icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
6. apr 2012

@mikulka45 no ako písala membri, nejedná ssa o polmetra niečoho navyše, ale o celý balík, proste to si všimne každá, že má navyše toľko druhov...... fakt si nezaslúži, aby sa jej dotyčná osoba ozvala, že jej to naptrí.....

membri
6. apr 2012

@ucitelka70 tak ja ho delam takto : 500g hladke mouky (pripadne 300 hladke , 200 žitné mouky) , 2 lzicky soli, 1 lzicka cukru, trochu kminu nebo seminek (ja davam mix - ,lnene, sezamova, dynova, slunecnicova), pul kostky drozdi , a 300 ml vlazne vody (v te si rozmixuju starsi chleba, ktery jsem si do ni namocila)

normalne umycham, necham kynou, kdyz ho dam pect do trouby, tak k nemu na plech damplechovy hrnecek nebo maly kastrulek s vodou. a tesne pred dopecenim si udelam slanou vodu, a tim ten chleba potiram 🙂

michamicha
6. apr 2012

@membri já peču v pekárně, to mi připomíná, že jsem zapomněla dát péct a nemáme pečivo k večeři 😝 holt skočim pro rohlíky do krámu, ještě že ho máme jen 100m 😀

caramilla
6. apr 2012

Tak ještě dvoje rychlé rychloprdi s odstřižky z hilca 😀
Dneska je mi zle, buď blbý tlak nebo na mě něco leze ☹

@palosek jo, ptala ses na tu čepičku, tu mi dělala jedna paní z mimibazaru. Já než bych sehnala všechny ty barvičky příze, tak to bych se nedoplatila 😀 Návrh byl můj, je skvělá, hodí se ke všemu, ale bohužel mi podle mě neuháčkovala dobře, protože Jasmíně nesedí, je uháčkovaná jak hrnec - rovné kolo a pak najednou rovně dolů, není hezky do mističky, takže je jen pro děti, co mají místo hlavy kastrol a jasmínka má moc hezkou oválnou malou hlavičku, tak se jí krabatí 😖 Paní jsem to "reklamovala" a napsala mi, že problém je v hlavě a ne v ní a poslala mi 3 fotky, že dětem ostatním sedí, podle fotek je jim to "vlnilo méně".
No, poslala jsem jí návod, jak to háčkuju já a jak to sedí líp a příště už na zakázku háčkovanou čepičku nikdy! Stála 300 Kč a je hrozná 😠

ucitelka70
6. apr 2012

@membri takisto robím aj ja okrem toho chleba, myslela som, že kvások robíš zo starého chleba nejak, ale ja robím z 1 kg múky a kocky droždia..... a zvyknem primiešať aj celozrnú múku, a rôzne semiačka - tekvicové, slnečnicové, ľanové

sisa.b
6. apr 2012

Dievčatá, nemáte nejaké triky na to, ako nacvakať patentky na plienky rovno? 😅

membri
6. apr 2012

@ucitelka70 nekdy ano, ale to je kvasek ktery se dela 3 dny

ucitelka70
6. apr 2012

@membri no ten chcem...... a potom ja takisto kyprejší chlebík?

palosek
6. apr 2012

@caramilla .. já projížděla čepičky na fleru...děsně se mi pro malou líbí, ale jak nemá čepku přivázanou pod bradou, jde to dolů... 😖 ...objevila jsem tam s motýlkem...nebo ty kloboučky...nádhera, moc šikovné maminky...
...je blbé, že to Jasmí nesedí 😖 ... potřebuje jiný střih...ten tvůj 😀 asi budeš muset "štrykovat"...nebo teda háčkovat... 😀 😀 😀

membri
6. apr 2012

holky kdy pecete mazanec?

membri
6. apr 2012

@caramilla ja si taky pro Anicku zasadne jenom ja hackuju a pletu pro ni cepicky 🙂 uz jsem hooodne dlouho zadnou pro ni nekoupila 😀

membri
6. apr 2012
alinn
6. apr 2012

@caramilla hele já taky neznám jiný návod na háčkovanou čepičku než tak, že uděláš kolečko a pak háčkuješ rovně (no jako hrnec) Já jsem toho teda nikdy moc neuháčkovala a přišlo mi to taky divný..ale na naší hlavě to taky sedí..ono to asi musí být víc naražené aby se to tu hlavu jakoby obtáhlo... Ale logičtější mi přijde háčkovat to tak aby to mělo tvar hlavy už rovnou 😀 Ale jak jsem psala..nejsem háčkařka 😎 (uháčkovala jsem dvě čepičky a ani jednu mé dítko nenosilo 😀 ale seděli ji..tó jó) A napadá mě..jestli není jako by moc dlouhá..že kdyby byla kratší, tak ji stáhneš víc do čela..a na té hlavě se vytvaruje 🙂
Poslala bys mi prosím taky ten návod? Ať jsem chytřejší 😉

rina76
6. apr 2012

MTX - krásně se stříhá do nového a kupodivu vyšlo i na obr triko pro mě 😉

baarca
6. apr 2012

Dneska jsem vlezla ke Stoklasovi, protože jsem potřebovala stužky na pomlázku a měli tam ty tkané stužky, co jste objednávaly. A přišlo mi, že mají snad všechny. Vzala jsem si autíčka, stavební stroje, dinosaury a jablko s muchomůrkou. Moc pěkně taky vypadali ti piráti, ale u nás nijak nefrčí. Stužky od FM jsou takové jemněji vytkávané, mají jemnější detaily, ale tyhle jsou taky moc hezké.

