki..práve som ti písala IP..že ma nepustí do tabulky..to platí čo som písala..ale zatial dám menej.. 😝

beky52
17. mar 2012

@season ..mne to neukazuje ☹

beky52
17. mar 2012

@season ..už som našla..Mtx tabulke..kto hladá ten nájde🙂

beky52
17. mar 2012

@sisa.b ..už vidím..že si to pridala..skusime..ved uvidíme..už z čiernej máme..my 2 dokopy 5metrov..tak to by mohlo byť..a dufam,ešte niekto sa pridá..ved je to super cena BAby.. 😝

season
17. mar 2012

@beky52 áno na spodu v MTX, aby dakto Wendy omylom nerozhasil 😉
tak 5metrov?? za tú chvílku, čo som sa osprla a umyla vlasy 🙂 😀

beky52
17. mar 2012

@season ..bud si pomalá ty 😀 ale by my chytré 😉

beky52
17. mar 2012

@ucitelka70 ..možeš sa pridať ..už to máme v tabuľke 😀 😀

season
17. mar 2012

@beky52 odoláva, odoláva 😀

beky52
17. mar 2012

@season už všetci spia...asi 😉

kryska5
17. mar 2012

@beky52 všetci nie 😀 pekná fotka 😉

season
17. mar 2012

@beky52 veru, mne sa viac páči ako minulá, len si budem musieť zvyknúť 😉

beky52
17. mar 2012

@kryska5 ..tak ako vidím aj ty žiješ nočný život.. 😀 😀 ..a dakujem..oni su moje malé princezničky..mám aj veľké..ale tie su už hotové baby 😝

kryska5
17. mar 2012

@beky52 no veru, mám pocit že pri malej sa to ani inak nedá 😀 vy máte teda doma riadny babinec 😀 😀 😀

beky52
17. mar 2012

@season ..díky...mala som už dávno vymeniť..len stále som látky pozerala..a rátala..a vymýšlala 😀 😀 ..ved to poznáte 😀

beky52
17. mar 2012

@kryska5 mne to hovor 😒 ..a potom sa neviem odtrhnuť od pc 😀 ale už od 1,apríla..budem mať zakázané hromadky sledovať 😉 😀 😀 ....len dokedy to vydržím...?

kryska5
17. mar 2012

@beky52 tak to sme na tom rovnakoooooo 😅 som pomíňala teraz majland za látky, tak od apríla iba šijem, dúfam že @season dá na mňa pozor 😉 ....
ano som tu iba chvíľu a som látkoholik 😀

beky52
17. mar 2012

@kryska5 ..ja som už 10 rokov 😝 ..ale konečne vidím..že nie som iba ja takáto.....choráááááááá 😅 😅 ...nekupim iba čo nevidím🙂..dobruuu

season
17. mar 2012

nebojte, tipujem, že bude mrtvo zo dva mesiace, alebo sa namotajú dalšie nové, tak im hromadu spravím a aspon sa poprehrnam v handrách, čo som nemala v ruke ešte 😉

eldwen
18. mar 2012

@kuna dneska ti to nafotim 🙂

timkoemkamatko
18. mar 2012

@beky52 ...jéj, nová fotka- super, musím aj ja dajakú splašiť, ale tipujem pri mojom tempe taký mesiac- dva. Idem kuk do tabulky..

season
18. mar 2012

Baby, tak pokukajte aj ten MTX, budem večer objednávať, uzavriem s ním aj tu doobjednávku WENDY. Neslubujem, že to bude, ale hádam nám to tam prihodia.

timkoemkamatko
18. mar 2012

Baby, ktoré šijete len pre seba a rodinu (nie na zákazku), zužitkujete všetky látky z hromádok, alebo tiež to "kopíte"? Lebo ja mám pocit, že to všetko nepošijem, keby aj čo bolo... to by som musela v kuse šit, ale na druhej strane objednať si to "musím", lebo tomu sa odolať nedá... 😉

ucitelka70
18. mar 2012

@zhrkz ten kupon si môžeš uplatniť na další nákup - napr. nite si nakúpiš a ihly atd..... ktorý OL si si vybrala?

ucitelka70
18. mar 2012

@season to vieš, musím, vieš koľko úsilia v tom mám, aby som odolala? denne 3x kuknem tabuľku.... ☹
ale od membri mám 2 objednávky mtx + ešte aj do prebytkov som sa zapísala.... a už mám na SK aj softs. a nažehlovačky....... a k tomu od začiatku roka na péénke, no teraz zarabam ako vy, čo beriete rodičovský....

tak, a rodina musí aj jesť :D

dugyna
18. mar 2012

baby pomoc....lebo tu nit vyhodim von oknom....som chcela malej usit capicku jarnu...sup sup za 15min hotova a ideme von...a uz sa tu vyse pol hodiny mordujem s nitou....ruzovou polyesterkou / treba mi to sit ruzovou a tu mam jedine polyesterovu/ ci to nastavim tak alebo onak furt zle... 😠 ☹
mozem sa na to vys...som zvedava ako budem sit softove veci ked si neviem rady s polyesterovou nitou....
aj ked tato je este z doby komunizmu...

papajka7
18. mar 2012

@dugyna mas ju staru,preto ti to robi,s novymi kvalitnymi nitami nebudes mat problem,ja co som mala este po mojej mame ,som vsetky povyhadzovala 😉