icon

Je hopsadlo vhodné pre 7-mesačné bábätko?

11. dec 2024

Ahojte aký máte názor na hopsadlo pre bábätká? Malá má 7 mesiacov. Máte doma niekto? Je to dobrá vec?

domiklik
11. dec 2024

Ide ti o niečo konkrétne, ci máš len veľa voľného času?

autor
11. dec 2024

@evaachesa Viete čítať! ?Pýtala som sa na hopsadlo. Do hopsadla nakoniec nedám na základe príspevku od gaia14. Chodítko ste začali spomínať vy v diskusii.

autor
11. dec 2024

@domiklik asi ty máš veľa času keď vyryvaš

evaachesa
11. dec 2024

A kde spomínam chodítko? A v podstate jedno aj druhé je na nič takže je aj tak jedno o čom sa bavíme. 😏

autor
12. dec 2024

@evaachesa lebo hovoríš, že som rozhodnutá ho tam dať. Píšem, že dám do chodítka, nie hopsadla. A Pýtala som.sa na hopsadlo... Takže čítaj aj po sebe prosím ťa, keď ti pamäť slabo slúži...

katusik456
12. dec 2024

Ach škoda času, daj si dieťa kam len chceš, všetkým ako sa vyjadrili je to jedno, mame isté vedomosti ohľadom toho ale to ra nemusí zaujímať. Máš na to svoj názor, rob ako si myslíš ze je pre tvoje dieťa najlepšie
Nie neuznala si, ze hopsadlo je hlúposť, skôr si hneď zaútočila na všetkých ktoré dieťa nosia. Aby som nebola terčom - ja dieťa nenosím, mam ergonomický nosič a raz za čas je syn v ňom. Na začiatku mi to výrazne pomohlo pri tvorbe mlieka a nemusela som len ležať s nim napríklad. Stvornozkovanie je dosť dôležitý míľnik a nie nedá sa dieťatu povedať nech stvornozkuje. A keď som podľa teba taka dobra fyzioterapeutka, tak ti aj poviem ze tvoje dieťa by stvornozkovalo tiež, stačilo mu trosku dopomôcť - návšteva fyzio, pravdepodobne niečo nemalo zvládnuté a preto si vymyslelo namiesto po 4, plazit sa. Super ze vie bicyklovať a pod.uvidis to možno neskôr, keď bude robiť profi šport alebo podobne ci bude problém. Veľa ľudí to ale nerieši, okej ale sú pptom ľudia, ktorí to chcú riešiť a vyhnúť sa všetkému co je v ich silách a pre tých sme tu my 😊

aurora33
12. dec 2024

Este mi vysvetli ako si tvoje dieťa z plazenia hneď sadlo. Už len to že preskočila stvornozkovanie znamená že ste niečo pokazili. Pretože stvornozkovanie je absolútne prirodzená vec. Po druhé, ak chceš druhej uškodiť podobne ako prvej tak ju daj do hopsadla. Urcite sa ti obe deti v dospelosti podakuju.

evaachesa
12. dec 2024

Autorka až tak ma to teda nezaujíma, prepáč. Hopsadlo, chodítko, pre mňa jeden a ten istý nezmysel, ktorý škodí dieťaťu, takže sa nad tým hlbšie zamýšľať nemusím. 🫣😅

klip0
12. dec 2024

Píšeš že pokiaľ je chvíľu denne nemôže až tak uškodiť..
No mne ako matke stačí že môže uškodiť trochu. Načo by som akože vedome robila čokoľvek čo môže čo i len trošku uškodiť.
Prečítaj si čo nato lekári a fyzioterapeuti
Alebo si chod svoje, aj tak si už asi rozhodnutá.
Veď možno len ploché nohy, alebo poruchy učenia, sústredenia, alebo len zle držanie tela, krivá chrbtica...

autor
12. dec 2024

Mám pocit, že som sa ocitla v nejakej sekte

autor
12. dec 2024

Keď už ide o to, aké ste všetky matky najlepšie stavím sa že 90 percent z vás pribrali v tehotenstve 30 kíl a žrali ste piate cez deviate v tehotenstve, keď väčšina, z vás vyzerá po pôrode ako prasce. To je pre dieťa zdravé?

