icon

Je rozumnejšie kúpiť výbavičku z bazáru alebo všetko nové?

7. aug 2025

Budem mať prvé dieťa a premýšľam už pomaly nad výbavičkou. Myslíte, že je rozumnejšie kúpiť z bazáru alebo všetko nové? Manžel hovorí, že zbytočne kupovať postieľku za stovky eur, ale že nech sa sama rozhodnem.
Ešte mám otázku k veľkosti oblečenia, bude pre novorodenca lepšia veľkosť 50 alebo radšej rovno kúpiť veľkosť 56? Do 50 sa vraj väčšina deti nezmestí.
Som vysoká 175cm a manžel 182cm a tiež by som potrebovala radu aký kočík vybrať.

Ďakujem vám.

Strana
z2
7komorova
7. aug 2025

@anonym_autor ahoj, ja som chcela nove veci ale inak sme kupili alebo podostavali pouzivane a uplne dobre. Kocik 3 kombinacie co je novy 800€ my mame za 150€, postielku sme dostali zadarmo po znamosti a aj vela pouzivaneho oblecenia. A uplne vpohode. Deticky rychlo rastu, tak je ro take. Ale nestazujem sa voobec.

ivik4
7. aug 2025

Keby mam vratit cas tak kupim komplet vybavu uz z bazara. Mojmu synovi bola 50tka ok dlhsie 💁🏻‍♀️

stephania0987
7. aug 2025

@anonym_autor ahoj, mám teraz ročné dieťa, výbavičku som mala z druhej ruky - obleckk v vinted nakúpila som celé sady oblečenia, kočiar moon Scala dvojkombinaciu, vajíčko, babybjorn lehátko a kopec ďalších vecí, novú som kúpila len postielku a komodu pre babetko- lebo som nenašla na bazaribtaku akú by som chcela. Zo všetkým už komplet som sa zmestila do cca 1100€
Neoplatí sa kupovať nové, veci čo mám kľudne využije minimálne 1 -2 ďalšie detí

zuzinka888
7. aug 2025

Ja som kupovala 56 a po par tyzdnoch mu bolo male za nesiac pribral 1,5 kg. Par kuskov som si kupila nove a zvysok sme "podedili ". Nove som len kupila vajicko a kocik na prechadzky. Druhy na terasu a v byte som mala darovany..

black_wolf
7. aug 2025

Jedine, co sme kupovali nove, bol matrac, plachty a latkove plienky, vsetko ostatne z druhej ruky.. kocik ani postielku by som nikdy nekupovala nove, ved to su najznicenejsie veci :D my sme kupovali Moon Resea S antracitovy, bol v perfektnom stave po predoslych majiteloch, mali ako nahradny na velmi obcasne pouzitie, 3kombinacia aj s doplnkami na kocik a adaptermi na vajicko, 550e. Oblecenie dodnes kupujem/swapujem len ako velky sezonny balik, to je spotrebny tovar

stankadu
7. aug 2025

Postielku sme mali z bazara ale matrac sme do nej kupili novu. Vela veci sme mali od svagrinej, takze pouzite vecicky. Akurat kocik, prebalovaci pult a vanicku sme kupovali nove.

merrysa
7. aug 2025

@anonym_autor takmer vsetko oblečenie z bazara, kočík tiez, ajtak sme ho po pár mesiacoch menili za športový..taktiež postieľka z druhej ruky a dokúpili sme kvalitný matrac. Naozaj ušetrené stovky eur..nelutujem

44janica44
7. aug 2025

Oblecko z bazáru...
Kúpiš za pár eur kvalitne znacky (next, lkndex ...) co vyzerajú ako nove.
Moje dieťa malo 52 cm a 56 bola velka.
Kupuj si najmä overaly - naj oblecko na prve 3 m.

