icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ngvadi
3. apr 2012

@caramilla, hihi. ale ne, vážně o tom uvažuju, že až někdy pojedu sama s budlou (abych neotravovala mhda), tak si koupím jen jízdenku do B a pak z B do JH a zajdeme na kafíčko, teda jestli nás pozveš :D ale hrozně ráda bych tě poznala víc než jen po půlnoci na g-talku a tři minuty na nádraží :D

ngvadi
3. apr 2012

a řekne mi už někdo, z kolika vrstev jsou ty vkládačky? :P

eldwen
3. apr 2012

@ngvadi prosiiim, reknete to ngvadi 😉 a kdybyste ji chteli i rict jake mate zkusenosti s normalnim frote na vkladacky a kolik tam dat vrstev, tak bych se vubec nezlobila 😀 😀 😀 😀

komisakpd
3. apr 2012

baby chcem sa opytat..vkadacky do plienok mozes zosit 3cikcakom ci musim OL? OL nemam...aj keby to bolo asi jednoduchsie..ale mozem tym cikcakom? nebude sa mi to parat?

evap19
3. apr 2012
evap19
3. apr 2012

omlouvám se, jsem se nějak uklikla 🙂

membri
3. apr 2012

@ucitelka70 ja si to nepamatuju z hlavy kdo co ma 😀

terezita
3. apr 2012

@caramilla mno tam to zatim teda neni.. 😅

zojec
3. apr 2012

@komisakpd vkladacky ti staci zosit obycajnym cikcakom, nastav si ich trosku vacsie, aby sa ti velmi nezvlnili 🙂 parat sa ti to isto nebude, akurat po prvych 2-3 praniach ich budes musiet trosku ostrihat :D (ale tiez zavisi od toho aky material pouzijes)
@ngvadi myslis vkladacky na plienku?? a aky mas material? na vkladacky 12x60 davam 3 vrstvy, 33x40 davam 2 🙂 viac ako 3 vrstvy by som nedala, potom to schne 300 rokov a robi velku ritku 😉

jam3
3. apr 2012

@ngvadi
Já jsem kdysi šila z ikea ručníků vkládačky ze tří až čtyř vrstev a skládala jsem je napůl. Dávám je teď Damíkovi do odklápěček na doma-má je tak na hoďku, max.dvě.

ngvadi
3. apr 2012

@zojec, ooo, děkuju, konečně dobrá duše 🙂 taky už jsem ty tři nějak vyšpekulovala, tak jsem ráda, že to mám potvrzený 😵 mám froté z mtx, dneska mi dorazily odstřižky 😵

a ještě jeden dotaz, kdo znáte mtx froté, jak moc hrubne při praní, když nemám sušičku? asi dost, že?

zojec
3. apr 2012

@ngvadi to bambusove frote s pes? cca 400g ? to nehrubne vobec 😉 s bmb frote mam najlepsie skusenosti, to hrubne minimalne.. najhorsie je na tom konope 😖

caramilla
3. apr 2012

@komisakpd obyč cikcakem, mám tak šitý všechny svoje plíny na Jasmí (z dob, kdy jsem neměla OL - och, jak jsem mohla ž(š)ít? 😀 😀 😀)

@eldwen ; @ngvadi vkládačky já dělám ze 3 vrstev českého bambusového flízu ze ŠD. Na Jasmí mám kombinaci aksamit - konopný flíz a bambusové oboustr. froté. Jsou super. Ty ze 3 vrstev bamboo flízu zasajou ale víc. Podle mě to není o vrstvách jako takových, vždycky záleží, co máš za gramáž. A taky jak dlouho chceš, aby ti to schlo 😝 Normální froté zkušenost nemám, záleží na gramáži, taky bych šila tak 3 - 4 vrstvy 😉

@ngvadi Já v normálním životě vůbec nejsem zajímavá, ale klidně se stav, sachr peču ale jen jednou až dvakrát za život (což už bylo) 😀 😀 😀

komisakpd
3. apr 2012

@caramilla preto som sa pytala, lebo na svojej stranke mas napisane za najlepsie OL..tak preto sa pytam...

a este jedna otazocka..
staci ji rozmer 35x35cm...ide mi o to by to bolo pouzitelne aj ked Rita vyrastie..teraz mi taky rozmer postacuje..prelozim ho na 3x a mam..ale chcem vediet z prax e co je lepsie..
material mam: bmb flis stredy cesky a tu druhu latku mambabusovo konopny flis..
chcem urobit vkldacky z 2 vrstiev ale z latky jedneho druhu...bude to ok? a bude stacit 2 vrstvy? ked prelozim 3x tam mam 6 vrstiev..

komisakpd
3. apr 2012

@zojec kuk hore

ngvadi
3. apr 2012

@zojec, nene, 80% ba, 20% pes... bambusový mám ušitý pastelky a jsou v oběhu už skoro rok a stále krásný, to vim, že nehrubne 🙂

mmch, sem si objednala těch 5kg froté odstřižků (min. odběr), že si nechám tak 2kg a zbytek nabídnu někomu dál a jsem z toho tak nadšená, že nic nedám, všechno si nechám :DDD

dugyna
3. apr 2012

@ucitelka70 tie su pekne oboje 🙂

ucitelka70
3. apr 2012

@membri jasné, že si nemôžeš pamätať.... už by som zajtra mala mať balíček u seba..... tak verím, že áno, dnes mi prišiel balík od @season - wendy, tak som vravela poštárovi, aby ráno prišiel, kým som doma, a že bude veľký balík...... teším sa

ucitelka70
3. apr 2012

@dugyna okej, tak ako vyriešime? na tričku bez rukávov je popísaný obrázkový kurz šitia, všetko, ako máš postupovať, to je ináč najlepšie tak šiť, krok za krokom, najlepšie by ti bolo vypožičať z knižnice a tú dvojstránku prekopírovať, ale môžem ti aj vykresliť strih a poslať, to ti bude super aj na kojenie v lete....

