icon

Čo sa osvedčilo skúsenejším mamičkám vo výbave

ukulela
7. máj 2015

Ahojte.Kopa kamošiek okolo mňa teraz čaká bábo / rodí, a pýtajú rady ... tak možno ak sem viaceré prispejeme takto na jednom mieste, niekomu pomôžeme.
Mne sa napr. veľmi osvedčili košieľky, alebo body s prekladom na rukávoch - namiesto rukavičiek, malý sa škrabal ako Joffrey de Peyrac, ale normálne rukavičky hneď ožužlal a stiahol. Tatko zas ocenil, že najmenšie body som mala väčšinou na zapínanie vpredu, keby mal tými rukami ako lopatami niečo tomu malému chrústovi ťahať cez hlávku, to by ho radšej holého zabalil do duchny a čakali by na mňa 🙂 Vo všeobecnosti som body používala oveľa viac, ako košielky. Tie som mala ozaj len do zálohy a vytiahla som ich len keď body neboli opraté/ožehlené. Tepláčky kupujem aj polročnému len tie, zo spodkom - poldupačky sa tuším volajú. Akékoľvek ponožky z akýchkoľvek nohavíc totiž malý hneď dokáže dostať z nôh dole ... No a naša asi najväčšia vychytávka je celosilikónový cumel - hoci nie je cumlový závislák, niekedy ho potrebuje, A s týmto sa aj uhrá, má ho aj namiesto hryzátka a hračky, obkusáva ho a naťahuje z každej strany.
Takže, "prvočakateľky", pýtajte sa. A maminy, čo im už drobci pospali, raďte 🙂

Strana
z2
ukulela
autor
7. júl 2017

@sirikami26 presne, netreba stresovat, plienky kupis v pripade krizy hocikde ... ono nas napr nemal problemy s reakciou na ziadne plienky (kamoskin ale hej, ten napr pampersky nemohol) - mojmu ale nie vsetky sedeli strihovo. niektore mu pretekali, odstavali na chrbte a tak. preto kym som nemala vychytane, kupila som z novych vzdy mensi balik. k tym moony som sa dostala preto, lebo ich davali zadarmo na testovanie . a teda po poslednom skandale s pamperskami s novym zlozenim, co sa vela detom urobili z nich reakcie, vyrazky atd, vela bab pisalo, ze s plienkami z rakuska ten problem nemali - takze ak je moznost, oplati sa asi vsetko kupit radsej tam (my mame do rakuska 200km, takze smola)

luba_buba
7. júl 2017

@dunatena ja som veľa krásnych vecičiek nakúpila cez bazár, značkové veci za pár eur, a v podstate sú ako nové, veď tie bábätká to stihnú mať par krát na sebe. Netreba riešiť okolie, každý nech si robí ako uzná za vhodné. Z druhej ruky máme aj kočík, postieľku, prebalovací pult, spočiatku to aj mne bolo ľúto, ešte keď malinká nebola na svete, ale teraz to rozhodne neľutujem. Šetríme peniažky na iné.

sirikami26
7. júl 2017

@luba_buba ja som tiež v jednej skupinke na FB a všetku výbavičku a hlavne veci mám podarovane z druhej ruky a veľa vecí je ako nových, dala som za poštovné a stačí to 🙂 len to je pre nenáročné mamičky, presne treba šetriť lebo popri materskej bude málo peniažkov aspoň u nás - s jedným platom a hypotékou to bude zaujímavé 🙂

autumn11
23. júl 2017

nám sa osvedčilo hojdacie kreslo s melódiami, ktoré sme dostali od švagrinej. Malý tam veľmi rád spinkal a aj pozeral, keď som varila alebo upratovala.

katarina_luknarova
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2