icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anielik
5. apr 2012

baby, tie stuzky su super 🙂)) @kryska5 @dankakk @ucitelka70 @monikajan objedname ? 🙂

kryska5
5. apr 2012

@dankakk poklad si ty, ja sa fakt aj teším že sa mám na čo tešiť po sviatokoch veď aj tak tu mám MTX CZ aj SK 😝 a za poštu sa už nerozrušujem 😒 fakt netuším od čoho to závisí ako doručujú ... od počasia, od toho ako sa balíkar vyspí ?!?!?! 😎 kto vie? 😀

zojec
5. apr 2012

@komisakpd ozi a uz si sila niekedy nieco na stroji? lebo podla mna pre uplne zaciatocnicky je vela tlacitok dost zbytocnych.. 😕 a co chces sit? chces vela sit, alebo len sem tam nieco zvrtnut? 🙂

kryska5
5. apr 2012

@zojec tak v hlavnom meste to takto flákajú 😠 a na lazoch aký servis 😀 😀 😀

michamicha
5. apr 2012

čau, koukám, že stužky jdou na odbyt 😅 😀 😀 😀 jo pokud byste někdo chtěl ještě nějaký nitě nebo doplnit něco jiného do minima, tak klidně můžete, aspoň v tom nebudu mít tolik peněz 😉

já dodělala to svoje triko, tak sem dám foto, na modelce bohužel nebude, nemá mě kdo vyfotit 😅 tak aspoň bodýčko na modelovi 🙂

kryska5
5. apr 2012

@kalman skoré uzdravenie 😉

komisakpd
5. apr 2012

@zojec dakujem...a nemam sa pozerat aj po overlokovom stehu?? aky je rozdiel medzi tvojim a tym co ja som dala link?

komisakpd
5. apr 2012

@zojec ano sila...nie vela ale sila som..no teraz by som chcela plienky, a nieco pre deti...ale nie bundy lebo to jekomplikovane na mna zatial :D

raskonka
5. apr 2012

@michamicha také jsem se připsala do tabulky

A chtěla bych se zeptat, kdo šijete ze softshellu - prošije vám stroj 3 vrstvy? Mě dost vynechá steh, právě při těch 3 vrstvách. Mám stroj obyč. - Veronica100. Jehly 90. Může to být třeba seřízením, nebo to můj stroj nezvládá? 3 vrstvy přece není tolik...

daisyr
5. apr 2012

@raskonka já mám také veronicu, sice 303 nebo tak nějak, ale stroj je vlastně až na nějaké stehy stejný, a také mi to nepřošívá, ale s tím má problém většina holek, je to už asi moc vrstev nebo co, třeba dá někdo tip 🙂

ucitelka70
5. apr 2012

@anielik ty si chcela odo mna biely patent, teraz objednáva po veľkej noci @seaseon práve biely patent z mtx

ucitelka70
5. apr 2012

@kryska5 od balíkara asi nezávisí, u nás je to kolegyni manžel, veľmi zlatý, chodieva ku nám dosť často....... boli sme spolu aj na dovolenke, isto balík nedorazil do mesta.....

caramilla
5. apr 2012

@komisakpd nemám čas to studovat, ale asi bude rozdíl v množství stehů a jak píše @zojec , tak základy budou i na tom nejlevnějším, tak jdi do něj 😉 Základní stehy, co stačí i mě, má i obyčejná veritaska 😀

marcelkad
5. apr 2012

holky, jaké jsou ty nitě od stoklasy polyesterové ASPO?
http://www.stoklasa.cz/nite-polyesterove-aspo-1...

anielik
5. apr 2012

@ucitelka70 nemas prosim link...

komisakpd
5. apr 2012

@caramilla @zojec dakujem za vas cas..

zojec
5. apr 2012

@komisakpd no rozdiel je hlavne v pocte stehov.. no kebyze si uz mam kupovat drahsi, tak asi ten co dala link caramila, ten ma aj nejake ozdobne stehy, daju sa nastavit sirky a aj dlzky , je tam automaticke navliekanie nite a aj rychlejsie vkladanie spodnej nite .. co sa tyka overlocku, najlepsi je samostatny OL stroj, a oba tie co si dala link maju nieco podobne ako OL steh 😉 kt. ja nemam a ani neviem ako funguje.. na plienky ti postaci aj stary slapaci stroj 😉 tam vo vacsine pripadov iny steh ako rovny nepouzivas 😉 na vkladacky postaci obycajny cik cak..

a tie vlniaky.. preco som si myselal, ze gumicka sa nasiva na vnutornu stranu?? vobec sa mi to pekne zvonku nezvlnilo.. druhe asi budu s gumickou nasitou na vonkajsiu stranu .. ale teda dost som sa bala strihnut do toho draheho merina :D

daisyr
5. apr 2012

@zojec jujk, to máš z mylly? kolik máš vrstev? Jo gumka asi jako u plen na vnější straně může být

zojec
5. apr 2012

@daisyr ano z mylly.. dnes dorazilo, stihla som oprat, uschlo a uz je aj vysledok na svete 😀 😀 su tam len 2 vrstvy.. mali byt asi tak o 2 cm dlhsie, ale merino sa zbehlo cca 3 cm, no snad budu dost 😉

anielik
5. apr 2012

@ ucitelka70 nefunguje mi ten link...

beky52
5. apr 2012

konečne doma aj objednávka mtx2..od membri..dakujem všetkým..ktoré k tomu prispeli..hlavne..membri..potom mikulka45..a kryska..som veľmi spokojná 🙂

komisakpd
5. apr 2012

@zojec dakujem..tak asi zostanem pri tom ktory som dala link...http://www.anir.sk/sk/katalog/detail/295-brothe...

dakujem..vela toho nepotrebujem kedze nie som profesional...a pre deticky staci aj toto..ked vidim co vsetko sijes ty a staci ti aj ten co mas, tam myslim ze ten 5500 je dobry...:D

daisyr
5. apr 2012

@zojec ty jsi teda fakt super rychlá! smekám 😉

ucitelka70
5. apr 2012

@anielik tak napíše @season ip

kryska5
5. apr 2012

@zojec ty si ultrarýchla 🙂 a tie vlniaky sú parádne 😵 😵 čo si dala nakoniec pod tie patentky?

ucitelka70
5. apr 2012

@beky52 aj ja xcem........ závidím...... ktorá látka sa dcéram najviac páči? hviezdičky?

zojec
5. apr 2012

@kryska5 suedecloth 🙂

beky52
5. apr 2012

@ucitelka70 hviezdičky...kvietinky..finerib všetky..fialové kocky su užasné..vlastne..všetkooo 🙂

beky52
5. apr 2012

@ucitelka70 ..LEN MA VEľMI MRZí....že chudera Membri..stále nemá stratené látky...hanbím sa za tu osobu..ktorá ich má..a nevráti....on v tom má prachy.. 😢 ...a dosť narobila s našimi látkami..nezasluži to..PROSˇIm..kto má látky..nech jej vráti..