aurora33
12. dec 2024

Co tu teraz trepeš o prejedani? Ja som pri oboch pribrala 10-13 kg. Cvičím každý druhý deň a som po dvoch deťoch v ešte lepšej forme ako pred nimi. A už mi vysvetlíš ako zázračne sa tvoje dieťa z plazenia posadilo? Pretože to nie je možné. Jedine že si ho ty pasívne posadila.

autor
12. dec 2024

@aurora33 asi to možné je keď sa to stalo a ja som ju násilu.neposadila

aurora33
12. dec 2024

Jasne 😀😂😀 to sa teda veľmi zaujimas o svoje deti, keď nevieš popísať takúto jednoduchú vec.

autor
12. dec 2024

Skús si moja ľahnúť na brucho, dvihni ruky, daj sa nabok a sadni si.ide to? Ja som.si to nevymysleli. Nikoho som nepodarila nasilu. Nema sa to robiť!!!

autor
12. dec 2024

Pýtala som sa mami, bola som v choditku, nemala som ploché nohy, nešpickovala som, nemala som poruchy učenia v škole lebo som mala vždy samé 1, žiadne následky, zdravá som..Či som lozila si nepamätá.. tak prosím neprajte môjmu dieťaťu všetky choroby sveta, nebuďte takí zlomyselni lebo sa vám to vráti. Karma je zdarma. Ďakujem

autor
12. dec 2024

@aurora33 si duševná mrzáčka

aurora33
12. dec 2024

Tak to je potom cez bok a nie z plazenia. To je rozdiel. Nauc sa normalne vyjadrovať. Jasne že ti mám povedala že si nemala nič. Zrejme sa o teba zaujímala tiež tak ako ty o svoje deti, čiže plasnut do choditka alebo hopsadla a mať pokoj.

autor
12. dec 2024

@aurora33 nemyslíš, že už si trocha prekročila čiaru?

autor
12. dec 2024

@aurora33 rada by som sa s tebou stretla, ak s tým nemas problém 🙃 Či budes taká odvážna aj zoči voči

aurora33
12. dec 2024

Autorka, keď si nechceš nechať poradiť, načo zakladas diskusiu a potom sa urážaš, keď tu dostaneš odpovede ake zrejme nechceš? Je to tvoje dieťa, daj si ho do čoho chceš.

samik88
12. dec 2024

No veru to štvornožkovanie je dosť dôležité a pre mňa také prirodzené. Moji obaja chlapci neplazili ,teda ja ani neviem ako také plazenie vyzerá 😀 . Prvé bolo asi to pivotovanie a hneď následne na to stavanie sa na štyry a také pohupkávanie dopredu a dozadu ,až kým neprišli na to ako prekladať nožičky a ručičky. Môj druhý syn má teraz 6 mesiacov,o týždeň 7. Ešte pred dovŕšením 6.mesiaca sa naučil švornožkovať a chvíľu na to sa aj staval na nožičky,či v postieľke alebo popri nábytku. No a teda ten spomínaný šikmý sed je možný vtedy keď je dieťatko na štyroch,nie na bruchu. Čiže keď sa začala malá stavať na 4 ,mala si ju nabádať a niečím lákať,volať aby išla za tebou ,aby sa pohla dopredu a začala štvornožkovať. To isté pri tom stavaní na nožičky ,najprv sa predsa musí dať na 4 a vytiahne sa hore rúčkami. Ja som sa tiež napočúvala kadečoho ,hlavne rady od svokry ,všetky deti odchované v chodítkach ,už v 5.mesiacoch ich dávala chodiť (nielen v chodítku ale normálne na nohy) a stále sa tým chváli ,že aké boli šikovné,že tak skoro chodili. Ale keď som sa jej spýtala na štvornožkovanie tak o tom nemá ani šajnu. Ja som tak dúfala,že pri šiestom vnúčati a mojom opakovaní stále dookola ,že sa to nesmie to už pochopí ,ale kdeže ,oni to všetci tak robili ,aj jej dcéra a myslia si,že to tak má byť. Chvália sa ako ich deti chodia pol ročné ,myslia si ,že sú vynimočné. Inak aj mňa dávali do chodítka a veru som aj mala problémy ,veľmi ma boleli ako dieťa nohy ,dosť často ,taká hnusná tupá bolesť to bola. Samozrejme to mamina neriešila ,spýtala sa doktorky,tá povedala ,že asi zle zrastené kosti a tým to haslo. Natierala mi to dačím ale samozrejme to nepomáhalo. Teraz je to lepšie ale zvykne sa tá bolesť občas objaviť. Len som sa kvôli tomu ako dieťa veľa naplakala. Aj keď mi bude svokra každý týždeň opakovať aby som malého dala do chodítka ,určite to nespravím lebo nechcem aby moje deti prežívali to čo ja. Toľko k tomu a teda dostali sme od nich aj spomínané hopsadlo 😀 . Jaj no a samozrejme ,že jej syna tiež bolia nohy,kolená,chrbát a neviem čo ešte (28r.) Ale jasné,že ona za to nemôže,to jeho robota lebo musí celý čas v robote stáť 😀 Hlavne,že bol taký šikovný a chodil už 5 mesačný 🙈 . Moje deti sú šikovné áno ,pre mňa oveľa šikovnejšie lebo robia všetko sami,sami skoro štvornožkovali ,stavali sa na nohy a prvý už 10 mesačný naháňal nášho psa ,úplne sám. Žiadne za ručičky. Ona si nepamätá kedy to všetko jej deti začali robiť samé lebo im to nikdy nedovolila. Je to veľmi smutné. A to isté so sedením,obkladanie vankúšmi. Ale nemá šajnu kedy bábätko už vie samé sedieť. Najhoršie na tom je,že ja som jediná čo hovorí,že sa to nesmie robiť ,pre nich som ja tá divná,precitlivená,premotivovaná a neviem čo ešte 😏

