icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
4. apr 2012

@vevercam jee, to je pekne slovo, to neznam! ale pomuze, kdyz latku po kraji obsijes, vyperes a pak ten tenky obsity okraj smiknes. prijdes tak max o 1cm na dylku a na sirku a okraje mas hezky rovne.

dugyna
4. apr 2012

hlasim mometlany prichod balika s wendy a mtx ide sa rozbalovat, diky majka 🙂

terezita
4. apr 2012

@katka82 ja tam nelezu pres explorer ale pres modzilu..
ale ted jsem zkusila explorer a tam mi to jde taky..

veronik77
4. apr 2012

@vevercam já jsem zkusila látku vyskládat na co nejmenší čtverec, dát do síťky na praní a pořádně utáhnout - okraje dobrý, ale pračce se to zas až tak nelíbilo...

caramilla
4. apr 2012

@katka82 to vypadá opravdu na blokování https nějakým štítem pro ochranu PC, ale IT nejsem 😀
Já mám Firefox, taky ne IE 😀
Možná si zkus pohrát se zabezpečením v prohlížeči (jestli víš, kde to tam je🙂

@terezita Já "značky" taky nee, ale bohužel ulítávám na věcech ze Zary, ne pro tu značku samu, ale pro ten styl, ten se mi líbí, tak jejich věci na MMB cíleně hledám 😝 😠

caramilla
4. apr 2012

Materál na halenku je tenulinký polepín 😉

crawler
4. apr 2012

šmankotééé, holky, já vás nestíhám, každý den juknu, dočtu 2 stránky a víc nestíhám 🙂

na hromadky se radši ani neptám, páč jsem svůj rodičák utratila za jarní kabelku, jarní botičky a dvě tuniky 😅 ...jinak šiju pořád - právě došívám druhou mikinu vlastního střihu (je pod zadek třeba k legínám) pro kamarádku...

vím vím...ještě jsem nehodila fotky 😝 😠 😒

Jinak jsem postřehla, že tu jsou nějaké další nové nadšenkyně z OL - nes...e mě - já ho chi takýýýý!!!!!! 😀 😵 🙄

ucitelka70
4. apr 2012

@vevercam zafercuj znamená zostehuj, zoši kraje

veronik77
4. apr 2012

@caramilla jó Zara...né že bych chtěla remcat, ale tchýně kdysi přivazla dětem něco z Francie a z těch všech krásných věcí vzala triko s potiskem stříbrných víl se spoustou blýskavých kamínků a tak podobně. Většinou se jí líbí ten styl, co se prodává v u vietnamců ☹

boudova
4. apr 2012

@caramilla popelín jo? tak do toho nejdu 😀 😀 😀

dugyna
4. apr 2012

ak by ste mali niekto zaujem davam do ponuky 1,5m pike

katka82
4. apr 2012

@caramilla jéééžíš tak to bys po mě chtěla moc 😀 co se týče PC tak jsem spíš E.T. 😉 😀 😀 však on se na to pak podívá manža 😉
jinak sachr nee,ale právě se mi pečou v troubě pravé české buchty 😉 je to 14 dní co mi druhorozené robě povolilo jíst kynuté moučníky aniž by to na něj mělo neblahý vliv a tak to s dom.pekárnou roztáčíme na plné obrátky 😉 😀
@terezita tak od manžela jsem se tam v poho dostala 😕 mame to tu rozdělené na 2 uživatele na 1 PC tak aspoň že tak 😉 apropó co se týče hromádek jsem někam zabordelila odkaz na tvoji tabulku na stužky 😅 je ještě otevřená?????

terezita
4. apr 2012

@katka82 hromadka jeste neni, bude v puli dubna 😉 jeste mas casu dost vybirat si strihy a stuzky.. 😀

animal
4. apr 2012

holky budu objednávat z MTX tak tady, jen tak čirou náhodou kdyby byl záujem 😀 😀 😀 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am...

lucijan
4. apr 2012

@animal patent z mtx je ve srovnání s wendy lepší nebo horší, máš srovnání?

