icon

Čo používate na zapereniny?

zuzka1008
23. apr 2011

čo použivate na zapereniny, začali sme použivať nove plienky a su uplne nepriedušne Pampers SLEeP,PLAY, poradte mame 8mes babo takže bez plienočky to asi nepojde ☹

Ďakujem

Strana
z2
marta742
24. feb 2012

aj moje deticky mali obcas problem,a pomohlo najviac to,ze sme na nejaku dobu prestali pouzivat mokre handricky,umyvala som vodou-utrela,nechala dobre vyvetrat-natrela rybou mastu-uplne malilinko,aby pokozka mohla dychat,aj pod kremom,a to pomahalo najviac...vela maminiek pri zapareninach dava co najviac masticky ,lebo si myslia,ze skor vyliecia,ale to je este horsie,lebo potom ta pokozka sa pod kremom dusi a zapareviny neustupuju... 😉

slivocka
24. feb 2012

my sme mali problem so zaparenymi ritkami z porodnice. prisli sme s doslova "vyzratymi" ritkami . pouzivali sme sudokrem, imazol atd. jedine čo pomohlo a pouzivame do teraz pri kazdom prebalovani, obycajny Aviril zasyp 😉

tanyja
24. feb 2012

mne sa osvedčil Menalind, je super a na ritke nezostalo nič 😉 , a to sme prišli z pôrodnice s total vyštípanou ritkou 😒 , že až malý plakal a Menalind to krásne ukľudnil a vyhojil

baklik
24. feb 2012

nam sa osvedcil nivea SOS krem ovela viac ako sudocrem, ktory vysusuje.
nivea SOS krem obsahuje organicke bambucke maslo - pekne zvlacnuje pokozku a pritom aj lieci, je hypoalergenny z rady nutri sensitive. maly mal drobne vyrazky, nieco ako potnicky okolo ritky, drsnu pokozku a sudocrem to nezmenil. v zahybe pri vajickach mal suchu pokozku, ktora sa mu supala, pripisujem to opat sudocremu, ze vysusil. taktiez nezabral ani HIPP krem proti zapareninam, tak som to natrela nivea SOS a super, taka hladka prdelka ako po narodeni a suchej pokozky niet. 🙂
taktiez na tvaricke mal potnicky, ktorych sa nesiel zbavit, natreli sme sudocremom, ostala mu sucha drsna pokozka. tak som vyskusala sebamed detsky krem, ktory obsahuje lipidy, nepomohol. natrela som mu to aj avent kremom s obsahom ultracisteho lanolinu, tiez nic. zas pomohol len nivea SOS krem 🙂
a plienky pouzivame pampers premium care, zatial ziadny problem.

lubina
24. feb 2012

my sme pouzivali Huggies a ani jedna dcerka nemavala zapareniny. A ak mala obcas v lete ked bolo horuco, tak som pouzivala Sudocream, ten zabral na zapareninku vzdy 🙂

inffinity
24. feb 2012

jak se naše malá poprvé osypala na dupce tak jsem zmenila plínky a přestala jsem používat vlhčené ubrousky. Jen žínka nebo ručníček a čistá voda. používala jsem pampersky a po měsíci jsem se k nim vrátila. Mazali sme bepantenem a pozdeji nivea SOS

trnka77
24. feb 2012

my sme to riešila pred týždňom...zmenila som plienky a malý sa po pár dňoch zaparil,ale takto ešte nikdy nebol,nepomohol Sudocrem,Nivea SOS,ale obyčajná Rybilka ...po dvoch dňoch má zadoček krásny,bez jedinej chybičky 🙂

raona
24. feb 2012

nepouzivam vlhcene utierky, pretoze prvej dcerke sa vzdy zaparila ritula po nich../stacilo pouzit sudocream a ritulu castejsie vetrat/... takzecistou vodou umyvam pripadne klasicke mydlo ak treba pouzijem a vodu... plienky pouzivam vylucne Sleep and play, pretoze nam nerobia ziaden problem... a krem pouzivam Sudocream alebo rybilku a dneska som pouzila idnulonu na zapareniny..

eva76
24. feb 2012

My používame sudocream, pampersky a aj vlhčené utierky pampers a som s nimi spokojná.

acikaa
25. feb 2012

Odporucam prejst na ine plienky aj my sme s tym mali raz problem.Kupili sme plienky ktore jej nerobili dobre a stale mala cervenu ritku -presli sme na ine a bolo po probleme a k tym sme sa uz radsej nevratili.Pouzivali sme imazol -ten je velmi dobry a poradim ti ak ti ho predpise lekarka tak je lacnejsi 🙂

karamel
25. feb 2012

Imazol dostat ho v lekarni bez predpisu 🙂 Vyborna vec🙂 Alebo potom Pimafucort ale to je uz na recept 🙂 A velmi dobre pomaha aj sedavy kupel v dubovej kôre 😉

nice202
25. feb 2012

jedine imazol

grenadinka
25. feb 2012

ja mam osveceny kremik z oriflame, teke malinke ruzove vajicko tusim sa to vola hojivy zazrak. mojim babam to pomohlo :D

salma22
25. feb 2012

pri starsej funguje bephanten a pri mladsej rybilka

zuzana84
25. feb 2012

bephanten je pre moju malu uplne naj

carmella
25. feb 2012

Rybilka 🙂

vejinka
25. feb 2012

rybacia mast modra od dokiny

dadica
25. feb 2012

my používame sudocrem, ale pri zapareninách nám najviac pomôže Imazol krémpasta- to nám odporučila doktorka,

zuzkap2
25. feb 2012

ja pouzivam sudokrem a pri zapareninach co ma pri hnacke koli zubkom, tak imazol krem pastu rychlo zabera

luciko
25. feb 2012

Imazol je vyborny, ale musi ho predepsat lekarka, jinak my vyuzivame krem Nivea a zapareniny a pokud uz je zadecek hodne zacervenaly, pomuze vzdycky fialova voda.

pe
27. feb 2012

odporucam kremik bepanthen, zabral nam pri akychkolvek zapareninach, ci to bolo pri hnacke, ci ked isli zuby, vtedy sa nam zvyknu tiez spravit, vobec malu nestipal a velmi rychlo tie zapareniny vyliecil, pritom ja tie plienky davam malej skoro stale a nemame problem, bepanthenom natieram ritku aj preventivne...

rybka77
27. feb 2012

Bepanthen alebo sudokrem su fajn.

nikolka2
27. feb 2012

imazol 😉

jajona
27. feb 2012

momentálne máme plienky z DM-ky. Na riťku používam vlhčené utierky a potom púder, tiež z DM-ky. Len po okúpaní natieram Sudocremom.
ale ak už máte plienkovú dermatitídu, tak asi treba použiť už nejaký lepší krémik a udržiavať riťku v suchu. Preto používam vždy púder a je to výborná vec.
starší syn dostal tiež plienkovú dermatitídu z pampers active baby a to sme ich dovtedy používali stále. potom sme prešli na pampers sleep&play a nebol problém.

iffka2002
28. feb 2012

nam pomohla modra indulona, umyvanie mydlom a vodou/ ziadne vlhcene obrusky/ a mozno aj tu nieco najdes
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/zapareniny-co-na-ne-pomaha/

Strana
z2