Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Už nevím, kdo se na co ptal. Ale OL schovávám do takové pláštěnky - igelitový poklop, tak se na něj nepráší a nezdržuje to při úklidu (když si vzpomenu, kde jsem tu pláštěnku pohodila). Byl asi už ve výbavě (mám OL půjčený), tak by možná šlo něco na stroj ušít, aby se moc na něj neprášilo.
Golfky mám Peg-Perego Pliko, bacha manžel si ztěžuje, že kope do koleček. Já občas taky, ale ne moc. Mám ho ale jen krátce a používám ho jen když nejde vzít sporťák (moc schodů, nebo jedeme někam autem).
Na OL mám nastavený 4-nitkový obšívací steh.
@dugyna @caramilla střih nedá 😀 já jsem si teď šila kojo noční košili a nedivím se!
koukni pro inspiraci sem http://allthewyldthings.wordpress.com/tag/custo...
@sufik1 to je podobnej střih jak to caramilliný triko ne? teda až na ty stahovací šňůrky a to nařasení ve výstřihu, jsem už na ten odkaz koukala nedávno a na druhoše si to triko taky ušiju 😎 teda doufam, že budu moct kojit dýl než 2 měsíce 😝 😅
Zienky, idem ešte doobjednať z MTX petrolejový finerib a biely patent, nechcete niektorá niečo? Doplnili aj tyrkysový patent, lebo nám namiesto 3,5m poslali meter, tak som zo svojich zásob aspon po kúsku poslala, tak vezmem aj ten.
@boudova zužovat oni jsou k tomu jen rukávy jako by přidané vcelku
@lillyzelvicka myslíš že to není střižené s rukávem dohromady? já doufala že jo 😀
@boudova jojo je to vcelku 😀
@michamicha já ani nevím. Někdo to tu dával jako odkaz, tak jsem si to uložila. Jak to má car nevím, jen podle fotek.
Já jsem kojo košili šila v podsatě překřížený výstřih do V a pod to "tílko" všité pod prsama do konce křížení výstřihu a na stranách vykouslé. Větší fotky na blogu
@season mne by sa celkom hodil jednolic bavlna ocel modry http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... na kombinovanie k pruzkovemu jednolicu co sme brali viacere minule http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... zobrala by som 4 m, prida sa niekto? 🙂
@sufik @michamicha tu sú návody na švy OL
https://www.youtube.com/watch?v=p41Pf2nRfds@boudova já mám takovýhle triko, akorát teda dole je to nabraný trochu.http://www.stadium.se/mode/damklader/top...
potřebovala bych poradit všívám ted zip do mikiny z lamy a pořád se mi kroutí už nevím kde dělám chybu nevipadá to vůbec hezky 😢 😢 😢
@sufik1 děkuji tak po dnešku budu mít asi taky bohaté zkušenosti 😝 😝 už jsem ho 5x párala no nic uklidním se dám si kávu a po obědě to zkusím znovu 😠 😠 nastehuji to pořádně a uvidím nebo jí vyhodím 😀 😀 už jí mám od vánoc rozešitou a vždycky něco udělám pak jí odložím a tak pořád dokola už mi chyběl jen ten zip a tak jsem myslela že jí už bude mít hotovou a ono prdlajs 😝 😝
ZDravím, jdu se pochlubit s výrobky za poslední týden dva (spíš dva) 🙂 . Je to nosičská letní sada - mei-tai a sukně, teplé spoďáry pro Lukáška z bambusového climu z MTX (leginy podle @caramilla a body moje), jarní čepičky a návleky přichytitelné na minimální plenu, ať si je pořád nezkopává (ty jsou ještě ve vývoji, tyhle jsou celkem hodně volné) (jo a dáky za ten fígl s rozplácnutýma patentkama, budu to potřebovat).
Ocelové body a úzké návleky nafotím na modelovi, až se vzbudí. Teď už byl příliš protivný.
@caramilla to triko se mi nepovedlo nafotit, u mei-tai jsem vzdala cekání na nafocení na mě. Včera večer u nás byli manželovi rodiče a dávali dohromady parte pro dědečka, takže na to nebyly vůbec myšlenky. Sle sedí výborně, už jsme včera byli v terénu 😉. A krásně ladí se zeleným Leem od štorcha a Lukáškovým dudlíkem. Uvědomila jsme si to, až jak jsm eto měli na sobě 😝

@boudova to splyva jen ta latka. ze tu pani taky nemuzou nafotit s roztazenyma rukama, aby slo snaz ocaknout ten strih, co?