Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@palosek jo šustí ale to já jsem celkem zvyklá nosím kalhoty z různých matrošů(ne šusťakoviny) a už jsem zvyklá.Hele a na bundu si myslím že to bude dobré jako ono to moc nepromokne drží to fest ale ani to moc nepustí ven.Takže třeba ty zipy s větráním v pod paží myslím by byly super 😉 Chci si z toho ušít vestu na kolo ale tam budu řešit záda s větráním
@lillyzelvicka ano ano jedině s větráním, jinak bys měla splavené záda
@animal kruci stéjně že oni to nedomyslí přece u kalhot by měly být lepší parametri ne už kvůli rozkroku 😝
@animal @lillyzelvicka -díky za rady, ja ešte soft nemám u seba, balík čakal na mtx membri...., ale dobre vedieť, že nohavice z toho šiť nebudem...... , som zvedavá, ako navrhnete odvetrávanie, aký matroš, dizajn.....
@lillyzelvicka tak nevím, jestli tu bundu pro mě, nebo pro malou...ale to pocení...to je blbý...já jí chtěla šít jen takovou lehkou bundičku....to abych zas objednávala někde šusťák, co??? 😅 😅
jemine, čo ja urobím s2,5 čiernej kalhotoviny?
@palosek moc hezký trička a musím ti složit kompliment, že to zvládneš ušít bez kráčející patky, to já bych na to neměla trpělivost 😀
@kalman ty taky obšiješ celou rodinu, co? 😀 😀 😀
Soft bunda došita a mám z ní radost. Jen nevím, kdy ji bude dcera teď nosit, když je takové vedro 😕 . Zítra nafotím, teď mi nejdou barvy.
ahojky, já měla taky šicí víkend- ušila jsem si novou kabelku, Petulovi kamaše z oranžovýho merino ribu- ty budou asi až na příští podzim a zimu, ted už je určitě dávat nebudu a sobě živůtek z hnědo-tyrkys- bleděmodrých proužků co se dá použít taky jako sukně a jedny šatičky pro panenku pro sousedčinu dceru. Šatičky už nenafotím, jsou odevzdaný, ale to ostatní snad zítra dopoledne než půjde mhd do práce
tak tady jsou fotky. Šila jsem ji asi sto let, všechny svy kromě kapucového jsou i několikrát přepárány, přestříhány, gumy předělány (např. kapuce měla napřed gumu, tu jsem pak vypárala a navlékla stahovací gumku do tunýlku, atd.). Asi 5 kytek muselo být vypáráno a přešito. Prostě jsem nad ní zabila zbytek svého mládí 😀 😀 😀 😀
U kapuce nakonec zvýtězilo podšití fleecem, protože na to jsem si troufla nejvíc. Výhoda byla, že kde mi to nesedělo, tam jsem mohla fleece trošku natáhnout a ve dvou místech je i to přišité ručně. Není to vůbec vidět.
Má chyby, ale mám z ní radost 🙂
@palosek pokud nechceš bundu do deště tak bych nebyla pro šusťák.Buď seženeš se zátěrem to je ještě horší než soft- ten alespoň trošku větrá.Nebo seženeš ten tenký a ten ti profoukne i promokne.To si myslím že je lepší bavlněný popelín 😉
@ucitelka70 jako kalhoty jsou z toho fajn ale není to prostě na teplé jaro.
dobré ráno jedna OT nemáte někdo recept jak se zbavit chrapotu včera mě bolelo v krku spíš škrábalo a dnes ráno nemůžu mluvit 😀 😀 mám rýmu a bolí mě koleno no děs dnes si budu celý den lízat rány 😅 😅
@kuna Profíík!!!!!!!!!!! nádhera
@lenasss nevím teda vyloženě co na chrapot, ale na ten krk bych kloktala. Na zánět je dobrá voda s jedlou sodou. Já teda používám hlavně vodu se solí a tím kloktám a má to u mě naprosto úžasný účinek. Na rýmu dávám jen vincentku a na protažení, když bolí dutiny je dobrej křen a nebo napářka- to jsem absolvovala včera. Strašně mě ráno bolela hlava, jako kdybych měla ucpaný dutiny a když jsem se napařila, tak mi to skoro všechno vyteklo ven a bylo po bolesti
mám navíc kupon na slevu 300Kč na http://www.sicistroje-shop.cz/, platí od 06.04.2012 do 06.07.2012 při nákupu nad 2000Kč. Neužil by ho někdo?
@lenasss vincentkou kloktať a preplachovať nos..... ja som absolvovala aj operáciu prepážky nosa - mala som zdeformovanú od častých rým.... a chrápem nadalej 😒

@palosek taky šustí, nejhorší je, když v nich chodím doma a pak jdu uspávat dítě, nesmím se hýbat 😀 ale klasické softky taky šustí, ale tyhle asi více