Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 diky :!)
@sisa.b je to asi novinka, ja som to už mala v ruke a na vrchnú časť plienok by som to nedávala - hlavne, ak máte tvrdú vodu. Tým, že sú tam vrúbky by sa to po plienkovom praní zmenilo na "rašpľu" - nepríjemné na kožu... Ale je to len názor, vyskúšané nemám. Skôr na tričká s dlhým rukávom, mikiny aj pre dospelých. Na pyžamo sa mi to zdá hrubé.
@caramilla něco jsem štepovala ani nevím.No hold mám ho už 11 let a tohle je jeho první oprava.Výměna ani žárovku jsem ještě neměnila 🙂 A už mi psali ze servisu že zoubky stojí 190,- což je super 😀 a vyměnit jdou lehce.
ahoj, po dlouhé době zase něco přidávám, jsou to manšestráčky. Barva je na fotce blbá, je víc do fialova, jako na fotce látky. Kapsy jsou "sluníčkové", je to vidět na detailní fotce. A pěkně jsem se s nima natrápila, protože jsem upravovala střih a poprvé vyšly na dítě tak o půl roku starší, hrozně široké. Tak jsem je střihla ještě jednou, nechápu, jak se mi z metru podařily dvoje, vyšlo to tip ťop 🙂. Ty druhé (tyto) jsou nakonec podle osvědčeného střihu Nonita, akorát jinak vepředu.
K diskusi tchýně/matka se naštěstí přidat nemůžu, mám to dobré na obě strany. Co šiju, se líbí, jen jednou mi mamka řekla, že to má J. jak ze sociálního ústavu, bohužel to byla mikča prvotina (navíc hnusná barva, stará mikina po manželovi) a měla pravdu 🙂 . tak jsem ji vyhodila a z látek z MTX atd. už se jí líbí vše.
Holky prosimvás kolik tam je té látky, jsem blbá nebo nevidím?? 😀
třeba této
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
holky díky, to je teda látky 😀 😀 a ta cena je teda za kilo, že? To se asi na ty látky domlouváte nějak dohromady, že? Co byste s tím dělali že? 😀 😀
já taky jen syslím protože tolik látky kolik jsem za toho cca půl roku nakoupila to se nedá pošít všechno tak ted celé dny sedím za strojem a šiju aby měl manžel pocit že jen nenakupuji 😀 😀 😀 protože přijde další balík z hromádky a to zas bude řečí tak abych měla nějaká argument 😝 😝
Holky nejste náhodou některá z Ostravy Poruby a nemáte nějaký přebytky?? třeba bílé nebo růžové, nebo i modré 😀 😀 😀 to by byla teda asi oooobr náhoda 😀
@ucitelka70 z výplňku z Flex texu, mám koupený i výplněk z MTX, ale čeká ve skříni. Ten airtex jsem měla vzorek v ruce - je to tak na elasťáky a piké je fajn 🙂
@zuzkkkaaa Nonita je strih z http://www.farbenmix.de/shop/Patterns/Boys/NONI... . Byla tu na strihy z farbenmixu hromadka a tusim se nejaka opet chysta. Jinak hromadka na latky bude urco zase brzo 🙂
@zuzkkkaaa jo a jeste maji hezke uplety tady http://www.produktservis.cz/katalog/wendy/jedno..., v sekci akcni zbozi pak maji nekdy artikly i "jen" po kile, tj. treba 4m, coz u cvoku jako jsme tu my neni problem 🙂. Jinak na to taky byvaji hromadky. A nebo se mrkni na www.sijemdetem.cz. Me osobne ty nove hezke latky dost posunuly, jednak se mi z toho veseleji sije a kdyz je hezka latka, tak se pripadna chybicka lip ztrati 🙂.
@season @kryska5 @beky52 @papajka7 @timkoemkamatko @lelacrima @dankakk @wzorcek @zojec @sisa.b @dugyna @janula18 @kalman @martinkah @trinidad @seminkads @sisa.b @eriqe @ucitelka70 ahojte robila sa tu uz niekedy objednavka z VTC? idem objednavat, ak by ste nieco chceli... ja chcem hlavne reflex paspulku, ak mate o nieco zaujem napiste mi pozriem ceny...
@veronik77 já mému šila 2 tílka z bílýho žebra z mtx a moc si je pochvaluje, akorát je musim trošku upravit, protože se mu to začalo kroutit vzadu u krku, tak to asi víc vystřihnu 🙂

Nechtěla byste některá (asi teda nejlépe pražské holky) něco z www.latka.cz? Potřebuju si tam objednat froté a parťák na poštovné by se hodil. 😉