icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

membri
20. mar 2012

@stassy jj mam ho pro tebe nachystany.. jenom adresu nemam 😀

michamicha
20. mar 2012

holky, kdo jste šil bundu ze softu pro děti, dávaly jste tam normální zip nebo musí být ten vodoodpudivý? zase si řikam, že vyloženě do deště v ní malej asi chodit nebude 😖

crawler
20. mar 2012

@michamicha já jsem dala normoš kostěný...jak říkáš - stejně s ním nebudeš chodit v lijáku a jako první podle mě proteče švama

sufik1
20. mar 2012

@michamicha dávala jsem normální kosťák. A na to krytku přes něj. Stejně v lijáku bude mít pláštěnku a půjdete se schovat..

animal
20. mar 2012

@michamicha vodoodpudivé se v krátkých velikostech asi ani nedělají, krátké tak leda na kapsy jinak byly k mání myslím 50,60 atp cenťáků. U dětí vůbec není potřeba vodoodpudivé zipy. já dávám klasika spirálový nebo kostěný

membri
20. mar 2012

@sufik1 k tobe teda nic hromadne nepujde?

sufik1
20. mar 2012

@membri no koukám, že se všechny napsaly k Terce. Vejde se to do jednoho balíku? I to moje?

membri
20. mar 2012

@sufik1 tak muzu vas dat do velke krabice, to neni problem

sufik1
20. mar 2012

@membri tak se taky píšu k Terce

membri
20. mar 2012

takze vsichni uz jsou napsany v hromadnych balikach?

terezita
20. mar 2012

@membri no uz se tesim! jeste mam v zive pameti, jak jsem valila 20kg balik do 3.patra.. ale mam na to uz grif.. 😅 😀

mikulka45
20. mar 2012

@membri ahoj, teraz som sa dostala k pc, dopisala som balik na Slovensko, niektore baby ti tam chybali, teraz to uz je komplet 😉

stassy
20. mar 2012

@membri Já půjdu do pražského hromadného, ke komu mě přiřadíš je mi celkem fuk, stejně budeme mít s Terkou a Alčou hromadné rande. 😀 Jestli to půjde dvěma balíkama, je šumák kam dáš moji část. 😉

zhrkz
20. mar 2012

@ucitelka70 ja som kupovala molitan v normalnej metrazi (anjel v BA na mickiewiczovej), kde predavaju latky. Mali len 2x1m, kupila som hr.1cm, ale zuzitkovala som 🙂, nieco mi este trci doma. Tiez som videla molitany v baumaxe. na ramenne popruhy som ho davala dvojmo v turistickej a jednoito v kabelkovej verzii. na pasovy dvojito v turistickej. Tam by mozno bola fajn ta karimatka ako pisala zojec.

membri
20. mar 2012

@stassy vidis a ja si ani nevsimla, ze toho mas vic, ja jsem byla porad pri tom ze mas jenom ten cerveny 😀 nejak jsem se k tobe nedostrihala jeste 😀

veronik77
20. mar 2012

@membri jéé, já už se těším na balík 😀 😀 😀

seminkads
20. mar 2012

prepacte, za sa vam sem este pletiem. Len sa chcem opytat, aky je najlepsi material na body/tricka a ciapocky

beky52
20. mar 2012

@seminkads ..ahoj..ja používam na všetky elastické materiály..uplety..ale na Slovensku nenájdeš dobrého dodávateľa🙂..len ak..kukni ...www.detivbavlnke .sk

seminkads
20. mar 2012

@beky52 dakujem, aj som si myslela, e-shop som nenasla zatial ziadny taky normalny(myslim tym slovensky), jedine asi dakde v metrazi.

beky52
20. mar 2012

na tej stránke možeš objednať..ale baby tu zvyknu robiť hromadné objednávky..ja som tento forum našla asi pred mesaicom aj pol..predtým som objednávala sama..aj z čieh..ale v ponuke maju veľké množstvá..ale suprové látky..

zhrkz
20. mar 2012

Prosim vas, viete mi niektora vysvetlit, naco sa pouziva kompenzacna patka?

season
20. mar 2012

@seminkads teraz sme spravili hromadku na Slovensko z moraviatexu, ak chceš, isto budú nejaké prebytky pozri čo sme objednávali tu do tabulky... uz je uzavretá, ale ak sa Ti niečo bude zdať, napíš mi IP, či o čo máš záujem a ked to dorazí, zistím reálne, čo je navyše. Určite bude navyše biely s ostružinovými guličkami http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... cena nejako cez 4€/m
Ja idem teraz lobovať za toto http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
dala som nový nezamknutý hárok, keby sa dakto pridal, behom 24hod... takto ešte objednám https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

lenasss
21. mar 2012

prosím vás za jak jak dlouho se u MTX čeká na objednávku?

terezita
21. mar 2012

@lenasss pisou, ze posilaji za 5-10dni. ja objednala v patek a ve stredu mi volalo PPL, ze maji pro me balik.

lenasss
21. mar 2012

@terezita děkuji já objednávala v neděli ale pondělí a dnes mají dovolenou a oni nedávají tedy vědět kdy odesílají balík?

terezita
21. mar 2012

@lenasss jojo davaj, ale ja nebyla na netu 😀 objednavala jsem pred dovolenou a prekvapili me svou rychlosti 😀

dugyna
21. mar 2012

@terezita mne uz o 22h bucha sused zo spodu ☹

terezita
21. mar 2012

@dugyna jaaaj.. to ho zas na druhou stranu chapu.. pod nama je nastesti prazdny byt.. 😅

boudova
21. mar 2012

OT foto: Tak takhle se u nás vegetí na gauči 🙂

anelisa
21. mar 2012

ahojte 🙂 potrebovala by som dat nasit na autosedacku (vajicko) novy potah. Aku latku odporucate kupit? Pripadne ak by sa este nasiel niekto z NR a okolia ochotny usit mi to, tak by som od stastia odpadla 😅