icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kryska5
31. mar 2012

@kalman mám doma 5/2009 ottobre kukni si strih 19,20 .... ggrrr už je polepené malá si v nich veľmi rada listuje 😠

ucitelka70
31. mar 2012
kryska5
31. mar 2012

@beky52 nie si nemelo ale ja 😝 , ja som ju nesprístupnila vyskúšaj ešte raz prosím, dík 😉

kryska5
31. mar 2012

@ucitelka70 vyskúšajte, nebudem to uzamykať, mám pocit že tie čo nemajú gmail sa k tomu potom nedostanú 😖
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ah...

stassy
31. mar 2012

a ještě že jsem taková otravná.. 😀 dá se na overlocku ušít sukně tak, že spodní vrstva je zřasená a ta vrchní nikoliv? Konkrétně - chci Kačce ušít větší tu patchworkovou sukni (kterou mám tady v albu) a tam je vždycky každý ten díl nařasený nahoře, dole rovný a sešitý s opět nařaseným dílem..
Nebo to musím na obyč stroji a na overlocku to všechno jen sešít dohromady?

beky52
31. mar 2012

@kryska5 už to ide..máme to tam dopísať..ako chceme?.. a to poistné treba?..či načo to je dobré?.. 😉

kryska5
31. mar 2012

@beky52 ano dopíš ako chceš balík poslať a poistné je na tebe, v prípade straty ak si balík nedáš poistiť tak máš bohužiaľ smolu, musíš sama zvážiť ako dôveruješ slovenskej pošte 😅

caramilla
31. mar 2012

@terezita dobre delas... Ja jsem si jen potvrdila, ze to, co jsem si myslela o mechanickych strojich versus elektronicke a prekombinovane a pretechnizovane, je pravda. Stara zlata veritaska!!! 😠
@lilly2711 MYSLIM NA VAS A DRZIM VSECHNY PALCE, ALE I JINY PRSTY, KTERY MAM!!!

beky52
31. mar 2012

@kryska5 ..aha..nikdy som nemala balík za takuto hodnotu🙂..tak prosím porad..vtedy je poštovné o koľko vyššie?.

terezita
31. mar 2012

@stassy ja si to narasim na OL a pak to prisiju na normos sicim stroji k sobe. jen to raseni OL jde jenom na tensich latkach, na pevnejsich to moc nenarasi.. na raseni si nastav napeti nite na 8-8-5-5 a diferencial na 2

kryska5
31. mar 2012

@beky52 tuto si naťukaj a porovnaj si http://cennik.posta.sk/#

ucitelka70
31. mar 2012

@kryska5 neviem do toho písať, ale som pozerala cenník slov. pošty a na poistenie do
250 eur je balík 1. triedy, a je to do 15 kg, lacnejšie poistenie je len do 30 eur.... a ked chce niekto 2. triedou, tam sa nedá takto poistiť....

kryska5
31. mar 2012

@ucitelka70 skús či ide písať, už neviem kde všade mám čo povoliť v tej tabuľke 🙂 dík

ucitelka70
31. mar 2012

@kryska5 hej, dá sa, už sme si zapísali aj wzorcek.... a dopísala som na spodok rozdiel v cene.... je minimálny....
ja ti už ani neviem, akú hodnotu mám, asi do 250 € sa spracem xixi

beky52
31. mar 2012

@kryska5 ..už som ten cenník našla..cenovo sa zmestím do 250e..ale dufam to zmestí aj váhovo..nemám to viac ako 15 kg?..

stassy
31. mar 2012

@terezita Já tu sukni mám z klasické tkané bavlny. Ozkouším, jak moc to půjde zřasit a podle toho se rozhodnu, jestli na obyč stroji nebo na OL. A jestli to chápu správně, tak bych si vlastně všechny ty díly sukně objela hore i dole na OL a k sobě to přišila rovnostehem, že? 😉

kuna
31. mar 2012

@lilly2711 teda vy si fakt uzivate :(. Tak at se Nellie co nejdriv uzdravi, at muze byt operace a mate ji stastne za sebou! Drzim palce a obdivuju te, jak to vsechno zvladas!

terezita
31. mar 2012

@stassy ja bych to tak udelala. jeste existuje rasici patka na normalni sici stroj. tu mam, ale s ni mi to vubec neslo.. 😝 nevim, kde delam chybu.. daji se tam soucasne obe latky a tu dolni to narasi a horni to k tomu hnedle prisiva normos rovne..

stassy
31. mar 2012

@terezita Tu řasící patku mám taky a taky mi to s ní moc nešlo. ale tak trošku si myslím, že to bylo blbým nastavením (měla jsem to podle toho co bylo napsáno na krabičce), páč když jsem to poštelovala jinak, tak to bylo mnohem lepší. 😀 No jo, budu muset všechno prozkoumat a prostudovat a ono to nějak dopadne. 🙂
Ještě jednou díky a dobrou noc.

boudova
31. mar 2012

hoky, já zapomněla, které ty aromaoleje se tady doporučovaly? Nobilis? Já našla doma pěknou aromalampu, tak bych si hned něco pořídila. Ale nevyznám se v tom, tak abych nekoupila nějakou chemickou srajdu.

eldwen
1. apr 2012

@caramilla sly by ty tvoje plavecky udelat ze dvou vrstev pulu? nemam totiz plavkovinu (leda bych zrusila nejake svoje stare plavky, ale tam si nejsem jista neztyrelosti)

jam3
1. apr 2012

@boudova
Nobilis tilia určitě, nic nezkazis ani Eone nebo Primavera (bio eteraky), hlavně ne Salus.

animal
1. apr 2012

@stassy PRIOR v Českých Budějovicích, tam je oboustranné froté v pár barvách, ale cenu netuším 200 určo

boudova
1. apr 2012

@jam3 děkuju!!!

brumka111
1. apr 2012

ahojte, prosim vas viete mi poradit? vlniaky som kupila uz prvy krat oprane a prvykrat nalanolinovane, nepouzite, chcem ich teraz oprat....asi ich mam znovu nalanolinovat, vsak? a mam doma len lanolinovy sampon..to asi nestaci, vsak? muis to byt cisty lanolin? :-}

alinn
1. apr 2012

@jam3 proč ne salus?

dankakk
1. apr 2012

Baby, videli ste aké uplety má v ponuke veselá jehlicka?!??? Nadhera, ale ta cena:( http://www.veselajehlicka.cz/latka-uplet-barevn...

ucitelka70
1. apr 2012

@kryska5 @kalman - aj chcem dospelácky strih na soft bundu, ale viem, že dakto to už tu písal, že nesedí veľkosť ott. na veľkosť ako je písaná, že hrozne veľa musela upravovať, ale fakt neviem, kto to písal.... ja budem dospelácke hľadať asi v burde.....
Kristinka - díky za látky - aj takto vizuálne sa teším.... tak predsa sa to stihne do veľkej noci..... super..... díky krásne......

bury
1. apr 2012

děvčátka prosím vás, čím mám ušít spodek triček, když nemám CL. dostala jsem hromadu bodýček, který už nevyužijeme, tak jsem myslela, že ustřihnu ten spodek a budou z toho trička/tílka, který užijeme ve velkým 😀 mám starej šicí stroj, tak nevím co použít, aby to bylo trošku pružný.... díky za radu 😉

kalman
1. apr 2012

@kryska5 Vyzerá to dobre 🙂 požičiaš mi?