icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

membri
18. mar 2012

takze v pondeli odejde : @caramilla @palosek, @petkon, @petkasv

tyto mam ted zabalena a pripravene na odeslani..do zitra jeste nejake udelam a zabalim, takze pujdou i dalsi, budu informovat 🙂

papajka7
18. mar 2012

@lenasss tak ring sling mozes usit s neakej lanovej alebo smes s bavlnou,alebo skratka bavlnenej...alebo starej plachty...len aby to nebolo polyester,je to pruh latky 2metre dlhy a 70cm siroky,na jednom konci strihnes do sikma a kraje zacistis podohnutim,a stoho jedneho konca podohnes asi 20 cm ako ktoreho prevlecies tie kruhy a zasijes,fakt robota na pol hodinky,tuto kupis kruhy http://www.nosenideti.cz/145/zobrazit_skupinu_z... a tu mozes postudovat,diskusiu o siti ring sling,je tam vela napadou a navodou,ale fakt nic zlozite,ani nakladne http://www.nosenideti.cz/china.php ked si kliknes podkategoriu tvorine,tak tam najdes ako si usit ring sling.

papajka7
18. mar 2012

@dugyna jo som zabudla,tak ja na tie moje mei tai nemam ziadny specialny strih,je to len upraveny obdlznik,a dlhymi popruhmi,sijem to podobne ako na tom navode,baby co podla toho sili povedali,ze dobre sedi 😉

kalman
18. mar 2012

Moja doobedňajšia práca 🙂

lucijan
18. mar 2012

@dugyna nitě můžou i rozbít stroj, když jsem nesla svůj stroj do opravy, dostala jsem přednášku, že se diví, že to VUBEC šije, s takovejma nitěma - měla jsem je od mámy, tak teď už kupuju jen nový

Já bych zas potřebovala bych poradit s jehlama, do OL brother se dávaj tyhle? http://www.sicistroje-shop.cz/schmetz-jehly-pro... A co na žerzej a strečový materiály? Se mi to nějak nezdá... Kde kupujete jehly vy? Dík

zhrkz
18. mar 2012

@ucitelka70 Vybrala som si Brother M-4234D, maju ho teraz za cenu ako stal ten 3034 pred vianocami. Len neviem, ci k nemu na tej stranke zozeniem aj patku na nasivanie gumicky a patku na paspulku... Uvidime.

zhrkz
18. mar 2012

@dugyna Tiez som nam sila mei tai, 1. masivnejsi "na tury" - 2 vrstvy pevnych latok z ikea a navrch dekoracnu, vnutro popruhov cez plecia a okolo pasu som vypolstrovala 2cm molitanom, kapucka odnimatelna na suchace. a 2. "do kabelky" 2 vrstvy kepru (monterkovina) a navrch dekoracka, cez plecia ma polstrovanie 1cm molitan, kapucka na rovnakom principe - zdielam tu prvu. Drobec uz ma 12kg a v poho ho to unesie. Sme skor limitovany nosnostou maminy 🙂 Strim Ti mozem odfotit, je to taky prisposobeny obdlznik a obycajne zdvojene dlhe pasy.
Tu je nafoteny hotovy ten na tury: https://picasaweb.google.com/zuzana.ursinyova/M...

ucitelka70
18. mar 2012

@zhrkz aj ja mám ten, radšej ani nepozriem koľko, vo februári som si ho kúpila a boli k tomu patky pribalené

zhrkz
18. mar 2012

@dugyna a este, sila som ho podla navodov na webe (google: "how to sew mei-tai"), nasla som viacere blogy s navodmi, tak som si vybrala z kazdeho co sa mi pacilo, plus, nieco som si dovymyslala vlastne - tvar a prichytenie kapucky, vselijake putka a uska na kadeco, reflexne prvky. Som s nim velmi spokojna a vynosili sme ho celkom dost. Myslim, ze to je "must have" vo vybave sicej maminy 🙂

timkoemkamatko
18. mar 2012

@ucitelka70 ..pozerám, že predsa si tej tabuľke s látkami neodolala 🙂

martinkah
18. mar 2012

babyyy.. šijem krátke nohavice z tenkej rifloviny, v páse guma navlečená do patentu.. ako ihlou mám zošiť riflovú časť s tým patentom dokopy?? dala som do OL super stretch 80 ihly, veď nechcem, aby sa mi úplet začal párať, ale dve vrsty patentu + jednu tenučkej rifloviny mi to nezošije dobre, raz vynecháva jedna ihla, raz druhá.. predpokladala som to, ale dúfala v zázrak 🙂
akou ihlou zošívate dokopy riflovinu+úplet alebo softshell + úplet? @caramilla ako to robíš ty?
chcem aby tie gate vydržali pre mojich dvoch zbojníkov, nie aby som tam po prvom praní mala spustené oká..

