icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
20. mar 2012

@terezita ...a ty krásné nové úplety....ať je zima nebo MRáz.... 😀 😀 😀

petkasv
20. mar 2012

Holky moje včerejší šití 🙂

palosek
20. mar 2012

@petkasv ...pěkné...ses rozjela 😉

terezita
20. mar 2012

@palosek mnoo hele nazivo se mi jich vetsina libila min, nez v realu.. nazivo byly na me takove nudne..
hezky je ten petrolejovy a ten bily s barevnymi kruhy 😵
jo jinak na prodejne maji furt ten flis s medvedama - zlutyma a ruzovyma. kdyby jeste nekdo chtel ulovit. jen toho ruzoveho tam uz moc nebylo, zluteho jeste cela role.

petkasv
20. mar 2012

@palosek děkuju 🙂 to víš, ale toho času moc není ☹ to víš sama, práce,práce, práce ☹

evinka
20. mar 2012

@membri BAlíček už mám doma, děkuji. Peníze jsem odeslala.

veronik77
20. mar 2012

@terezita ten Mráz je hrůza, takové krásné věci... - snad se mi někdy děti uzdraví a já se tam taky podívám. A pak půjdem na tu banku, ju? 😀

wzorcek
20. mar 2012

@zhrkz jeeej, super, aj ja dakujem 😀 tiez sa prave chystam sit nositko. mame doma liliputi, ale vadi mi ze je vysoky, Matko z neho poriadne nevidi von, tak stale vonku spi. A kedze chodime von len s nositkom, tak chudak ani nevie ako vyzera svet mimo domu 😅 Akurat pozeram, ze aj toto sa sije dost vysoke, tak neviem.... Ten liliputi je dost uzky, ma len 30cm na sirku, a este aj tie horne pruhy su site tak rovno dohora, tak matko nevie z neho ani ruky vystrcit von. Mozno ked to usijem sirsie, tak mu to pojde sikovnejsie.

wzorcek
20. mar 2012

@season pocuj, ja tiez nutne potrebujem ten coko-pruzok, staci mi hocijaky zbytok, len na predny diel tricka pre matka, hoci aj len 10cm pruzok, hocikolko, dam za neho takmer hocico 😀

papajka7
20. mar 2012

@wzorcek na mei tai si vies vysku prisposobit podohnutim,ze si urobis taku kapsu a cim vysie si uviazes bedrovy pas tym vetsia kapsa sa ti spravi a tym padom sa ti telo skrati 😉 ,a samo cim je nositko sirsie tak sa mu bude lepsie davat vonku ruky ,tak hor sa do sitia 😉

evinka
20. mar 2012

Tepláčky z Irmy podle Ottobre, šátečky z rukávů z pracovního trička 😀 - ale jsou krátký, takže budu šít jiné. Tahle byly hlavně na zkoušku entlování a jedno šišaté autíčko pro Ondru.

petkasv
20. mar 2012

Holky nechte toho s tím Mrázem ☹ já mám zákaz se tam podívat ☹

sufik1
20. mar 2012

jo, taky jsem včera MRAZila. Medvědů jsem včera stříhala holkám 6 metrů a ještě asi dalších 20 metrů jiných capin.

Ale já jsem se udržela. úplet žádný a jen kousek plátna v akci. Souhlas s Terkou, že úplety nic moc.

membri
20. mar 2012

takze takhle dneska odejdou : @eldwen, @boudova, @anicka,@palosek, @ivuska.h,@petkon (jeste jednou 😀 )

terezita
20. mar 2012

@sufik1 hele alco ta pani prodavacka se me odpoledne ptala, jestli jsi telefonovala se mnou.. 😅 uz tam jsme asi dobre proflakle.. 😀

sufik1
20. mar 2012

@terezita já jí říkala, že si příjdeš pro ty psy a že jí moc nezbyde... 😀 😀 😀 prý tu roli měli od pátku a už byla skoro pryč.

sufik1
20. mar 2012

spáchala jsem další trička a tentokrát s velurovýma nažehlovačkama.

