Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kalman juj, tak jsi vyučená švadlenka? tak za tebou múžeme chodit pro rady 🙂 a teď mě napadá - tento střih moc chtěla @ucitelka70 - tak byste se mohly domluvit, co?🙂
ženy, šiť asi dlho nebudem, takú inj. som dostala do bolavého palca - klb na lavej ruke, že ruku mám vyviazanú, tak opuchla a hrozne to bolííííí 🙄 😖 ☹
@caramilla vybírám látku na tašku a hele http://www.atelier-magenta.cz/gypsy-colours/esh...
Zienky, potrebovala by som poradit. Tie ktore ste sili fleecove vrchne nohavicky na plienky, davali ste jednu vrstvu fleecu alebo dve? 😕 Mozno ste to tu uz pisali, len nejak sa neviem k tomu casovo dostat to tu cele preluskat 😒 . Dik. A moze to byt obycajny fleece z obchodu, alebo nejaky speci?
nesměle jdu pozdravit a přidat se do diskuse, jindy diskutuju na spřáteleném fóru 😉 , tady se jen nechávám inspirovat, teď se mi asi rozbil OL, muž ho odvezl do opravy, děti marodí, tak stíham skoro dočíst i tady a dokonce přispět
jednak teda komplimenty vašim výtvorům, fakt jedete ve velkém všechny!
OL jsem teda asi zavařila, když jsem vychytávala střih na bodýčko a recyklovala přitom nasyslené merino svetry, ale tři kousky jsem stihla, tak se chlubím...
a jdu se zeptat zkušenějších an věci, co jsem zrovna řešila
1) opravář manželovi na místě řekl, že mám v OL divné jehly, protože jsou kulaté nahoře, dala jsem tam strečové... to se nesmí??
2) a tuhle jsem bádala nad takovým tím pružným lemovacím proužkem, když jsem ho někam našívala a uvědomila jsem si, že vlastně nevím, která strana je rub a která líc - jedna je víc lesklá a druhá matnější - poučíte mě někdo?
@lucijan já včera někde viděla růžovej, ale obrázkovej jsem nikde neviděla ☹
@michamicha @animal dík! jako myslela jsem si to, že si takový pěkný nechávají dělat na zakázku 😒
@season ty si čo teraz šila?

@crawler Mám tam i kapsi 😀 priznám se od školi sem ty kapsy nešila , ale šlo to