dzejsik
7. aug 2025

@anonym_autor ahoj, kludne cez bazar co je dobre, po jednom dietatku sa malo co znici, oblecenie do polroka deti nijak neponicia ked este ani prikrmy nejedia, co by urobili flaky, takze kludne pozri vinted (ja mam osvedcene rastuce Lindex, 50ku si vezmi 3-4ks a radsej ak tak dokupis), my mame postielku od znamych po jednom dietati, nase tam spi tretie a nema ziadne viditelne poskodenia, takze ju planujem odlozit pre sestru, asi vyhoda ze je to lakovane drevo a nie na bielo natreta, taka sa skorej poskrabe viditelne … kocik z tych co sme postriedali mam najradsej Moon Resea S - prejdeme aj teren, odolny (po dvoch detoch nevrzga, staci obcas udrzba premazat a tak), medzi zadnymi kolesami nema hned dole spojovaciu tyc do ktorej pri predoslom kociku manzel vkuse zakopaval (to ak ste vysoki, by som mala medzi kriteriami) a rukovat sa da super nastavit, od vyrobneho rocnika 2024 ma aj predlzovaciu chrbtovu opierku na sportaku co by som hned brala (my ho mame z 2020)

vajicko autosedacku pozeraj overene testami znacky co sa tyka bezpecnosti - napr Cybex, Maxi Cosi, Be Safe, Britax, Nuna, Joie… za mna je fajn ho mat na isofixe, babatko skor vidi z okna a lepsie cestuje potom, ale nie je to nutne

lenkatomaskova
7. aug 2025

Ahoj ja by som kúpila pár veci 50 a potom už 56 inak býva na vecičkách dvojčíslie že 50/56 a kludne aj s druhej ruky operieš vyžehliš mne tieš kamošky po detoch doniesli oblečko niečo som si kupila pre radosť a ostatne kamošky dali teras som tehotna druhy krat ale s dvojičkami a idem nakupovať s druhej ruky pretože zachvilku to vynosia inak kočik si možno kúpim novy ešte uvidím lebo aj v bazári mam jeden čo sa mi páči tak zvažujem. Keby som nemusela predávať po synovi kočík tak si ho nechám ale už ho nevyužijem škoda bola som s ním spokojná. A kočík vyberaj podľa terénu či si v meste alebo niekde na dedine zo zlimi cestami či chceš trojkombináciu alebo iba dvojkombináciu a autosedačku si kúpiš zvlášť záleží aj od teba aké maš predstavi a nároky o kočíku či autosedačke .

vandica
7. aug 2025

@anonym_autor kočík, postieľku, prebaľovaciu komodu+pult kúp z druhej ruky. Sú to drahšie položky, ušetris. A oblecko už je na tebe, niekto by oblečenie po cudzom bábätku nedal. Pri prvom som vecičky aj ja mala nové, ale teraz pri druhom ficim na bazáre, ktorý tu radšej nebudem menovať 😄
Kočík tiež pri prvom novy, pri druhom bazarovy.
Veľkosť oblečenia - starší mal 54cm a vyše 4kg, a rýchlo rástol (nájme do šírky 😂) pri ňom som takmer nevyužila ani 56tku.
Druhý mal 51cm a 3400g a jemu bola veľká aj 56, bol v tom ako hastrman 😄 A celkovo pomalšie rastie ako starší syn.
Takže ťažko povedať akú veľkosť. Ale asi by som kúpila zväčša 56tku, však radšej väčšie nech to má väčšie ako malé. A keby treba menšie,popros niekoho keď budes v pôrodnici či ti neskončí kúpiť pár menších.

kaca222
7. aug 2025

Kupovali sme väčšinu vecí z bazáru, alebo mali od rodiny (čiže minimálne po 3 deťoch). Monitor dychu by som kúpila nový

xena0
7. aug 2025

Volila som z druhej ruky a neľutujem 🙃😃

evcagabi
7. aug 2025

ja si tak hovorim, aka som bola tupana, ze musela mat dcerka vsetko nove 😅😅😅
A velkost som mala 56. A nosila ju do 3m. Bola taka drobnejsia. Ked som si ju viezla.z porodnice uplne to na nej plavalo.

