Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahoj, připomínám blíží se uzávěrka Stoklasa a VTC https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...
Holky kouknete se do tabulky, je tam nova tabulka s nazvem hromadne baliky.. prosim napiste tam kam co pujde, pokud pujde vic baliku na jednu adresu.. at to mam jednodussi prosim.. musim to jinak vsechno kontrolovat a dohledavat v obou tabulkach 🙂
@zhrkz veru, je to super ze si tam spinka a odkedy ho nosim (tristvrte roka) tak mi to aj vyhovovalo, lenze ja teraz dost nutne potrebujem pisat bakalarku a ked sa mi vyspi vonku, tak uz doma nespi a dost teda nestiham... 🙂
@papajka7 ked som ho uviazala vyssie tak kus lepsie videl von, ze mi to za ten cas nedoslo aj samej 😕 😉 ale tie rucky sa mu tam uz asi nezmestia
opět nedočítám, ale zaregistrovala jsem sufíkovy ještěrky a musím je hlasitě pochválit, jsou fakt boží! 😀
holky... kdy šijete? Co při tom dělají vaše děti? Zvládáte šít za jejich bděbí? Já vůbec a drhne to drhne, sjem dost na jehlách 🙂
myslela jsem si to 🙂 nějak jsem si představovala, že to půjde i s bdícím - já si řeším svoje, ty si řeš svoje 🙂 haha. Navíc mi to komplikuje zkoušení (šiju skoro jen na něj) - třeba poslední capáčky prospáním má tak napřesrok 🙂
@membri má z něho tady kojo triko http://ekozahrada.blog.cz/1202/kojici-tricko-ed... ale mě přijde takový víc do růžova 🙂 ale jsou to úžasně jemňoučký látky 🙂 normálně jsem se zamilovala 🙂 nahážu do sebe véču a jdu na šatičky, ještě bych potřebovala nafouknout den, jelikož bych k tomu chtěla uháčkovat čepky 😝
@ofelieee tady se šije hlavně v noci 😝 většinou když siju něco na co nemám střih, udělám si to na nečisto - mám tunu starých bílých prosteradel, takže to jde samo 🙂 a pak to střihnu večer a ušiju a většinou to sedí 🙂 jinak někdy když má Bětulí super náladu, tak jí vůbec nevadí, že stříhám, nebo šiju a je vzhůru, a když háčkuju, prsknu jí do ruky balvnku kterou už nikdy nebudu podtřebovat a ona is vyhraje 🙂 nejlepší hračka je moje peněženka u který vydrží i 1h 😝
Žienky mam na Vas jednu prosbu - potrebujem radu - maly mi začal krasne pit čo ma strasne tesi ale zacal tak curat, ze sa mi aj z kupenych a sitych kapsoviek furt precura - jednak okolo stehienok a jednak uz aj cez patentky (aj ked su podlozeny fleecom) a to som mala tie moje site plienky zatial nepriestrelne - teraz neobstoja uz ani hodinu ☹ Nemate nejaky napad???? Diik
Ahoj ženy! Nemáte někdo náhodou doma ve svých zásobách nějakou pěknou, vkusnou látku s motivem kačenek? Stačil by ždibíček 😀.
@zhrkz a ten molitan kde sa dá kúpiť? ja som polstrovala 4x prehnutým vatelinom
@rebelie no chápu, že kachničky nejsou poslední výkřik módy, tyhle jsou odhadem z roku 75 😕 jako malá jsem z nich měla pyžámko 😀
ještě jsem našla http://www.gabinka.cz/detske-latky/275-flanel-k... a nebo http://www.marlen.cz/kolekce-statek/638-detska-...
@cajova_lienka jedine lepsie dovypchat.. idealny material je bambus, konkretne cesky bambusovy flis, alebo bambusovo konopny, hold pul nie je nepriestrelny.. treba riesit to, co je dnu. .. a ked ani to nepomoze, tak je asi na rade nocnik a bezplienkova 😉
@rebelie aha, tu su aj kachnicky 🙂 http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

@ucitelka70 Na mei-tai ma bedrovy pas postrovanie len cca 67cm v strednej casti, takze zvysne konce su len bavlnene - takze si to viazem na normalny uzol (previazat a previazat - ako pioniersku satku alebo ambulantny plochy uzol, ak mam dlhe konce tak necham jednu slucku, alebo zaviazem na maslu -> lepsie sa to potom rozvazuje, ale aj uzol ide lahko, kedze to je hrube).
Najskor si zaviazem okolo pasa / hrude pod prsami / hrude nad prsami - podla toho, ako vysoko chcem dieta mat (hlavne na chrbte to je dolezite), potom nalozim dieta a omotavam nas ramennymi popruhmi.
Na viazanie na chrbat mavam vacsinou dopomoc, alebo viazem v sede. A opat ich normalne zauzlim, alebo podla dlzky, ktora ostala viazem bud uzol alebo maslu. Vacsinou sa s tymi popruhmi obtocim dookola a viazem si to len vpredu... a vlastne podla nalady, alebo ci idem sediet v aute, a budem sa opierat, aby ma tie uzly netlacili 🙂 Onoto to dieta ide odtial vybrat aj bez rozuzlovania, len treba trocha praxe.
Davam si popruhy bud na kriz - ak mam dieta na bruchu, alebo rovno (ako batoh) ak mam dieta na chrbte, a hlavne ak mam vysoky uvaz - inak sa neda pri tej ture dychat 🙂 Ak ho mam nizko uviazaneho, tak si dam na kriz aj ked je mi na chrbte. Ako komu vyhovuje. Mna to prekrizenie na hrudi skrti pod krkom, manzela nie... zavisi od uhla nasitia popruhov, sirky tela meitai, obvodu hrude a pod. Chce to poskusat a kazdy si najde pohodlnu polohu.
Tie fotky musim hlavne spravit poriadnym fotakom, nie mobilom ;) takze asi to hodim do fotoblogu (to bude bohviekedy), ale kto chce, mozem poslat mailom ;)