icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zhrkz
28. mar 2012

@ucitelka70 Vdaka 🙂 beriem to ako ponuku, ale nevyuzijem, lebo to potrebujem vziat na firmu, a tie body asi nie su prenosne. Dnes to idem objednat kupon nekupon. Uz chcem sit! 🙂

caramilla
28. mar 2012

@boudova na ty kočičky mi napsala jedna zákaznice "to je prčózní", to mě pobavilo to slovo 😀

veronik77
28. mar 2012

@caramilla to nevadí, lépe šít než syslit! 😀 no vidíš - stačí dát avízo na rozprodej látek a už se zakázky hrnou 😀 😀 😀

boudova
28. mar 2012

@caramilla prčózní 😀 😀 😀 😀 tak to jsem si obohatila slovník!

lucijan
28. mar 2012

@lukrecia mám ho pár dní, a jsem z něj fakt nadšená. Jestli si ho tam budeš kupovat, můžu ti přeposlat kupon na slevu 300, mám ho navíc, v rychlým sledu jsem vyměnila oba šicí stroje právě za brother🙂

kuna
28. mar 2012

@esteruska teda se šitím kyjovského kroje bych zkušenost mít ani nechtěla, to lapálie se softem jsou proti tomu procházka růžovým sadem 😀

kuna
28. mar 2012

@lukrecia jsem jedna z jeho majitelek a je super, zatím na něm vidím jen samá pozitiva (teda jiný jsem v životě neměla v ruce, ale tento mi zatím prošil a ořezal všechno)

monr
28. mar 2012

@season nemyslela som podšívanie, ale tie okrúhle vrecká si robila na tej zelenej mikine. na to sa aerin pýtala, nevedela ich urobiť.
to wendy, škoda, že som úplne švorc, tiež by som sa tešila, takto len tá jedna z mtx a finito.
@caramilla softová súprava vyzerá super, človek by nepovedal, že treba prerábať 😉

esteruska
28. mar 2012

potřebuju jen vyzjistit, jak strojově vyšívat na bavlněný tyl, prý by to mělo nějak jít? Do celého kroje se pustím až budu v důchodě🙂)...stejně jich tu naštěstí mám hromádku podědenou...

lukrecia
28. mar 2012

@lucijan to bys byla zlatá ;) chceš asi mejlovku?

michamicha
28. mar 2012

holky, nemáte ještě někdo ten slevový kupon za nákup šicího stroje? mě dneska manžel odsouhlasil koupi overlocku, tak bych pak hodila svůj kupon zde do placu 😉

michamicha
28. mar 2012

@lukrecia jestli je to stejný kupon jako mi @lucijan posílala před pár dny, tak ten už je někým jiným uplatněný ☹

lucijan
28. mar 2012

@michamicha nene, je to jinej, jako zas úpně vykojenej mozek ještě nemám 😀.
@lukrecia posílám přes IP

katka82
28. mar 2012

@membri tak balíček(ehmmm balík 😀 ) dneska dorazil 😉 ale prosím tě nemůžu najít v tabulce tu původní objednávku 😕 ona si ke mě ještě připsala něco kamarádka a já si poznamenala na papír co všechno jsem brala a nějako mi to nesedí 😅

lukrecia
28. mar 2012

@lucijan dík moc 🙂

membri
28. mar 2012

@katka82 otevru ti ji.. mam ji schovanou i prebytky, protoze se mi to strasne pletlo ☹

membri
28. mar 2012

tak pekne jste hnuli s prebytkama, tu zelenou lamu si klidne necham, ale tu ruzovou ne, ja ruzovou tak nesnááááááááááássssssssssssíííííííííííííííííííííííímmmmmmmmmmmmmmmmm 😠 😠 😀

terrik
28. mar 2012

Ahoj holky, zdravím Vás tady a chtěla bych vás poprosit o radu, jelikož asi budete zkušené švadlenky 🙂 Chtěla bych si koupit šicí stroj, ale nikdy jsem na žádném nešila. Po přečtení ruzných diskusí, jsem narazila na typ Janome, konkrétně mě zaujal Janome 525s nemáte tady s ním někdo zkušenost?? nebo tip na nějaký dobrý-neporuchový, vhodný i pro začátečníka? Moc děkuju za jakoukoli radu 🙂

membri
28. mar 2012

tak pekne jste hnuli s prebytkama, tu zelenou lamu si klidne necham, ale tu ruzovou ne, ja ruzovou tak nesnááááááááááássssssssssssíííííííííííííííííííííííímmmmmmmmmmmmmmmmm emoticon emoticon emoticon

ale klidne se vzdam i te limetkove,kdyz se najde zajemce :D

katka82
28. mar 2012

@membri super dííky hned se na to mrknu 😉 🙂 jinak limetkovou lamu si klidně vemu 🙂

membri
28. mar 2012

@katka82 budes hodna :D a ted jeste kdyby me nekdo zbavil te ruzove, tak mu budu libat i ruce i nohy 😀

nevim proc ale ruzovou fakt nesnasim 😠

a jsem zvedava jestli jsem nekomu opravdu pribalila ty latky, ktere mi chybi 😠 😠 😠

katka82
28. mar 2012

@membri tal je to dobrý všechno sedí na centimetřík 😀tak už jsem něco taky písla do přebytků 😉 aji trochu té růžové 😀 (pto neteř 😉 )

membri
28. mar 2012

@katka82 jsi zlata 😀

membri
28. mar 2012

Holky nechcete nektera jeste 2 metry ruzove lamy? 😀

zuzkkkaaa
28. mar 2012

Holky prosimvás mám dotaz. Potřebovala bych spíchnout tréninkovku pro malou, vůbec se nepočůrává, tak jen kdyby náhodou. A taky nemám žádný spešl látky. Jen šicí stroj. Myslíte, že by to šlo nějak vyšpekulovat. 😝 😝

lucijan
28. mar 2012

@membri světlá nebo tmavá růžová? tu tmavší bych brala

kveta007
28. mar 2012

@michamicha Jestli má někdo ještě zájem, taky mám ještě jeden kupón na nákup šicího stroje. 😀 Platnost do 29.5.

veronik77
28. mar 2012

@membri Ahojda, dnes jsem Ti poslala Wendy, peníze si odečtu z mého dluhu u Tebe, ju? Tak mi nic neplať 😀

ucitelka70
28. mar 2012

@zhrkz ja som od nich brala aj nite, sú dobré, 5000 m stálo len 1,30, tak si kúp aj ihly do OL

ucitelka70
28. mar 2012

@season - tak pofoť každý druh látky, ked budeš mať nastrihané, aby sme mali do budúcna prehľad..... napr. podľa hrúbky materiálu..... veľakrát na stránke product servisu nevidieť až tak dobre látky.....