Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna Jehly na kůži to by mne nenapadlo, asi si je ještě přidám do objednávky. Ručně kolečkem jsem šila asi 3/4 bundy, protože mi to jinak vynechávalao stehy. Teď po došití vidím, co bych ušila jinak. Ale já na to vzala ten popelářský soft, že se mi líbil nejméně a až nebudu mít softu plné zuby tak se pustím do fuchsiové. Na aplikace jsem teda odvahu ještě nenašla, to smekám přede všema.
A to bych měla ušít ještě jedny kalhoty softové, bo jedny je málo, nosí je skoro každý den a já je potřebuji vyprat.
takze dneska odesla : Sufik +Jam, kamishek, katka82, evap19, veronikahanu
zitra pujdou dalsi.. a prosim ty kteri nemaji jeste baliky u sebe, at se podivaji do tabulky doplatit a doplani tam adresy. dneska jsem narazila na to ze nemam spoustu adres.. nemuzu odesilat baliky jinak
neviet o nejakom servise sijacich strojov v BA a v okoli?
@daisyr já už mám taky balíček doma 🙂 děkuji a jsem moc ráda, že jsem ty ježky vzala na milost 😀 a ještěrky se mi na živo líbí tedy víc než na obrázku..jsem jim pořád odolávala a taky jsem ráda, že jsem neodolala 😉 😀
a jak píšete o patentu..tak jestli se jedná o patent 1/1 z mtx..tak to je stejné jako finerib (jen to má víc elastanu)
jinak to tu sem tam pročtu..a občas bych i na něco zareagovala..ale připojení nedovolí..vždy když je to "životně" důležité se mi to odpojuje nebo prostě jen nenačítá.. 🙄 tak chválím zpětně všechny vaše výtvory 😉
@zojec To je zažehlovací výztuha, používá se hlavně do tašek a kabelek, bližší popis najdeš tady http://www.postaramese.cz/ronopast-10018-g-p-44... 😉
a ešte čosi staršie

Děkuju moc za pochvaly.
@palosek zima jako hrom? Tady v Praze je celkem teplo, byla jsem venku jenom ve svetru. Třeba to teprv dorazí 🙂.
@moonca to budou nitě a možná i jehly. U softu to vidím nejvíc, tam hraje roli třeba i to, když lajdácky namotám spodní cívku. A teď se mi osvědčily jehly na kůži (neměla jsem džínové) a stejně byly místa, kde jsem prostě musela kolečkem točit ručně, a to si myslím, že mám dobrý stroj. Na OL mám taky Hardy a jsou dobrý, ale prý třeba do COL jsou potřeba ještě lepší. Je to věda 😀.
@stassy ta je nádherná!
@beky52 děkuju, ano, je v tom moje všechno, taky teď nechci soft ani vidět 😀. Ty kytičky jsou taky ze softu, jeden večer jsem seděla a nedělala nic jiného, než obkreslovala a vystřihovala 🙂.
@caramilla na čistící tabulku se těším! Já mám v merku nějaké tvoje látky, co se mi líbí, ale těch se určitě zbavovat nebudeš 🙂