Je prebaľovací pult potrebná vec?
Ahojte mam dilemu,ci mam kupit prebalovaci pult,alebo nie.Mam totiz nizke postele a na chrbat by to bolo asi dost,kedze mam aj skoliozu chrbtice.Vela bab mi hovorilo ze naco kupovat ale zase dalsie ze je to uzastna vec to mat doma.Poradte teda.Dakujem.
chcela som, mala som, nevyuzila som 😀 tak ako som ho kupila som ho postavila a tak aj predala, maly tam nebol prebaleny ani raz 🙂
ja som tiez za to, ze je to zbytocnost. Jedna vec je, ze nemame na to miesto, takze prebalovacia podlozka je na pracke v kupelni a tam mam aj tak vsetko po ruke - vodu, plienky .... a maly ma uz vyse roka a stale ho tam prebalujem, alebo potom na posteli s tym, ze pri nom sedim a nie som zohnuta, takze v pohode na krize 🙂
Nechce sa mi citat vsetky prispevky, tak mozno podobny prispevok uz tu je. Ja som si pri kazdej takejto dileme polozila otazku, ci aj moja mama mala to, ci ono. Okrem prebalovacieho pultu to bol napriklad sterilizator na flasky, monitor dychu a podobne. Nekupovala som ziadne zbytocnosti, ale keby mi nieco chybalo, tak si to samozrejme dokupim. Ale cas ukazal, ze mi stacilo presne to, co mala aj moja mama 😀
neviem či by som si stále prenášala veci na prebalovanie odniekial do postele. A tiež menšia nehoda a prezliekať návlečky....A malé bábo by som isto mala vyzlečené len na jeho návlečke.
podla mna na chrbat je to super... ale my sme ho chceli v kupelni a nezmestil sa taky co sme mali tak mame len na policke prebalovaciu podlozku a je to ako pult 🙂
ja som ho najprv tiež nechcela ale asi tak po 3tyždnoch prebalovania a kupania kade take som mala take bolesti chrbta že manžel sa už na mna nemohol divať a objednal mi z MK za par eur z druhej ruky.je na kolieskach s dvoma policami kde mam vsetko potrebne,da sa vysunut a vložiť do neho vanička.mala ma už pol roka a stale ho vyuzivam,nie tak vela ako na zaciatku lebo mala už moc neobleži ale dosť mi pomohol...
my mame v kupelni, hned vedla vane, taku nizku skrinku,na tu sme dali z dreva spravit pultik aj s bocnicami-nezabralo nam to ziadne miesto navyse.
Spravili sme to uz pri prvom synovi-teda pred 14 rokmi a dodnes to tam mame-nezavadzalo to,sluzilo to ako ulozny priestor a ked sa pred necelymi 3r narodil ml.syn,tak sme len zlozili obrus, dali tam velky uterak a zas to sluzilo ako prebalovak.
Inak ja si to neviem vynachvalit-nielen pri miminku,ale hlavne ked boli obaja vo faze-nechem sa obliekat,vyzliekat,prebalovat-tak na pultiku nikdy nebol problem. 🙂
Inak to vzdy koncilo nahanackou po byte,ale ked som ich posadila tam ,tak zrazu nadherne spoluparcovali. 😉
O setreni mojej chrbtice ani nehovorim.
Ml.syn bude mat uz pomaly 3 roky,ale tento pevny dreveny pultik pouzivam dodnes-tam ho dodnes po kupani utieram.
Myslím, že tvoja dilema sa tu vôbec nevyrieši. Každá mamina Ti poradí, čo vyhovovalo jej. Jedni mali a bolo to super, druhí mali a bolo to zbytočné, tretí ani nemali a ani im to nechýbalo.... Záleží to len a len na Tebe. Záleží, ako si ty navykneš. Ak ho aj budeš mať a nebudeš na ňom prebaľovať, lebo pohodlnejšie Ti to bude na posteli, na gauči, budeš ho mať zbytočne. Ak si povieš, že prebaľovák je na to, aby si na ňom prebaľovala a neskôr aj obliekala, zvykneš si! A že sa Ti dieťatko začne prevaľovať...veď na to každý čaká a teší sa tomu...a to sa začne aj na gauči aj na posteli...a tiež ho tam nemôžeš nechať samé. Takže je to len o zvyku, nastavení a zaužívaní. Ja MÁM a som s ním spokojná. A to nehovorím o diagnóze tvojho chrbta a teda celého tela. Je to záťaž na chrbticu aj tak-aj tak, preto si treba chrbátik šetriť a chrániť tam, kde sa dá. Všetko pekné prajem... 🙂
my sme nepotrebovali. Máme mlo miesta, nemala som kam dať. Kúpila som prebaľovaciu podložku veľkú+ jednorazovky z DM, aj tak sme t veľkú používali cca do konca 2. mesaca, potom len jednorazovky, a úprimne povedané, teraz ju prebalím kdekoľvek....Nehody nemávame, mám prax, prebaľujem rýchlo.....Mne nevadí, ke´d som sa zohnal na posteľ, uznvam, že ak má maminka problémy s krížm,i tak je to horšie.....