petkasv
6. apr 2012

@alinn @caramilla podle mě to záleží jak to utahuješ a na dýlce čepičky, hlavně podle mých zkušeností záleží na tom jaký rozměry dáváš, nebo co po tobě chce, většina háčkařek chce rozměr na šířku čepky že změříš od ucha k uchu v místě jak se dávají sluchátka, ale podle mě je to špatný, proto to pak nesedí, já doporučuju měřit v místě fontanely - tj od středu ucha, ke středu ucha ale rovně a nezahýbat, jestli mi rozumíte 🙂 a na tak malý dítě mi ta cena přijde děsivá, teda podle mě ☹

ucitelka70
6. apr 2012

@papajka7 skoré uzdravenie všetkým, hlavne malej, aby nemala soplíky...... a už sa teším na fotky, ja ešte nemám látky doma 😒

ucitelka70
6. apr 2012

@terezita krásne sú tie červené tričká, to sú čo zač tie látky? hilco?

mikulka45
6. apr 2012

@rina76 tak tuto kombinaciu mam tiez v plane 😉 to je coko-hnedy finerib?

Baby, poradte prosim, vzala som si z prebytkov bambusovy obojlic prirodny 3/4 metra, no akosi neviem, co s nim 😒 na co ho pouzivate??? Nejake tielko napr.?

ucitelka70
6. apr 2012

@macin73 tak blahoželám k dobrým testovým výsledkom a k dcérke...... už aj meno máte vybrané?

alinn
6. apr 2012

@petkasv děsivá cena? tý jo..jak rychle háčkuješ? bych si za takovou čapku naučtovala 300 i kdybych ji "jen" šila..a to ušitý bych to měla oproti háčkování v cukuletu 😀

caramilla
6. apr 2012

@alinn Co jsem četla, tak Camilla když se háčkuje ten klasický vzor s přidáváním sloupků, tak to řasení nahoře dělá. Ono je to nařesené, i když to dám "na hrnec" a není to na hlavě. I kdybych čepici rvala jak chci dolů, bude se to krabatit, naopak, o to víc.
Já háčkuju podle tohoto:
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=3794
Návod to není můj, spíš jsem ho hledala, protože podle klasických návodů to nesedělo, tak jsem našla tuto obměnu a sedí perfektně a všechny čepičky mám kulatý! Až mi přijde oblečení ze Zary, tak nakoupím odstíny Camilly a Jasmíně uháčkunu novou, toto je fakt strašné. I když hodně lidí přes to čepičku obvivuje. Blbý je, že to prostě už pak nezměníš, nemůžeš to opravit 😝

michamicha
6. apr 2012

@membri mazanec budu péct zítra a beránka v neděli 🙂 aby se to snědlo, manžel totiž neni moc na sladký, tak to pak dojídám já ke kafi 😅 jo a ještě chci zejtra upéct nádivku, jen teda nevim jak to budu stíhat...

caramilla
6. apr 2012

@petkasv Měřila jsem od místa, kde bývá náušnička přes hlavičku a zpět, měřila jsem to jakoby rovně nahoru do nejvyššího místa hlavičky. Ale podle mých zkušeností to není o utahování, člověk utahuje přece furt stejně, ne? Jako myslím po celé ploše čepice... Podle mě se musí míň přidávat sloupky v místě než se přestanou přidávat vůbec a jde to do roviny. Fakt mám 100% zkušenost, že podle návodu výše, sedí perfektně.
A 300 jsem vybrala záměrně, protože dát 120 Kč za zháčkovanou čepičku s aplikací by mě hanba fackovala, připadala bych si, že vykořisťuju a je to otrocká práce. Čepičku já háčkuju třeba 5 hodin, vem si, že ta, co má Jasmí je patchworková asi ze 7 nebo 9ti barev!, má na sobě vyšívání a korálky, cena té čepičky, jak já bych si ji naúčtovala, by byla tak min. 500 Kč 😉 Ale asi jsem teda slimák 😀

rina76
6. apr 2012

@mikulka45 jj, čoko hnědý finerib - až na kaťata, ty jsou přešívané ze starší mikiny

caramilla
6. apr 2012

@membri zitra mazanec 😀

michamicha
6. apr 2012

@caramilla já taky háčkovala podle tohoto návodu a pak ještě podle jednoho http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=81

michamicha
6. apr 2012

@petkasv jj ta cena je celkem přemrštěná 😖 moje ségra háčkuje tuším miminčí čepky za 170 a dětský za 190, dospělácký pak podle dohody a spotřeby materiálu 🙂

komisakpd
6. apr 2012

@ucitelka70 dakujem uz som myslela ze sa nikto neozve...a ktory konkretne mas?