icon

Dali by ste tieto legíny chlapcovi?

mamickalisticka
10. sep 2022

Ahojte... Kúpila som malému do škôlky dva kusy leginiek v pepcu (bezkonkurenčná cena za leginy) .. lenže v dievčenskom oddelení keďže pepco nemá chlapčenské leginy, aspoň som tam také nenašla, len teplaky s obrovským pásom a môj chlapec je strašne chudy, čiže problem nájsť niečo čo mu sedi a nemusi si viazať šnúrku po wc...kupila som také sivé s "bodkami" tie su ako tak unisex.. a kupila som ešte tieto.. su bledomodré a tmavomodré mačky.. strašne sa mi páčili, neprišli mi úplne dievčenské v obchode, teraz ma však trápi, či to nie je blbé dať chalanovi.. len teraz nastúpil do škôlky.. myslíte že by sa mu deti dokázali za to smiať alebo niečo podobné? Ďakujem za názory 🤍

Dali by ste tieto legíny chlapcovi?
gabika128
10. sep 2022

@minutka no uvidíme, som zvedavá, ešte neboli oblečené. Už sa mi stalo pri niektorých kúskoch, že dierka bola hneď atď, treba potom písať na ich stránku, že kvalita sa znížila. Ja zase všetko v akciach kupujem takže ma to nemrzi keď sa občas niečo vyskytne.

kristella
10. sep 2022

@mamickalisticka Za mňa úplne v pohode. Kto akože určil, že tmavomodrá mačka je “dievčenská” záležitosť? Ja neviem, hlavne že sú všetci potom strašne prekvapení kvôli šikane medzi deťmi na ZŠ kvôli oblečeniu. Ale odkiaľ to tie deti asi tak majú, keď od útleho detstva počúvajú hodnotiace reči od dospelých? Bože, veď sú to LEN handry. To že 3ročného človek navlieka ako najväčšieho MACHO-mana nezaručí vyššiu hladinu testosterónu v dospelosti a vice versa. Mne je napríklad úplne 5, v čom chodia oblečené deti v malého škôlke - hlavne, že sú oblečené primerane počasiu, nech sú aj všetci chlapci pásikavobrontofialkoví.

huginko
10. sep 2022

@ecko80 predavat už žiaľ budú čokoľvek, bez ohľadu, či je chlapec alebo dievča... Ma zvíťaziť zdravý rozum

jaskolka
10. sep 2022

Neviem si pomôcť, ale mne to príde už taká zvláštna móda, asi som fakt "stara škola" ale keď vidím, ako tetaz dievčatá chodia vo vytahanych teplaciskach a svetroch XXXXL, a chalanov v leginach a ružových svetríkoch s volanmi (tým nemyslím škôlkarov) tak akosi sa mi zdá, že niekde sa stala chyba...
Možno už fakt v tej škôlke, a v tom, že kľudne nech ide dievča ako chlapec a chlapec ako dievča. Nevravím, že majú nosiť len striktne modrú a ružovú, ale nejako to rozdeliť hádam ma svoj zmysel.
Ale to je len môj názor...

henka123123
10. sep 2022

Nie.iba ako pyzamove gate

majlo1234
10. sep 2022

@jaskolka ale aky to ma zmysel rozdelovat? Preco si, ked uz hovoris o vyssom veku deti, nemozu vybrat co chcu nosit a uzit si to?

luscious
Autor odpoveď zmazal
mamickalisticka
autor
10. sep 2022

@luscious ach.. ešte raz... Pýtala som sa na potlač, nie na leginy... Ďakujem za pochopenie.

senta_sofia
10. sep 2022

@mamickalisticka malkaci neriesia, jedine ze by take iste malo aj dievca. Mne pride jednoduchsie kupit chlapcenske teplaky a navliec do nich dalsiu gumu, ked mu padaju, z fotky inak nejaky extra chudy nevypada

mamickalisticka
autor
10. sep 2022

@kristella 🤍 zdieľam tvoj názor 🙏

liloastitch
10. sep 2022

Môj nosí legíny stále, ale väčšinou tmavé, čierne bez vzorov občas našijem nejakú nášivku ,ale len preto aby sa mu to veľmi nebilo s tričkom lebo tie musí mať potlačené do aleluja . Včera dokonca vyfasoval v škôlke ružové legíny s mačkou lebo mama blbá zabudla ráno vziať veci na prezlečenie do skrinky a on sa just vtedy docikal 🤣, aj na prechádzku tak išiel , no bože nesmial sa mu nikto.

luscious
Autor odpoveď zmazal
thoughtfulweirdo
10. sep 2022

Čo je na mačkách dievcenske, nervy moje 🤣🤭 mačka je dievčenské zviera a pes chlapčenské? A čo kôň alebo papagáj, také obrázky patria na chlapcov alebo dievčatá? 😅 Jakživ nepochopím, ako môže mať kus oblečenia pohlavie. A odpoveď na otázku áno, dala by som ich synovi. Dcéra si už môže čo -to vybrať v obchode sama a nelimitujem ju na "dievčenské" uličky. Rovnako nebudem o pár rokov limitovať syna na "chlapčenské". Je to absolútne nelogické, lebo nie jeden kus oblečenia, ktorý je dnes "ženský", bol pôvodne "mužský" ;)

thoughtfulweirdo
10. sep 2022

@luscious Široké tepláky sú ale málokedy široké len v páse, väčšinou sú široké po celej dĺžke a po stiahnutí gumičkou sa na zadku urobí úplne neesteticky "plienkovy" balón.

