Cena výbavičky pre novorodeniatko
Ahojte maminky , kolko priblizne € ste minulý za komplet CELÚ
( oblecenie , postielka a pod , zdravotne pomocky a podobne ,flasky , dudke, odsavacky atd …. výbavičku pre novorodeniatko ( taká zlata stredna cesta , nie drahe veci ) ❤️🙏🏻Dakujem krasne
@mama4444 kocik aj s vajicom a isofixom 2000e a to bola jedina drahsia polozka plus fusak a taska na kocik okolo 200e. Prebalovaci pultik bol okolo 80e (IKEA) postialku som kupila od kamosky za 20e a do nej novy matrac cca 40e a za nejakych 80-100e som dala usit hniezdo/ mantinel a blbosticky do postielky. Oblecenie som kupovala take priemerne HM, Reserved, Next, Lindex, nieco z Tesca a vela aj z druhej ruky, kedze novorodenecke veci dietatko ponosi tak kratko, ze su ako nove 🙂 Na zaciatok som kupovala do velkosti 74 ale to neviem vobec odhadnut aka suma to mohla byt. Odsavacka 160e a nosic 140e. Monitor dychu som mala od kamosky (da sa pozicat aj v lekarnach doktor max za symbolicku cenu) Vanicku sme kupili skladaciu stokke cca 60e, je super prakticka a pouzivame ju aj teraz ked ma mala uz 2,5 roka, kedze mame iba sprchovy kut doma. Nemali sme ziaden sterilizator na flasky, dudliky, hojdacky ani cestovne postielky a podobne. Ak mas obmedzeny rozpocet radim ti zaonvestovat naozaj do veci, kt budes pouzivat kazdy den a to je kocik, radsej kvalitny aj z druhej ruky ako tie lacne tazke polske hebeda, co zacnu za chvilu vrzgat a vajicka z tych 3 kombi polskych nesplnaju ani zakladne bezpecnostne testy.
@marzuz89 no jeden kolotoč mu dakedy púšťam při přebalování a druhý má zavesený nad kolískou 😊 skôr som to myslela skôr tak že minimalista, že nekupis pekne bodynko, dobry nosič, alebo milú hračku. Neplánujem 5 deti takže zas až tak som nešetrila. Prvý týždeň sme aj tak zistili že nám nejaké drobnosti chýbajú 😊
Ja by somnpr madrac za 20 nekúpila. Ale už kto ako chce
@mama4444 600€ 3 kombinácia Nový kočík s fusakom ktorý teraz predávam , 150€ postieľka so všetkým (mantinel, obliečky..) , obliečky náhradné do postieľky, nepremokavé plachty, prebaľovaci pult cca 50€, kresielko 70€, monitor 100€ už predaný (myslím, že stačilo požičať), deka na hranie od ruky 10€. Nosič za 2,50€ 🙂 z modrého konika, ktorý som nevyužila.+ Drobnosti Myslím že do 1000€ som sa vošla. Mala som nakoniec veľa šiat po jednom dieťati. Zbytočne som ešte nakúpila nové, pretože som aj veľa podostávala pri narodení a pri krste. Ale mala som ich komu posunúť ďalej, tak už nič nemám doma.
Tak cca 1000, ak som to neprehala.
Kočík 350 eur, postieľka s matracom 100 eur vanicka so stojanom 10 eur, oblečenie v podstate úplne všetko dostal, možno pár kúskov pre radosť som kúpila, to tak do 30 eur, hniezdo mu urobila sestra vlastnoručne, hojdacie kreslo dostal ako darček od brata, nejaké hrkalky, piskacie hračky a kolotoč všetko dostal ako dary pri krstinach.Monitor dychu pozicany z nemocnice, hracia deka z druhej ruky za 7 eur.
Plienky sme kupovali priebežne, takisto dostal.asi 10 plienkovych tort od príbuzných a kamarátov, takže na par mesiacov sme mali aj to vybavene.
