Čo používate na zapereniny?
čo použivate na zapereniny, začali sme použivať nove plienky a su uplne nepriedušne Pampers SLEeP,PLAY, poradte mame 8mes babo takže bez plienočky to asi nepojde ☹
Ďakujem
my sme mali problem so zaparenymi ritkami z porodnice. prisli sme s doslova "vyzratymi" ritkami . pouzivali sme sudokrem, imazol atd. jedine čo pomohlo a pouzivame do teraz pri kazdom prebalovani, obycajny Aviril zasyp 😉
mne sa osvedčil Menalind, je super a na ritke nezostalo nič 😉 , a to sme prišli z pôrodnice s total vyštípanou ritkou 😒 , že až malý plakal a Menalind to krásne ukľudnil a vyhojil
nam sa osvedcil nivea SOS krem ovela viac ako sudocrem, ktory vysusuje.
nivea SOS krem obsahuje organicke bambucke maslo - pekne zvlacnuje pokozku a pritom aj lieci, je hypoalergenny z rady nutri sensitive. maly mal drobne vyrazky, nieco ako potnicky okolo ritky, drsnu pokozku a sudocrem to nezmenil. v zahybe pri vajickach mal suchu pokozku, ktora sa mu supala, pripisujem to opat sudocremu, ze vysusil. taktiez nezabral ani HIPP krem proti zapareninam, tak som to natrela nivea SOS a super, taka hladka prdelka ako po narodeni a suchej pokozky niet. 🙂
taktiez na tvaricke mal potnicky, ktorych sa nesiel zbavit, natreli sme sudocremom, ostala mu sucha drsna pokozka. tak som vyskusala sebamed detsky krem, ktory obsahuje lipidy, nepomohol. natrela som mu to aj avent kremom s obsahom ultracisteho lanolinu, tiez nic. zas pomohol len nivea SOS krem 🙂
a plienky pouzivame pampers premium care, zatial ziadny problem.
my sme pouzivali Huggies a ani jedna dcerka nemavala zapareniny. A ak mala obcas v lete ked bolo horuco, tak som pouzivala Sudocream, ten zabral na zapareninku vzdy 🙂
jak se naše malá poprvé osypala na dupce tak jsem zmenila plínky a přestala jsem používat vlhčené ubrousky. Jen žínka nebo ručníček a čistá voda. používala jsem pampersky a po měsíci jsem se k nim vrátila. Mazali sme bepantenem a pozdeji nivea SOS
my sme to riešila pred týždňom...zmenila som plienky a malý sa po pár dňoch zaparil,ale takto ešte nikdy nebol,nepomohol Sudocrem,Nivea SOS,ale obyčajná Rybilka ...po dvoch dňoch má zadoček krásny,bez jedinej chybičky 🙂
nepouzivam vlhcene utierky, pretoze prvej dcerke sa vzdy zaparila ritula po nich../stacilo pouzit sudocream a ritulu castejsie vetrat/... takzecistou vodou umyvam pripadne klasicke mydlo ak treba pouzijem a vodu... plienky pouzivam vylucne Sleep and play, pretoze nam nerobia ziaden problem... a krem pouzivam Sudocream alebo rybilku a dneska som pouzila idnulonu na zapareniny..
My používame sudocream, pampersky a aj vlhčené utierky pampers a som s nimi spokojná.
Odporucam prejst na ine plienky aj my sme s tym mali raz problem.Kupili sme plienky ktore jej nerobili dobre a stale mala cervenu ritku -presli sme na ine a bolo po probleme a k tym sme sa uz radsej nevratili.Pouzivali sme imazol -ten je velmi dobry a poradim ti ak ti ho predpise lekarka tak je lacnejsi 🙂
Imazol dostat ho v lekarni bez predpisu 🙂 Vyborna vec🙂 Alebo potom Pimafucort ale to je uz na recept 🙂 A velmi dobre pomaha aj sedavy kupel v dubovej kôre 😉
jedine imazol
ja mam osveceny kremik z oriflame, teke malinke ruzove vajicko tusim sa to vola hojivy zazrak. mojim babam to pomohlo :D
pri starsej funguje bephanten a pri mladsej rybilka
bephanten je pre moju malu uplne naj
Rybilka 🙂
rybacia mast modra od dokiny
my používame sudocrem, ale pri zapareninách nám najviac pomôže Imazol krémpasta- to nám odporučila doktorka,
ja pouzivam sudokrem a pri zapareninach co ma pri hnacke koli zubkom, tak imazol krem pastu rychlo zabera
Imazol je vyborny, ale musi ho predepsat lekarka, jinak my vyuzivame krem Nivea a zapareniny a pokud uz je zadecek hodne zacervenaly, pomuze vzdycky fialova voda.
odporucam kremik bepanthen, zabral nam pri akychkolvek zapareninach, ci to bolo pri hnacke, ci ked isli zuby, vtedy sa nam zvyknu tiez spravit, vobec malu nestipal a velmi rychlo tie zapareniny vyliecil, pritom ja tie plienky davam malej skoro stale a nemame problem, bepanthenom natieram ritku aj preventivne...
Bepanthen alebo sudokrem su fajn.
imazol 😉
momentálne máme plienky z DM-ky. Na riťku používam vlhčené utierky a potom púder, tiež z DM-ky. Len po okúpaní natieram Sudocremom.
ale ak už máte plienkovú dermatitídu, tak asi treba použiť už nejaký lepší krémik a udržiavať riťku v suchu. Preto používam vždy púder a je to výborná vec.
starší syn dostal tiež plienkovú dermatitídu z pampers active baby a to sme ich dovtedy používali stále. potom sme prešli na pampers sleep&play a nebol problém.
nam pomohla modra indulona, umyvanie mydlom a vodou/ ziadne vlhcene obrusky/ a mozno aj tu nieco najdes
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/zapareniny-co-na-ne-pomaha/

aj moje deticky mali obcas problem,a pomohlo najviac to,ze sme na nejaku dobu prestali pouzivat mokre handricky,umyvala som vodou-utrela,nechala dobre vyvetrat-natrela rybou mastu-uplne malilinko,aby pokozka mohla dychat,aj pod kremom,a to pomahalo najviac...vela maminiek pri zapareninach dava co najviac masticky ,lebo si myslia,ze skor vyliecia,ale to je este horsie,lebo potom ta pokozka sa pod kremom dusi a zapareviny neustupuju... 😉