icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
31. mar 2012

@caramilla parádny klobúčik...... jasminke veľmi pristane......

ucitelka70
31. mar 2012

@kalman z čoho si vystrihovala nažehlovačky?

caramilla
31. mar 2012

@zojec Dík. A to ještě nemáš COL, na tom jsem se učila půl roku, OL mi přišel v pohodě, ale upřímně řečeno teď mi šije divně a nemůžu vůbec přijít na to, jak ho nastavit, aby byly všechny stehy byly dobře utažený 😝
Ze všech 3 strojů teď nelépe čije ten COL. Rovnosteh mě ser... rozbilo se automatické navlékání nitě, odstřih nitě, takže stroj úplně na ho.... Manžel mi dneska řekl, ať ho vyhodim a koupím si nový ☹

@veronik77 Málo Na rantl 35 x 35 cm x 2, na obvod 17 x 52 cm.
Návod a střih bude pak asi na ekozahradě. Ale je to teda hustý 😀

@terezita Tak 3 - 5 m http://www.flex-tex.cz/index.php?option=com_vir...
😀 😀 😀

terezita
31. mar 2012

@caramilla neblbni, ten innovis??
heh, no zkusim to tam, snad bude prodavacka vedet, co to je 😅 😀 a ma to i vic barev?

dugyna
31. mar 2012

@caramilla co je COL?

ucitelka70
31. mar 2012
caramilla
31. mar 2012

@dugyna coverlock
@terezita jj, on je to predchudce innovisu, ale podle vzhledu a funkci dnesni innovis 350, ha ha ha. Proste cim vymakanejsi stroj, tim poruchovejsi, nejlepsi je mit obyc stroj na kolecko, co sije par stehu a neni moc automatickej, to je pak spolehlivky, strez si svuj BM3500 jako oko v hlave, ty visivaci stehy za to vubec nestoji! Navlekac nite ma ten BM stejne spolehlivejsi, tak si to nastelujes, jak potrebujes, tady se asi ohl dratek a manzel rikal, ze se navlekac bude muset celej vymenit a buh vi, kolik to bude stat ☹ Takze zacinam setrit na jinej stroj asi 😢 Nebodlam mu platit co mesic tisicovku v servisu.

stassy
31. mar 2012

@terezita a ten diferenciál je u toho nějak extra důležitý? jako na výsledný efekt utažení? já ho nechala na 1..

stassy
31. mar 2012

a dotaz do placu - netušíte kde sehnat froté (aby mělo smyčky z obou stran) v pěkných sytých barvách nebo ještě lépe s obrázkama? švagrovka by chtěla pro děcka kalhoty po plavání..

papajka7
31. mar 2012

@kryska5 no nemozem pustit oci s tej modrej igelitky 😵 😀 ,ten mengester je kraasny 😵 ,mas co zavidiet 😀 ,a ked ti poviem ze stal 69kc 😎 ja som od mraza brala,len akciove latky,a tu kvietkovanu latku si ani nepametam,ze som brala 😅 ,asi tiez bola v akcii 😀
@lilly2711 kocky moje ,myslela som na vas ako sa mate,no hororo ☹ ,ale ten koniec sa mi paci 😵 ,vybozkavaj Neliie za mna 😉 ,anielik nesklamala,parada ze uprednostnila kojo,vie co je pre nu najlepsie 😉 ,nech si doktory vravia co chcu,drzim vam palce,nech sa vyliecite a nech operacia dopadne dobre 😉

terezita
31. mar 2012

@stassy ten je na tom prave to nejdulezitejsi 😉 kdyz sijes uplety, soupas ho smerem ke 2, kdyz normalni latky, tak nechas na 1 a pokud chces mit ty kanyrkove okraje, co siju na holcicich trickach, tak ho das naopak na minimum, na tech 0,7 nebo kolik to tam je. vyzkousej si to na kousku upletu, co to dela, kdyz tim koleckem tocis.
frote jednobarevne jsem ulovila ve flex-texu krasne zlute, meli i modre a cervene. je to takove jemnejsi, elasticke, ne jak to hrube na rucnik. to na rucniky jsem zase ulovila loni u mraze, meli tehda taky hromadu barev, ja brala cervenou.
@caramilla no ja ho ani za nic nedam! je to muj prvni sici stroj (myslim tim muj vlastni, predchozi veritaska byla maminy..) a budu si ho hyckat az do duchodu (stojoveho, ne mojeho. tak dlouho by asi nevydrzel.. 😅)

kalman
31. mar 2012

@ucitelka70 to som si kúpila nažehlovacie fólie a vystrihla som ztoho hviezdičky http://www.engross.cz/index.php?page=shop.produ...

