icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
30. mar 2012

@vevercam toto asi aj ušijem, len je to iba 10 mesačný, asi ešte klopne na ušká pridám - a viazanie ešte.... ved to, že ten výplnek je hrubá látka, aby aj čiapočka či klobúčik bolo príjemné nosiť

sinala
30. mar 2012

@ucitelka70 @vevercam holky jste moooc šikovné 🙂

kuna
30. mar 2012

@vevercam no tak ta nemá chybu! Já ji taky obdivovala v Ottobre, ale naštěstí je dcera ještě malá, tak se do té doby třeba zdokonalím!

@ucitelka70 krásná a úplně dokonale ti lícujou ty proužky! Mě by nenapadlo k tomuto dát žlutou podšívku, ale vypadá to nádherně 🙂

Já se taky neflákala a ušila neteři k svátku teplákovku z mé oblíbené kombinace látek (stejnak tu jinou teplákovinu ani nemám 😀). Celkem jsem si vyhrála se zipem, ten mi dal zabrat, já zipy ještě moc neumím tak, aby to bylo hezké i zevnitř. Ale celkem se to nakonec povedlo.

ucitelka70
30. mar 2012

@sinala díky

zojec
30. mar 2012

@caramilla no mna tiez k tomu dokopala, lebo tie oblecky co dnes siju v tovarnach.. 2 x som ho hodila do pracky a rozpadlo sa :( takze baba bola hoľo, davala jej plienky , co som nasila pre maleho .. tak som sa uz dnes nastvala a za hodku spichla oblecko 🙂 potom doniesla este jednu babu, tej som stihla len plienku 😀 😀
@kuna zipsy su aj moja nocna mora.. vyhybam sa im ako mozem 🙂 este som ani jeden seriozne nesila 🙂 iba na suknu.. to sa este da :D musim sa to uz veru aj ja naucit 😉 bunda krasna

wzorcek
30. mar 2012

@kuna oh, tak to je nadherna kombinacia, asi bude aj moja oblubena 😀

beky52
30. mar 2012

@kuna paráda...su skvelé tie pásiky..a kvietky..super

kuna
31. mar 2012

Dobré ráno, děkuju za pochvaly. Nevíte některá, kde se dají koupit bavlněné zipy? Mám doma na origos mikině a je to super, protože ten zip tím pádem není vepředu tak tuhý. Ale všechny zipy, co jsem kdy kupovala, jsou uměliny.

michamicha
31. mar 2012

ahoj, taky je u vás tak hnusný počasí? 😝 jsem se rozhodla, že nakonec ty softový kalhoty pro malýho ušiju už teď, možná i tu bundu...
jen jsem se chtěla zeptat jaký máte zkušenosti se softem když dítko upadne, jestli se ten soft nějak hodně poškodí, třeba na kolenou 😖

terezita
31. mar 2012

@michamicha blee, no tady je taky pekne hnusne.. slunicko se snazi prorvat ven, ale asi se mu to nepodari.
kalhoty urco usij, ty se neztrati! 😉
soft vydrzel u nas dost. em. ma troje kalhoty, nosila je vlastne od zari az doted na stridacku a trhle ma jen jedny a to jeste jak jsme ji rvali z jidelni zidlicky, tak tam se o neco zatrhly. asi kdyby lezl po ctyrech po ostrejsich sutrech, tak se mozna poskrabe.
@kuna jee, ma oblibena barva! 😵
hehe a ja taky vcera sila v tyrkysu.. kalhoty podkolenaky, prvni vlastovky na leto..

michamicha
31. mar 2012

@terezita miluju tyrkysovou 😵 😵 😵 a v kombinaci s hnědou nebo s červenou je božíííí 😵 😵 😵 😵

zojec
31. mar 2012

@terezita aj tu je hnusne, sme s b. spali az do 9tej :D ale nadranom asi 2 hodiny kaslala :( gate krasne 😉 ako vzdy.. ja mam na letne gate odlozenu tvoju oblubenu ruzovu 😀 a to rohate je ciapka?? sory ze sa tak blbo pytam.. ale tie pasky dole mi nejak nepasuju 😀

kryska5
31. mar 2012

Látky od Membri-MTX dorazili do BA 😵 V pondelok balím a posielam 😉
@dugyna zastav sa 😉