dugyna
18. mar 2012

@papajka7 toto su nite este po svokre... 🙂 ale aj mama ma este doma nejake stare...a ked nieco malej usije musim presit popraskane svy...
takze vyhodit a kupit nove, ok zajtra nabehnem do tej nasej komunistickej galaterky...kde maju vsetko komu 🙂 nisticke...ale za dnesne ceny...
alebo radsej zbehnem k dvoch levom do toho metroveho to bude istejsie 🙂

potom napisem ci este robia galibu 😀

dugyna
18. mar 2012

@papajka7 ok dakujem kuknem ten navdod
@lucijan ok pojdu pekne vsetky prec a kupim nove 🙂 ale tak aspon mam identifikovany problem a mozem si setrit nervy
@zhrkz super.dakujem za popisi🙂 to by bolo fajn keby si odfotila ten obdlznik 🙂 .inak vyzera uzasne krasny.
ja mam totitz uchylku na nositka a satky. satku si mozem sice este jednu kupit ale pochybujem ze by sa mi prepieklo dalsie nositko....ani ja by som si ho nedovolila kupit ale usit si usijem 🙂
@zhrkz super vdaka za tipy 🙂. keby si mi mohla este ten obldnznik odmerat 🙂 diky. tak moja mala ma teraz 9,7kg ale sa uz moc nechce nosit...resp naposledy asi na vian.trhoch som ju niesla...ale v predu...to my ostalo zel...vetdy som jej vysvetlila ze babako to boli a mne neni dobre...a myslim ze odvtedy bola len na par minut..inak sa uz nenosi...chodi pesko.a ked sme s tatom tak sa vypyta k nemu hopa.. 🙂

wzorcek
18. mar 2012

oh boze baby, poplatila som objednane latky a ostalo mi 10 EUR do konca mesiaca 😀 😀 😀 😀 😀 to bude zico

kuna
18. mar 2012

holky, přiznejte se, která jste byla dneska v Prokopáku? Jeden chlapeček měl na sobě žluté mylly opice s hnědým rantlem u krku 🙂

season
18. mar 2012

Kukajte akcia na obojlíce na stránke dolu http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
tak ešte môžeme niečo doplniť a posunieme uzávierku na zajtra, dieťa mi hicuje, tak neviem, čo bude v noci ☹

caramilla
18. mar 2012

@season hele, tak já snad koupím celých těch 5 kg, to se tu rozebere, co?

ucitelka70
18. mar 2012

kočky, a tie staré nite sa nedajú použiť ani do OL do spodných nití?

caramilla
18. mar 2012

Takže jsem objednala všech 5 kg oboulícu, 11m nepotřebuju, o pár metrů se podělím, kdo si dřív napíše mejla, ten dřív mele. Cena cca 200 Kč/m vč. střižného.

ucitelka70
18. mar 2012

@season ako vidím, aj mentol budeš mať so zľavou :D

caramilla
18. mar 2012

@kalman nádherná barva 😀 dostala jsem chuď na kečup 😀

stassy
18. mar 2012

@caramilla Já jsem asi slepá a tupá k tomu, ale čeho jsi objednala pět kilo? Jako myslím barvu.. 😀

eldwen
18. mar 2012

ja tam ty oboulice nemuzu najit ☹ muzete nekdo dat presne odkaz nebo popis? jsem asi uplne mimo, akci je tam hodne, ale nevim, kterou ... ☹

eldwen
18. mar 2012

asi jsme to nasla - nebudete nekdo brat OBOULÍC PROUŽEK PLNOBAREVNÝ ČOKO+TYRKYS+KIWI?

eldwen
18. mar 2012

@stassy diky 😉 jsme rada, ze nejsem jedina kdo se nechyta 😀 😀 😀

caramilla
18. mar 2012

@palosek nitě - na všechno 😀

caramilla
18. mar 2012

TOTO http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

uŽ ALE není skladem, mám všechen zbylý (doufám!!!) já 😀

caramilla
18. mar 2012

@martinkah já sešívám náplet se softem na OL a mám tam jehly silnější (min. 90).

kalman
18. mar 2012

@caramilla čekala jsem co mi napíšeš 😀

martinkah
18. mar 2012

@caramilla 90 strečové alebo štandard? ďakujem