icon

Je hopsadlo vhodné pre 7-mesačné bábätko?

11. dec 2024

Ahojte aký máte názor na hopsadlo pre bábätká? Malá má 7 mesiacov. Máte doma niekto? Je to dobrá vec?

Strana
z3
samik88
12. dec 2024

Možno druhá bude chcieť 🙂 Prajem veľa šťastia a málo pádov 🤭

aurora33
12. dec 2024

Autorka, ja som na teba neutocila. Prečítaj si články. Všade je písané ako škodia takéto veci. Či už choditka, hopsadla, či kadejaké tlačítka. Dietatu to nepomáha, naopak škodí. Len treba byt troska otvorený aj iným názorom. Čo si myslíš, prečo generácia dnešných 40tnikov je taká rozbitá? Prečo ma pomaly každý človek problémy s platničkami, či klbami? Zrejme preto že ako polročni už sedeli vyobkladani vankúšmi.

autor
12. dec 2024

@aurora33 Neútočila? Si teraz robíš asi srandu. Len pre to, že som prvé dieťa dávala na pár minút denne do chodítka a teraz som si dovolila spýtať sa na hopsadlo som najhoršia matka na svete, povedala si že kašlem na svoje dieťa, urazila si moju mamu, zatiahla si ju do konverzácie v ktorej nie je ani účastnena (nenávidím keď niekto zatahuje rodinu do hádky) a nič s tým nemá spoločné, že si na mňa nezavolala sociálku, že som si dovolila dať dieťa do chodítka, označila si ma, že som ako moja matka a odkladám dieťa do chodítka aby som mala pokoj ( no tých pár minút denne by mi fakt pomohlo keď už sme pri tom) a asi nevieš keď si dieťa do chodítka nedávala, ale keď je dieťa v choditku treba nám dávať pozor, takže tá tvoja mylna predstava, že som sa chcela dcéry zbaviť je úplne mimo. Keby sa jej chcem ako si napísať zbaviť s mať pokoj existujú rôzne detské ohradky, ale keďže nechodila ťažko by mi asi utiekla . A vedela sa prehrať po sedačky, keďže už sedela, takže si nechaj nabudúce tieto tvoje teórie pre seba. Neviem ale máš IQ, ale všetci vrátane teba mi.tu písali, že neskôr sa to môže odzrkadliť na jej zdravi, tak som písala, že mama ma do chodítka dávala a nič mi nie je a ty si napísala na to, že asi mi to nepovedala, že mi niečo bolo. No samozrejme, mám 36 rokov a moja mama mi tají, že som chorá 😂 Aspoň rozmýšľaj čo píšeš. Neviem prečo si taká zlomyselna, ale keď už si podľa teba taká dokonalá matka, tak sa zamysli nad tým ake bude tvoje dieťa človek, keď ho budeš takto vychovávať, ako sa ty správaš k iným ľuďom. Nepoznáš ma a odsúdila si ma, že som zlá matka len na základe jedného chodítka.. Neviem, aký máš problém, či si doma pod papučou a tu sa potrebuješ pod nejakým nickom vyventilovať na druhých a cítiť sa konečne silná alebo máš tak prázdny život, že si ho sprestrujes ublizovanim druhých ? Bývaš ďaleko, škoda, chcela som ťa vidieť a vysvetliť ti veci osobne. Neviem aký máš problém. Ale možno skús zájsť psychológovi, možno by ti vedel pomôcť.

aurora33
12. dec 2024

Boze sa uvedom a ukľudni sa. Strašne si vztahovacna. Ved hovorím ak chceš pre mňa za mňa si deti záves aj na luster. Rozumný človek si nechá poradiť a hlúpy bude útočiť. Pekný deň prajem a zamysli sa konečne nad sebou. Pa

autor
12. dec 2024

@aurora33 Vztahovacna? Vieš, čo to vlastne znamená? Vešať deti na luster? To kde si videla? Utiekla si z psychiatrie?!?!?

lenkakravcova
12. dec 2024

Ahoj, ja som hopsadlo používala počas varenia. Je jasné že normálne tam človek nenechá dieťa pol dňa, žeby ho to poškodilo. A z 15 minút poškodené nebude. 🙂 (A či ho budem držať takto medzi nohami opreté o seba a variť, alebo ho opriem v hopsadle úplne rovnako, nie je rozdiel).
Takže asi tak že s mierou.