terezita
20. mar 2012

@sufik1 a psy jsem si zrovna nevzala 😅 😀 meli tam takove moc heeezke cervene a fialkove s puntikama a kytickama malyma, tak ty jsem si tam nalovila na leto na saty.. 😅
a koukam, ze se tu nekdo piplal s jesterkama.. 😀 😀 😀 jezis ta zelenohneda je tak kraaasna! 😵

sufik1
20. mar 2012

@terezita no jsem si vystřihovala 😀 😀 😀 Tahle kombinace je fakt moc hezká. Mám ještě doobjednáno hnědý i limetku, tak budou další.

pro všechny zájemce jsem shrnula, jak s těma velurovýma nažehlovačkama - postup od obdélníku sametové nažehlovačky až k výsledku. http://susu-sufik.blogspot.com/2012/03/velurove...

palosek
20. mar 2012

@sufik1 krásný ještěrky...jak jsi to pižlala? Podle nějaké šablony? ...ty nožičky... 😅 😅 😀 Ale je to parádní 😵
@terezita Mráz...z jedné strany mi to je líto, že to to kapááánek z ruky...ale ai dobře pro naši peněženku 😀 ...ikdyž...při těchhle hromádkách 😅 😅 😅

petkasv
20. mar 2012

@membri hlásim látky doma, děkuji moc, úžasná je ta jak tu na ní dělala reklamu @caramilla ty kytky, nádherná barvička 🙂

membri
20. mar 2012

@petkasv kterou myslis?:D ja uz v tom mam takovej bordel 😀 😀

palosek
20. mar 2012

@sufik1 už jsem koukala, super vysvětleno pro takové jako já 😅 😅 😅 😀 😀 😀 , že sinal.... 😀

veronik77
20. mar 2012

@palosek tak Mráz je doma 🙂 Ale raději tam příště pojedu, než to objednávat přes net - třeba ten tyrkys len mne trochu zklamal... ☹ večer fiknu úplety, co jsem nám vzala oběma a budu s napětím očekávat wendy 🙂

wzorcek
20. mar 2012

@papajka7 aha, diky 🙂 tak logicky by to rovnako s tym podhnutim malo fungovat aj na tom liliputi nosici co mam, ideme vyskusat von 🙂

palosek
20. mar 2012

@veronik77 jo? Jsi moc zklamaná? A co ten mřížkovaný len? A ta petrol.bavlna??? A co tenisky? 😀

veronik77
20. mar 2012

@palosek barva nic moc i struktura... Ale dětem na zazelění od trávy dobrý 😀 Ten mřížkovaný je jemnější a petrol bavlna taky dobrá - takové plátýnko... Tenisky mám pro Š., tak uvidím, co na to, až přije ze školky...

veronik77
20. mar 2012

@palosek jo - ale ještě mám tmavomodrý len a ten je moc pěkný... Asi jiný výrobce 😠

zhrkz
20. mar 2012

@janula18 Na turistike v babyvaku sme boli uz v 3 mesiacoch, kedze som maleho kojila nebol problem so stravou. Takze odvtedy chodime po turach. Od cca 6m nosim v mei-tai s kapucnou, predsalen to je na dve plecia. Material: turisticke: IKEA latka MINNA - 2 vrstvy na telo aj na popruhy. Vrchna batikovana na tele je tenucka bavlna z kolorie - len dekoracka. Kapuca - 1 vrstva MINNA a 1 vrstva dekoracka, hotove turisticke vazi skoro 1,75kg, je prijemne vypolstrovane, takze som si spravila aj lahsiu 700g kabelkovu verziu - telo: 2 vrstvy keper (hrubsia bavlna - monterkovina) plus dekoracka, a popruhy su 2 vrstvy keper. Kapuca kedze je odopinatelna, tak si ju poziciavam.
Inak, da sa spravit namiesto dlheho pasoveho popruhu zapinanie na siroky trojzubec (podobne ako je na manduce), ale popruh je lacnejsie riesenie 🙂 a ja mu aj viac verim.
Inak, originalne mei-tai z korei nema vobec ten pasovy popruh, len ramenne. Ale to je potom to telo o hooodne dlhsie (aspon meter) a podvazuje sa tymi ramennymi popruhmi, a tak vznikne kapsa na dieta. A tiez existuju take meitai zavinovacky okolo celej osoby - taky mei-tai zupan by som to nazvala 🙂) pogooglite, tradicne korejske meitai ak chcete.