icon

Správna postieľka

truskawka
18. okt 2013

Zdravím maminky.
Chcem sa opýtať, máte už staršie detičky aké postieľky sa vám osvedčili s posuvným roštom alebo pevná s vyberateľnými tyčkami.
Ďakujem....🙂

ichbinich
•
18. okt 2013

@truskawka:
Nastavitelny rost je dobry preto, lebo novorodenca mas pekne vysoko a nemusi sa k nemu sklanat. Ocenis najma po cisarskom 😉
POtom ked si bude vediet sadnut, das o jednu poziciu nizsie, a ked sa bude vediet postavit, zase nizsie. Tak sa znizi riziko, ze by z postielky vypadlo.
Vyberatelne tycky su vhodne potom pre deti, ktore chcu uz samostatne vyjst z postielky. Proste sa vyberu tycky a mozu vyliezt same, nebudu preliezat ako v cirkuse nebezpecne ponad bocnicu.
Nasa postielka ma oboje: menitelnu polohu rostu aj vyberatelne tycky.

truskawka
autor
•
18. okt 2013

Ďakujem, tiež som toho názoru len som to tam nepresne napísala, posuvným roštom som myslela spúšťaciu bočnicu...🙂

ichbinich
•
18. okt 2013

@truskawka:
Ahaaaa, teraz sa rozumieme 😉
Vyhoda bocnice, ktora sa da spustit je, ze si postielku das uplne k posteli a babo vlastne spi s tebou, ale kazdy ma dost miesta na spanie, babo lezi na jeho vhodnom matraci a ty v noci nemusis vstat z postele 😉
A potom neskor so spustenou bocnicou alebo bez b ocnice je to super pre batola, labo si samo vyjde z postielky, ale este lahsie ako cez tie vxybrate tycky 😉 n evyhoda je, ze by mohlo pocas spanku vypadnut, ak v spanku cestuje...

maruska123
•
18. okt 2013

@truskawka len aby si postieľku vôbec používala🙂))) u nás tak ako u väčšine rodín slúži len ako odkladací priestor alebo ako zábrana k manželskej posteli🙂))

gretka2
•
18. okt 2013

Ja som pri oboch detoch postielku pouzivala. Jednu bocnicu sme mali uplne odstranenu (nie len spostenu), a matrac postielky bol presne vo vyske matracov nasej postele. Postielka bola prisunuta k manzelskym posteliam, a mali sme take troj-letisko. Deti som dlho dojcila, a toto malo super vyhodu, ze som nemusela k nim stavat (obe boli narodene cisarom). Iba som sa prisunula k babu, nakojila, a ani babo sa prilis neprebralo, a ani ja 😉 . Akurat som sa obcas prebudila so strpnutou rukou. Potom na dalsie kojenie som prehodila babo medzi mna a manzela, aby sa napapalo aj z druhej strany. Miesta bolo dost, a vyhovovalo to tak vsetkym.
Takze ked sme riesili postielku, prvou podmienkou bolo, ci sa da bocnica odstranit. (potom sme zistili, ze s mensimi upravami to ide asi na kazdej.)

maminag
•
18. okt 2013

ahoj, mne starší syn postielku odmietal hneď od narodenia, vyskúšali sme rôzne, drevenú, kovovú, cestovnú, dokonca aj kolísku, keď zaspinkal, či už na rukách, alebo v posteli, hneď ako som ho preložila do postielky, bol hore, a zaspať v postielke tak to už vôbec nie, vyspinkal sa len vtedy, keď spal s nami v posteli, druhý spinká v postielke, má polohovateľný rošt a vyberateľné tyčky, ale zatiaľ sme ich nevyberali, spinká celú noc, kdežto pri prvom som sa nevyspala asi 5 rokov, dovtedy spal s nami.......... 🙂

andrejka1974
•
20. okt 2013

@truskawka ja mam drevenu s posuvnym rostom, moje deti postielku vzdy milovali a pekne sami v nej zaspavali od narodenia a mam bez vyberatelnych tyciek, ked bude vacsia pojde na normalnu postel 🙂 🙂 🙂 🙂

modrofuzik11
•
20. okt 2013

nasa prva dcera spavala v klasickej drevenje postielke. prisla som vsak na to, ze aj kvoli kojeniu je omnoho prijemnejsie, ked dietatko spi v posteli so mnou. preto, ked sa mal narodit kubko, sme dali urobit normalnu velku postel, na ktorej vedla mna spaval. bola som vyspata aj ja, aj on 🙂