autor
12. dec 2024

@lenkakravcova ďakujem za príspevok 👍

autor
12. dec 2024

@samik88 vďaka🙂

aurora33
12. dec 2024

@lenkakravcova je to rozdiel. Aj keď sa to tebe nezdá ale je rozdiel či je dieťa opreté, alebo visí

lenkakravcova
12. dec 2024

@aurora33 do hopsadla sa dá aj oprieť. Aj dopredu aj dozadu, dokonca sa dajú dovnútra dať aj popruhy aby "nelietalo" - čiže väčšina váhy môže byť opretim dozadu alebo dopredu a podoprete zospodu.
U nás to žiaden problém neurobilo. A myslím že ani nemalo prečo keďže som tam dieťa nedávala na hodiny. Oveľa horšie je keď niektoré mamičky dávajú dieťa do autosedačky, vajíčka na dlhé hodiny do auta. Tam sa nemôže dieťa veľmi ani pohnúť, stále tlačí na jednu stranu (tu sa môže otáčať, hýbať). Čiže každý nech si zváži čo je na tom výhoda a čo nevýhoda. Mne to na pár minút pri varení obedu pomohlo, dieťa sa pohojdalo - mala som ho na očiach hneď "na zárubní" a neplazilo sa mi k nohám pri varení (kedy je tam aj riziko oprsknutia dieťaťa). Boli sme obaja OK. Ale ako som písala všetko treba s mierou. Určite to nevyužívat ako hodinovú a viac zábavku. Na 15-20min je to fajn pomoc.

hubka51
13. dec 2024

Ked sa chceš oprieť o fakty pýtaj sa fyzioterapeuta,pediatričy,rehabilitacnej co ti povedia.Predpokladam ze ti povedia to čo väčšina tuto žien že to dobre nieje.V dnešnej dobe to už konšpiacie niesu že choditka ničia chrbtice deťom.No ako čítam ty to chces kupiť a chceš si to len nejako obhajiť.Ja tvoje dieťa nevychovávam.Ja by som to nikdy nekúpila.Keď si nosič ani šatku nikdy nemala ťažko ti vysvetliť že je to úplne odlišná vec ako choditko či hopsadlo.Dokonca ak chceš vedecky podložené veci skúš pre začiatok vývinovu psychológiu a dostaneš odpoveď prečo to nieje dobre.

aurora33
13. dec 2024

@lenkakravcova nerozumieš. Alebo teda nechceš rozumieť.

lenkakravcova
13. dec 2024

@hubka51 na hopsadlo sú iné názory ako na chodítko. V hopsadle môže byť dieťa napr aj rok a pol staré - ako na hojdačke.

aurora33
13. dec 2024

@lenkakravcova a tu konkrétne sa jedna o 7 mesačne dieťa.

autor
13. dec 2024

@aurora33 vidíš, že sa s tebou nerozpráva, tak čo sa stále do toho montuješ? Nechaj ju a choď sa starať o deti radšej ty matka roka a nevypisuj každému na koníku. Ja som sa zaregistrovala len pred pár dňami kvôli tejto téme, ale vidím, že ty to tu máš ako koníček..

aurora33
13. dec 2024

😀😀😀 jaaaaj aká si stále nabrúsená 😀😀😀

autor
13. dec 2024

@aurora33 Nie, už ani nie, len mi vadí, že každému vnucuješ svoje názory a nedáš pokoja nikomu. Keby je možnosť, že autor príspevku môže niekoho zablokovať by som ťa blokla, aby si sem už nepísala 🫢 Aspoň by si mala viac času na svoje deti. Ale neboj, už ťa nechám na pokoji, veď teba sám život bije.!!

aurora33
13. dec 2024

Tak ak čítaš, j mám rovnaké názory ako väčšina žien v to diskusii a ty si sa neviem prečo upla iba na mňa. Netuším, prečo ti tak vadim, ale je to vtipne. A o moje deti sa neboj. Skôr sa ty venuj svojim. Či už su zavesené v hopsadle aby mamičku neotravovali a mohla si vyliať frustráciu na internete? 😂

