icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
6. apr 2012

@animal ten tvůj, aktuální, děkuji moc! 🙂

michamicha
6. apr 2012

@animal doplněno 😉

caramilla
6. apr 2012

Tak se jdu vysemenit se včerejší tvorbou 😀 (Fotky neprobírám, páč ty ksichtíky - a to jsem ještě asi tak 70 super ksichtíků ani z foťáku nestáhla, dneska měla Jasmí super náladu a bavilo ji blbnout a to nedostala dneska nic a před focením cestou z pošty usínala a byla totálně hotová🙂

Scanner doma, ale nejde mi nainstalovat ☹ ☹ ☹ ☹

petkasv
6. apr 2012

takže je nový MTX holky, vy mě dáváte 😠
@palosek do býlí asi půjdu 🙂
@caramilla prachy jsem odeslala, ale kvůlí svátkům to bude bůh ví kdy, ale to je v pohodě, jak si sem na to ve fofru zapoměla 🙂

petkasv
6. apr 2012

@caramilla Jasmí je boží, ta naše potvora mi tak akorát zdrhá ☹ asi si budu muset u tebe jedny softy objednat, jsou fakt krásný, jenže já mám mini mimi 🙂 jaksi se mi vejde do 68 a bez plíny ani nemluvím ☹

@animal bože tam je lidí, to se ti bude chtít stříhat, jsem pro uzávěrku 10.4 🙂

palosek
6. apr 2012

@petkasv hurá 😀
@caramilla krásný, jako vždy 😉 Ale koukám na čepičku....samodoma??? 😀
Jinak úplné OT...místo šití jsem teď pekla...domácí slané pletýnky a chleba...pletýnky jsou už pryč 😀 ...chleba ještě horký...je to poprvé, co něco podobného zkouším...a podle dětí to není naposled 😝 😀 😀

crawler
6. apr 2012

@palosek ju, jak jsi pekla ten chleba? 😉 vypadá nááádherně 😉

palosek
6. apr 2012

@crawler ...klasika...zaděláváno vlastní rukou...pečeno v klasické troubě 😀 žádná pekárna 😝 ...jen ještě nevíme, jak chutná...až večer....pak ti klidně napíšu recept i s postupem, jestli bude dobrý 😀 😀 😀

marcelkad
6. apr 2012

@michamicha tak to je pěkně v pr....s těma stužkama. bude alespon od jiných vzorů co jsou něco navíc? na net se často nedostanu, počítala jsem s uzávěrkou večer ☹ mohla jsem si místo těch vzorů. co nejsou a chci vybrat něco jiného, škoda. a náhodou nejde zjistit, kdy zas vzory budou?

lenasss
6. apr 2012

@palosek tak ten recept bych si klidně taky vzala vypadá to vážně úžasně mě to s té pekárny moc nechutná taky radši vše rukama 🙂

sinala
6. apr 2012

@palosek chleba vypadá jak ten co kupujeme 🙂 🙂 🙂

michamicha
6. apr 2012

@marcelkad jj, přebytky budou 😉 jinak k tomu jestli časem budou ty vyprodané vzory... u stoklasy to bývá třeba za 3 měsíce, někdy až za půl roku 😅

macin73
6. apr 2012

@michamicha Já jsem se tentokrát v té tabulce vůbec nečapala (nenašla jsem třeba ty vzorované stuhy), pak jsem si nestačila rozmyslet to pravítko (nevím, které je šikovnější), tak to holt nechám na jindy... Koukám, že jsem plynule z kojící demence přešla do těhotenské 😀

mehlo
6. apr 2012

@palosek já taky dneska pekla chleba, já ho teda peču až asi tak 2 roky, takže žádná novinka. Taky nemám pekárnu peču normálně v troubě ve skleněné varné misce simax, protože na plechu jsem z toho měla vždycky placku. Máš ho bílej? Já jo, zkoušela jsem i tmavý- slunečnicový a pod, ale ty se mi pořád nějak nechtějí povést, takže peču bílej a je už naprosto luxusní.

palosek
6. apr 2012

@sinala 😀 ...ale tendle je lééépšííí 😀 ...už jsme rozkráli i ochutnali.... 😵 ...jsem si zas něco na sebe ušila... 😅 😅 😅
@mehlo ...podle receptu...je bílý, ale neodplala jsem a nasypala tam slunečnicová semínka 😀 ...právě, že ho chci zkusit i v tmavé podobě..někdy...tak uvidím.....ta várná miska je super nápad....taky jsem měla strach z roztečení, těsto bylo takové málo husté...ale chtěli rozpálenou troubu, vložit chleba a hned snížit...
A ted honem něco k šití... 😅 😅 😅
Kdo jste šili pro děti kalhotky...jakou gumičku kol nožiček???

crawler
6. apr 2012

@palosek nejlépe lemovací ne? já šila mhd slipy a lemovací je super 😉 jsou pně funkční 😉

animal
6. apr 2012

@palosek já bych taky dala lemovací gumku

palosek
6. apr 2012

@crawler, @animal...no jo, ale když ona po častém praní není už moc pěkná 😒...ale doma jí mám dost 😀

caramilla
6. apr 2012

@palosek Mňam!!!!!!

membri
6. apr 2012

@palosek taky pecu domaci chleba, i rohliky a housky 😀

testo na chleba delam s kouskem starsiho chleba 🙂 a nema to konkurenci 😀

michamicha
6. apr 2012

já taky peču chleba doma, více méně jen šumavu a chutná líp než ta kupovaná 😉

jinak hlásím, Stoklasa objednáno 😎

membri
6. apr 2012

@michamicha ja zkousela pict z zitne mouky a jinych..ale nejlepsi je svetla. a kdyz chci tmavy chleb tak tam dam zitnou mouku a meltu a tim mi vznikne tmavy 🙂

monikajan
autor
6. apr 2012

@anielik ,@kryska5 @dankakk @ucitelka70 - nájde sa niekto, kto to zorganizuje - tie stužky od Stoklasu? Ja to nestíham 😠 .

michamicha
6. apr 2012

tak VTC taktéž odeslaná objednávka 🙂

monikajan
autor
6. apr 2012

ako si vyrobiť štítky na odev samodomo:

https://www.youtube.com/watch?v=8mH2R2dVQxc
alinn
6. apr 2012

@caramilla a ty štítky "česká ruční výroba" nikdo nechce? 🙂

kalman
6. apr 2012

@kryska5 Ďakujem , ale mám sa horsie ako včera ☹ mám takú nádchu že nevydím, o dti sa mi stará viac menej svokra a manžel , ja sa snažím ležať.

ucitelka70
6. apr 2012

@membri tak hod rcp so starým chlebom nový, ja len občas upečiem domáci chlieb, lebo nemám pekárničku, len tak v silikonovej forme..... klasika droždie a muka.... ale rada sa poučím