Dcéra absolútne nič nedostala nové, vsezko "zdedila" akurát tiež ju zasypali tortami, takze momentálne stále ani plienky nekupujeme. Teraz na svadbu sme jej prvýkrát kúpili niečo nové, sladké ružové šatočky, lebo samozrejme nemohla ísť v zelených dupackach po bratovi 😆😆
Autorka, myslím, že sa zmestíš presne do takej sumy, do akej chceš/môžeš. Ako si si mohla v predošlých príspevkoch prečítať, ak niekto chce minúť veľkú sumu a má tú možnosť, nie je to problém. Ja osobne by som v živote nedala 1000+ eur na kočík či niekoľko sto eur za tašku a rôzne somarinky, ktoré sa používajú iba chvíľku. Ale to som ja. Aj keď na prvé bábätko som si vytvorila rezervu a nemusela som až tak veľmi šetriť, nakupovala som s rozumom. A boli to síce nové veci, ale nie luxusné. Napríklad mi skvele poslúžil aj poľský kočík za 280,- Eur a odvozil neskôr ešte aj druhé dieťa. Preto som si vybrala neutrálny a nie ružový. A oblečenia mi tiež nebolo treba kvantum, nakúpila som si pár kusov na prvé 2-3 mesiace a potom som si sama otestovala, koľko čoho najviac obliekam a čo mi vyhovuje. Veľmi veľa som si pomohla bazárikom, však takú zimnú bundičku sme mali oblečenú možno 3x dokopy a už bolo treba väčšiu veľkosť, načo kupovať drahé z obchodu? Teraz mám tretie dieťa a po skúsenostiach od starších som už 90% vecí nakúpila z druhej ruky a kopec vecí, ktoré som pri prvom mala, som už ani nezháňala. Niečo je nutnosť, niečo je nadštandard, ktorý žene uľahčí život a potom je tretia skupina, ktorá mi vôbec nechýba a preto ju nepotrebujem. Malé bábätko nepotrebuje ani luxusný kočík, ani luxusný nábytok, potrebuje láskavú, starostlivú mamu, suchý zadok a plné bruško. A možno pár hračiek, ale ako vidím to svoje, postačí mu prázdna plastová fľaša, metla z garáže a spodné zásuvky v kuchynskej linke a je "happy jak dva grepy" 😀
@fliacik presne, suhlasim s kazdym slovom.
Ja mam kocik iba ako rezervu, na obcasne povozenie, z bazaru za 100 - rovno otocny sportiak s moznostou dat do roviny (aj pre novorodenca), ale zase satky a nosice mi budu "vypadavat zo skrine". Aj ked by mi stacila iba1. Je to o prioritach a kolko mozes a chces investovat.
Pre mna bola povinna vybava: satka, vanicka, latkove plienky na vsetko, oblecko (body, teplaky, ponozky, pyzamko, 1-2overaly na jesen a zimu pod bundu), nosicska bunda, postielka s matracom a plachtou. Spolu ten uplny zaklad mozno 500-600€. Nieco nove, nieco z druhej ruky. Ale urcitesom minula este tolko isto na veci, ktore neboli uplnou nutnostou.
Mantinely a hniezda som nechcela. Auto nemame, teda sedacku neriesim. Kontrastne knizky a karty som si vyrobila, kolotoc mam urobeny na montessori spodob.
Dalsie veci avychytavky su naozaj otom, ako presne fungujes -ci dojcis, ci nosis, aka si a ake je tvoje dieta...