jaskolka
10. sep 2022

@majlo1234 pretože sa riadim pravidlom "šaty robia človeka".
Jednoducho sa mi nepáči, keď dievča vyzerá ako chlapec a chlapec ako dievča. V i sa mi to spája s teraz razenou teóriou gender, aby si deti samy vybrali, čím budú.
Proste sa aj v tomto (aj vo všetkom, česť výnimkám) stráca taka ta muzskost a ženskosť.
Nevravím, že je to len o oblečení, to nie. Ale celá je aj o tom.

luliu
10. sep 2022

@mamickalisticka nie nedala by som ich chlapcovi, sú úplne dievčenské

dzina007
10. sep 2022

Moji chalani chodili v leginkach z lindexu ale chlapcenskych.
Neviem ci by som dala dievcenske lebo sice vyzorovo mozno sa to zda ok. Ale v pepcu nakupuju rovnake leginky maminky dievcatiek tak je dost velka moznost ze bude obleceny rovbako ako dievcatka...

oblecenie99
10. sep 2022

A som v pi*i. Doteraz som to volala "užšie tepláky" a dozviem sa, že to sú legíny a mali by byť striktne iba pre dievčatá 😃
Aj môj je veľmi tenký v páse, kúpila som 4 tepláky z Pepca na rozbitie do škôlky, všetky sú mu široké v páse a padajú z neho. Menšie čísla sú mu zase krátke. Idem si ja pohľadať legíny v Tom Lindexe a H&M e.
Aby som ale odpovedala aj na otázku, ten maciatkovy vzor je už viac dievčenský, ja by som ani neriešila to, že deti sa mu budú smiať v škôlke, skôr by ma srali pohľady dospelých, ktorí by sa pohoršene tvárili, akoby mal na sebe ružovú tutu suknu 🤦nemala by som na to nervy..

ecko80
10. sep 2022

@thoughtfulweirdo Presne si to popisala, taky "plienkovy balon". Hrôza. Kto nemusel riesit zháňanie teplakov na vychrtlych chlapcov, tak tazko pochopi.

zuzu1986
10. sep 2022

@baboobchod už roky nosia aj chlapci legíny, veľa teplakov je hrubších a na leto tenke zohnať je.problem

mamickalisticka
autor
10. sep 2022

@jaskolka len aj tu nastava problem, žena sa oblečie žensky pekne, dá ti obtiahnuté veci, vystrih a potom je za **** a nebodaj ju znasilnia a ospravedlnia tým, že však si o to koledovala.. 🤷🏽‍♀️ čiže v dnešnej dobe je ťažko s týmto narábať ale verím že sa raz zobudím do rána, kedy naozaj nebude (alebo bude?) Jediný veľký problém sveta, že kto si čo oblieka

zuzanockamt
10. sep 2022

@oblecenie99 Ja by som sa práve na tých pohľadoch dospelých bavila a mala na lehátku.

dzina007
10. sep 2022

@minutka presne preto nasi nosili.leginy. lebo pancuchy a na to kratase sa mi nepacilo. Chudalom sa im paril zadok a gulky. Takto mali.leginky namiesto toho a len suchly softshell gate alebo oteplovacky a bolo vystarane. 🙂

luliu
10. sep 2022

A tie bodkované tiež. Ako sa bude cítiť, keď bude mať na sebe rovnaké oblečenie ako jeho spolužiačky? Veď legíny existujú aj tmavé, jednofarebné, načo ho takto zhovadovat

zuzubb007
10. sep 2022

Nedala by som toto chlapcovi, a inac ani tie bodkovane mne doslo po 10 sekundach, ze to je chlapec na fotke, takze teplaciky alebo v lindexe robia chlapcenske uzke leginy, ale klasicke z pepca ako nenahnevaj sa su smiesne na chlapcovi a keby aspon cistocierne ale zo vzorom je otras

zuzanockamt
10. sep 2022

@luliu No presne toto 3-ročný v MŠ rieši 🤦🤦🤦

jaaanka21
10. sep 2022

Ak to pomôže, môj ma legíny s jednorozcom 🙈, bude ich nosiť len pod tepláky, keď bude chladno alebo po dome. Tie mačky sú fakt dievčenské, nedala by som mu ich, uz len z toho dôvodu, že veľa mamiciek nakupuje v pepcu a môže ich mat nejaké dievčatko doma, hoc nie v skolke, povie, aj ja mam také a uz sa tie deti môžu smiať, skus Kik, tam by mali mať čisto čierne, sive legíny na chlapca.

luliu
10. sep 2022

@zuzanockamt by si sa divila aké vedia niektoré deti byt

beatrixx1525
10. sep 2022

Nech si každý nosí čo chce a čo sa mu páči. Spýtaj sa syna či ich chce, ak hej obleč, ak nie posuň ich ďalej. U nás v škôlke každý druhý chlapec nosí legíny, väčšinou čierne, je tam aj chlapec ktorý nosí čelenky ružové oblečenie atď atď a nikto sa mu nesmeje.

zuzanockamt
10. sep 2022

@luliu Áno, áno. Vidím, akí sú 3-roční spolužiaci syna strašne zákerní a obkukujú,či má na oblečení ženskú mačku alebo chlapského dinosaura. Skôr ich trápi, že si vzájomne búrajú vežu z kociek.

iwesska
10. sep 2022

Jednofarebne cierne,sive,tmavomodre kludne,ale tieto nie.