autor
7. aug 2025

Ďakujem dievčatá moc za rady. Ešte som sa chcela spýtať, je vhodné do pôrodnice priniesť nejakú kvalitnú kávu a čaj pre personál? Alebo radšej nie?

autor
7. aug 2025
@evcagabi

ja si tak hovorim, aka som bola tupana, ze musela mat dcerka vsetko nove 😅😅😅
A velkost som mala 56. A nosila ju do 3m. Bola taka drobnejsia. Ked som si ju viezla.z porodnice uplne to na nej plavalo.

@evcagabi Nebola si 😃 Mne sesternica povedala, že z druhej ruky kupujú socky, že ona len nové všetk, nikdy by sa neznížila na bazár. Tak som asi socka no 😅

evcagabi
7. aug 2025
@anonym_autor

Ďakujem dievčatá moc za rady. Ešte som sa chcela spýtať, je vhodné do pôrodnice priniesť nejakú kvalitnú kávu a čaj pre personál? Alebo radšej nie?

@anonym_autor ja som nechcela davat nic, ale chlap doniesol darcekovu tasticku, moja mama zakusky z cukrarne a nechali to na mna, nech im to dam. No citila som sa ako debilka. Neznasam taketo dakovacky 😅

evcagabi
7. aug 2025
@anonym_autor

@evcagabi Nebola si 😃 Mne sesternica povedala, že z druhej ruky kupujú socky, že ona len nové všetk, nikdy by sa neznížila na bazár. Tak som asi socka no 😅

@anonym_autor ja uz vsetko z bazaru. A kazda jedna vec vyzera akoby ju nikto pred nou ani nenosili a ani nie za tretinove ceny. No co, poucila som sa 😅😅

petronela1985
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor z druhej ruky kupujú aj ľudia s ráciom, ktorí pochopili, že to jedno dve bábätká ti nemajú šancu oblečenie a inú výbavu zničiť. Kúpila som na zle cesty bazárovy kočík, do auta mám nový, skladný Cybex a po ôsmich mesiacoch ma dva škrabance, no už ho ledva raz predám. Nové som ešte kupovala matrac, monitor dychu okrem iného. Ale ten monitor dychu to je najdôležitejšie, ten by som nekúpila z druhej ruky. Pre personál v nemocnici som kúpila, ale na pôrodnú sálu, nie na šestonedelie. Rozprávala som sa so sanitarkou a ona vravela, že každá pacientka kupuje na šestonedelie a novorodenecké, ale na pôrodnú sálu sa zabúda, že tam len raz za čas niečo dostanú. Tak pôrodnej asistentke a doktorke som kúpila darčeky a veľmi sa potešili obe, nečakali.

btus
7. aug 2025

my sme postieľku kupovali novú, lebo nejak sme sa neskoro spamätali. 🙂 Ale ináč všetko z bazáru. Pár nových vecí. napr látkové plienky, nepremokavé nohavičky, monitor dychu. Zbytočne vyhodené peniaze za nové, ešte aj nosič Deuter Kid som zohnala na bazoši ako nový. Aj kočík za 120 E trojkombináciu, ušetrili sme s tým veľa peňazí. A navyše: dieťa to nosí mesiac- tri, takže to ani nestihne zničiť. Aj potom asi do 10 rokov som kupovala veľa na bazáre. Okrem spodného prádla, pyžama, plaviek a topánok. Ale prvé topánočky do kočára, keď ešte nechodilo, tak tiež z bazára.

robo1990
Autor odpoveď zmazal
letfenixa
7. aug 2025

Drvivu väčšinu vecí som mala z bazaru, plus postielku, kočík, kolisku, stoličku na jedenie požičané od kamaratok. Akurát že v podstate všetko som potrebovala dvojmo, keďže veľa času sme trávili u našich.

