icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mooncaa
27. mar 2012

@stassy Díky, díky, díky. Teoreticky by mi mělo stačit 0,65 m na tričko. Tak to ještě můžeme doupravit, jestli to membri ještě nestřihla.

mooncaa
27. mar 2012

@membri To si žádá velkou oslavu nakonec.

stassy
27. mar 2012

@mooncaa Jestli si jseš jistá, já si těch 20cm ráda ponechám, takhle se fakt bojím, že mi to nevyjde. 🙂 Tož přepíšeš si to?

mooncaa
27. mar 2012

@stassy Přepsáno, díky moc.

stassy
27. mar 2012

@mooncaa Myslím, že ani není zač. 😉

beky52
27. mar 2012

@membri si dobrá kočka 😉 teraz možeš kupiť farbu na vlasy 😝 ..či ti ešte nezošediveli??z tejto hromadky 😀 😀 ?ale veľké DÍKY 🙂 🙂

michamicha
27. mar 2012

jsem chtěla ušít malýmu tepláky, máme jich nějak nedostatek a prd, celej večer jsem tu tiskla pro manžela daňový přiznání a hledala milion věcí na netu 😠

membri
27. mar 2012

@beky52 sedive je mam i tak :d

a ted jeste doufam, ze se rozebere to co me tu zustalo 😀 at me v tom penize 😀

michamicha
27. mar 2012

@membri super, si oddechneš viď 😉

membri
27. mar 2012

@michamicha hele anime nemluv.. ted to vsechno jeste odeslat 😀

membri
27. mar 2012

@michamicha drzi me to celkem 1 materskou 😠 takze neco kolem 12 tis 😠 😠 a uz se na ne tesim :D

michamicha
27. mar 2012

@membri tak já si vezmu ještě metřík toho fialovýho fineribu, moje jsi asi ještě neposílala, viď?

sufik1
27. mar 2012

@membri jsi hrdinka. Oceňujeme tvé stříhací úsilí a otlačená kolena

@jam3 počítám se čtvrtkem dopo, ještě si dáme vědět.

membri
27. mar 2012

@michamicha neee mam tu jeste ten prouzek pro tebe.. mam ho tady na strane. jeste jsem se k nemu neprokousala, je zarovnanej balikama 😀

@sufik no o tech lolenech me ani nemluv 😠 😀 😀

michamicha
27. mar 2012

@membri ok, tak já se jdu napsat na ten finerib a připočítej mi to k poštovnýmu 😉

michamicha
27. mar 2012

@membri si byla rychlejší 😀 😀

michamicha
27. mar 2012

@michamicha tak a končim s přebytkama 😀 ještě mi musí zbýt prachy na stoklasí hromadu a pak na ten overlock 😀

michamicha
27. mar 2012

jdu spát, už si tu píšu sama sobě 😝 😀 😀

membri
27. mar 2012

Hotovooooooooooooooooooooooooooooooooo 😀 😀

prebytky necham otevrene do zitrka, a pak budu strihat, uz me boli zada a kolena 😀

membri
27. mar 2012

@michamicha prej metrik fialoveho jenom jo? 😀 😀

season
28. mar 2012

zatial len pár prebytkov, z ostatného metrík chýba a tak. foto mix 1m fial.výplnek 1,7m modry vyplnek 1,5m khaki žirafa 1,75m. To je z 23 položiek nastrihaných 14. Posielajte mi, prosím adresy, hlavne tie, ktoré majú len Wendy.

membri
28. mar 2012

Holky kouknete prosim jeste na prebytky, at se sto pripadne rozebere 🙂 pak to do obeda strihnu, a odpoledne aby baliky zase odesli 🙂 urircite pujde brno, pardubice, praha, a pak nejake mensi 🙂jeste budu informovat po obede 😀

petkasv
28. mar 2012

@stassy já myslim že ty Lamy nejsou podobné mě ta z MTX přijde lepší, taková pevnější a hutnější, těžko říct, moc se v tom nevyznám, ale pocitově to tak mám 🙂 takže jestli navýšili druhy látek, tak bych tu švěstku radši chtěla od MTX ☹

boudova
28. mar 2012

tak to je konec holky 🙂

za prvé jsem si málem neutrhla finerib v přebytkách

a za druhé ivushka má ze stromečků kalhotovku!!!!! tu jako musím mít 😀 😀 😀

animal
28. mar 2012

@membri tak já zatím lamu brát nebudu, sousedka chce raději soft vestu

lukrecia
28. mar 2012

holky, jdu si zas pro radu.. zvažuju koupi OL... máte některá tenhle? http://www.sicistroje-shop.cz/brother-m-3034-d
nebo se vyplatí připlatit? Případně úplně jinou značku?

animal
28. mar 2012

@lukrecia no máme ho tu skoro všechny 😀 a za mě dobrý 😎

terezita
28. mar 2012

@lukrecia za me taky. ja bych nemenila 😀

caramilla
28. mar 2012

@veronik77 Ha ha ha, tak včera jsem dostala objednávky na 3 lilkový mikiny, takže lilková teplákovina asi nic 😀

esteruska
28. mar 2012

jedna otázka OT..nejste holky některá z kyjovska a nemáte náhodou zkušenosti se šitím/vyšíváním kroje, popřípadě kontakt na někoho znalého? díky