Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
čau, koukám, že stužky jdou na odbyt 😅 😀 😀 😀 jo pokud byste někdo chtěl ještě nějaký nitě nebo doplnit něco jiného do minima, tak klidně můžete, aspoň v tom nebudu mít tolik peněz 😉
já dodělala to svoje triko, tak sem dám foto, na modelce bohužel nebude, nemá mě kdo vyfotit 😅 tak aspoň bodýčko na modelovi 🙂
@michamicha také jsem se připsala do tabulky
A chtěla bych se zeptat, kdo šijete ze softshellu - prošije vám stroj 3 vrstvy? Mě dost vynechá steh, právě při těch 3 vrstvách. Mám stroj obyč. - Veronica100. Jehly 90. Může to být třeba seřízením, nebo to můj stroj nezvládá? 3 vrstvy přece není tolik...
@kryska5 od balíkara asi nezávisí, u nás je to kolegyni manžel, veľmi zlatý, chodieva ku nám dosť často....... boli sme spolu aj na dovolenke, isto balík nedorazil do mesta.....
holky, jaké jsou ty nitě od stoklasy polyesterové ASPO?
http://www.stoklasa.cz/nite-polyesterove-aspo-1...
@ucitelka70 nemas prosim link...
@komisakpd no rozdiel je hlavne v pocte stehov.. no kebyze si uz mam kupovat drahsi, tak asi ten co dala link caramila, ten ma aj nejake ozdobne stehy, daju sa nastavit sirky a aj dlzky , je tam automaticke navliekanie nite a aj rychlejsie vkladanie spodnej nite .. co sa tyka overlocku, najlepsi je samostatny OL stroj, a oba tie co si dala link maju nieco podobne ako OL steh 😉 kt. ja nemam a ani neviem ako funguje.. na plienky ti postaci aj stary slapaci stroj 😉 tam vo vacsine pripadov iny steh ako rovny nepouzivas 😉 na vkladacky postaci obycajny cik cak..
a tie vlniaky.. preco som si myselal, ze gumicka sa nasiva na vnutornu stranu?? vobec sa mi to pekne zvonku nezvlnilo.. druhe asi budu s gumickou nasitou na vonkajsiu stranu .. ale teda dost som sa bala strihnut do toho draheho merina :D
@anielik nech sa ti páči https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...
@ ucitelka70 nefunguje mi ten link...
konečne doma aj objednávka mtx2..od membri..dakujem všetkým..ktoré k tomu prispeli..hlavne..membri..potom mikulka45..a kryska..som veľmi spokojná 🙂
@zojec dakujem..tak asi zostanem pri tom ktory som dala link...http://www.anir.sk/sk/katalog/detail/295-brothe...
dakujem..vela toho nepotrebujem kedze nie som profesional...a pre deticky staci aj toto..ked vidim co vsetko sijes ty a staci ti aj ten co mas, tam myslim ze ten 5500 je dobry...:D
@beky52 aj ja xcem........ závidím...... ktorá látka sa dcéram najviac páči? hviezdičky?
@ucitelka70 hviezdičky...kvietinky..finerib všetky..fialové kocky su užasné..vlastne..všetkooo 🙂
@ucitelka70 ..LEN MA VEľMI MRZí....že chudera Membri..stále nemá stratené látky...hanbím sa za tu osobu..ktorá ich má..a nevráti....on v tom má prachy.. 😢 ...a dosť narobila s našimi látkami..nezasluži to..PROSˇIm..kto má látky..nech jej vráti..

baby, tie stuzky su super 🙂)) @kryska5 @dankakk @ucitelka70 @monikajan objedname ? 🙂