alex9966
3. apr 2012

dievčatá predávate niektorá šité plienočky?

michamicha
3. apr 2012
eldwen
3. apr 2012

@ngvadi Co z nich planujes delat mimo vkladacek? Dneska mi taky dorazil balik a tak se rada inspiruju 🙂))

sufik1
3. apr 2012

@komisakpd, @eldwen, @ngvadi o vkládačkách jsem psala na blog, snad ti to pomůže. Froté bych dala taky 3-4 vrstvy http://susu-sufik.blogspot.com/2012/03/vkladack... o látkách na vkládačky a plíny zde http://susu-sufik.blogspot.com/2012/01/latky-na...

kuna
3. apr 2012

Uf, konecne doma 🙂. Jsem rada, ze jsem videla stare tvare a poznala nove a mrzi me, ze jsem tak rychle zdrhla, jely jsme jeste k nasim.

@lenass a v cem budes priste chytrejsi? Ja se chystam taky sit mikcum z lamy, tak at vim 🙂.

Prave jsem nasila novy zip do oblibene tchibo mikimky a malem me trefil slak. Kdyz jsem ho premerila, tak mi vysel jako 35cm, takmjsem takovy koupila a ted mi tak 4cm chybi, coz je u detske mikci dost. Grrrrr 😠 . Ted uz to necham, ale po dovci ho asi presiju...nebo se na to vys...., podle nalady 🙂.

Jdu zehlit, to nesnasim a skoro nedelam, ale polozky typu oblekove kosile musim...

zojec
3. apr 2012

@ngvadi no pokial je to bavlnene, tak snad mozes dat aj viac vrstiev, lebo 2 vrstvy asi toho vela nenasaju, kedze bambus saje 3x viac ako bavlna 😉 a tym padom to bude aj rychlejsie schnut.
@komisakpd rozmer 33x40 je preto fajn, lebo kym je babo male skladas tou kratsou stranou, ked vyrastie tak tou dlhsou a na tensie pre chodiace dietko 😉 to len tak z praxe.. ja mam aj tak oblubenejsi rozmer 12x60, prehynam napoly, lepsie sa mi davaju aj do kapsoviek . na tieto "hrubsie" vkladacky davam este malu vkladacku 12x30, tiez z 2alebo 3 vrstiev.. pokial by si chcela stay dry, tak navrch sa da nasit suedecloth, alebo flis 😉 popripade akskamit.. .alebo aj nic 😉 😉 vsetky moje prvotinove vkladacky 30x40 som rozstrihala na male vkladacky a som spokojnensia 😀 lebo take mensie sa aj lepsie suchaju po uschnuti .. nezabudni si latku pred sitim oprat na 60tke, lebo latka sa cca 10% zbehne. ak budes sit len z jedneho materialu, teoreticky nemusis, ale prirataj si par centimetrikov 🙂 zbehne sa hlavne na dlzku.. .. pred hodenim do pracky si kraje zafercuj, lebo uplet sa zvykne dost skrutit, potom sa to zle sije, a skoda strihat z oboch stran po cca 5cm 😉 no to je asi vsetko o vkladackach z mojej strany 😀 😀

dankakk
3. apr 2012

Baby SK! Tak balicisko rozbaleny🙂 a velikanska vdaka @daisyr za zabalenie jednotlivých balíčkov. Ja na ne nalepim uz len adresu a posielam. Zajtra by mohlo ísť tým babam, čo mi stihnú poslat adresy. Napíšem vam ešte mail...

dugyna
3. apr 2012

@ucitelka70 jasne to by bolo najlepsie ak by si bola ochotna. ja som sa uz pytala minule v knizcnii a kukol mi vsetky kniznice v ba a ze nikde nemaju na pozicanie burdy.

petkasv
3. apr 2012

@caramilla ty si bláááááááááááááááázen, to tričko je úžasný já chci střih jestli si ho šila je fakt božíííííííííí 🙂 🙂 a to s tím manželem naprosto chápu, můj brácha je fotograf, nebo si na to aspoň hraje a jak mile fotí nějakou nahatou kočku tak je spokojenej nebo když má fotit tu naší cácorku ale že bychom ty fotky pak ještě viděli, to nehrozí ☹
@animal to je super taky se tím uklidňuje že jednou budu vypadat na těch 26 a nebudou mi budoucí kolegyně tykat ale rozhodně příjemný je když se za mnou otáčí mladší chlapy 🙂 ale otázka je jestli není ničím jiným 😝

petkasv
3. apr 2012

@caramilla ale chapečka máš nádhernýho 😝

Jinak jsem ušila další inovativnější "nasrávačky" na zadku mají místo puntíku velur, což je nás žádoucí, jelikož je to teplejší, a to moje dítko tu lítá s tou prdelí bez plíny a tím pádem jak se zase ochladilo tak má zase rýmuuu ☹

kryska5
3. apr 2012

@dugyna tu na kramároch v knižnici požičiavajú burdy 😉