icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
1. apr 2012

@bury zkus tříkroký cikcak 🙂

ucitelka70
1. apr 2012

ahoj, prosím Vás, nemáte daktorá naskenované z 2010/1 model 9? bundička - zdá sa mi, že by aj na softshell bola dobrá.... 62-92 veľkosť.... ja by som brala veľkosť nad 80.-.--- hocakú, to už pár cm upravím..... díky moc... 😉

kalman
1. apr 2012

Dievčence a máte niekto požičať Ottobre 6/2010 alebo 4/2007

kalman
1. apr 2012

@bury Ahoj stačí ak to dvakrát podohneš na 0,5 - 1cm a prešiješ rovným stehom 🙂

bury
1. apr 2012

@veronik77 - prosim tě to je takový ten steh pár rovně a pak jeden "entl"? já mám na stroji buď to nebo jen klasický entl (víc druhů) a pak rovný.

@kalman - já mám právě strach, že jak to jsou bodýčka = dost na tělo, tak jak to nebude vůbec pružit, že by se to mohlo trhat 😢

veronik77
1. apr 2012

@bury buď ten - to je taky nějaký druh elast. stehu (ale na teplácích se mi taky vytrhal)
tříkroký cikcak : tady je odkaz z rodiny, jak to vypadá http://www.rodina.cz/nazor15267632.htm

papajka7
1. apr 2012

@lilly2711 Drzim palce,nech je akokolvek,ci s flase ci s prsicka,hlavne nech tam je MM,myslim ze nic lepsie na svete nie je a ziadne napichane UM to nenahradi! 😉 Myslim na Vas a ked budete mat termin operacie,daj vediet aby sme mohli intenzivne na vas mysliet 😉

@kryska5 tak sneh znova napadol,tak normal 10 cm tu mame,tak nebolo ani na vianoce 😀 ,tesim sa na balik,a dakujem za ulozne a balne a poslanie,myslim ze si zasluzis aspon odo mna viac ako 1ecko 😀

papajka7
1. apr 2012

@kalman ja mam 2010/6 mozem pozicat 😉

zojec
1. apr 2012

@jam3 aj mna zaujima , preco nie salus? ja som s nim celkom spokojna, aj ked z nobilisom asi viac 🙂 pokial ho chce len do aromalampy uplne v pohode.. 🙂 ja ho pouzivam aj na telo 😉
@bury skus dvojihlu , ak sa ti da namontovat do stroja , ale myslim, ze je pasuje do vsetkych..

kalman
1. apr 2012

@bury Pri sití natahuj látku , ta se ti zvlní pravdaže ale dá se to zažehlit naparovací žehličkou . Já tak šiju všechen pružny materiál 🙂

alinn
1. apr 2012

@zojec já s oleji nemám nijak velkou zkušenost..Tak se chci zeptat.....s čím u nich můžu být spokojená více nebo méně? Nemám srovnání - ozkoušený mám jen saloos a nevím na co bych se teda měla zaměřit..tedy jako co sledovat..jako jak moc voní? nebo co? 😅 😀 asi blbý dotaz..ale já fakt nevím 😀 A o saloosu vím jen to, že je u nich rozumná cena za danou kvalitu 🙂 (to není z mé hlavy - to je z jakýchsi stránek zabývajících se přírodní kosmetikou ..a jak na to přišli taky nevím 😅 😉

boudova
1. apr 2012

@alinn přidávám se, taky bych se ráda zorientovala v této problematice 🙂

veronik77
1. apr 2012

@alinn
@boudova já se v tom moc nevyznám, ale nějaká aromaterap. mi říkala, že mají horší výchozí suroviny - proto i horší kvalita. Za sebe mohu říci, že jejich kosmetika mi nevadí, ale z eter. olejů mne bolí hlava ☹

caramilla
1. apr 2012

@dankakk kuš!!! TO MI NEDĚLEJ!
Nad tímhle jsem slintala v německu http://www.veselajehlicka.cz/latka-uplet-letni-...
😀 😀 😀

