icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

membri
2. apr 2012

@terezita ale prd to prosteradlo je pro evaza 😀 musela jsem se podivat do hromadnych baliku 😀

terezita
2. apr 2012

@membri tak tu vubec neznam.. 😀 😀 😀 dekuji!

medvi11
2. apr 2012

@membri Brno hlásí 2 balíky, asi ještě něco musí někam dojít, protože tu není nic pro @aerin a @maly_prcek a asi ty chybějící látky jsou u mně - je to hnědý patent, bílý patent a nějaký jednolíc kytky? Pak tu mám místo 1m oboulícu bambusu nějaké froté, možná je to to bambusové. Nemáte to někdo vyměněné? Mně je to nanic, plenky už šít nebudu a ten bambus oboulíc bych moc chtěla 😀

lilly2711
2. apr 2012

Tak som to nakoniec dosila a prikladam foto presivanej hracej deky s roznymi aktivitami. Vzhladom k casovej tiesni som spokojna... 😀 mozno ak by som mala viac casu, tak nieco urobim inak, ale aspon ju mame. Zo spodu je flis koli lepsej termoizolacii na drevenu podlahu v dome. Kvietok ma sustave lupene a piskaci stredok, velky kvietok ma stredok zo sucheho zispu, cize tie motyle sa daju odobrat a premiestnit. 🙂

caramilla
2. apr 2012

@petkasv Tady a vyhnout se fotu na modelce!? 😀 😀 😀
@zojec Tak to tě nechápu, jsi nějaká moc dobrá 😀 😀 😀

@sufik1 To s tou Def. jsem si taky říkala 😖 Ale toto je jeden artikl, bere ho i pro svůj e-shop, tak snad by to nemuselo dopadnout blbě. Co jsem u ní objednávala na e-shopu, tak došlo vždy vše hned a OK. Dokonce mi to jednou poslala ještě ten samý den, když jsem ji poprosila, a to je těhotná 😉 Jelikož je to její kšeft a ne klasická hromada (dává nám to za VOC, vydělá si na tom, není to pro ní neziskový), tak snad bude se tomu věnovat více než hromadě klasické 😀

@terezita PLÁČU! Paní na Fleru mě prosí, abych jí na věci ode mě nenašívala v žádném případě svoje loga ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Stalo se vám toto někdy? A to prý, že to mám našívat z venku. Mám chuť ty tisíce "caramill" vyhodit z okna 😢

caramilla
2. apr 2012

@lilly2711 JEŽIŠ, TO JE DOKONALÝ!!! Nádhera, nádhera, nádhera, já jí chci pro sebe! 😀 😀 😀 😀 A co ten hmyz na té kytce, to jsi šila i ty malý breberky, nebo co to jako má bejt? 😀 Fakt parádní, už aby si na ní malá mohla dosytosti vyhrát 😉

medvi11
2. apr 2012

@lilly2711 ta deka je naprosto úžasná!!! fakt paráda! A držte se, bojujete statečně.

membri
2. apr 2012

@terezita hele nevim mas ji napsanou v hromadnych balicich, tak jsem ji tam dala

membri
2. apr 2012

@caramilla a proc to jako nechce? vzdyt je to tvoje logo 😠

zojec
2. apr 2012

@caramilla 😀 😀 😀 no dobra ani nie, ale som si povedala, ze baba prehliadne aj male nedostatky 😀 😀
to s menovkami je nemile.. aj povedala pani dovod preco to tam nechce? ved ked si kupi hocijaku vec v obchode, tak tam nasivka je.. ak jej vadi zvonku, tak ju daj dovnutra, ved je to tvoje meno a tvoja praca.. ty si urcis ci to tam bude alebo nie... neviem.. pride mi to divne 😖
@lilly2711 to je cista dokonalost.... aj ja take chcem 😀

lilly2711
2. apr 2012

@caramilla 🙂 nie, ten hmyzik som nesila, ale vyuzila som stare hracky. Ten motylik a ostatne boli prisite na naramku, ktory sa dal dat na ruku babätku,aby si ho mohlo obzerat, ale Nellie mala z toho akurat nervy, tak som zrusila naramok a na zadnu stranu nasila suchac a moze si ho odlepit z kvietka poobzerat a pricapit naspät.

@medvi11 vdaka, uz aby sme ju vyskusali....

daisyr
2. apr 2012

@caramilla ten sucháč mě zaujal, oba díly - očka i háčky jsou teda v metráži stejně jako ten bílý? myslím i ty háčky, ty jsem tuším ještě neviděla 🙂 a bylo by pak případně možné objednat i ten bílý?

caramilla
2. apr 2012

@zojec ; @membri Asi se jí to tam prostě nelíbí 😖 Já jsem to právě ze začátku našívala dovnitř, protože se mi to zvenku taky nelíbilo, ale byla jsem přesvědčena, že to patří ven a jak jsem dopadla 😝
@medvi11 Zrovna jsem na tebe myslela, kde se potuluješ 😀

sufik1
2. apr 2012

@membri no nedošel!!!! A ani nemám ceduli ve schránce, že mám balík na poště 😠 😠 😠 . Přišel jen mylly, já si to pomotala a tenhle nehlídala. Pošli mi číslo balíku, já je sprdnu na tři doby, už mám číslo na jejich šéfa, s těma balíkama je to furt. A to je už už víc jak týden, že jo?