robo1990
7. aug 2025

@anonym_autor všetko to záleží od vás .. my sme sa na malého načakali a povedali sme si že proste chceme všetko nové.. postieľku za stovky eur? Kúpili sme novú za 130€ takže tiež nemusíš mať levin felin za 800 či aké to sú 😅 kočík tiež podľa priorít.. my máme aj terén tak sme potrebovali aj lepšie odpruženie.. jednoznačne by som išla do predajne a vyskúšať skôr ako kúpiš a nech ti aj poradia

pojezdalova
7. aug 2025

Ahoj, kľudne kúp z bazárika, aj ja som tak urobila🙂.A veľkosť by som kúpila 56

autor
7. aug 2025
@petronela1985

@anonym_autor z druhej ruky kupujú aj ľudia s ráciom, ktorí pochopili, že to jedno dve bábätká ti nemajú šancu oblečenie a inú výbavu zničiť. Kúpila som na zle cesty bazárovy kočík, do auta mám nový, skladný Cybex a po ôsmich mesiacoch ma dva škrabance, no už ho ledva raz predám. Nové som ešte kupovala matrac, monitor dychu okrem iného. Ale ten monitor dychu to je najdôležitejšie, ten by som nekúpila z druhej ruky. Pre personál v nemocnici som kúpila, ale na pôrodnú sálu, nie na šestonedelie. Rozprávala som sa so sanitarkou a ona vravela, že každá pacientka kupuje na šestonedelie a novorodenecké, ale na pôrodnú sálu sa zabúda, že tam len raz za čas niečo dostanú. Tak pôrodnej asistentke a doktorke som kúpila darčeky a veľmi sa potešili obe, nečakali.

@petronela1985 Ja som myslela práve pre pôrodné oddelenie, doktorke a tým, čo budú pri pôrode. Čo si kupovala ty?

lucia13022023
7. aug 2025

Určite veci ako vajco, vaničku, monitor dychu, matrac by som kupovala určite nové. Ale kocik, hniezdo, pult, postieľku by som kúpila aj z bazáru, len niekedy sú ceny na bazáre rovnaké ako na predajni, možno o 10€ lacnejšie..
Oblecko by som brala 56 lindex, využiješ dlhooo, kľudne z bazáru, ved tie bábätká v tom len ležia.

kaca222
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nie je to nutné, je to ich práca 🙂 nemyslím si, že to niekto očakáva. Ja som ale bola veľmi spokojná s prístupom doktorov, tak na druhý deň som objednala krabicu koláčov.
Teraz skúsim zobrať už rovno keď pôjdem, nech si osladia deň a majú lepšiu náladu na môj pôrod 🤣🤣

vandica
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja som sestričkam vždy kávu, čaj, sladké. Bola som v dvoch rôznych pôrodniciach.

anonym_e2c5f7
7. aug 2025

Ja som si to uzivala,a to vybavicku sme kupovali teda ozaj viac krat.To oblecenie vela nestoji,ked sme sli do tesca vzdy sme nieco hodili z oblecka,v lidli tiez.A takto sa to kopilo,nieco cez net z eshopov,postielku z baldachynom,a taka blbost ale tak chcela som.
A ano aspon tu bombonieru a kavu na nocne mi muz doniesol pre sestricky aj pre sestricky pri babetkach.Je to take male prakticke podakovanie.

smajliica
7. aug 2025

Ja mám 178 cm, manžel 182 cm a obidve deti boli v 50-tke mesiac. Prvú som na začiatku nemala do čoho obliecť, kým som nenakúpila 50-tky, lebo do mňa všetci hučali že 50-tku nepotrebujem, tak som žiadnu nemala. Druhému som na začiatok nakúpila aj veľkosť 44 🙈

My sme kupovali nové, lebo to čo sme chceli sme našli vo výpredaji, že to bolo lacnejšie ako na bazári. Inak by som kúpila z bazáru. Aj tak to bude stále o grcane a o 💩Oblečenie sme mali balíky z druhej ruky. Od socky mám ďaleko.

Strana
z2