autor
14. dec 2024

@gaia14
@januska12323
@cimage
@deedol
@domiklik
@evaachesa
@katusik456
@hubka51
Vážený koníčkari, ja som na nikoho neútočila, zatože mám iný názor ako vy, neznamená, že na vás utočim, som proti nosičom a nikto mi to nevyvráti, nič s tým neurobíte, známa mi ponúkala nosič, odmietla som. Ako sa vyjadrila fyzioterapeutka, neodporúča tie nosiče spredu, hlavne pre novorodencov, ja som videla len spredu zavesené detičky a 80 percent z nich boli tak 3-4 týždňové bábätká, o týchto nosičoch som hovorila ja. A čo sa týka tých odborníkov, ktorí vám pomôžu zaviazať to dieťa, ale prosím vás, toľko je dnes "odborníkov" čo chcú len peniaze nahrabať a nič nevedia. Viď lekári, fyzioterapeuti a neviem kto ešte. Plno ľudí je študovanych alebo si podrobia rôzne kurzy a 80 percent z nich pomaly nič nevie. Kde beriete istotu, že ten váš odborník na viazanie nosičov to urobí správne, aby to bolo dobré pre vývin dieťaťa hmm? Takisto lekári, prídete s banalnym problémom a hádžu si vás ako vrece zemiakov, ujo spadol z rebríka a dochramany chrbát mal, poslali ho na rehabilitácie, no takí odborníci tam boli, že ani nevedeli čo robia, dva dni po sebe taká drasticka masáž každá dobrá masérka vám povie, že skôr ako po troch týždňoch sa masáž opakovať nesmie, hádzali ho tam z prístroja na prístroj, videl, že nemajú potuchy, čo robia, tak sa mi tu prosím vás neohanajte odborníkmi. Fyzioterapeutka, nehovorím, o tebe, možno si dobrá, nepoznám ťa, možno je pár dobrých odborníkov, ale je ich fakt málo..Čo sa týka toho, čo tu o mne píšete, že si idem svoje, už ale v dvoch príspevkoch som písala, že hopsadlo si nakoniec nekúpim a chodítko, ešte zvážim. Malá bude mať 8 mesiacov za par dní ešte je aj tak skoro. Tak si poriadne prečítajte, než niečo pustíte do éteru. Áno, prvú som dala do chodítka na pár minút denne a čo? Mala 10 mesiacov, možno 10,5 a chodiť začala v roku, tak tam bola mesiac a pol pár minút denne. Známi naokolo tiež dávali, pýtala som sa ich na to, tak som sa rozhodla použiť nakrátko. A čo teraz? Vy ste pravdepodobne tiež v tom sedeli, kedysi nebolo toľko "odborníkov na všetko" a nerobili zo všetkého vedu ako dnes. Hovoríte mi o poruchách učenia atď, no kedysi veru toľko takých deti nebolo ako je dnes ... Koľké z vás sa v tehotenstve prejedalo s pribrali ste 15 a viac kg? Ja som mala tehotenský cukrovku pri oboch deťoch, striktne som dodržiavala diétu, aj keď som mala len hraničné výsledky a chýbala mi fakt desatinna čiarka do dobrého výsledku... Diabetilogicka mi povedala, že ženy sa klamú, čo hovoría,že v tehotenstve treba jesť za dvoch a pribrať by ste mali tak 8-9 kg v tehotenstve. Inak to nie je zdravé. Keby sa riadite tým, čo všetko škodí dieťaťu, tak mu nedáte ani najesť lebo dnes bohužiaľ 100 zdravé a dobre nie je nič, bohužiaľ..Všade samé Éčka, ani vzduch by už ani nemohli dýchať..

autor
14. dec 2024

@cimage za tú kravu škaredú sa ospravedlňujem, to bolo ozaj pod moju úroveň, ale ty si nabudúce rozmysli, či nazves moje deti "deckami" a že si ich mám niekam "vešať" , ale keď je toto tvoj štýl komunikácie s tým neurobím asi nič.. Môj to nie je, preto to ospravedlnenie, ale moje deti si do úst neber!!!!!

deedol
14. dec 2024

autorka, ked neveris lekarom ani fyzioterapeutom, tak my tu zbytocne derieme klavesnicu. rob si podla seba, aj tak si najmudrejsia.

autor
14. dec 2024

@deedol to som nikdy nepovedala, že som najmúdrejšia na svete, viem, že nie som, tak neviem, čo tu píšeš od veci

katusik456
17. dec 2024

Je mi ľúto ako dopadol tvoj ujo na rehabkach, to ze sa mu zhorsil stav po elektro co si uvádzala je dosť časté, jedna sa o velmi intenzívnu fyzioterapiu, mali ho informovať vopred, mal sa s nimi dohodnúť a zrušiť masáže napríklad. Človek má zodpovednosť sam za seba a môže sa ozvať. Nabudúce bude vedieť a dúfam ze mu to pomôže co som ti napísala. Ano beriem ze máš svoj názor na nosiče a nepozivas ich to je okej. Ja som za celý čas co si všímam ženy ako nosia videla 1x zle nosenie napríklad dieťa tam viselo ale bolo to staršie okolo 7-8m malo. Pomyslela som si svoje a keďže viem, ze ked by som chcela nosiť tak to musím robiť poriadne, na študovala som si to. Som rasa ze si hopsadlo nezaobstaras, fakt je to pre dieťa nie ideálne, a keď hej je to tvoja vec, všetky ti tu radili tak aby tvojmu dieťaťu bolo dobre, aby napredovalo správne. Nikto asi nemyslel na to ze potrebuješ ho zabaviť čo chaoem, možno skus nejakú ohrádku kde bude v bezpečí a ty môžeš niečo robiť. Neviem viac poradiť nemam také veľké dieťa, ešte sa len pretacat začal syn. Ohľadom lekárov a fyzio záleží na koho si narazila, netreba nás hádzať do jedného vreca. Su ľudia, ktorí to majú ako poslanie, niektorí nie. Tak to býva ale pri každej práci, lenže pokiaľ ide o zdravie človeka to ma byt prvoradé. Celý systém je zlý, od podmienok, po na čo si len človek spomenie, co je fakt hrozne pre pacienta, klienta,... Ja by som v nemocnici ani na rehab klasickej nemohla byť a preto som sa ubrala iným smerom tam kde ľudia chcu cvičiť a hýbať sa v akomkoľvek veku. Ujo možno nech skúsi zaradiť pravidelný pohyb pod dohľadom a uvidí rozdiel hneď

Strana
z3