icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
25. mar 2012

@palosek taky šustí, nejhorší je, když v nich chodím doma a pak jdu uspávat dítě, nesmím se hýbat 😀 ale klasické softky taky šustí, ale tyhle asi více

lillyzelvicka
25. mar 2012

@palosek jo šustí ale to já jsem celkem zvyklá nosím kalhoty z různých matrošů(ne šusťakoviny) a už jsem zvyklá.Hele a na bundu si myslím že to bude dobré jako ono to moc nepromokne drží to fest ale ani to moc nepustí ven.Takže třeba ty zipy s větráním v pod paží myslím by byly super 😉 Chci si z toho ušít vestu na kolo ale tam budu řešit záda s větráním

animal
25. mar 2012

@lillyzelvicka ano ano jedině s větráním, jinak bys měla splavené záda

lillyzelvicka
25. mar 2012

@animal kruci stéjně že oni to nedomyslí přece u kalhot by měly být lepší parametri ne už kvůli rozkroku 😝

kalman
25. mar 2012

fotečky flísové mikyni . Jinak mám strašnou jarní únavu 😝 Dnes sem odpoledne spala skoro tri hodky , co není múj zvyk 😅 Nic sem nepošila 😠
Ješte foto šatičky pro pejsky 😀

sinala
25. mar 2012

@palosek tak ty jsi opravdu akční 😀 , moc pěkné trička musíte se s D. přijít ukázat 🙂 ani OL nepotřebuješ 😀 😀 😀

ucitelka70
25. mar 2012

@animal @lillyzelvicka -díky za rady, ja ešte soft nemám u seba, balík čakal na mtx membri...., ale dobre vedieť, že nohavice z toho šiť nebudem...... , som zvedavá, ako navrhnete odvetrávanie, aký matroš, dizajn.....

palosek
25. mar 2012

@sinala dnes jsme je měly na sobě u našich a obě letěly do praní 😀 😀 😀 Ale finerib je opravdu příjemný matroš na nošení... 😵

palosek
25. mar 2012

@lillyzelvicka tak nevím, jestli tu bundu pro mě, nebo pro malou...ale to pocení...to je blbý...já jí chtěla šít jen takovou lehkou bundičku....to abych zas objednávala někde šusťák, co??? 😅 😅

ucitelka70
25. mar 2012

jemine, čo ja urobím s2,5 čiernej kalhotoviny?

kuna
25. mar 2012

@palosek moc hezký trička a musím ti složit kompliment, že to zvládneš ušít bez kráčející patky, to já bych na to neměla trpělivost 😀

@kalman ty taky obšiješ celou rodinu, co? 😀 😀 😀

Soft bunda došita a mám z ní radost. Jen nevím, kdy ji bude dcera teď nosit, když je takové vedro 😕 . Zítra nafotím, teď mi nejdou barvy.

mikulka45
25. mar 2012

@palosek aj ja mam rada tuto farebnu kombinaciu 🙂 , sila som teplakovu supravu malemu... sloniky su zname asi kazdemu, ked mi bolo luto vyhodit zbytky...
Inak mne sa teda finerib dost vlnil, lepsie sa mi sil s kracajucou 😉
@petkasv to tricko je super, mohla si dat foto na modelke 🙂

mehlo
25. mar 2012

ahojky, já měla taky šicí víkend- ušila jsem si novou kabelku, Petulovi kamaše z oranžovýho merino ribu- ty budou asi až na příští podzim a zimu, ted už je určitě dávat nebudu a sobě živůtek z hnědo-tyrkys- bleděmodrých proužků co se dá použít taky jako sukně a jedny šatičky pro panenku pro sousedčinu dceru. Šatičky už nenafotím, jsou odevzdaný, ale to ostatní snad zítra dopoledne než půjde mhd do práce

mehlo
25. mar 2012

@palosek právě že na té fotce vypadáš naprosto skvěle, počkej až sem já zítra vložím svoje

kuna
25. mar 2012

@mehlo uz se tesim na fotky, ja si zivutek, co se da nosit jako sukne nedovedu moc predstavit...jsem zvedava 🙂