Cyklámenová a MOJE! 😀 😀 😀 A je to první mikina, co je přešívaná jen trochu a malá jen přes boky, velký úspech. @terezita spotřebovala jsem asi 5 cm stuhy, heč! 😀 😀 😀

caramilla
1. apr 2012

fotky 😀

kuna
1. apr 2012

Ja se na tech olejich prizivim 🙂. Koupila jsem si od Nobilisu Neroli, at jsem strasne vyrovnana 🙂 , ale nevim, co s tim. Mam to v aromalampe a mam pocit, ze to nema zadny ucinek. Davam cca 6 kapek, hak mam naucene prave od saloosu. Nebo se s tim mam spis treba mazat (smichat s jinym olejem) ?

veronik77
1. apr 2012

@caramilla fešanda. To je profesionální modelka? 😀 😀 😀

kuna
1. apr 2012

@caramilla mikca super, ale teda naprosto "nekaramili". Kde jsou aplikace? 😀 😀 😀 to je fleece? Fakt ti ale krasne sedi, navic, kdyz jsi k tomu modelkovsky sladena 🙂 A mas jarni sestrih, ne? 😉

Ty latky od vesele jehlicky jsou krasne, teda ten letni den by asi na me byl krapet divocina a taky je to celkem palka. Mne se libi i ta kravickova http://www.veselajehlicka.cz/latka-vesele-kravi...

michamicha
1. apr 2012

ahoj, my teda měli divokou noc 😔 malej včera u večeře v nestřeženym okamžiku ochutnal z taťkovo salátu kousek mozzarely 😔 za hodinu začal zvracet a špatně se mu dýchalo, manžel s ním zůstal v pokojíčku a držel ho na svym břiše ve vzpřímený poloze, aby se nezačal dusit ☹ dala jsem mu další flašku s mlíkem a koňskou dávkou antihistaminik, tak pak už neblinkal, ale nějak ho to probralo, tak jsme ho vzali k nám do ložnice, aby se druhej syn vyspal, protože mu taky nebylo dobře. Nakonec teda usnul, o půlnoci pobrekával, tak dostal další flašku s mlíkem a ve 3 ráno ještě jednou, ale s další dávkou antihistaminik. Vstával v 6 ráno a v 7 jsem volala na pohotovost, protože byl totálně celej oteklej, tělíčko úplně rudý a horký 😔 Znovu mlíko a antihistaminika a pak už to začalo trochu ustupovat. Nicméně na pohotovosti na něj doktor kouknul a usoudil, že bude stačit dávat vyšší dávku antihistaminik do té doby než "splaskne" a zmizí mu ty červený fleky. Takže teď je docela slušně nadopovanej lékama a spí. Si řikam, co by se asi stalo, kdyby toho snědl víc než jen jeden jedinej kousek o velikosti cca 1x1 cm 😔

Teď něco veselejšího, dneska jsem došila softový kalhoty, byly mu dlouhý, tak jsem přemejšlela jak je zkrátit bez stříhání a napadly mě patentky, tak jsem tam nacvakala plastový z ŠD. Ale mám dotaz, koupila jsem si na ŠD ty kleště na patentky a přijde mi, že některý patentky to jakoby žvejká a pak nejdou zapnout 🙄 máte někdo nějakou vychytávku jak se pak dá ten patentek snadno sundat a vyměnit za jiný? Já tady ten jeden páčila skoro hodinu, vztekala jsem se u toho, ale nakonec se podařilo. Ale jestli na to existuje nějaký grif, tak za něj budu ráda 😉

veronik77
1. apr 2012

@michamicha hlavně, že je už malý v pořádku! 🙂

ucitelka70
1. apr 2012

@dankakk aj táto je nebezpečná pre chlapcov.... http://www.veselajehlicka.cz/latka-uplet-oblack...

kalman
1. apr 2012

@caramilla sekne ti to 🙂

kalman
1. apr 2012

Holky starší dcera má od včera horečku 38-38,5 a nejded dole ani studený zábal nepomohol

mooncaa
1. apr 2012

@lilly2711 Držím Vám palečky ať rychle malá nabere a máte konečně tu operaci za sebou a už máte konečně klid. Malá je teda liška podšitá, jak si vybojovala kojení. Já jsem laik, ale myslím, že to kojení je pro ní nejlepší, vždyť dostává s tím i protilátky a to se hodí. Držím Vám palečky.

