Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Bože, že já tam lezla
http://www.dumlatek.cz/595-kolekce-urban-zoologie
http://www.dumlatek.cz/kolekce-vintage-couturie... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Tak tahle látka mě teda fakt pobavila!!!
Ach jo, už ať ten Mráz zkrachuje, jinak zkrachuju já ...
Koukám, že ty úplety kytkovaný jsou tam dobře vybraklý, že já těch fialovejch velkejch kytek nevzala víc 😢
Dobré ránko, Wendy komplet nastrihané, prebytky stlpček AK https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq... píšte IP, idem si na chvilku ešte ľahnúť po nočnej, paaaaaaaaa! 😀
@ucitelka70 my od soboty mame jarne upratovenie takze preto ma tu nevidno...od rana do noci sa u nas upratoje 😀 ale uz ostala len malej skrina .takze jarne upratovanie zanami 😀
ten strih je super brala by som ho tiez hned..lebo ten soft by som asi radsej na bundicku pouzila ako urobit z toho podla strihu na mikinu
@mehlo ; @kuna Tak já ve spánku nezkouším, to bych si neudělala, abych si vzbudila dítě! Jasmí by se hned probrala 😀
@terezita Přesně, povinně kažždá metr 😀
Dnešní noc byla strašná, Jasmí vůbec nemohla spát, lezle po mě, kroutila se jak žížala a když už zabrala, začala hystericky plakat. Buď ji bolela hlava (včera se hodně bouchla) a nebo měla noční můry, páč jsem ji včera na plavání asi trochu přesytila, poprvé jsem ji potápěla a moc jsem ji nešetřila 😖
Takže to bude dneska jedno kafe za druhym 😝
ahoj 🙂 my teda dneska měli noc dobrou, akorát když mhd ráno odcházel do práce, tak trochu víc bouchnul s dveřma a Vojta se vzbudil a jako obvykle pak ještě hodinu pobrekával a hledal tatínka 😅
ale jinak dneska super den, objednala jsem si ten overlock na nej-sici-stroje ( @kvetka007 moc děkuju za kuponek 😉 a určitě se budu revanšovat viz. IP 😉 ) a hned asi za 10 minut mi volali kvůli potvrzení objednávky, že mají vše skladem, takže jakmile se jim připíše platba, tak odesílají 🙂 se těšim jak malá 😅 😀
@daisyr dneska taky zazvonil pošťák a přinesl mi balík 🙂 jsem začala hned vybalovat a Vojta mi ty látky bral z ruky a opakoval: autíka, lon (=slon), vákek (=vláček), atd. 😀 😀 😀 a normálně mi ty látky nechtěl vracet a pral se o ně se mnou 😅 jinak už vím co ušiju z těch velurů... teplákovky, ty budou 😵 😵
tak já jsem dneska taky jak kdybych nespala, nervy mi pracujou fest asi si půjdu dát panáka a tu kávičku taky od rána jsem měla jen jednu.
@petkasv já tam koukala včera nebo předevčírem a takovou krásu co sem dávala caramilla jsem neviděla. Já ted budu mít asi hooooodně dlouho útrum a vůbec si to nedovedu představit, protože mám jednou za čas šicí absták.
@michamicha Já byla s objednávkou na tomhle shopu spokojená. Přesně jak říkáš - zavolali, že mají vše skladem a odešlou po přičtení peněz a tak se i stalo. Já si tenhle eshop vybrala hlavně proto, že v případě poruchy si to vyzvednou a zase dovezou a je to zdarma. Což si myslím jako začátečník budu využívat. 😀 Hlavně aby to nebyl reklamní trik a bylo to tak...
@veronik77 jj, já to mám už v hlavě, že ti nedoplatek odečtu 😉
Jasmí OK, asi fakt přesycená z plavání, ona ta cvičitelka říkala, že zkusíme na konci hodiny potopit po bradičku a já zkusila hned sama po bradičku a ona super, takjsem ji tam příště čupla po nos, příště po oči a příště po hlavu a pak jsem na konci hodiny zkusila, aby vylovila ze dna kroužek 😀 😀 😀 😀 Já měla takovou radost, že se zase potápí. ALe bylo toho na ní moc. Furt úkoly, co má dělat, a bylo vidět, že je hodně unavená už po tom plavání. No, příště ji musím šetřit 😀 Plaváček náš...
Tak moje leginy, není to vůbec nic extra, ale mě to vůbec zatím nenapadlo z tohohle úpletu střihnout na leginy až včera, když jsem stříhala podšívku do rychloprdek, tak jsem měla úplný AHA! 😀 😀 😀 😀 Jsou super, bude celá kolekce a kdo viděl můj sysl přehled látek, ví, že bude kolekce velká 😀 A jdu kupovat jednobarevný sukýnky na MMB 😀 😀 😀
@caramilla super nápad leginy, po hodoníně budou asi taky jedny chodit 😉
jinak k nám dnes dorazil ježišek...objednala jsem z MTX odstřižky froté asi za 900,-Kč a při vybalování jsem se nestačila divit, kromě odstřižků ve všech možných odstínech ve velikosti jak uvádí, poslali taky 4 velké kusy froté na prostěradlo do dětské postýlky a hlavně asi 5kg odstřižků bambusového froté a jeden velký 2m bezvadný kus tmavě hnědého bambusového froté...podtrženo sečteno za mě se odstřižky opravdu vyplatí koupit...obecně froté z MTX mám vyzkoušené a na prostěradla je opravdu výborné, hlavně jsem si ušila rozměr na naše vysoké matrace, takže to věčně neleze nahoru jako klasické kupované prostěradla
@zojec https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq... spravila som preklep v správe
@esteruska Tý jo, nes. mě! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 A kde se dají ty "odstřižky" objednat? To chci taky!
A to froté - jakou má šíři, ty jsi z něj šila i prostěradlo na manželskou vysokou matraci? To bych totiž potřebovala pro švagrovou a všechny materiály mají úzkou šíři!
@papajka7 Jo jo, posílá se to k bráchovi na Fio, takže bez poplatku. Ten na mě zbohatne (páč mi to nevrací🙂)) Asi si teda založím Fio, docela dost už začíná být plateb ze slovenska:D
Střih na legínky je zrovna ale free 😉

@lillianx no měla jsem tupej nůž je to dávno, ale měla jsem na něj štěstí jeliko tento model co mám já má dost problém se seřízením. Brother má fajn ten kastlík na odřezky.