@marzuz89 áno to je tiež samozrejme pravda. Ono sa hovorí že - nie som taký bohatý aby som kupoval lacné veci 🙂 Ale postieľka z druhej ruky je super aj za tých 20€, je polohovateľná so sťahovaciou bočnicou a kúpime len nový matrac. A ten kočík, no znie to ako šmejd keď sa povie že stál iba 320€ ale to bola taká parádna akcia. Značka camarelo, samozrejme som si o ňom všetky recenzie naštudovala. Videla som ho tak okolo 460€, menej nie. To sme mali podľa mňa šťastie no samozrejme že mi aj tak nikto nezaručí že mi v ňom dieťa vydrží, ale to ani keby stál 1000€ nie je záruka. 😄 Nuž každý kupuje podľa svojích možností, my nie sme bohatý tak človek musí nájsť tú správnu rovnováhu medzi lacnými a kvalitnými vecami 🙃
@gabka123123 ja som kupila asi za 30 a dobre som spravila, nakolko moje dieta na spanie vyuziva vyhradne nas manzelsky madrac za 1000 eur😀
@majlo1234 už komu ako vyhovuje. Ja by som nikdy nenechala s námi spát dieťa celú noc. Takže je to individuálne
@tosomja to je jasne. Myslela som to ale tak, ze 2kombi za 200 ci kolko to bolo, nebude pravdepodobne tak vyladena, mat take odpruzene kolesa, pohodlne polohovanie, kvalitne materialy, nedomyslene detaily ako drahsi kocik, atd. Nie ze cena priamo ovolyvnuje pocit dietata 🙈❤️
Inak mam pre 2 deti uz Poliaka v strednej cene a je top, ale zase isla som podla poziadavok, ktore som mala, a tie ktore vyhoveli, isli podla ceny a estetiky 😅 ale ak by som dala cenu ma prve miesto, pravdepodobne najlacnejsi nebude tak kvalitny a mat taky dobry makky "zazitok" pre dieta
@mama4444 ja som pri prvej nemala peniaze n rozhadzovanie, tak teraz som si to celkom uzivala, takze urcite 3000eur, oblecko som kupovala vsetko nove (nechapem naco ale v tom osiali mi to prislo ok), deky a mantinely na postielky som si plietla ja, aj oblecko nejake som hackovala a strikovala ja, kosicky na kozmetiku som tiez hackovala ja, kocik som kupila rocny od kamosky + sme museli za 300 eur dokupit nadstavbu pre dvojicky, odsavacka, flase, kremy, vanicka, prebal. Podlozka, pult sme si urobili v kupelni na pevno, kresielka na hojdanie, postielky, ulitky boli riadna palka, ale stali za kazdy cent... Nekupovala som zatiaľ paploniky, navliecky atd...
Narodilo sa nám piate bábätko a nekupovali sme vôbec nič, všetko vsetucko sme dostali, ešte aj plienky na polroka😀. Okolie sa potešilo, že má komu posunúť baby veci. Ja vždy darujem po deťoch, nepredavam, aj drahé veci a ono sa to takto v živote vracia. Dáš, dostaneš❤️.
@bambulka814 ja som tiez takto posuvala kamoskam pre deticky pri prvej dcere, topanky, vsetko oblecko a pred rokom a pol asi som prestala, lebo ani dakujem ani nic, len pred sezonou otazky ci a kedy budem vyradovat veci, tak som prestala a zrazu aj kamosky nie su, ked sa mi teraz narodili synovia ani sa neozvali.... Takze mate stastie, ze mate takych ludi okolo seba 🙂
@jazula dobrý deň, smiem sa opýtať na tu skupinu mala by som záujem tiež podobne si požičať a posúvať ďalej ďakujem🙂
@dddominikaa125 Dobrý deň, asi najviac vecí posúvam cez skupinu Kolobeh ( ale tam to môže byť s prijatím na dlhšie), alebo potom napríklad “Nevyhadzujte, Darujte ! (Bratislava a okolie)”
Ja som si to pre zaujímavosť všetko písala. A vyšlo to cca 1400€, chcela som novú postieľku, nový matrac, ergonomický nosič. Kočík a vajíčko sme kúpili z druhej ruky. Ale nekupovali sme skoro žiadne oblečenie. Väčšinu sme dostali. Potom ešte kopec nákladov bolo, keď sa narodil. Čo sme zistili, že nám chýba, kozmetika, fľašky, UM, lieky...

Uf, z niektorych sum sa mi toci hlava 😯 kocik z bazaru trojkombi aj s fusakom 250 - ako novy,nova postielka 60, 20 novy matrac, vankus a perinu do takmer roku nepotrebujes, 30 nosic, komoda robena na mieru (vydrzi detom este niekolko rokov), asi 250e), kresielko zdedene, kolotoc tuez, vela veci sme dostali, zdedili, kamosky pozicali... Ak som kupila veci do v. 74 za 50e v pepcu - dieta to nosi cca 3 mesiace, ozaj sa to nema kedy znicit... plus dalsich 50e na drobnosti ako kozmetika, cumle, flasky. To sme kupivali pred 6 rokmi, ale aj dnes by som sa dokázala vojst do max 1000e