autor
12. dec 2024

@samik88 na 4 sa dala ale loziť nelozila..najprv začala plazit, potom si sadla, potom na 4 a začala sa stavať na nohy. Keď už vedela popri nábytku stat, občas sme ju dali do chodítka, nie preto, aby skoro chodila, ani sme ju neschválili aká je šikovná... Začala chodiť práveže neskoro, až keď mala 1 rok. Prečo nelozila, netuším.. Ale viac ľudí mi povedalo, že niektoré deti to preskočia tu fázu...

aurora33
12. dec 2024

Preskocia, pretože na to doma nemaju vhodne podmienky.

autor
12. dec 2024

@aurora33 dievča, ty musíš mať hrozne prázdny život... Čo to stretko? Neodpovedala si mi...

aurora33
12. dec 2024

Vsak v pohode, napis mi súkromne správu a dohodneme sa.

samik88
12. dec 2024

No veru počula som to aj ja viackrát,len mne to nedáva zmysel prečo neštvornožkujú . Fakt neviem. Teda u svokry viem ,ona im to ani nedovolila ,nenechala ich švornožkovať ,vačšinou boli v chodítkach . Pokiaľ ma bábätko spravny vývoj ,treba ho nechať robiť všetko samé. Ešte mi napadlo aj pri tom státí na nohách ,teraz to máme také aktuálne, malý sa postaví už naozaj pri všetkom ,ale vidím na ňom,že už keď dlhšie stojí tak sa mu aj roztrasú nožičky ,že už mu je to aj dlho a začne aj plakať. Aj keď už vie sám zliezť dole,musím ho veľakrát dať dole ja. Síce sa potom zase postaví ale napríklad v chodítku je stále na nožičkách. Treba si to naozaj poriadne premyslieť. Veď sme matky, chceme pre svoje deti len to najlepšie. Neopakujme chyby svojich mám.

autor
12. dec 2024

@samik88 ďakujem, že sa tu našiel jediný normálny človek, ktorý povie svoj názor, poradí, nesúdi, nauraza a neútočí na človeka, ktorého ani nepozná...

samik88
12. dec 2024

Ja som sa hlavne chcela podeliť o svoje problémy,ktoré si myslím,že mám práve z toho chodítka. Aj keď sa to nedá dokázať. Aby som možno aj tvoj názor a rozhodnutie trošku ovplyvnila. A ten výlev o svokre už išiel tak sám od seba ,lebo to v sebe dusím už dlho 🙈😀 . Čiže za mňa ani hopsadlo ,ani chodítko. Máme jedine také čo si tlačí pred sebou, také čo sa dá pribrzdiť aby mu to neušlo,tuším chicco. Ale aj to mu dám až vtedy keď už bude vedieť chodiť ,môže sa o to opierať a bude mať istotu a menej padať.

autor
12. dec 2024

@samik88 to sme mali tiež, ale to nechcela vôbec. To čo sa tlačí pre sebou. Hopsadlo určite nie, chodítko zvážim, ani ho doma nemám, keďže pri prvom dieťati sme mali požičané od známej...