P.S. je na balík nejaké hmotnostné maximum, neviete? Dík

dugyna
31. mar 2012

@kryska5 mozem aj teraz?a peniaze ti dam do ruky ci na ucet?
ja som posiela cez 10kg baliky...a v pohode
skus kuk na www.posta.sk

papajka7
31. mar 2012

@terezita uza super ze ty uz sijes na leto 😵 ,ja mam troska sklz,este nemam nasite ani na jar 😅 ,ale po vcerajsku maaam cas,kuk u nas to vypada takto 😝 ,vcerajsie rano 😵 ,dnes uz nesnezi ale prsi 😝

zojec
31. mar 2012

@papajka7 asi by ma slahlo, vidiet toto z okna v aprli 😅

papajka7
31. mar 2012

@kryska5 jej supeer tesim sa ,tak ja na Velku noc budem mat Vianoce 😵

terezita
31. mar 2012

@zojec 😀 matko, to je muchlaci decka pro miminko 😅 😀
@papajka7 co to jeee??? to je jako snih? 😨 😀 😀 😀 to my letos skoro nemeli.. 😅

papajka7
31. mar 2012

@zojec tak dost ma to prekvapilo,ale takto kraaasne snezilo az do 3 poobedia,uplne take chumaciky 😵 ,ale my na Orave sme na taketo soky zvyknuty 😀

zojec
31. mar 2012

@terezita 😀 😀 😀 jaaaj, tak to ma v mojej ubohej fantazii vobec nenapadlo .) 🙂 ale apson som sa dobre pobavila 😀 😀 😀

terezita
31. mar 2012

@zojec ja uz premyslela, jak bych to em. natahovala na hlavu.. 😀 😀 ale inspirace dobra, @caramilla furt nevi, co s tema stuzkama, tak je treba do te jeji cepky muze zasit 😅 😀 😀 tykadylka..

zojec
31. mar 2012

@terezita 😀 😀 😀 no ja som tiez este ziadnu poriadne nepouzila , tykadielka, je super napad 😉
inak neviete mi v ryhclosti hodit link na tu trojrohu ciapku co tu niekto hadzal minule link? som ju vcera sila v pidi vydani pre babu, ale nieco som si chcela este pozriet a neviem to na mmb najst.. ja a mmb nie sme velmi kamosi :(

caramilla
31. mar 2012

@terezita Teda oboje kalhoty jsou dokonalý! To jsou látky z De nebo od Mráze? Ty puntíky jsou dokonalý 😀
S takadlákem bych si hrála jedině ve volných chvílích sama 😀 😀 😀

@kuna kdy dojde na další vykrajovátko? 😀 😀 😀

terezita
31. mar 2012

@caramilla dik! puntiky jsou z flex-texu. maji je tam ve vsech moznych barvach, jen ne v cervene, ktera mi uz dosla.. 😠 jestli je tam chces ulovit, staci rict 😉 cena nejak mezi 149,- a 169,-

kuna
31. mar 2012

@caramilla nene, to já pečlivě namalovala sama, podle vykrajovátka tuším palošek 😀 😀

ucitelka70
31. mar 2012

@papajka7 moje nervy, u nás síce fúka vietor, ale slniečko krásne svieti, pôjdem odfotiť,už mi pomaly budú jahody kvitnúť a hrášok už vyliezok na 10 cm..... ale nadmorská výška veľa robí....... ja by som najradšej v lete bývala tam kde ty.... neznášam teplo, a to u nás je veľakrát vyše 33 stupnov

ucitelka70
31. mar 2012

@kryska5 nejjaké foto by si mohla hodiť?

palosek
31. mar 2012

@kuna jj, ale začíná to být nuda 😀 😀 😀 asi budu taky kreslit, to bude orginalita 😝 😅 😅 😅 😅

kalman
31. mar 2012

@ucitelka70 tebe už vylieza hrášok? my sme sadili iba pred týždňom a ešte ho nevydno 😠
u nás je tiež pekne až na ten strašný vietor.
celé doobedie som kreslila a strihala šaty a tú softku 😝 snáď sa niekedy dostanem aj k šitiu 😀