icon

Je prebaľovací pult potrebná vec?

veselavrba
16. okt 2012

Ahojte mam dilemu,ci mam kupit prebalovaci pult,alebo nie.Mam totiz nizke postele a na chrbat by to bolo asi dost,kedze mam aj skoliozu chrbtice.Vela bab mi hovorilo ze naco kupovat ale zase dalsie ze je to uzastna vec to mat doma.Poradte teda.Dakujem.

ducci
24. okt 2012

je to super vec, ja som si tiez myslela ze to nebudem potrebovat 🙂 mali sme tu podlozku na postel a stacilo to tak do 9 mesiacov, potom to uz bolo namahave jednou rukou drzat alu a druhou rukou davat prec tu podlozku tak sme kupili prebalovaci pult a som velmi rada, stale vyuzivam a to uz ma 19 mesiacov...

elienka
24. nov 2012

@veselavrba my sme si vyrobili prebalovací pult na práčku, len taká polica so zvýšenými okrajmi a na tom mám molitanovú prebalovaciu podložku. využívame stále, a to má dcéra 1,5 roka. aspoň pri prebalovaní neuteká, je zvyknutá tam byť v klude. Používam aj po kúpaní, na utieranie, obliekanie. Samozrejme že dávam pozor aby odtiaľ nespadla.Ja nemám problémy s chrbticou, ale ak prebalujem na posteli či gauči, môj chrbát to pozná. Tá práčka je pre mňa ideálna výška

fidka79
Odpoveď bola odstránená
martina646
24. nov 2012

My mame tento, obycajny z IKEA: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martina646/a.... Pri prebalovani by mi nechybal, prebalujem aj tak na gauci v obyvacke, mame tam taky detsky kutik v
rohu, ale kupanie a hlavne to vsetko okolo po kupani, si bez neho vobec neviem predstavit.

ritusuk
25. nov 2012

my mame od mothercare,povodne som nechcela vobec,ze je to zbytocne,drahy doniesol ako hotovu vec a teraz si to neviem bez neho predstavit,balime na nom vsetky tri plus ma aj vanicku.do 3.m som prebalovala na podlozke,ale to sa neda ani porovnat...

bleble
25. nov 2012

Pozrite si novinku BabyWok, na boľavý chrbát ideálny, dá sa výškovo nastavovať, je z masívneho buku a po doslúžení ho môžete ďalej využívať ako stolík na kreslenie pre deti, alebo konferenčný stolík

dokina
6. jan 2013

Prebalovaci pult vyuzivam 20 mesiacov a este sa jeho kariera nekonci🙂
Ked som sa pytala mamiciek ci kupit alebo nekupit prebalovaci pult vsetci ma od tejto kupi odradzovali. Vraj to nevyuzijem... No realita je taka, ze uz 20mesiacov denne prebalujem na nom dieta. Mam ho v kupelni /sice zabera miestnost v tej nasej malej panelakovej kupelke/, malemu po kazdom kakani omyjem zadocek pod tecucou vodou, spotreba vlhcenych utierok sa znizila na minimum. Sice sa uz kupeme vo velkej vani, no stale vyuzivame pult na osusenie. Som dost vysoka a predstava, ze by som sa stale musela zhynat nad dietatkom napr. na posteli - no urcite by ma minimalne zbolel chrbat.

Výhody:
Ľahko udržiavateľný
Polička na ukladanie napr. plienok, osušky a bočné úložné priestory na drobnu kozmetiku
Dostatočná výška aj pre vysokých rodičov - netreba sa zhynať
Pult umiestnený blízko umývadla - zníži spotrebu vlhčených utierok
Pri staršom dietatku uz nevyužijete vaničku, ale ta je skryta pod pultom, ktory sa nadalej da využiť
Podložka pri kúpaní sa odklopí a keď potrebujete dieťa dať na podložku a osušiť, ľahko sa sklopí.
Vaničku netreba vylievať, voda sa jednoducho vypustí pomocou hadičky -

Nevýhody:
Tvarovaná vanička je super pre novorodenca, no ked dietatko podrastie, trochu zavadzia ta stredova vypuklina
Zaberie miesto, preto treba poriadne premerať, či sa zmestí do malých kúpeľní