stassy
31. mar 2012

@terezita Já z návodu pochopila, jako že i u úpletů do má být na 1, ale tak vyzkouším a uvidím. To víš, se s chlapcem teprve seznamuju. 😀 Jo a taky vám overlock dělá takový šílený rámus? Mě se tím včera několikrát Barča probudila.. To s normoš strojem neznám, ten jen tiše přede.. 🙂
@sinala Děkuju. přísahala bych, že jsem tam minulý týden koukala a nebylo tam. 🙂 Škoda toho malého výběru barev..

terezita
31. mar 2012

@stassy nene.. steluj jeste vys 😉 ktereho mas mazlika? taky brother nebo jineho?
no hlucnejsi je, to je pravda. ale mne prislo, ze se zhlucnil az casem. zezacatku byl jeste relavitne tichy.. 😅

ucitelka70
31. mar 2012

@mikulka45 sme ti veľmi vdačné za sprostredkovanie....

sufik1
31. mar 2012

@terezita jeee, koukám že ses dala na muchláčka. Já šila psího. Slavilo se další mímo, tak jsem opět potřebovala dárek. Ale ten aksamit už fakt začínám nenávidět.

stassy
31. mar 2012

@terezita Mám 3034D jako drtivá většina holek tady. 😀

veronik77
31. mar 2012

ženy - nemáte prosím někdo doma střih na kalhoty 128/134 pro slečnu, které by se daly ušít z kordu? díky 🙂

terezita
31. mar 2012

@sufik1 ja si prave rikala, co tam dat.. aksamit jsem nechtela, bo se mi nelibi po vyprani, jak se na nem delaj mapy. toz jsem dala jednolic a finerib. jeste zkusim s berankem nebo bambus. flisem. no a uvazovala jsem i o normos flisu, ale to uz mi prijde jako moc velka umelotina..
@stassy oki, tak tam musis stelovat. nite do toho davam hardy. toz to zkus taky tak nastavit a mel by slapat jak svycarske hodinky 😅

veronik77
31. mar 2012

@terezita beránek by byla radost ožužlávat 😀

terezita
31. mar 2012

@veronik77 no prave 😅 😀

ucitelka70
31. mar 2012

zaujímavé, čo máte dievčence, môžete šiť pre bábiky http://obsessivelystitching.blogspot.com/search...

kalman
31. mar 2012

Baby SK máte niektorá strih bundy velkosť 38 použitelný na soft?

stassy
31. mar 2012

@terezita Zkusím, hardy mám taky, takže jak píšeš - mělo by to šlapat. 😀 Děkuju za rady.

lilly2711
31. mar 2012

@papajka7 vdaka, Nellie vybozkam, ale bohuzial nase dalsie dojcenie bude zavisiet od toho, co nam povedia v utorok v Glasgowe, lebo teraz bola 5 dni na kysliku, sama neudychala, takze ak bude mat zly zatazovy test pri dojceni, tak musime skoncit. ☹ . Do operacie musi zosilniet, ale kedze odmieta flasku, tak naozaj neviem, co budeme robit potom, ale nechcem na to mysliet. Som rada,ze sme doma.

babulky vsetkym vdaka.

kryska5
31. mar 2012

@uciteka70 @beky52 @dankakk @sisa.b @papajka7 @wzorcek Dievky! tutok máte tabuľku, prosím dopíšte mi do žltých riadkov ako chcete balíky poslať, na akú sumu poistiť, prípadne iné požiadavky, skontrolujte adresy či sú OK -nech v tom mám jasno a môžem v pondelok poslať. Dovolila som si započítať vám 1€ ako balné a skladné, dúfam sa neurazíte 😉
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ah...

beky52
31. mar 2012

@kryska5 jej..díky za foto...už sa strašne teším na látky..kedy pošleš?stihneš v pondelok? 😉

beky52
31. mar 2012

@kryska5 ..ja zase neviem pozrieť tu tabulku...dokelu..som také nemehlo..

beky52
31. mar 2012

@ucitelka70 ..ty vieš pozrieť tu tabulku?..tak mi to plíz pošli do IP.. 😉