Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lenasss tak ring sling mozes usit s neakej lanovej alebo smes s bavlnou,alebo skratka bavlnenej...alebo starej plachty...len aby to nebolo polyester,je to pruh latky 2metre dlhy a 70cm siroky,na jednom konci strihnes do sikma a kraje zacistis podohnutim,a stoho jedneho konca podohnes asi 20 cm ako ktoreho prevlecies tie kruhy a zasijes,fakt robota na pol hodinky,tuto kupis kruhy http://www.nosenideti.cz/145/zobrazit_skupinu_z... a tu mozes postudovat,diskusiu o siti ring sling,je tam vela napadou a navodou,ale fakt nic zlozite,ani nakladne http://www.nosenideti.cz/china.php ked si kliknes podkategoriu tvorine,tak tam najdes ako si usit ring sling.
@dugyna nitě můžou i rozbít stroj, když jsem nesla svůj stroj do opravy, dostala jsem přednášku, že se diví, že to VUBEC šije, s takovejma nitěma - měla jsem je od mámy, tak teď už kupuju jen nový
Já bych zas potřebovala bych poradit s jehlama, do OL brother se dávaj tyhle? http://www.sicistroje-shop.cz/schmetz-jehly-pro... A co na žerzej a strečový materiály? Se mi to nějak nezdá... Kde kupujete jehly vy? Dík
@ucitelka70 Vybrala som si Brother M-4234D, maju ho teraz za cenu ako stal ten 3034 pred vianocami. Len neviem, ci k nemu na tej stranke zozeniem aj patku na nasivanie gumicky a patku na paspulku... Uvidime.
@dugyna Tiez som nam sila mei tai, 1. masivnejsi "na tury" - 2 vrstvy pevnych latok z ikea a navrch dekoracnu, vnutro popruhov cez plecia a okolo pasu som vypolstrovala 2cm molitanom, kapucka odnimatelna na suchace. a 2. "do kabelky" 2 vrstvy kepru (monterkovina) a navrch dekoracka, cez plecia ma polstrovanie 1cm molitan, kapucka na rovnakom principe - zdielam tu prvu. Drobec uz ma 12kg a v poho ho to unesie. Sme skor limitovany nosnostou maminy 🙂 Strim Ti mozem odfotit, je to taky prisposobeny obdlznik a obycajne zdvojene dlhe pasy.
Tu je nafoteny hotovy ten na tury: https://picasaweb.google.com/zuzana.ursinyova/M...
@zhrkz aj ja mám ten, radšej ani nepozriem koľko, vo februári som si ho kúpila a boli k tomu patky pribalené
@dugyna a este, sila som ho podla navodov na webe (google: "how to sew mei-tai"), nasla som viacere blogy s navodmi, tak som si vybrala z kazdeho co sa mi pacilo, plus, nieco som si dovymyslala vlastne - tvar a prichytenie kapucky, vselijake putka a uska na kadeco, reflexne prvky. Som s nim velmi spokojna a vynosili sme ho celkom dost. Myslim, ze to je "must have" vo vybave sicej maminy 🙂
@ucitelka70 ..pozerám, že predsa si tej tabuľke s látkami neodolala 🙂
babyyy.. šijem krátke nohavice z tenkej rifloviny, v páse guma navlečená do patentu.. ako ihlou mám zošiť riflovú časť s tým patentom dokopy?? dala som do OL super stretch 80 ihly, veď nechcem, aby sa mi úplet začal párať, ale dve vrsty patentu + jednu tenučkej rifloviny mi to nezošije dobre, raz vynecháva jedna ihla, raz druhá.. predpokladala som to, ale dúfala v zázrak 🙂
akou ihlou zošívate dokopy riflovinu+úplet alebo softshell + úplet? @caramilla ako to robíš ty?
chcem aby tie gate vydržali pre mojich dvoch zbojníkov, nie aby som tam po prvom praní mala spustené oká..
@papajka7 toto su nite este po svokre... 🙂 ale aj mama ma este doma nejake stare...a ked nieco malej usije musim presit popraskane svy...
takze vyhodit a kupit nove, ok zajtra nabehnem do tej nasej komunistickej galaterky...kde maju vsetko komu 🙂 nisticke...ale za dnesne ceny...
alebo radsej zbehnem k dvoch levom do toho metroveho to bude istejsie 🙂
potom napisem ci este robia galibu 😀
@papajka7 ok dakujem kuknem ten navdod
@lucijan ok pojdu pekne vsetky prec a kupim nove 🙂 ale tak aspon mam identifikovany problem a mozem si setrit nervy
@zhrkz super.dakujem za popisi🙂 to by bolo fajn keby si odfotila ten obdlznik 🙂 .inak vyzera uzasne krasny.
ja mam totitz uchylku na nositka a satky. satku si mozem sice este jednu kupit ale pochybujem ze by sa mi prepieklo dalsie nositko....ani ja by som si ho nedovolila kupit ale usit si usijem 🙂
@zhrkz super vdaka za tipy 🙂. keby si mi mohla este ten obldnznik odmerat 🙂 diky. tak moja mala ma teraz 9,7kg ale sa uz moc nechce nosit...resp naposledy asi na vian.trhoch som ju niesla...ale v predu...to my ostalo zel...vetdy som jej vysvetlila ze babako to boli a mne neni dobre...a myslim ze odvtedy bola len na par minut..inak sa uz nenosi...chodi pesko.a ked sme s tatom tak sa vypyta k nemu hopa.. 🙂
oh boze baby, poplatila som objednane latky a ostalo mi 10 EUR do konca mesiaca 😀 😀 😀 😀 😀 to bude zico
holky, přiznejte se, která jste byla dneska v Prokopáku? Jeden chlapeček měl na sobě žluté mylly opice s hnědým rantlem u krku 🙂
Kukajte akcia na obojlíce na stránke dolu http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
tak ešte môžeme niečo doplniť a posunieme uzávierku na zajtra, dieťa mi hicuje, tak neviem, čo bude v noci ☹
kočky, a tie staré nite sa nedajú použiť ani do OL do spodných nití?
Takže jsem objednala všech 5 kg oboulícu, 11m nepotřebuju, o pár metrů se podělím, kdo si dřív napíše mejla, ten dřív mele. Cena cca 200 Kč/m vč. střižného.
@season ako vidím, aj mentol budeš mať so zľavou :D
ja tam ty oboulice nemuzu najit ☹ muzete nekdo dat presne odkaz nebo popis? jsem asi uplne mimo, akci je tam hodne, ale nevim, kterou ... ☹
asi jsme to nasla - nebudete nekdo brat OBOULÍC PROUŽEK PLNOBAREVNÝ ČOKO+TYRKYS+KIWI?
TOTO http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
uŽ ALE není skladem, mám všechen zbylý (doufám!!!) já 😀

takze v pondeli odejde : @caramilla @palosek, @petkon, @petkasv
tyto mam ted zabalena a pripravene na odeslani..do zitra jeste nejake udelam a zabalim, takze pujdou i dalsi, budu informovat 🙂