@ivanafialkova takisto, ako mas veci poruke na alebo pri prebalovacom pulte, tak ich mozes mat aj pri posteli 🙂 ja mam servitky v nocnom stoliku a na stolceku vedla postele mam prebalovaciu podlozku a plienky.. a prebalujem na podlozke, nie rovno na perinach.. a ze babo len na jeho navlecke, no, my spime spolu v posteli, nemame sterilne babatko 😀
@reanda Ale nespí nahé....je to o názore ja si to bez pultu neviem predstaviť
My sme nemali prebaľovací pult a ani mi vôbec nechýbal
nemusi to byt zrovna prebalovaci pult, staci pisaci stol alebo prebalovacia doska na pracke. prebalovanie na posteli sa mi nevidi ani pohodlne, ani hygienicke. ja som mala pult, ale zaobisla by som sa aj bez neho, kedze mam komodu asi v rovnakej vyske. a v kupelni som mala taku pevnu prebalovaciu dosku na pracke. teraz to budem mat tiez tak, osvedcilo sa mi to
ja som ho nikdy nemala a tiez prebalujem po sediacky na posteli 🙂 🙂 🙂 🙂
ahoj, pripájam sa k tým, ktoré majú problémy s chrbtom. ja som prebaľovaciu podložku mala. takúto http://im9.cz/sk/iR/importprodukt-orig/0a2/0a29... zo spodnej strany má nožičky, takže, keď som ju mala na postieľke, nehýbala sa. podložku som pri kúpaní prenášala do kúpeľne, kde presne sadla na vstavané umývadlo. kozmetiku som mala v závesných boxoch na postieľke. všetko po ruke. pár krát som malého skúšala prebaľovať posediačky na posteli a po pár minútach som cítila chrbát. ak máš problémy s chrbtom, určite je prebaľovák super vec. 😉
a čo sa týka nebezpečenstva. prebaľovacie podložky, aj pulty majú zvýšené boky, takže dieťa, aj keď sa pretáča, nemá ako padnúť. a nikdy som malého nenechala ani sekundu na podložke bez dozoru. keď som sa aj prehrabávala v boxe a nepozerala sa na neho, stála som pred ním a mala na ňom položenú ruku, takže, ak by chcel ujsť, nemal šancu. 😉
ja som mala pult s vaničkou v kuchyni, pod vaničkou všetky potrebné veci na kúpanie a prebalenie.. a využila som o naplno kým sa tam malý zmestil.. síce vaničku asi len dva mesiace lebo sa už nevliezol, ale pultík asi 7 mesiacov.. mám problémy s krížami a trpela som keď som niekde prebaľovala na sedačke alebo posteli.. mne pultík veľmi pomohol a to som mala starší od švagrinej tuším po všetkých našich deťoch.. na kráse mu to neubralo...
základ je vždy bábo pridržať aj keď sa len otočíš na sekunu, vždy treba jednou rukou držať malé.. a vopred si všetko nachystať k ruke aby si nemusela odchádzať..
@veselavrba My mame len pevnu prebalovaciu podlozku. Je super a nie je taka draha. Ked idem prebalovat, vylozim ju na postielku a ked doprebalujem, oprem o stenu. Este stale ju vyuzivame, mame skoro 11m. Pri malom mimi je to lepsie ako na posteli, lebo pri prebalovani sa ti obcas aj vycika aj pokaka 😀 a takto len podlozku utres. 😉
ja som prebalovala obe deti na posteli s podlozkou. Zavisi aj ci mas kam pult dat, aby to nebola dalsia vec, co zavadzia doma
ak mas na to peniaze a miesto kup si to. ja mam,som s snim spokojna - je to vlastne komoda a na nej je taky predlzovaci ram. Ked nebudem potrebovat pult, dam ten ram dole a dieta bude mat komodu na svoje oblecenie. Vyhoda je aj ta, ze ked mam dieta rozbalene,rovno pod nim mam sufliky a vyberiem mu oblecenie, nemusim nikam chodit. Zaroven je dost vysoky a setri to chrbat, urcite sa da prebalovat vselikde, ale vysoky pult je pre zenu najpohodlnejsi. No a to nehovorim o tom, kolko krat sa mi tam maly pocural a som rada, ze to neurobil v posteli 🙂
Ja mam, na mieru vyrobeny, je v kupelni. Prvych par dni, kym sme ho dokoncili, som dala tu prebalovaciu podlozku na pracku, ale som nesmierne rada, ze ho mam. Ked musim prebalovat na cestach, je to o nervy, boli ma chrbat,a to nemam extra problemy. Po posteli mi uteka prec, na pulte ostane pekne lezat.