Jedna sa konkretne o Cam Volare

lussy83
6. jan 2013

@dokina presne nad tymto prebalovacim pultom rozmyslam aj ja,tiez mi kazdy vyprava ze sa to vyuzije velmi kratku dobu..tka neviem..co si zan prosim ta dala ty?to mas ten s komodou? 🙂

lucinocka
6. jan 2013

Prebalovaci pult je najlepsia investicia z celej vybavy..mam ju vo vyske, nemusim sa zohybat, pekne ju vyumvyma, prebalim, ostrigham nechty, ocistim usi, vycistim pusu od mliecka, vycesem hlavicku..vsetko bez namahy a stresu .. my mame pod pultom komodu tak hnedc oblecenie , plienky a kozmetika po ruke..

eeffka
6. jan 2013

@lussy83 no ja som pult mala s komodou, takou ze teraz ju mam v obyvaku a pult resp podlozku som predala, realne som ju pouzivala asi 3mesiace. neviem si predstavit ze by som na tom mala udrzat svoje 10m zive dieta, prebalujem ju na zemi aj to mi uteka za 3sec a bojujem s kazdou plienkou. Mozno by na tom polezalo hyperkludne dieta ale moje rozhodne nie, no a v kupelni pouzivam ako prebalovaci pult pracku.

Pult som chcela lebo pri prvej dcere ma bolel chrbat ale mne osobne bol na figu, este ze som mala dost rozumu a kupila som taku komodu co pasuje k nabytku.

lucinocka
6. jan 2013
lussy83
6. jan 2013

@lucinocka coraz viac zacinam nad tym uvazovat.a co vravis na tie kupovane alebo radsej si dat spravit aky chces presne ty?mame suseda dobreho stolara,ktory by nam spravil ovela lacnejsi a hlavne taky ako chceme my..tak uvazujem nad tym..a hlavne ma laka to ze tam je zaroven vanicka aj prebalovaci pult aj skrina v podstate..a mozem to mat v izbe rovno pri postielke a je to.. 🙂

veroninika
6. jan 2013

Maly ma 18m a vyuzivam Ho stale

eeffka
6. jan 2013

@veroninika a ako ho na tom udrzis? u nas to funguje tak ze akonyhle odopnem plienku mala vyskoci na 4 a hajde kade lahsie... utieram ju za pochodu kremujem ked je po stvornozky a nasukat do plienky musim obetovat moj mobil co ma zakazany 😀

lussy83
6. jan 2013

@eeffka no fuha ty to mass teda vesele s malou...asi nema moc rada prebalovanie ale rada uteka s holou ritkou bubinka mala krasna.. 🙂

kvieta
6. jan 2013

Ak nechceš investovať do pultu, stačí Ti kúpiť podložku s pevnou doskou vhodnú na postieľku, tá dlhšia. Kedykoľvek sa dá vyložiť a zložiť. treba si dať pozor, aby mala kolíčky proti posunutiu, alebo si ich tam prilepiť. Využiješ ju aj mimo postieľky, trebárs aj na posteli.

lucinocka
6. jan 2013

@lussy83 oplati sa na mieru aj vysku ktora tebe vyhovuje...kamoskin maly ma 3 roky a dodnes ho pouziva, vyhodi ho hore ked ho oblieka , obuva, komplet garderobu v tom ma..a neskor to clovek moze prehodit do deckej na ponozky , gate a pod. My len stiahneme tie dosky co su na vrchu a ma samostatnu komodu neskor do izbicky 🙂

lussy83
6. jan 2013

@lucinocka no ved prave nieco take ja hladam respektive by som chcela..aby to bolo prakticke cize aj komoda,aby tam bol ten prebalovaci pultik lebo to mozem mat zaroven rovno pri postielke povedzme a aj ta vanicka ako sa vklada teraz do tychto pultov sa mi celkom paci ako napad..mozem si malu umyt,prebalit,nakremikovat a ostatne veci rovno v izbe a potom nakrmit na posteli a rovno hajde do postielky a nemusim pri tom behat jak salena z jednej izby do druhej.. 😝

bubu4125
6. jan 2013

moja malá má 20mesiacov a prebalovací pult, ten ktorý sa dá prekladať, mám to väčšinou na postielke položené, ale zvyknem to dať aj na postel...a ked sme cvičili s malou Vojtovku, tak to bolo dobré, lebo sam mi malá nerozkopala...
stále využívam a ani neprestanem zatiaľ...je to skvelá vecička...
určite odporúčam...