@michamicha Vojtík je na něco alergický? Já myslela, že mozarella je naprosto neškodná. Teda fuj, já bych asi ani nevěděla, co v takové situaci dělat.

@caramilla Tak už vím po kom je Jasmína taková modelka. Pěkný jarní sestřih. Mikina hezká.

Holky, mám dotaz. Sice jsem z fineribu už ušila dost věcí, ale včera mne napadlo, že možná je všechny šiji úplně naruby. Co je na fineribu rub a co líc? Já šila tou jakoby chlupatou na líc, zdála se mi hezčí, zvlášť u proužků. Ta druhá je zase taková nerozmazaná. Zase na té hladké jsou při natažení nepatrně vidět vlákna lycry, tak jsem myslela, že to je rub.

lilly2711
1. apr 2012

@caramilla ty si kočkaaaaa

mooncaa
1. apr 2012

@kalman A má k té horečce ještě něco jako kašel/rýma? Děti měly u několikrát vysokou horečku (přes 39) trvající 3 dny k tomu nic. Prý je to nějaké viróza. Jednou to teda byla 6. nemoc, to se pak dítko za 2 dny osypalo.

caramilla
1. apr 2012

@michamicha Teda hustý ☹
Tak ať je vše brzy OK. Moc jsem to nepochopila, alergie na laktózu? To je teda síla!

@kuna Víš, jak jsem byla ráno nadšená, když jsem našla stejně barevný punčocháče? 😀 😀 😀 Dokonce i švagr mě dneska obdivoval 😀 Jak jsem sladěná a ta barva prý 😀 😀 😀
Sestřih už mám dýl, ale od té doby jsem nic nefotila, je to samostřih před 2 zrcadlama 😀
Ofinka byla před měsícem ještě kratší a do šikma, ale už dorostla...
Aplikace nemám čas našívat a mikinu jsem fakt potřebovala. Navíc nemůžu mít všechno karamelizovaný, ono se to pak moc k ničemu nehodí, tohle je jednoduchá univerzální teplá mikina. Je to mikroflíz od Mráze, moc příjemný materiál 😉

Ještě dvě včerejší. Ty šaty nenávidím, přešívala jsem je asi 50x, manžel furt chodil okolo a říkal "zase pářeš?" A pak ve 2 v noci se mě ptal - a to se ti to šití na zakázku fakt vyplatí? Teď jsem dopárala poslední kolo a snad už jsou definitivně OK. Všechno, co šlo k sobě sešít blbě, jsem k sobě blbě sešila, až to nechápu, jak můžu být tak nešikovná 😝 Páráček úplně horkej 😝
Šaty jsou ala terezitastyle 😀

Letní kompletek kloboučku a sukýnky a moje sladká modelka, ale letní náladu kazí kožich a kozačky, aby mi omrzla jen trošku 😀
Klobouček už se šil celkem fajn, lemovala jsem ho na zkoušku lemovací gumičkou 😀 Barvy pro @terezita , aby z toho taky něco měla 😀

Jestli seženu funkční scanner, měl by být na šatičky a klobouček i střih na ekozahradě.

caramilla
1. apr 2012

@mooncaa Já šiju z toho "hladkého" nechlupatého na líc, takže obráceně jak ty. Myslím, že to tak i patří, ale podle mě je to jedno, záleží na tobě, jak se ti to líbí 😉

sinala
1. apr 2012

@michamicha zkus vyměnit v kleštičkách pohyblivé kladívko (kovová tyčky s gumou), od výrobce je tam větší velikost, taky jsem s tím bojovala a po výměně ani jeden nezkažený patentek 🙂 🙂 🙂

martinkah
1. apr 2012

@michamicha aj naši chlapci sú alergickí na kravské mlieko, teda staršiemu to po roku diéty prešlo a snáď sa nevráti, ale mali z BKM "iba" ekzém, menší aj krv v stolici.. budete musieť na malého dávať ešte väčší pozor 😒 držím palce, možno sa z alergie dostane ako náš M.