@lilly2711 tak tohle nedávám., ta deka je úplně úžasná
@caramilla já mám logo pidi. A navíc ho mám stejně tak jako pro sebe.
A to ti to musí říkat??? to si ho pak doma nemůže odpárat, když se jí nelíbí a nemusí ti kazit náladu. 😨 I když fakt je, že občas na těch věcech je trošku obr. Máš ho hezké, to jo, jen bych příště volila trochu menší formát. Obzvlášť na těch malých dětských věcech je to hodně výrazný.

lilly2711
2. apr 2012

@caramilla preco nesmies nasivat svoje logo???????Povedala aj nejaky dovod? Ci to dovod ma? Ci?

caramilla
2. apr 2012

@lilly2711 Aha, tak to jsi mě uklidnila 😀 😀 😀 Ty náramky jsem ještě neviděla dítě, co by mu to vyhovovalo a hrálo by si s tím🙂
Jasmí nesnášela i chrastící ponožky 😀

@daisyr Ne ne, to není v metráži, je to proužek 3cm šíře, díky za podnět, dopíšu to tam 😉 Sucháč v metráži a bílé háčky mám skladem, tak to můžeš ode mě objednat hned 😀

lilly2711
2. apr 2012

@caramilla mne sa prave tie loga na tych vecickach veeeeeeelmi pacia....

caramilla
2. apr 2012

@sufik1 ; @lilly2711 Formát je to, aby tam byly vidět ty písmenka pod logem, zkoušela jsem si to tisknout menší a to už by nešlo skoro přečíst. Ale je pravda, že jsem netušila, že to bude tak moc hezky vytkaný, čekala jsem je více rozpytý, takže by asi o fousek menší být mohlo🙂 Kdybych měla nazbyt peníze, tak bych rovnou objednala ještě i maličký loga jen loga do švu. Ale je to hrozně peněz a musím vzít tisícovku kusů ☹
Jako nejkontroverznější jsou čpičky, že prý je to chodící reklama na Caramillu, to psala myslím ngvadi 😀 Takže na ně už loga radši nenašívám ☹

caramilla
2. apr 2012

@lilly2711 díky 😀 😀 😀

daisyr
2. apr 2012

@caramilla díky za info, tak když to dopadne, tak ten bílý bych pak vzala najednou, nespěchá to 🙂
A k těm cedulkám, ono záleží, mě se to třeba na něčem líbí, na vestičce, tričku, ale je pravda, že na čepičce už to nekomu může vadit, jak je to veliké, dost firem si šije cedulky či vyšívá nápisy i na čepice atd., ale je pravda, že to mají menší, že to asi zapadne. Nebuď z toho smutná, každý máme jiný vkus a někomu se líbí tvoje super čapka s kytičkama apod. a cedulka se jim tam asi už plete 🙂 😀

daisyr
2. apr 2012

@caramilla určitě malé cedulky jen s logem, bez toho textíku by byly také krásné na ty drobnější věci, ale ty ceny 😝 se ti nedivím

caramilla
2. apr 2012

@daisyr No jo no, chudák páráček, ten pojede 😀 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
2. apr 2012

@daisyr No, asi si je nechám udělat, je fakt, že na těch čepičkách malé logo ve švu v nápletu by snad neurazilo, ale zase se to hůř páře (možná dobře) 😀 😀 😀
Dala bych 500 ks do prodeje pro plagiátory, aby měly i origo loga 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Cena za ty maličký by snad nemusela být tak hrozná, ale litr to bude:(
A rovnou bych udělala kalkulaci na ty štítky s velikostma, co jsem slíbila udělat hromadu 😝

animal
2. apr 2012

@caramilla paní je divná 😠

animal
2. apr 2012

@caramilla ty štítky do boku bych taky ráda , kolik tak stojí jednobarevné (černé) velikost 3x3cm byly by přeložené vejpůl takže 1,5x3cm

caramilla
2. apr 2012

@animal Já nevím, oni dělají kalkulaci prostě konkrétně vč. obrázku loga 😀 Budu dělat barvené, ale jestli chceš, tak ti nechám udělat kalkulaci při jednom a vezmeme to třeba najednou všechno.

ivuska.h
2. apr 2012

Ahoj, zjevuji se po delší době s prosbou 😀 Nemáte náhodou některá kousek patentu tmavě modré či džínové barvy?

alinn
2. apr 2012

@caramilla Nebylo by možné udělat hromadku i na prací symboly? (nějaké univerzální 🙂)
A ještě mě napadlo, že jak tu víc holek šije na prodej, tak že by se hodil štítek "česká ruční výroba" nebo něco v tom smyslu, který by se našíval dovnitř třeba s těma symbolama ..teda tobě by to už moc nepomohlo, když své cedulky už máš i s tím..ale třeba pro ostatní nebo pro příště bys mohla mít cedulky menší 😉 ..a i tuto informaci bys na výrobek dostala 🙂

kryska5
2. apr 2012

@membri ahoj, mám reklamáciu u mňa čoko finerib v tabuľke 1,5m po premeraní, len 1m. Bohužiaľ to nie je pre mňa ale pre @dankakk tak sa dohodnite, lebo zaplatené má 1,5m. Ďalej som nenašla u @sisa.b "Oboulíc 100% bambus přírodní" (v balíku pre učitelku je) a ešte chýbajú patenty tieto, neviem či sa objednával ale v tabuľke ho baby majú napísaný http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... u @beky52 a @papajka7
okrem toho som u @beky52 našla cez 2m bieleho patentu, ten asi pohrešuješ
foto čokofineribu a látok pre teba @beky52 😀

petkasv
2. apr 2012

@lilly2711 to je dokonalý, vůbec nechápu, kde si na to vzala čas, jsi fakt skvělá 🙂 hlavně aby už Nellie bylo líp 🙂