icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kalman
13. apr 2012

@crawler Mám tam i kapsi 😀 priznám se od školi sem ty kapsy nešila , ale šlo to

lenasss
13. apr 2012

@caramilla aha tak to jsem si už nepamatovala 😀 😀

kalman
13. apr 2012

@crawler A vynechala sem boční švy na ulachčenie šitia 😀

crawler
13. apr 2012

@kalman juj, tak jsi vyučená švadlenka? tak za tebou múžeme chodit pro rady 🙂 a teď mě napadá - tento střih moc chtěla @ucitelka70 - tak byste se mohly domluvit, co?🙂

lucijan
13. apr 2012

ha, mám ji 😀
normálně jsem z těch kalhot úplně na větvi, jak jí to sluší, jak jsou praktický, krásný....

crawler
13. apr 2012

@lucijan fakt mocinky pěkný 😵!!! btw. vesta je taky šitá? chystám se Fanymu ušít podle Ottobre a přemýšlím nad matrošem - mám tu ještě soft, ale říkám si, aby nebyla taková tenká - beztvará - tahle je parádní...nevím - šusťákovina +vatelín (?)+ úplet ???

animal
13. apr 2012

@crawler já šila kamarádce soft vestu a vypadala na něm dobře

crawler
13. apr 2012

@animal a jak jsi řešila průramky, apod.? jen podhrnout? no a musela bych fakt mít vychytaný střih, aby to sedělo na tělo...mno nevím - taky bych raději zužitkovala prvně, co doma mám než objednávat šusťákovinu atd atd. 🙂

lucijan
13. apr 2012

@crawler to mi dost lichotíš, tuhle jsem po někom zdědila, je to cherokee... je šustáková, prosívaná, vevnitř tipuju spíš dutý vlákno, a ještě je podšitá físem
A Roza má taky celkem kulatý bříško a ta vesta je jí už malá, tak proto je takový naducaná 😀

crawler
13. apr 2012

@lucijan 😀 moc jí sluší 😉 Fany má taky kulatý bříško - však je to na těch batolatech roztomilý🙂

animal
13. apr 2012

@crawler jenom jsem podehla

ucitelka70
13. apr 2012

ženy, šiť asi dlho nebudem, takú inj. som dostala do bolavého palca - klb na lavej ruke, že ruku mám vyviazanú, tak opuchla a hrozne to bolííííí 🙄 😖 ☹

ucitelka70
13. apr 2012

@kalman aj ja som vynechala bočné švy na pásik. mikine aj na boxerkách od @sufik1

lucijan
13. apr 2012

netušíte někdo, kde by se dal sehnat barevný neopren, z jakýho jsou ušitý tyhle tašky? Našla jsem jenom potápěčskou modř a čerň 😒

lucijan
13. apr 2012
ramzesa
13. apr 2012

Zienky, potrebovala by som poradit. Tie ktore ste sili fleecove vrchne nohavicky na plienky, davali ste jednu vrstvu fleecu alebo dve? 😕 Mozno ste to tu uz pisali, len nejak sa neviem k tomu casovo dostat to tu cele preluskat 😒 . Dik. A moze to byt obycajny fleece z obchodu, alebo nejaky speci?

daisyr
13. apr 2012

holky, ještě tam máte někdy přeplatek v Mylly, hlavně @terezita tam má větší částku 🙂 Pls písni č. účtu, chci to uzavřít a už na to nemyslet, pokud to zpět nechcete, tak mi také písněte, ať to opravdu mohu pustit z hlavy, moc díky.

sinala
13. apr 2012

@ramzesa já jsem dávala 2 vrstvy a použila jsem deku Irmu z Ikea. Někdo dává i 3. vrstvu do kritické zony. Fleece z obchodu Ti stačí, raději hrubší. Od té doby co malý trávil většinu času na břiše už je používám jen občas na spaní nebo když mám ostatní z pulu špinavé 😀 😀

animal
13. apr 2012

@lucijan v balerině je ještě zelená, ale potištěné nééé

animal
13. apr 2012

@ramzesa obyčejný flíz z obchodu a 2 vrstvy 🙂

olim
13. apr 2012

nesměle jdu pozdravit a přidat se do diskuse, jindy diskutuju na spřáteleném fóru 😉 , tady se jen nechávám inspirovat, teď se mi asi rozbil OL, muž ho odvezl do opravy, děti marodí, tak stíham skoro dočíst i tady a dokonce přispět
jednak teda komplimenty vašim výtvorům, fakt jedete ve velkém všechny!
OL jsem teda asi zavařila, když jsem vychytávala střih na bodýčko a recyklovala přitom nasyslené merino svetry, ale tři kousky jsem stihla, tak se chlubím...

a jdu se zeptat zkušenějších an věci, co jsem zrovna řešila
1) opravář manželovi na místě řekl, že mám v OL divné jehly, protože jsou kulaté nahoře, dala jsem tam strečové... to se nesmí??
2) a tuhle jsem bádala nad takovým tím pružným lemovacím proužkem, když jsem ho někam našívala a uvědomila jsem si, že vlastně nevím, která strana je rub a která líc - jedna je víc lesklá a druhá matnější - poučíte mě někdo?

michamicha
13. apr 2012

@lucijan já včera někde viděla růžovej, ale obrázkovej jsem nikde neviděla ☹

ramzesa
13. apr 2012

@sinala
@animal dakujem zienky 😉 .

lucijan
13. apr 2012

@michamicha @animal dík! jako myslela jsem si to, že si takový pěkný nechávají dělat na zakázku 😒

wzorcek
13. apr 2012

@olim ahoj, no strecove ihly mozes, ale musia byt hore zrezane 🙂 ak tomu dobre rozumiem tak existuje viac druhov ihiel ktore pasuju do roznych strojov no a asi si netrafila spravne 😀

olim
13. apr 2012

@wzorcek hm, toho jsem se bála... fakt je, že tu mám zásobu do normálního stroje Pfaff, a ten má nevím proč strečky nahoře kulaté... tak teď jen nevím, jestli je to celá závada nebo jestli jsem tím tomu stroji nějak ublížila ☹...

crawler
13. apr 2012

Můj dnešní počin 🙂 mikča vše oboulíc MTX a tepláčky taktéž - jen lem z fineribu. A samozřejmě stužky od @terezita 😀

season
13. apr 2012

@crawler aj ten modrý je oboulíc? ktorá je to farba? prúžok je jasný, ale to tmavšie modré neviem identifikovať 🙂 a jasné, že si šikula, skoro som zabudla pochváliť 😉

ucitelka70
13. apr 2012

@season ty si čo teraz šila?

ucitelka70
13. apr 2012

@season @papajka7 @monr @kryska5 @zojec
nemáte náhodou požičať ottobre 3/2005? je tam super strih na soft bundu 86