icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

boudova
2. apr 2012

@michamicha a ty máš taky toho brothera?

michamicha
2. apr 2012

@aerin ségry malej má 3 roky a vel. 104 😉

michamicha
2. apr 2012

@boudova jj, 3034-ku 🙂

alinn
2. apr 2012

@aerin asi 104

@michamicha @kveta007 a zkusili jste ten plochý uzel? Taky se mu říká ambulanční http://cs.wikipedia.org/wiki/Ambulanční_spojka Váže se to stejně jako uzel když si zavazujete boty..jen dvakrát..a musíte správně vést nitě u toho druhého uzlíku 😀
opravdu v drtivé většině projde i jehlama 😉

michamicha
2. apr 2012

@alinn díky, si dávám do oblíbených, večer vyzkoušim vyměnit nitě za černý, tak si to natrénuju 😀

membri
2. apr 2012

@kryska5 ty ruzove fialove jsou v tunelu, musis zkoumat vzor te latky.. ale @baky bude mit ten co chtela 🙂

membri
2. apr 2012

@kryska5 a jsou hodne podobne.. ja jsem je taky musela rozeznavat 😀 😀

membri
2. apr 2012

@michamicha my mame 2 roky a velikost 80 😀 no neco i 86 😀

michamicha
2. apr 2012

fakt? ale mně Anička přišla větší než náš Vojta 🙂 tak to je teda záhada 😀

membri
2. apr 2012

@michamicha jj fakt :D nektera tricka ma i 74 :D a softselku co jsem ji kupovala loni na jare velikost 74 tak ma jeste i letost 😀 😀

michamicha
2. apr 2012

@membri 😀 😀

michamicha
2. apr 2012

jak máte "uskladněný" overlock? existuje na to nějaký pevný plastový poklop nebo používáte nějakou tašku? já mam na normální stroj takový "kufřík" s pevným dnem, ale na overlock jsem našla na netu jen takovou tašku za 750,-Kč a to se mi teda dávat nechce 😝

alinn
2. apr 2012

@michamicha já ho mám stále na stole..a přiklápím ho krabicí ve které přišel 😀 .

ucitelka70
2. apr 2012

@michamicha presne túto otázku som aj ja riešila, v kuchyni šijem, teda musím každý den spratať OL, zatiaľ ho uskladnujem v tom polystyréne, v čom bol zabalený, ale tie hrubé kony musím zakaždým vyberať

michamicha
2. apr 2012

@alinn hmm, to mě taky napadlo, přiklápět ho nějakou krabicí, ale tou ve které přišel asi ne, ta je moc velká, já mam teď malej pracovní stolek, by se mi tam asi nevešly oba stroje... no možná kdybych uklidila to skladiště co mám vzadu , tak by se to tam vešlo 😅 večer to vyzkoušim 🙂

michamicha
2. apr 2012

i když... právě jsem si vzpomněla, že máme v obývací stěně takovou malou skříňku a tam by se možná vešel 🙂 a mám tam daný multizámek, aby dovnitř malej nelezl, tak to by bylo ideální 😎

mikulka45
2. apr 2012

@lilly2711 neskutocna! nemam slov 🙂

ucitelka70
2. apr 2012

@aerin táto maska sa mi páči... https://www.modrykonik.sk/fotoblog/ivaaaana/alb..., ty čo budeeš šiť?

kuna
2. apr 2012

@caramilla jj v poho, já se ptám, protože jedu na hory, tak aby mi něco neušlo 🙂. Ale věřím, že si najdu místečko, kde se připojit 😀 A km sucháče - ty vado, to chci vidět, to budeš vinout okolo domečku a zahrádky 🙂
Logo nechápu, proč si paní neodpáře...

@lilly2711 ty vadóóó....tak jsem tu teď spadla ze židle! To je teda síla, jak jsi toto mohla ušít? Jdu se opět zahrabat...já bych na toto neměla trpělivost. Je to nádherné, jsi fakt šikovná 🙂 🙂 🙂

rebelie
2. apr 2012

Holky, prosím, prosím, jak co nejšetrněji a nejpěkněji zašít takovouhle díru na merino body?

alinn
2. apr 2012

@rebelie já takovouto díru zašívala v ruce...a nabírat jakoby ta očka..když to teda budeš šít na světle a uvidíš je :D ale jestli existuje lepší způsob..tak se ráda přiučím 🙂

rebelie
2. apr 2012

@alinn Určitě to budu dělat v ruce, ale právě jsem nevěděla, jestli se snažit právě nabírat ty očka, nebo to třeba nečím podložit a tak... bych to chtěla udělat co nejlíp, aby se to nějak nerozjíždělo dál a tak, ale limitní bude samozřejmě moje zručnost...

sufik1
2. apr 2012

@rebelie zašít v ruce a na to nášivku nebo aplikaci 😀

lucijan
2. apr 2012

@michamicha na volno na poličce v kuchyni 😎 Jako furt ho vyndávat a zandávat, to by mě kleplo, stejně by obal ležel v koutě.. Leda když nemám v plánu žádný šití na delší dobu, schovám ho do skříně

dugyna
2. apr 2012

@caramilla preco to nechce? ja by som sa jej tiez na to opytala...sak ked kupi v obchode tiez tam ma stitok...

alinn
2. apr 2012

@rebelie tak ono to nabírání oček u mne bylo fakt jen spíš tak od oka jako "tady někde by mohlo být to očko, který chci nabrat" 😀 a asi se mi to podařilo..protože se ty oči zatím nerozutekly..no a napadá mě, že by bylo dobrý to zašít takhle v ruce..a pak tam třeba ještě přišít 0,5-1cm proužek (jako na obrázek to asi není uplně nejlepší místo, což?🙂

sufik1
2. apr 2012

@membri balík z mtx mám doma. Jen dotaz - ty jsi nějak upravovala hodnoty, podle toho, kolik čeho došlo v reálu? Určo jsem neobjednávla 1,4 m climranu a 0,6m proužků. mmch toho climranu jsem měla pocit, že jsem si psala podstatně víc, ale v tabulce je tohle....

OT mám nový kočár (golfky) a jsem z něho absolutně uchvácená. Ale zítra těch 15 kilo táhnu ještě teréňákem, tenhle by to nezvládl. 😝

caramilla
2. apr 2012

@sufik1 jaký máš? 😀
@rebelie Ahoj 😀 Hele, já bych taky nabírala očka, podle mě je to celkem důležitý, merino se páře jak prase, máš to jak punčocháči, tam taky musíš oko chytit jinak ti uteče. Já bych to už ničím nepodkládala, podle mě to ani nebude vidět, když se to udělá dobře. Aplikace na tomhle místě mi taky nepřijde zrovna nutná 😀

terezita
2. apr 2012

@sufik1 ktery nakonec vyhral?

tak a ja mela dneska recyklacni den, smikla jsem 2 m.stara tricka a jedno svoje.. ta chlapska jsou nuda, to sem ani hazet nebudu.. ale nove emmcino je tu. nasite nove rukavy a vybarvene mysky (ty jsem nemalovala, byly na tom puvodnim)

caramilla
2. apr 2012

jinak se už asi 4. hodinu pokouším o originál sachr, ale ta poleva, to teda fakt nevím, ta vypadá divoce 😀 😀 😀 Asi zítra ke kávě vytahnu piškoty 😀 😀 😀