Mam taku podlozku, co je vyplnena tymi polystyrenovymi gulickami, takze sa ani nesmyka, ani sa mu lahko neotaca. Zapadne ako do vankusa, ale nie natolko, zeby sa nedalo prebalit. Po kupani si tam rozlozim jeho osusku a mozem ho v klude utierat a obliekat.
My sme na Ikea skrinku namontovali na mieru vyrobeny sklapaci pult, je to cele prisrobovane aj o stenu, samozrejme. Nad tou je policka, kde mam prebalovacie potreby, lieky a pod. Vsetko po ruke. Ked ho nebude treba, odsrobujeme a hotovo. Tu Ikea skrinku potrebujem, mam tam pracie prostriedky.
Takze moj nazor, ak mas kde dat, urcite ano. V nudzi sa da dat prebalovacia podlozka aj na pracku, to je podla mna lepsie pre chrbat ako ine riesenia (postel a pod.)
ucite to vyuzijes, ja si neviem predstavit kde by som malu prebalovala, kupila som si za 20 eur tu v bazariku dreveny s dvoma poschodiami, kopec veci tam clovek zmesti, plienky, drogeriu, vsetko pekne po kope a neprides o chrbat.
zalezi kolko mas v domacnosti miesta 😅 ja som nechcela kupovat zbytocne dalsi kus nabytku, ktoreho by som sa musela po case zbavit prave kvoli tomu miestu.. ak toho miesta nemas vela, tak si isto najdes nahradu 🙂 tiez mam problem s chrbticou, ale aj tak som malu casto prebalovala na posteli, gauci.. (mala som vzdy pod nou jednorazovu savu podlozku). a naj bol aj tak kuchynsky stol, kde som jednoducho polozila taku tu prebalovaciu nafukovaciu podlozku 😉
isto by som nekupovala take tie prebalovaky kombinovane s vanickou, uloznym priestorom a cojaviemcimeste.. zda sa mi to maximalne nestabile.. 😝
@papucz napriklad ja som prebalovala na posteli, na sedacke, teraz vylucne len na zemi a o chrbat som neprisla, teda nemala som ziadne problemy...skor by som s abala prebalovat tam vacsie deti ako babatka lebo neviem ako ine deti ale ja mam strasne sidlo, co sa v behu sekundy tak pretoci, ze dovidenia🙂netvrdim, ze je to nutne zla vec ale v pohode sa da prezit aj bez toho🙂
@amouramour - ono je to tak, ze deti si zvyknu lezat na pulte a moc sa nehybu, kym vedia, ze su tam. Lebo dieta je tak naucene. Ja mam tiez sidlo, ale na pulte celkom pekne lezi, jasne ze sa nahatuje za kazdou vecou, ale na to tam mam pripravenu kopu veci s ktorymi ho zabavim - krabicku od vatovych tamponov, baterku, jeho kefu na vlasky a tak. On vie, ze ked je tam, tak nema kam ist, preto tam vydrzi a navyse, vzdy sa tam velmi dobre "porozpravame", on mi dava ruku do ust, ja mu bozkavam nozicky a robim vselijake zvuky 🙂 zlate to je 😝
ak mas skoliozu a mas ho kam dat tak urcite. my sme pouzivali asi do roka a pol velmi dobra vec to je. ja mam tiez krivu chrbticu a moj muz ma 2 metre tak on si to velmi pochvaloval. takze mozno na zaciatok nejaky stolik a potom dokup. my sme mali od zaciatku a super sme ho vyuzili. mali sme taky ten obycajny z ikey, ale su kadeake so suflikmi a tak to je uz len bonus
Prebaľovací pult nie je vôbec potrebný, my sme prebaľovali na posteli, alebo na gauči, kde je viac miesta a ak bude väčšie dieťa, tak tam pomaly ani nevlezie a tiež nevieš, dokedy bude mať plienky.
Ja mozem len odporucit, prebalovanim na posteli si znicis chrbat. My mame komodu a na nej prebalovak, mam tam vsetky potrebne veci poruke, oblecenie pre malu v komode, neviem si to predstavit od malicka prebalovat babo kde kade... Nepouzivam ho odkedy som otehotnela druykrat, aby som sa s malou zbytocne nenatahovala, ale dovtedy (cca do roku a pol) sme ho maximalne vyuzili (a opat vyuzijeme v druhom kole 🙂)
@veselavrba náš využívame ešte doteraz a malý má už vyše 2 rokov, už sa síce rozpadáva, ale veľmi praktická vec
Prebaľujeme na posteli ale mame aj komodu s prebalovacim pultom kde mam vsetky veci po ruke a vyuzivam ho pri kupani - super vec ked je na to doma miesto...

@veselavrba Ak to mas kde dat, tak si kup..na chrbat urcite dobre. U nas nieje miesto tak to budem riesit prebalovanim na komode, kde dam len podlozku 🙂...alebo na posteli.