icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mehlo
30. mar 2012

@boudova aha a to máš ještě ve čtyři zapnutej počítač?

boudova
30. mar 2012

@mehlo já ho prakticky nevypínám 😀

palosek
30. mar 2012

@caramilla nene, velké jsem nebrala...mě se spíš líbí drobné vzory (kvítky) 😀 Ani toho neberu moc... 😀 Legínky jsme si oblíbili...ale musím ten svůj střih trošku rozšířit...cca 1cm nanejvýš....malá nějak roste všemi směry 😝 Ten tvůj střih jsem ještě neměla kdy skouknout 😀 😀 Nějak nestíhám 😀
@kalman ty jo, šaty suprové 😀 Já tak dlouho váhala nad tímhle vzorem (výplněk i jednolíc) až se vyprodal 😀 😀 😀 Taky dobře 😅 😅 😅

palosek
30. mar 2012

@lenasss mám ji na blogu, odkaz dávala sinala ...když se dobře vycpe, tak se dá použít...malá s ní na zadku je jak včelka 😀 😀 😀 Chlap ji dal před den a bez svrchňáků a strašně se divil, že byly tepláčky za chvíli mokré 😝 😝 On ji totiž nevycpal 😀 😀 😀

animal
30. mar 2012

@petkasv no jenže my se zubama bojujeme od 5 měsíců, jsou jenom trochu klidnější noci, kdy mě 2x za noc vzbudí či se mrní a když zuby vyloženě zase rostou, tak je to šílený řev, prohnutí do luku a prostě řve a řve a Nurofen nic..... Do jeho 5ti měsíců jsem se zase nevyspala, protože měl reflux, takže ho to pořát v žaludku tlačilo nebo blinkal. Suma sumárů mé sousedky se s dětma od příchodu z porodnice vyspaly, když je dítě vzbudí 1x za noc, tak nadávají a ještě k tomu mají hlídací babičky či manžely. My se s manželem nevyspali do teď, hlídání nula nula nic a manžel hlídá pouze když jdu cvičit a když příjdu ze cvičení tak, že malej ještě nešel spát (o což se snaží co nejvíce 😀 ), tak si ho okoupu a uspím po cvičení sama 😀 😀 😀

piecee
30. mar 2012

HOLKY hromadky z MTX jsem asi propásla že?:(

animal
30. mar 2012

@piecee neboj, těch tady ještě bude 🙂

season
30. mar 2012

Zienky - jobovka: práve som dostala info, že z dvoch balíkov príde dnes len jeden... ma asi odvezú..... takže sa mi to všeto posúva odalší den, keby to akurát na víkend nevyšlo!!! ☹ ☹ ☹ 😠 😠 😠

beky52
30. mar 2012

@season prečo poslali iba 1 balík?.. 😖

animal
30. mar 2012

@palosek vždyť je v sekci výprodej - jednolíc

timkoemkamatko
30. mar 2012

@season ...a tak som sa tešilaaaa.. ☹ ☹ ☹

palosek
30. mar 2012

@animal
no, jo...ale jen kvůli jedné látky platit poštovné??? 😝 😀 😀 😀 😀 Můžeš ještě chvíli postrádat Ott?

komisakpd
30. mar 2012

baby tak poradte...na sitie kapsovej plienky terza bez vkladaniek, potrebujem:
PUL,
suedocloth
suchy zips/patentky

a otazky?
ake nite? co s gumickami okolo noh, chrbta a bruska...a nejaky super postup...nepremokne? nepotrebujem este nieco specialne

palosek
30. mar 2012

Holky, kdo jste objednávali piké...čemu je to podobné??? Něco jako vafle? Nebo na co se dá použít? Ubrousky? Utěrky? Trička? Díky za radu a zkušenosti... 😉

animal
30. mar 2012

@palosek jasně můžu postrádat 🙂

caramilla
30. mar 2012

@kalman Podle mě na léto softshellka smysl nemá, já to zákaznicím rozmlouvám. Když už, tak z kalhotoviny. Ale klidně ji můžeš ušít větší a nosit ji teď na jaře v chladnu, při chladných letních nocích a pak na podzim 😉
@animal No, zase šicí šichta do dvou 😝
@terezita holt je tvým osudem živit se šitím 😀 😀 😀

animal
30. mar 2012

@palosek znáš golfové trika??? šijou se většinou z piké

palosek
30. mar 2012

@komisakpd nitě polyester...ne bavlněné, myslím, že to může stačit 😀 Kdybys šila s bamb.aksamitem, tak ti nesmí přečnívat přes pul, to by pak provlhalo. Ale se suede je to v poho. 😉

palosek
30. mar 2012

@animal díky...na pyžamový vršek je to asi blbé, že???

caramilla
30. mar 2012

@komisakpd Ještě lastin na nařasení u noh. U nožiček neprošívat. Nitě polyesterové, v žádném případě bavlněné. Na blogu mám k tomu hafo článků a postupů, tak je i soupis, co potřebuješ na jednu plenku 😉

esteruska
30. mar 2012

@palosek piké mám doma toto http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... kdybys chtěla můžu ti kus ustřihnout...viděla jsem z toho šité trička na golf s límečkem

animal
30. mar 2012

@palosek mě by se to na pýžo nelíbilo, že je to takové silnější, pevnější. já mám ráda pyžamo měkoučké nejlépe oboulíc

palosek
30. mar 2012

@caramilla no, já teda radši soft 😀 Moc bych to zákaznicím nerozmlouvala 😀 Navíc spousta lidí chodí na hory, na kola...a to je pro děti super...a když je moc teplo...strčí do batohu a po vytažení to není tak děsně skrčený jako třeba šustky...Z kalhotoviny mám zatím pro sebe kalhoty a fakt mě rozčiluje to šustění 😖 Což mi softbunda nedělá (nebo jsem si na to zvykla??? 😅 😅 (
JInak nitě jsou super, pevné a hnědá mi krásně ladí k opičímu pulu 😀 😀

season
30. mar 2012

@beky52 @timkoemkamatko uzsolm pisala, že zurim a oni ho našli!!!!!

palosek
30. mar 2012

@esteruska díky, ale s takovou barvou by mě slečny poslaly asi někam 😀 😀 Není to jejich oblíbená 😀
@animal ...pravdu díš....takže je to drsné i na ty ubrousky... 😖
@esteruska ...ale co třeba prostírání? ...to by bylo takové pevné...ne?

terezita
30. mar 2012

@caramilla to se da, zivit sitim na deti?? 😀 😀 😀
a tady vcerejsi prirustky..

animal
30. mar 2012

@terezita šmánkote odkud máš ty piráty, deutschland trh??? 😀

caramilla
30. mar 2012

@terezita Já se z těch tvejch látek pos. .... 😠 😠 😠
Šitím na děti asi ne, to máš pravdu 😝 😖
@palosek Tak já jsem asi horkokrevná nebo co (teď tu doma sedám v lamovém kabátku a teplých fuskách🙂 - já softbundu nosím do +5 stupňů nad nulou, jak je tepleji, tak se pařím. Mě to přijde hrozně teplý. A v létě fakt těch 5 je jen ojediněle. A na hory bych ji teda netahala, vždyť je to velkej krám 😀

terezita
30. mar 2012

@animal @caramilla deutschland deutschland. brouci jsou farbenmix, pirati pres net. ale taky me stve, ze u nas nic nemaj.. 😝

sinala
30. mar 2012

@terezita a to si necháváš posílat do Německa nebo k nám. Když do Německa, platíš to ty ze svého účtu nebo to platí někdo v Německu. Díky