kuna
26. mar 2012

tak tady jsou fotky. Šila jsem ji asi sto let, všechny svy kromě kapucového jsou i několikrát přepárány, přestříhány, gumy předělány (např. kapuce měla napřed gumu, tu jsem pak vypárala a navlékla stahovací gumku do tunýlku, atd.). Asi 5 kytek muselo být vypáráno a přešito. Prostě jsem nad ní zabila zbytek svého mládí 😀 😀 😀 😀
U kapuce nakonec zvýtězilo podšití fleecem, protože na to jsem si troufla nejvíc. Výhoda byla, že kde mi to nesedělo, tam jsem mohla fleece trošku natáhnout a ve dvou místech je i to přišité ručně. Není to vůbec vidět.
Má chyby, ale mám z ní radost 🙂

lillyzelvicka
26. mar 2012

@palosek pokud nechceš bundu do deště tak bych nebyla pro šusťák.Buď seženeš se zátěrem to je ještě horší než soft- ten alespoň trošku větrá.Nebo seženeš ten tenký a ten ti profoukne i promokne.To si myslím že je lepší bavlněný popelín 😉
@ucitelka70 jako kalhoty jsou z toho fajn ale není to prostě na teplé jaro.

lenasss
26. mar 2012

dobré ráno jedna OT nemáte někdo recept jak se zbavit chrapotu včera mě bolelo v krku spíš škrábalo a dnes ráno nemůžu mluvit 😀 😀 mám rýmu a bolí mě koleno no děs dnes si budu celý den lízat rány 😅 😅

mehlo
26. mar 2012

@kuna nevím jestli budou fotky, mhd mi právě odjel s mobilem, kterým jsem to fotila a já to nestihla dát do PC. Zkusím to druhým mobilem, ale nevím jestli ho mám nainstalovanej v pc.

veronik77
26. mar 2012

@kuna nááádherná bunda 🙂 začínám mít pocit, že prostě kleštičky na patentky "NUTNĚ" potřebuju 😀 😀 😀

mehlo
26. mar 2012

@kuna Profíík!!!!!!!!!!! nádhera

@lenasss nevím teda vyloženě co na chrapot, ale na ten krk bych kloktala. Na zánět je dobrá voda s jedlou sodou. Já teda používám hlavně vodu se solí a tím kloktám a má to u mě naprosto úžasný účinek. Na rýmu dávám jen vincentku a na protažení, když bolí dutiny je dobrej křen a nebo napářka- to jsem absolvovala včera. Strašně mě ráno bolela hlava, jako kdybych měla ucpaný dutiny a když jsem se napařila, tak mi to skoro všechno vyteklo ven a bylo po bolesti

lenasss
26. mar 2012

@mehlo děkuji za radu mám tu vincentku ale nevím zda se může při kojení doporučují pít s mlékemmusím ještě někde dohledat 😝

lucijan
26. mar 2012

mám navíc kupon na slevu 300Kč na http://www.sicistroje-shop.cz/, platí od 06.04.2012 do 06.07.2012 při nákupu nad 2000Kč. Neužil by ho někdo?

terezita
26. mar 2012

@lenasss ta vincentka na rymu jsou kapky do nosu, to nepijes.. 😅

ucitelka70
26. mar 2012

@lenasss vincentkou kloktať a preplachovať nos..... ja som absolvovala aj operáciu prepážky nosa - mala som zdeformovanú od častých rým.... a chrápem nadalej 😒

mehlo
26. mar 2012

@lenasss jak píše
@terezita já to kapu do nosu. Už to nemám jako koupený kapky, ale do lahvičky od toho si liju normální vincentku a pak si to šplíchám do nosu. A při kojení se určitě může

lenasss
26. mar 2012

@terezita já myslela vincentku jako ve skle normální vodu ta se pije a právě na chrapot se doporučuje pít s mlékem 😅

aerin
26. mar 2012

@lenasss ja kazdy nechlazeni/rymu resim vincentkou do nosu i do zaludku 😀 a davam ji i Z., vybublinkovanou, samozrejme neprehanet, sul a tak, ale doporucila mi to i detska dr.

terezita
26. mar 2012

@lenasss fuuuj, to musi byt hnusne.. 😅 😀

aerin
26. mar 2012

@lenasss no a kojeni to snad nevadi, jsem chtela napsat