icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

membri
21. mar 2012

@mikulka45 budu to muset poslat ve vicebalicich, protoze toto by me ani nevzali na poste 😀 pocitam ze to bude tak na tri baliky.. postovne mam cele napocitat tobe a ty si to pak s holkama vyresim, nebo to mam rovnou rozdelit mezi vas?

mikulka45
21. mar 2012

@membri postovne mozes mne, aj tak ti to budem platit ja, baby mi to potom doplatia aj so zobranymi prebytkami, tak nech to neprepocitavam 2x...

season
21. mar 2012

No babule, prihodte ešte zo 2metre toho mentol fineribu , nech môžem objednať :D https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

dugyna
21. mar 2012

baby prosim neptidate sa niekto na MTX http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
vezmem 3,5m ale chyba mi este 3,5m ☹
prosim

mikulka45
21. mar 2012

@membri inak som si myslela, ze postovne budem platit priamo na poste...

mikulka45
21. mar 2012

@season @dugyna baby ale lobujete, ale ja uz mam toho aj tak dost objednaneho este z mtx cez membri a mylly a to si chcem kupit fotak 😅 , neviem kedy nan nasetrim 😖

dugyna
21. mar 2012

@mikulka45 🙂
uz som zohnala dakujem 🙂 takze sa tesujem 🙂

membri
21. mar 2012

@mikulka45 neee postovne zaplatim ja, ja ti ho napisu do tabulky, a to mi pak posles

membri
21. mar 2012

@mikulka45 zrovna jdu pro krabice a musim to prebalit 😠

beky52
21. mar 2012

@dugyna ahoj..už sa niekto pridal?..ja mám taku doma..ale som maximálne spokojná..tak b y som mohla..??

dugyna
21. mar 2012

@beky52 hej pridala, ale ak chces tak sa pridaj,ako myslim v zmysle ze @season by vzala viac

mikulka45
21. mar 2012

@membri a tebe vlastne kto s tym pomaha? tusim si pisala ze mm ti odchadza prec... Ci na postu ti to nosi ta vasa doga? 😀 😀 😀

beky52
21. mar 2012

@dugyna a to už prečo?.. 😝 ..by vzala viac? 😝

dugyna
21. mar 2012

@beky52 nee, kamosku jednu som nahovorila 😝 ,

membri
21. mar 2012

@mikulka45 neee muj tata odjizdel zpet do GB kde zije.. jinak my tybaliky vozi na posto manzel

petkasv
21. mar 2012

Holky dodělala jsem šatičky z úžasný látky z MTX 🙂 jsou jemňoučký foto časem chci k tomu legíny a čepku 🙂 ale matroš je parádní, a taky při našívání knoflíku jsem si prošila prst,njn nešikovný maso musí pryč 🙂

beky52
21. mar 2012

@petkasv z akej látky?..prezrad 😉

michamicha
21. mar 2012

ufff, tak neonová vestička z flísu pro synovce je hotová 🙂 ještě hyacintovou pro neteř a oranžovou pro Vojtu 😉

gucz
22. mar 2012

Ahojte
naďabila som na nete na inšpirácie na leto (sukne, šaty, tašky...)

tak hádžem link http://www.everythingetsy.com/2011/06/101-sewin...

je tam na tej stránke 101 linkov

veronik77
22. mar 2012

Dobré ránko, prosím místní švadlenky - jak se správně používá kopírovací či krejčovské rádlo (zubaté i hladké)? díky moc!!!

petkasv
22. mar 2012

@beky52 Caramilla z ní má kojo triko 🙂 http://ekozahrada.blog.cz/1202/kojici-tricko-ed... 🙂

beky52
22. mar 2012

jej to je super..taku som objednala aj ja v hromadke.. 😉 tak sa teším..daj foto 😉

petkasv
22. mar 2012

@beky52 já jí mám ve vnitř hezky na tělíčku z venčí je ryflovina WENDY

Jo holky přijde že LAMA z MTX je lepší než LAMA z WENDY je to jen můj pocit nebo se to zdá i někomu jinému? Přijde mi ta z MTX taková hutnější?

petkasv
22. mar 2012

Tak včerješí výtvor 🙂

mahafi
22. mar 2012

Ahoj, omlouvám se, že vám sem lezu (jsem zatím šicí analfabet 😅), ale potřebovala bych poradit. Máte někdo zkušenost z čeho ušít křestní roušku (na mimčo)? Nějakou "slavnostnější" bílou látku, aby na ní šlo dobře něco vyšít, případně kde koupit? Kamarádka navrhovala batyst, ale ten se nám zatím nepodařilo sehnat, tak kdybyste případně věděly, kam pro něj po Praze.. Vím, že se dají koupit hotové, ale nějak mě neoslovily (jak velikostí, tak motivama, radši to "spácháme" doma). Moc díky

barcav
22. mar 2012

@boudova super fotka 😀
můj včerejší počin 😀 pár dekorací a čepička
čepička je z fineribu, šila jsem z něho poprvé a nemile mě překvapilo jak moc se to kroutí a tahá :(

timkoemkamatko
22. mar 2012

@petkasv ...ahoj, aká Ti pripadá Wendy riflovina na omak? Je makka, v hromádke som na nu pozerala...tak možno do buducna, aby som vedela..pekné kvietky, vyšité, alebo hotové a len prišité?

petkasv
22. mar 2012

@timkoemkamatko ahojky, riflovina je měkoučká, není na klasické džíny 🙂 kroutí se, ale dá se to 😝 kytky jsem koupila celý pás a jenom našívám 🙂 děkuju

beky52
22. mar 2012

@petkasv tie kvietky si vyšívala..alebo su kupené..?si moc šikovná

petkasv
22. mar 2012

@beky52 kytky jsou koupené ve Vesně 🙂 paní toho měla mraky 🙂 děkuju