lucinocka
6. jan 2013

@lussy83 ja mam v kupelni druhy pult, kedze mame taku strasne mini kupelnu tak mi muz urobil z dreva pultik a parada, hned po kupani v teplom nakremikovat, pyzamko, ciapocka..🙂 ale to preto lebo my mame v dome chladno a lahsie mi vyhriat kupelnu malinku ako celu izbu, inak by som to riesila ako ty🙂 vsetko v jednom

lussy83
6. jan 2013

@lucinocka tak aj my mame nasu spalnu na tej najchladnejsej strane a tiez v podstate mala bude mat postielku tiez na tje strane,ideme vsak tento rok niekedy na jar zateplovat a mala bude mat postielku vystlanu tak ze bude dobre..aspon dufam teda.. 😖 no a co sa tyka vyhrievania tak mne je v podstate jedno co budem musiet vyhriat kedze moj drahy sa aj na kupelke tak vyjasil ze je velka pomaly ako izba takze.. 😝 a asi to dam veru spravit na mieru a bude pokoj..aspon budem mat presne take ako chcem a nevinde to ani tolko..a pultik na to si len kupim..teda tu prebalovaciu podlozku.. 🙂

malapepka
6. jan 2013

Môj muž mi vyrobil prebal. pult a nedala by som ho ani za svet - ten pult, samozrejme 😀. Je tam síce 5 druhov dreva, ale slúži. Mám ho v kúpelke, kde je stále 23 stupňov. Okrem pohodlného prebalenia a iných vecí ho nechám s holou riťulou a tomu sa malý strašne teší. 20 min. kope, prdká, škerí sa... takže u mňa vec najsampotrebnejšia

speedycat
6. jan 2013

urcite je to dobra vec, kvoli chrbtici.zaroven ak ma pult mnozstvo ulozneho priestoru, tak mas vsetko po ruke 😉

bambi29
6. jan 2013

ja som nechcela kupovat dalsiu "zbytocnost" ale na druhej strane som si uvedomovala ze by som bez neho prisla o chrbticu. takze sme spravili kompromis - nasla som v dome vyskovo vhodnu komodu (zhodou okolnosti v nasej spalni) a len na nu som kupila taku tu plastovu prebalovaciu podlozku. takze mam kvazi prebalovaci pult, vedla podlozky mam este kopec miesta na vsetko potrebne pri prebalovani a stalo ma to cca 20 eur.

lussy83
6. jan 2013

@bambi29 tak to je super..ty si to rychlo a lacno vyriesila.dobry napad.. 🙂
@speedycat ved aj pre chrbticu to chcem kedze moja krcna mi uz par rokov protestuje.. 😖

amouramour
6. jan 2013

nemali sme a vobec nechybal🙂

sosovica
6. jan 2013

Ja som vzdy tuzila mat pultik aj kvolu chrbite aj sa mi to pacilo ale kedze som nemala nato tak som ju prebalovala na posteli a pebalujem ju doteraz takze odla moznosti urcite je to dobra vec

peta_petruska
6. jan 2013

ja si k malemu sadnem na postel alebo sedacku, dam len obycajnu "platenu" podlozku a chrbat ma nikdy nebolel..., prebalovak nemusi byt zly, ak mas vela penazi a vela miesta 🙂 ale neviem, ci by sa mi chcelo maleho stale niest iba na prebalovak

lucinddas
6. jan 2013

Ja si pultik neviem vynachvalit. Kupili sme pri prvom dietatku, komodu s pultikom. Potom sa da odmontovat je z toho len komoda, ktoru urcite do buducnosti vyuzijeme. Dcerka ma 27 mes. a stale ju tam prezliekam, aspon mi nikam neujde, lebo ked je na zemi, tak mi pred prezliekanim uteka a musim ju nahanat. Synceka tam tiez prebalujem a prezliekam. Zaroven mam vsetky veci po ruke (odlozene na pultiku). Fakt si neviem predstavit, ze ho nemam, ja by som si ho na 100% kupila znova.

bronia13
6. jan 2013

ja nemam a chcela som napisat ze ani ti netreba ale ako pise @lucinddas tak to je podla mna super aspon sa nemusis zohynat, nikde ti neutecie a nebolia ta krize, ak nato mas a mas miesto (co my sme nemali preto sme nekupili) tak potom asi hej 🙂