Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahoj kočky, tak dnes som šila mikinu s kapucnou - výplnek bielo-.modrý mtx a futrovala som žltým piké - mtx... super vyzerá, ešte nie je načisto skompletizovaný, zips ešte všijem.... ale mi poradte, ako ukončím? kde sa vynecháva tá diera na prevrátenie? a potom to už len rukou zašijem? strihala som v kuse predok-zadok-predok.... iba som vystrihla na rukáv raglánový..... tak tá diera na prevrátenie ostáva už len niekde v rukávovom šve, však?
@kalman podľa mna áno, ved tieto extrémne dobré počasie už dnes končí.... a bude v apríli a v máji kadejako určite
@ucitelka70 ja nechavam diru ve svu dole na zadnim dile, kde se potkava predni a zadni dil..
@ucitelka70 Ja tiež nechávam na zadnom dieli dole asi 10 - 15 cm
@kalman no ale čo vtedy, ak mám v kuse strihané? nechcela som bočné diely šiť, aj tak je to rovné, a látka je hrubá, tak som nechcela ešte aby bolo hrubšie..... tak kde? ešte rozmýšľam, či dám nejaké vrecko dopredu.... aspon na cumlík alebo vreckovku..... aké vrecko navrhuješ pre drobca?
To nevadí ze máš vkuse strihané, ale musíš zošiť vyplnek s piké a zošíva sa dokola a na zadnom dieli sa necháva medzera aj ked je strihnuté v celku. vreco ? neviem , sprav štvorcové alebo kosoštvorcové . oblé sa mi našívané nepáčía 😅
@terezita hhmmm..... mě drobotina dopoledne zase nespala a hodinu po večerním usnutí byl asi 30-40min. rachot. Řval až byl rudý, protože ho bolí zase zuby. 😠 Zvedla jsem mu dávku homeopatik ze 2 na 3 denně a ani to nestačí, lupla jsem do něj Nurofen a stejně řval dál. Snad se alespoň chvíli v noci vyspím. V posledních dnech je to se mnou bída, něco se ve mě tluče, protože po ránu cítím nosohltan a přes den jsem šíleně unavená. ☹
tady asi ještě všichni šijou co??? já musím jít spát, malej bude v noci asi vyvádět. No dodělala jsem včerejší mikču, udělala si střih na vestu (na zakázku) a ušila mikču pro managera. Jen mi chybí jeden náplet na ruce, ten jsem raději nenašila, protože potřebuju, aby mi to zkus jestli to nechce uplejší. Nerada bych párala 2 náplety 😀 😝
@wzorcek - slúbené foto čiapky....
@ucitelka70 ty si teda šikulka🙂
Jsem téměř došila body z wendy jednolícu (oranžový s bílými tečkami), ale někde se stala chyba 😖 asi jsem tu látku měla střihnout opačně ☹ jak stříháte jednolíc, kterej pruží jen minimálně? mně to pruží dolů, jsem to měla udělat asi aby to pružilo do stran nebo ne?
navíc mi nevyšly moc dobře rukávy 😝 ale párat se mi to nechce, tak z toho asi ušiju novou chňapku do kuchyně 😅
@ucitelka70 🙂)) super, sikulka
@caramilla Kdy už tu svojí tabulku uzavřeš? 😀 😀 😀 😀 Se už na to nemůžu dívat, jak si tam furt něco přihazuju. Zrovna dneska jsme se doma bavili s manželem o penězích a já říkám, že už žádné peníze nemám a on se ptá a za cos je dala? A kolik ti vůbec ta mateřská chodí? No co jsem mu měla říct? Prej: Snad víš, za co ty peníze vydáváš, ne?😀 😀 😀 No jasně, že to vím, ale to se mám prásknout ??? 😀 😀 😀 jako něco v tom smyslu: koukni támhle na tu hromadu látek, v tom je několik pěknejch tisícovek 🙂 A támhle v té obálce šetřím na OL 😀
Jste tu někdo? 😀 To je hodina, co? 😝
dobré ráno chtěla jsem se zeptar někdo tu šil plenku z lamy ale už si nepamatuji kdo 😅 jak plenka funguje? zbyla mi tu nějaká lama a tak jsem přemýšlela cos ní a napadlo mě jen toto 😝
Ahojte holky, omlouvam se, ale vcera jsem baliky neodeslala, mala ma porad horecky pres 38, takze dneska jedeme k doktorovi. Vcera jsem se nikam nedostala.. a dneska odejdou i baliky 🙂
ahojte, prosím vás viete mi poradiť...
kupila som si bambusový flis na vkladačky do plienok, koľko vrstiev mám dať na jednu vkladačku? aké rozmery ste si ušily vy? mám to obšiť a tým to vlastne zošijem spolu? používate na to nejaký špeciálny steh?
dakujem za každú radu
@boudova no téda to je šílená hodina. Já šla spát sice asi o půlnoci, ale čuměla jsem do stropu ještě asi hodinu a vstávala chvilku po sedmé hodině, takže jsem zase jako kdybych proflámovala celou noc. Petula měl nějaký divný sny, o půl dvanácté se vzbudil, že chce prej jíst, nechápu jak na to přišel a potom si povídal ze spaní

Holky otázečka , u nás se pohybuje teplota mezi 8-20 stupňú oplatí se mi ješte šít ješte softflísovou bundu?