animal
4. apr 2012

@lucijan pokud srovnám patent 2/2 MTX a 2/2 Wendy (to mám), tak wendy mi příjde, že se snáž na napružení vytáhne ale nevím jestli se v praxi časem vygajdá

lucijan
4. apr 2012

@animal asi to budu muset zkusit 😀 😀

animal
4. apr 2012

@lucijan jako MTX patenty mi příjdou kvalitní

animal
4. apr 2012

@caramilla Car došly ti moje peníze??? já platila 3 platby najednou a na mail mi přišly jen 2 potvrzení o tom, že zpracovávají mé zadání

animal
4. apr 2012

@katka82 jinak mě teď nejde taky internetbanking - postovnisporka

vevercam
4. apr 2012

@terezita @veronik77 @ucitelka70 holky, moc díky za odpovědi, obr balík z MTX je už vypraný, ale napříště už budu chytřejší 🙂

caramilla
4. apr 2012

Tak polední příval fotek 😀

šusti šusti 😀 😀 😀 😀

Jasmí póza "vykruť bok" mě rozesmála tak, že jsem málem spadla do blízké žumpy 😀 😀 😀

Kalhoty jsou Jasmínky a Aničky (její kamarádky z porodnice, se kterou je skoro na hodinu přesně stará), doufám, že vyfotím pak dvě prasátka v bahně 😉

petkasv
4. apr 2012

@caramilla to vyšívání nechápu, je mi jasný že to umí stroj ale stejně 🙂

tady fotky našich "nasrávaček" jsou lepší, mám z nich větší radost 🙂 líp sedí 🙂

katka82
4. apr 2012

@terezita super 🙂 dííky a prosím hodíš mi sem link 😉 jsem ho někam žašantročila 😅
@animal no tak to je divný 😕 čoob mi normoš jde i mbank nikoliv 😖
a tady jsou ještě víkendové počiny 😉
a pak ještě ty buchty 😉 zrovna jsem 2 sešrotovala 😀

boudova
4. apr 2012

@caramilla car odkud jsou prosím ty patenty - pokud to sou patenty - na těch super tepláčkách?

kryska5
4. apr 2012

@caramilla "kalhoty s kapsama proklatě nízko", proste parádne také sa mi veľmi páčia 😵

palosek
4. apr 2012

@animal no super 😅 Já už mám doma tolik látek, že ani nevím, kde co mám 😅 😅 😅 Manžel včera vyzvedl balík wendy (@veronik77 díky moc) + mráz (@caramilla velký kytky teda mám, ale jen 0,5m 😀)...a vypadá to na rozvod 😝 😝 ...takže nevím, nevím jestli se přidám 😠 😠 😠 Když ale mě pořád něco chybí 😅 😅 😅 😅
Jinak šití posledních dní.... srnečková plenka...flís mikinka..synovec v lamě a ve svrchňáčkách.....a zbytek nemám nafocený....tak příště....více na http://kucpav.blog.cz/1204/mikinka-pro-kluky-i-...
Jinak...že je to kus chlapa.. 😀 Má bobas 3m a přes 8kg...taj jsme zvědaví, jak to půjde dál 😀 😀 😀 😀 A jen kojený!!!

crawler
4. apr 2012

Tý jo holky, koukám, že hodně z vás to rozbalilo (asi už dávno, ale já to zjistila až teď 😅 🤐 ) na blogu 😀 😨 super...asi si taky nějaký založím... 😲 😀 ..ted jen přijít na to, jak na to 😀 😖

palosek
4. apr 2012

JInak soft.komplety jsou pořád v provozu ... Ještě jsem došila neteři další kalhoty...střih jednoduchý, ale ty zpevňovače otvorů....až se barák třásl 😀 😀 Ještě, že nejsme na bytě 😀 😀

michamicha
4. apr 2012

čus, já dneska stihla ušít 2 tílka pro manžela, aby ho beran nepo..... 😀 já už si nadělila kabelku z UK a Vojta značkovou teplákovku a kecky s 3 pruhama, též z dovozu 😅 ještě bych ráda stihla zkrátit záclony do ložnice, ale obávám se, že jakmile zasednu ke stroji, tak se ten malej protiva vzbudí 😝 asi si udělám spíš kafe a záclony nechám na večer 😎