icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
5. apr 2012

@vevercam no ono kdyz se sije z upletu, tak to nevadi, bo to natahnes.. ale jakmile budete sit z bavlnenych latek jako tady posledne zminovany popelin treba, tak uz tam ty milimetry chybet budou.

vevercam
5. apr 2012

@terezita šiju převážně z úpletů, ale co jsem šila třeba z teplákoviny mikču nebo i tu softshell bundičku, tak to naštěstí také sedělo, i zip mi vycházel přesně 😉, je pravda, že kluci se teď hodně vytahují do výšky... 🙂

macin73
5. apr 2012

No já to s těmi ořezy moc nechápu, já mám jen obyč stroj... 😕. Takže jsem tam, kde jsem byla 😎

terezita
5. apr 2012

@macin73 ty sij normalne po care a nic neres.. 😅 ja kdyz jsem nemela ol, tak jsem delala svove pridavky vsude zhruba ten 1cm, sila jsem po lajne a pak jsem odstrihla kus prebytku, abych mela ty pridavky stejne dlouhe..

macin73
5. apr 2012

@terezita OK, díky! jdu do toho střihnout a bojim bojim 😕

ucitelka70
5. apr 2012

@kryska5 ja mám ale neodpovedajú mi.... neviem prečo, mám bonusové body 243

ucitelka70
5. apr 2012

@kryska5 látky mi neprišli 😢

terezita
5. apr 2012

@macin73 nemas se ceho bat. kdyz to sespedlis po te care a sesijes, tak by ti to sedet melo.. 😉

animal
5. apr 2012

@crawler aha, tak to jsem nečetla, ale všeobecně jsou střihy bez švových přídavků

komisakpd
5. apr 2012

@martinkah presne nasla som anir.sk a prave tento http://www.anir.sk/sk/katalog/detail/295-brothe...
co myslis..nemala som recenzie na tuto firmu ale ak si ich pochvalujes tak ja radsej kamenne obchody...vdaka

alebo tento
http://www.anir.sk/sk/katalog/detail/564-sijaci...

komisakpd
5. apr 2012

@zojec @carmilla
dievcata..kto by mal cas pozriet www.anir.sk a dal typ na ŠS do 200€ budem vdacna...moje predbezne najdenia...

http://www.anir.sk/sk/katalog/detail/295-brothe...
http://www.anir.sk/sk/katalog/detail/564-sijaci...

lillyzelvicka
5. apr 2012

@michamicha stuhy už jsem měla v ruce a viděla na živo.Moc hezké 🙂

alinn
5. apr 2012

holky co objednáváte stužky ze stoklasy( @michamicha a spol 🙂 ) jdou vám ty ostnatní fotky zvětšit? Já jen jestli je chyba v mém bleskurychlém připojení..a nebo u nich 😅 😀
kdyby byla chyba u mne..nemohla byste sem některá hodit fotky pirátů a safari (teda 8 a 9 ) ? byla bych vám neskonale vděčná 😉 🙂

kryska5
5. apr 2012

@ucitelka70 jú, to ma mrží že neprišli, u @season bol balikar, tak neviem prečo u teba nie, posielala som ich naraz 😠 s tými bodmi nerozumiem čo to znamená ale to je jedno, idem objednávať 😵

animal
5. apr 2012

@alinn ťukni na ten malý obrázek a nahoře se zobrazí ve velkém

alinn
5. apr 2012

@animal no..právě že nezobrazí 😀

petkasv
5. apr 2012

@crawler já to šila 70, takže tím to asi nebude ☹ no uvidíme příště 🙂

animal
5. apr 2012

@alinn tak počkaj počkaj

animal
5. apr 2012
daisyr
5. apr 2012

@macin73 jj, za mě střihy ottobre jsou také spíše větší, takže bych nepřidávala, pokud to budeš šít tak nějak rozumně od kraje a nebudeš to odšívat "kilometr" 🙂 daleko

alinn
5. apr 2012

@animal děkuji mnohokrát...nahrálas i tu safari? Vidím jen ty piráty (jestli tam je i to safari..tak ono se to časem asi poddá (tedy alespoň u ostatních fotek to časem naskočilo) 😀
a ještě se zeptám..co je na té stužce 10? a 11 jsou netopýři?

daisyr
5. apr 2012

Jinak se musím vypsat, většinou to neřeším, ale teď už musím. Je to ještě k hromadce z mylly. Opravte mě, pokud se mýlím, ale min. v 2 mailech jsem psala, jak jsou označeny nedoplatky a jak přeplatky, navíc je to v tabulce i popsáno min. na 2 místech, tak už nevím, jak to těm holkám vysvětlit, aby po mně nechtěli vracet domnělé přeplatky, když to jsou nedoplatky a naopak ☹ asi budu muset příště tu tabulku nějak upavit, zjednodušit, neuvádět tam všechny ceny tak rozepsané a bude to, bude to jednodušší na čtení, ale zase ne tak transparentní 😒 A vůbec, už se do ničeho pouštět nebudu a bude 😝 Ještě teď mi chybí cca 2 tis. za nedoplatky a asi 7 stovek mám v přebytcích ...
Doufám, že jsem tímto někoho neurazila.
ALE už mě vážně ŠTVE, jak některé ty maily čtou... a kdybych nenapsala aspoň 2x

daisyr
5. apr 2012

@alinn Ona je hromada na stužky? prosím, prosím o link, díky 😉

daisyr
5. apr 2012

@lillyzelvicka Díky 😉 Dnes jsem ti odeslala balíček 🙂

lillyzelvicka
5. apr 2012

@daisyr hele v pohodě vypiš se.Myslím že mate že tam máš napsáno (+)nedoplatek (-) přepatek a až v poznámce mášpodle barvy napsáno co je zaplacené a co ne. 😉 🙂

daisyr
5. apr 2012

@lillyzelvicka tak na to koukám, ale to asi nebudou ty, jak o nich píše @alinn , ne? myslím ty obrázkové z němec...

lillyzelvicka
5. apr 2012

@daisyr děkuji už se těším 🙂

lillyzelvicka
5. apr 2012

@daisyr jo je to ono najeď na stoklasu a dolů tam jsou označené jsou poslední

daisyr
5. apr 2012

@lillyzelvicka jj. to jsem myslela v poli +/-, v poznámce barvu pole (nechtělo se mi to vypisovat do pole, ale asi jsem měla) + v poli hned pod číslem účtu... 😉